ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

Tomek

Danas oko 12.30 na 121 falila dva vozna reda od 4, naravno zaredom. Navodno fali vozača

Čelični

Imam jedno pitanje kada je i zašto ukinuta autobusna linija ZET-a 117 Ljubljanica - Škorpikova - Stenjevec ?

Unaprijed Hvala !

vrba

Citat: Čelični  u Rujan 25, 2021, 18:22:26
Imam jedno pitanje kada je i zašto ukinuta autobusna linija ZET-a 117 Ljubljanica - Škorpikova - Stenjevec ?

Unaprijed Hvala !

Ukinuta je u ožujku 2009. ako me pamćenje služi. Razlog je to što je tad linija 119 preusmjerena s Aleje grada Bologne na Samoborsku cestu, a 116 je pojačana pa je 117 valjda bila višak.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

#439
Raspisan je natječaj za redovno i izvanredno održavanje autobusa na pogon diesel gorivom, natječaj je podijeljen u pet grupa vozila.

Razlog raspisivanja natječaja:"Zbog ograničenosti kapaciteta za održavanje u vlastitim radionicama Naručitelj u svrhu osiguranja ispravnost što većeg broja autobusa, za dio autobusa iz voznog parka u ovom predmetu nabave traži redovno i izvanredno (korektivno) održavanje od strane izvršitelja."

Redovno održavanje su redovni servisi u opsegu i rokovima propisanim u uputama proizvođača autobusa i opreme, a provode se prema broju prijeđenih kilometara i/ili vremenskim intervalima po preporukama proizvođača autobusa.

Izvanredno održavanje je popravak autobusa, otklanjanje kvarova i nedostataka na autobusu  (kvarovi uslijed istrošenosti i/ili dotrajalosti dijelova, oštećenja uvjetovana sudarima, vandalizmom i /ili neadekvatnim rukovanjem od strane radnika naručitelja).

Predmet ove nabave ne uključuje održavanje i popravak posebnih opreme i dijelova sustava za nadzor i upravljanje prometom (ATRON) i sustava za automatsku naplatu prijevoza kojima su opremljeni autobusi. Izmjena auto guma na autobusima nije uključena u predmet ove nabave.

Grupa 1 - redovno i izvanredno održavanje MAN autobusa > procijenjena vrijednost - 300 000kn
Marbus B4 080 (2 kom), MAN Lion's Coach (1 kom), MAN SU313 (6 kom), MAN UL314 (5 kom), MAN SL283 (16 kom), MAN NM222 (1 kom), MAN NM223 (2 kom), MAN NL263P (4 kom), MAN NL313 (65 kom), MAN NL313L (24 kom), MAN NG312 (8 kom), MAN 180AM CABR (1 kom), MAN Kronos (4 kom), MAN NG363 (10 kom), MAN NG313 (11 kom)

Grupa 2 - redovno i izvanredno održavanje IRISBUS IVECO Daily > procijenjena vrijednost - 200 000kn
IVECO 50C18 (2 kom), IVECO 65C18 (8+3+1+1)

Grupa 3 - redovno i izvanredno održavanje IVECO Crossway i IVECO Urbanway > procijenjena vrijednost - 300 000kn
IVECO Crossway (4 kom) i IVECO Urbanway (5 kom)

Grupa 4 - redovno i izvanredno održavanje IVECO Feniksbus > procijenjena vrijednost - 300 000kn
IVECO Feniksbus 75T (1 kom) i IVECO Feniksbus 83M (24 kom)

Grupa 5 - redovno i izvanredno održavanje IVECO Crossway LowEntry > procijenjena vrijednost - 500 000kn
IVECO Crossway LE (29+14 kom)


Jamstveni rokovi:
MAN Lion's City > 20.1.2023.
IVECO Crossway LE > 20.1.2023., jamstveni rok za vozilo bez ograničenja kilometraže, jamstvo na kompletni pogonski sklop i na kompletnu ugrađenu opremu  su 48 mjeseci od isporuke, jamstvo na konstrukciju  je 96 mjeseci, a jamstvo na koroziju 60 mjeseci od isporuke
IVECO Crossway > jamstvo na vozilo i pogonske sklopove - isteklo, jamstvo na koroziju - 5 godina (u tijeku), jamstvo na konstrukciju - 8 godina (u tijeku)
IVECO Urbanway > jamstvo na vozilo i pogonske sklopove - isteklo, jamstvo na koroziju - 5 godina (u tijeku), jamstvo na konstrukciju - 8 godina (u tijeku)
IVECO Feniksbus 75T > jamstvo isteklo
IVECO Feniksbus 83M > jamstvo na autobus bez ograničenja kilometraže na kompletan pogonski sklop i kompletno ugrađenu opremu iznosi 36 mjeseci počevši od isporuke (lipanj 2021.), jamstvo na konstrukciju 96 mjeseci počevši od isporuke (lipanj 2021.), jamstvo na koroziju 60 mjeseci počevši od isporuke (lipanj 2021.)
IVECO Crossway LE > 4 godine na cijelo vozilo
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

C2

Izvor: https://www.vecernji.hr/zagreb/cudan-displej-u-tramvaju-iznenadio-putnike-iz-zet-a-objasnjavaju-o-cemu-se-radi-1534945

Citat:Čudan displej u tramvaju iznenadio putnike, iz ZET-a objašnjavaju o čemu je riječ
Na temelju novog sustava putnicima će se moći predočiti informacije o putovanju, odnosno aktualnoj vožnji, poput grafičkog prikaza trenutačne pozicije vozila na trasi, predstojećih stajališta, vremena putovanja do sljedećih stajališta i odredišta...
Što li je to i čemu će služiti, danima su se pitali Zagrepčani koji su na društvenim mrežama počeli dijeliti fotografiju displeja koji se nalazi u jednom od ZET-ovih tramvaja. Na njemu se vidi popis stanica linije 12, kao i vrijeme. Čini se zanimljivo i bilo bi izuzetno korisno, složili su se putnici po Facebooku, a kako doznajemo iz ZET-a, to je samo dio većeg kolača.  Riječ je, naime, o novom projektu kojim se stvara novi sustav za modernizaciju Sustava za nadzor i upravljanje prometom,  a ZET njime planira osuvremeniti sustav informiranja putnika u vozilima.






smogovci.bbb2

Vozi samo do Kvatrića ili im na prikazu nedostaje stajališta do Dubrave ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

STIB

Pojavljivat će se kako se tramvaj bude približavao Kvatriću.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

smogovci.bbb2

Nisam impresioniran. Jel u pitanju o5 Atron, neka verzija koja više neće biti u upotrebi osim u ZET-u ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Je, natječaj je sproveden još 2020. prije COVID ludila i trebala bi sva vozila dobiti nove ATRONe i određeni dio tramvaja i autobusa takve displeje.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN19464

Sutra uvode novi niz mjera za suzbijanje covida, baš me zanima jel bude primjena covid potvrda za javni gradski orijevoz, možda opet uvedu ograničen broj putnika u vozilima.

ChRiStIaN

Ko da se neko toga držal i dok je bilo na snazi prije. Čovjek na čovjeku u autobusu i tramvaju, svi zazivaju više vozila u prometu i jače vozne redove a znamo kak stvari stoje kaj se tiče raspoloživog broja ljudi i vozila. Isto tak, nikad se nije nosilo manje maski u vozilima kaj se putnika tiče.  kava
@ Autobusi Hrvatska @

lussin

https://net.hr/danas/vrijednu-vilu-na-velom-losinju-koju-su-za-odmaraliste-kupili-radnici-zet-a-ana-stojic-deban-prodala-ruskim-tajkunima-da-smo-normalna-drzava-tu-bi-bilo-posla-za-uskok-587f4c10-47b9-11ec-b475-f29ff5f5664f?utm_source=netFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR3vNHkkcbKo1IFdK6cSotIw5pk4iO-V3GsTsqnK4A64z1NqGTzjpOR88sU
Citat:Kada smo sredinom 2020. godine pisali o slučaju bivšeg ZET-ovog odmarališta na Velom Lošinju, Vili Mildi, koje je čudnim manevrom postalo imovina Zagrebačkog holdinga, a onda ga je, u okviru akcije prodaje nekoliko atraktivnih nekretnina na jadranskoj obali Holding i ponudio na prodaju, Boris Jamnić, povjerenik Novog sindikata s pravima radničkog vijeća u ZET-u, koji je zabilježbom u gruntovnici na Općinskom sudu u Rijeci pokušao spriječiti prodaju, još je tada rekao u razgovoru za Net.hr "da se govori kako je prodaja već dogovorena za Ruse koji gospodare Malim Lošinjem".

Iako su nam tada u službenim odgovorima iz Zagrebačkog holdinga tvrdili da ništa nije gotovo i da se kupac ne zna, s obzirom na najnovije informacije moglo bi se reći da su radnici ZET-a bili prilično vidoviti.

Impresivna građevina u stoljetnoj šumi
Natječaj za prodaju nekoliko nekretnina, odmarališta u gradskom vlasništvu, objavljen je u travnju 2020., u jeku prvog vala koronakrize, a kada smo u srpnju te godine pitali u Holdingu jesu li prodali ponuđene nekretnine odgovoreno nam je da su natječaji za hostel "Zlatokrila" u Velom Lošinju, hostel "Halugice" u Puntu na Krku, hostel "Jelen" u Skradu, te hostel "Loda Skradin" u Skradinu okončani bez zaprimljenih ponuda, a da "natječaji za odmaralište u Novom Vinodolskom te za Vilu Mildu i depadansu u Velom Lošinju još nisu okončani".
Vila Milda, impresivna stara građevina u stoljetnoj borovoj šumi, i kao odmaralište izgledala je kao pravi turistički biser. U natječaju je navedeno da se radi o objektima i zemljištu koje se proteže na 5431 četvorni metar, a da se radi o vrlo vrijednim nekretninama svjedočio je i iznos koji je kao početnu cijenu procijenio sudski vještak, 17.820.500 kuna.

Staru vilu na Velom Lošinju kupilo je početkom šezdesetih, u vrijeme buma radničkih odmarališta, gradsko poduzeće ZET, a potom je uslijedila obnova i izgradnja dodatnog objekta, depadanse. "Od ranih šezdesetih sve do 2017. godine radnici ZET-a i njihove obitelji koristili su objekt, a i sve poslove održavanja i objekta i okoliša također su vodili zaposlenici ZET-a. Ljetovanje se plaćalo, ali po subvencioniranoj cijeni", objasnio je za Net.hr sindikalni povjerenik i dugogodišnji zaposlenik ZET-a, Boris Jamnić.

Po svemu sudeći, natječaj za Vilu Mildu je potiho "okončan" i to upravo onako kako je sindikalac Jamnić i pretpostavljao.
Iz Zagrebačkog holdinga potvrđeno nam je da je Vila Milda s depadansom prodana za iznos od 18.100.000 kuna bez PDV-a, jedinom ponuđaču, tvrtki Jadranka d.d., a kupoprodajni ugovor je sklopljen 1. rujna 2020. godine. Dakle, u jesen uoči lokalnih izbora u Zagrebu.

Sve vodi do Perenčinovića
I tvrtka Jadranka d.d. iz Malog Lošinja potvrdila nam je informaciju koju smo dobili u Holdingu, no nisu nam htjeli odgovoriti jesu li točne spekulacije da su i prije natječaja dogovarali posao s tadašnjom Upravom Holdinga, predvođenom Anom Stojić Deban i gradonačelnikom Milanom Bandićem. Vlasnici Jadranke d.d. jesu – kako to kažu kolokvijalno stanovnici Malog Lošinja, "Rusi", točnije tvrtka Beta ulaganja d.o.o., a vlasnik te tvrtke je, prema registru Fine, OBSHCHESTVO S OGRANICHENOY OTVETSTVENNOSTYU UPRAVLYAYUSHCHAYA KOMPANIYA ALFA-KAPITAL iz Rusije, iza koje stoji pak obitelj kontroverznog poduzetnika Mihaila Perenčinovića, što je nakon otkrića Pandorinih dokumenata, za hrvatsku javnost detaljno objasnio i istraživački portal Oštro.hr.

Cijeli taj zahvat s prodajom vrijedne vile odvijao se – potiho. Naime, i nakon teksta Net.hr-a sindikalac iz ZET-a, kojem je Općinski sud u Rijeci "skinuo" zabilježbu, tražio je razgovor s tadašnjom predsjednicom Uprave, Anom Stojić Deban, ali je slao i pisane upite.
Danas se Jamnić prisjeća da je 24. rujna 2020. godine imao i sastanak "uživo" s predsjednicom uprave, Anom Stojić Deban, a nazočila mu je i Daniela Franić, članica Uprave Holdinga, no rečeno mu je da natječaj za Vilu Mildu još nije okončan. Predloženo mu je da pošalje pisani upit, da će mu biti odgovoreno pismeno.

Ali nikakve odgovore nije dobivao, iako je slao –prema uputi predsjednice uprave Stojić Deban – pisane upite u Zagrebački holding. Obraćao se i nakon smjene vlasti novom predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga, Nikoli Vukoviću, no nije uspio dobiti termin za sastanak. Dobio je termin tek kod najnovijeg predsjednika Uprave, Ivana Novakovića, koji mu je otkrio da je Vila za koju se on borio kao vlasništvo radnika ZET-a prodana.

Na sastanku - zatajili prodaju
S obzirom na to da sada saznajemo da je kupoprodajni ugovor s Jadrankom d.d. sklopljen 1. rujna 2020. predsjednica i članica Uprave – kada su potkraj tog mjeseca rekle sindikalcu Jamniću da natječaj još nije okončan – očigledno su lagale.

Sindikat koji predvodi u ZET-u Boris Jamnić, Novi sindikat, nastojao je dokazati da je Zagrebački holding prisvojio ZET-ovo odmaralište zahvaljujući inertnosti Uprave ZET-a. Zato su i stavili zabilježbu na Općinskom sudu u Rijeci, no Općinski sud u Rijeci, Stalna služba u Malom Lošinju - odbio je prijedlog sindikalnog povjerenika.

Naime, ZET je nakon osnivanja Zagrebačkog holdinga postao jedna od sastavnih tvrtki i to je bio do 2018., a onda je opet izdvojen u zasebnu tvrtku, dakako, u vlasništvu Grada Zagreba. Već tada su sindikati upozoravali da je nedopustivo da se razdvajanje odvija na način da se tvrtka ZET izdvaja, a da dio imovine ZET-a, pa i vrijedno odmaralište – ostane u vlasništvu Holdinga. Podsjećali su da su još 2002. godine sindikati potpisali s Upravom ZET-a ugovor prema kojem se radničko odmaralište Vila Milda s nadograđenom depadansom ne može prodavati bez suglasnosti sindikata. Uprava ZET-a se tada opravdavala da je to racionalno, jer ZET nema posebnu jedinicu za upravljanje nekretninama – no nakon što je ZET opet postao zasebna tvrtka Uprava predvođena predsjednicom Ljubom Romčević Žgelom – nije pružala nikakav otpor kada je Holding zaključio da će prodati nekretnine.

Iz Holdinga su se u ljeto 2020. u vrijeme prodaje pravdali da su "u dva navrata prezentirali planove poslovanja sindikatima koji djeluju u trgovačkom društvu ZET", a u tim planovima su se navodno nalazile i "aktivnosti vezane uz predmetna odmarališta".  No, u ZET-u djeluje nekoliko sindikata, činjenica je da su neki skloniji podržavati odluke Uprave, te ostaje nejasno kada je i tko od sindikalista eventualno i čuo planove da se prodaje njihovo odmaralište, ili su te informacije pak bile prikrivene u masi brojki i slova.

Zašto je šefica ZET-a šutke pustila ZET-ovo odmaralište?
"Ne znam kome su prezentirali, a kome nisu. Ne mogu razumjeti da je predsjednica Uprave, Ljuba Romčević Žgela, dopustila da se imovina koju su bez sumnje kupili i održavali radnici ZET-a onda prepakira kao vlasništvo Zagrebačkog holdinga, te da se proda na ovakav način – i da novac od prodaje ostane u Zagrebačkom holdingu, da se izgubi za tko zna kakve namjene. Ovo je zločin u kojem su opljačkani radnici ZET-a, a tajkuni s inozemnim adresama su se domogli vrijedne imovine za cijenu koja je njima vjerojatno kikiriki. Da smo normalna država, ovim slučajem bi se trebao pozabaviti DORH i USKOK", ogorčen je povjerenik Novog sindikata Boris Jamnić.

Pitali smo Upravu Jadranke d.d. kakvi su im planovi s Vilom Mildom, no odgovorili su prilično suzdržano. "U dugoročnom investicijskom planu Jadranka d.d. će nastaviti ulagati u podizanje kvalitete portfelja i usluga Jadranka Grupe te će i navedena vila biti prije svega turističke namjene i komplementarna postojećim sadržajima turističkog resorta i Vitality hotela Punta, koji već sada nudi cijeli niz inovativnih wellness usluga te vrhunske sportske i rekreacijske sadržaje", stoji u odgovoru iz Uprave tvrtke.
A što kažu u Zagrebačkom holdingu, za što su utrošeni milijuni koji su uplaćeni za taj biser na obali Velog Lošinja? "Sredstva od prodaje predmetnih nekretnina utrošena su za potrebe likvidnosti, odnosno podmirenje dospjelih obveza ZGH"-a", stoji u pisanom odgovoru.

Sindikalac Jamnić kaže da je i on pitao novog predsjednika Uprave Holdinga, Novakovića, onako narodski, "Di su pare?", a on mu je odgovorio: "U 'bazenu' Holdinga."

"Možda bi točnije bilo: U rupi bez dna. Žalosno je da je nikome nije bilo stalo do toga da se zaustavi ta nemoralna trgovina, da se sačuva imovina koja je doslovno nastala odricanjem generacija radnika ZET-a ili da se prodaja organizira tako da od nje ima koristi ZET, a ne da se novac izgubi u Holdingu", zaključuje Boris Jamnić.

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/ovaj-prijevoznicki-set-osvojio-je-zet/7716
OVAJ PRIJEVOZNIČKI SET, OSVOJIO JE ZET!
ZET je ponovno imao čast svojim prigodno ukrašenim autobusom dočekati u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Najbolji hrvatski tenisači svojim uspješnim rezultatima i osvajanjem drugog mjesta ponovno su dokazali kako je Hrvatska i dalje svjetska teniska velesila.

Putovanje tenisača i članove stručnog stožera autobusom ZET-a, na putu od zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića, gdje je organiziran svečani doček, proteklo je u dobrom raspoloženju.

Ovim putem čestitamo hrvatskoj teniskoj reprezentaciji i ponosni smo što smo kao prijevoznik ponovno imali čast biti dio uspješne organizacije dočeka. Tako je ovaj prijevoznički set, osvojio ZET, a sve ostale zasluge pripadaju našim vrhunskim igračima i cijelom stručnom stožeru.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

#449
Krenut ćemo odmah u veselom tonu.

Citat:

Ovo je novi direktor ZET-a. Bio u Agrokoru, zvali ga jednim od grobara Đure Đakovića

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je da je za novog predsjednika Uprave ZET-a imenovan Marko Bogdanović, koji će na dužnost stupiti krajem siječnja, a za pročelnicu Ureda gradonačelnika imenovana je Martina Jurišić.   



Tomašević je na konferenciji za novinare rekao da je Bogdanović inženjer strojarstva, iskusni menadžer koji je u proteklih 20-ak godina upravljao vodećim hrvatskim kompanijama.



Ovo je novi direktor ZET-a. Bio u Agrokoru, zvali ga jednim od grobara Đure Đakovića


ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je da je za novog predsjednika Uprave ZET-a imenovan Marko Bogdanović, koji će na dužnost stupiti krajem siječnja, a za pročelnicu Ureda gradonačelnika imenovana je Martina Jurišić.   



Tomašević je na konferenciji za novinare rekao da je Bogdanović inženjer strojarstva, iskusni menadžer koji je u proteklih 20-ak godina upravljao vodećim hrvatskim kompanijama.


Novi šef ZET-a je diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, smjer proizvodno strojarstvo.

Tko je novi šef ZET-a

Tomašević je kazao da je Bogdanović poslovnu karijeru počeo u Ledu, koji je tada bio dio Agrokora.

Potom je u Đuri Đaković Holdingu bio član Uprave i glavni izvršni direktor te nakon toga u Đuri Đaković Grupi d.d. predsjednik Uprave. Tomašević je kazao da je novi direktor ZET-a na tom mjestu radio na poslovima restrukturiranja, spajanja unutar grupacije i da je bio odgovoran za strateške projekte i investicije.

Bogdanović je iz Đure Đakovića otišao u vrijeme financijske krize u toj kompaniji. Ostavku je podnio 30. listopada 2019. godine obrazlažući  da se grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema –  nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Nakon toga je kratko radio u Deloitteu da bi na upravljačku poziciju došao ponovno u OMV-Indoilu kao član Uprave.

Prije dolaska u ZET bio je predsjednik Uprave Zagreb Montaže - Vikoma, proizvodne tvrtke Zagreb-Montaže.

Na pitanje je li Bogdanovićeva prošlost teret za njegov budući posao, jer se svojevremeno spominjalo da je HNS-ov kadar, a neki su ga nazivali i jednim od grobara Đure Đakovića, Tomašević je odgovorio da novi šef ZET-a nije član ni jedne stranke i vjeruje da je za tu poziciju pravi čovjek.

....

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-novi-direktor-zeta/2325645.aspx
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"