Mediteran Express, Budva (ex Olimpia Express)

Autor erobuss, Lipanj 21, 2008, 18:53:02

erobuss

Mediteran Express
Pod magistralom bb, Budva
tel. +382 33 451 763


Proteklih dana su kupili 7 novih Tourlinera  :o. U voznom parku imaju 10-ak autobusa, među njima 3 Starlinera prve generacije.


arsenal

Samo jedna mala ispravka.... Nemaju desetak, vec pedesetak buseva sto potvrdjuje i ova fotka jednog od gore navedenih "tourlinera" sa garaznim brojem.
Pored ovih i starije generacije "starlinera", imaju i setre serije 200 HDH, jednu setru S-250 spezial, te nekoliko setri serije 300 HD i HDH, imaju i jedan "berkhoff axial 70 silverline", nekoliko novih "sanoss-a" (ne znam mu tacnu oznaku ali je u pitanju makedonska verzija prve generacije mercedesa O350 tourismo samo sa DAF motorom). Buduci da osim prijevoza turista obavljaju i redovan gradski i prigradski saobracj u Budvi i Baru, imaju i vise novih "sanoss-a" S-213 sa DAF-ovim motorima od 310 ks, te dosta "isuzu turquoise-a" u turistickoj, ali i novoj gradsko-prigradskoj verziji.

arsenal

Sa primopredaje pet novih "isuzu citybus-a" prije par mjeseci u firmi "Sejari".

arsenal

Svaki dan voze ruske turiste iz hotela u Budvi na izlete u Dubrovnik.

arsenal

Dva malo starija primjerka iz flote.....

adriatica

Zadnji garazni broj Olimpije je 47 sto govori o ukupnom broju vozila ikada uposlenih. Zadnjih 7 su novi "tourlineri", 01 i 02 su "starlineri" 2002 godiste, setre 03,04,05 su 1994,1995, 1997 godiste 06 je bio Berkhoff koji je bio iznajmljen od jednog privatnika, 07 sanos S409 TVP je 2006 godiste, 08 Neoplan N126 je 1993, 09 Man 1993, ostalo su Isuzu Turquise 2005 i 2006, Isuzu City bus 2008 4 komada koji cepaju linije do Svetog Stefana i Petrovca, Sanosi S 213 GNR koji se koriste za gradski saobracaj u Baru, i kombi Ford Transit, Mercedes Vito, Mercedes Sprinter 312 TDI. Jos 10-tak vozila je ispalo iz saobracaja zbog kvarova i ti su prodati letos. Inace firma je kupovinom ovih novih tourlinera upala u strasan drek, i stisku sa lovom a sto se sve poklopilo i sa globalnom finansijskom krizom i porastom bankarskih kamata tako da su prinudjeni da rasprodaju poprilican broj vozila iz svog voznog parka. Biti ce na prodaju izgleda sve, iako je za sada javno da prodaju Setre, Mana, Neoplana N126, Sanosa S409, kao i nesto starijih Isuzija. Setra 04 je OK a ovo ostalo su zivi krsevi koje su krpili godinama. Moraju da pribjegnu tim mjerama jer su u frci i nemaju cak ni plate da isplate za prosli mjesec. Letos su solidno radili medjutim napravili su neke kikseve poput otkazivanja ugovora o fixu sa nekim ruskim agencijama poput Travel centra. Odradili su 4-5 skolskih ekskurzija za sto su ih unajmile agencije, medjutim tu je doslo do problema sa nekim vozacima koji su se posvadjali sa nastavnicima i vodicima tako da su im agencije i to otkazale jer nijesu mogli da izadju na kraj sa zalbama koje su im upucivane od strane nezadovoljnih putnika, ucenika, vodica. Bili su u pregovorima i za otvaranje linija sa kotorskom Autobokom i u zadnje vrijeme sa beogradskom Lastom i jos nekim prijevoznicima iz Crne Gori ali i iz Srbije i BIH ali su i ti pregovori izgleda dospeli u corsokak jer su Olimpiju express napustili vecina direktora, neki vozaci i tehnicko osoblje a upravo danas je napustio i izvrsni direktor Dragan Rajevic koji izgleda i nije imao kapaciteta da se izbori sa problemima ove firme.

arsenal

Vrlo detaljan opis stanja. Svaka cast i hvala!

adriatica

Ma nema na cemu , stari mi radi u Olimpiji a nekoliko dobrih drugova su vozaci takodje u Olimpiji   8) tako da uvijek imam informacije iz prve ruke. Vise ne toce gorivo na Vuk petrol jer nijesu platili duze vremena pa su morali da se prebace na Luk oil, sto i nije losa varijanta jer su blizu parkinga na Jazu. Otpustili su cistacice tako da sada vozaci moraju da ciste autobus iznutra kada dodju sa linije ili izleta, svi su prodimili od bijesa i komentarisu kako su vozaci Montenegroexpressa za njih gospoda.  >:(

Evo nabavio sam par slicica buseva Starlinera 01 i 02, Setre 03, 04, 05  ;)


arsenal

Ispravi me ako grijesim, ali mislim da je jedan od ovih "neoplana", dvije "setre" serije 300 i ova jedna "setra S 250 spezial" svojevremeno kupljeni od firme "Putnik" sa Radanovica ?

adriatica

Nijesam siguran za Neoplana ali su zato sve Setre kupljene od Pera Begovica koji je bio vlasnik firme "Putnik" Kotor a parking im je bio na Radanovicima. U to vrijeme je vlasnik Olimpije bio Boban Perovic, tako da je kupoprodaja protekla bez ikakvih problema, kao npr. sto se desilo sa kupovinom Sanosa jer nijesu makedoncima isplaceni ni onaj turisticki sto nosi garazni broj 07 a ni gradski koji su do prije par mjeseci lezali na Jazu neregistrovani, i oko toga se takodje digla velika frka jer su makedonci izgleda podigli tuzbu i traze svoje pare. Bogomi tesko ce ih tu dobiti!

Evo jos slicica da ih malo reklamiramo kad nece niko drugi!

arsenal

Neoplan i isuzu u Lepetanima.

STIB

Danas je jedan od tih buseva bio u Zagrebu!

(slikano ravno prema suncu  :-[ )
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

adriatica

Da to je bio autobus sa garaznim brojem 46, vozili su putnike iz Albanije u Sloveniju. Nasli su neki sistem da kupe putnike iz okolnih drzava i onda ih voze prema evropskim gradovima. Taj posao je povjeren samo nekolicini vozaca tako da nijesam bas upucen u cijelu pricu. Znam da po nekim medjunarodnim pravilima autobusi jedne drzave ne bi smeli da kupe putnike u drugoj ali ocigledno se sve na ovim Balkanskim prostorima moze, a onda kad nas neko provali nadjemo se u cudu i ne znamo sto nas je snaslo.

arsenal

Adriatica, ima li sto novo sa "Olimpiom", jesu li se snasli da prebrode finansijsku frku i sto su sve prodali od voznog parka ?

arsenal

Isuzu gbr 13 danas u Budvi na prigradskoj liniji Budva-Sveti Stefan.