Nabavke novih autobusa (3)

Autor gorgoroth, Rujan 20, 2019, 20:41:40

Paško

Citat: Paško  u Rujan 13, 2021, 15:16:09
Stigle ponude. Očekivane. Za zglobne se javila samo Auto Hrvatska (MAN), a za LE i midije Autobus d.o.o. (Iveco). Za solo gradske javilo se oboje, ali AH je jeftinija (13.725.600 naspram 13.778.800).

Tako se i završilo.

GRUPA 1. ZGLOBNI GRADSKI NISKOPODNIAUTOBUSI
Naručitelj namjerava sklopiti ugovor o javnoj nabavi s ponuditeljem AUTO HRVATSKA Prodajno
Servisni Centri d.o.o., Zastavnice 25c, Hrvatski Leskovac, 10257, Brezovica, Hrvatska, buduci da
ponuda ponuditelja zadovoljava uvjete iz Dokumentacije o nabavi te je prema kriteriju za odabir
ponude ocijenjena kao najpovoljnija.
GRUPA 2. SOLO GRADSKI NISKOPODNI AUTOBUSI
Naručitelj namjerava sklopiti ugovor o javnoj nabavi s ponuditeljem AUTO HRVATSKA Prodajno
Servisni Centri d.o.o., Zastavnice 25c, Hrvatski Leskovac, 10257, Brezovica, Hrvatska, buduci da
ponuda ponuditelja zadovoljava uvjete iz Dokumentacije o nabavi te je prema kriteriju za odabir
ponude ocijenjena kao najpovoljnija.
GRUPA 3. SOLO GRADSKO/PRIGRADSKI POLUNISKOPODNI AUTOBUSI
Naručitelj namjerava sklopiti ugovor o javnoj nabavi s ponuditeljem Autobus d.o.o., l. Resnik 178,
10040, Zagreb, Hrvatska buduci da ponuda ponuditelja zadovoljava uvjete iz Dokumentacije o
nabavi te je prema kriteriju za odabir ponude ocijenjena kao najpovoljnija.
GRUPA 4. MIDI PRIGRADSKI AUTOBUSI
Naručitelj namjerava sklopiti ugovor o javnoj nabavi s ponuditeljem Autobus d.o.o., l. Resnik 178,
10040, Zagreb, Hrvatska budu6i da ponuda ponuditelja zadovoljava uvjete iz Dokumentacije o
nabavi te je prema kriteriju za odabir ponude ocijenjena kao najpovoljnija.
lako je, za GRUPU 4. MlDl PRIGRADSKI AUTOBUSI, ekonomski najpovoljnija ponuda preko
procijenjene vrijednosti, s obzirom da je nabava podijeljena na 4 grupe i potpada pod isti element
proraduna predmeta nabave u ukupnom iznosu od 65.521.520,00 kn, vrijednost ekonomski
najpovoljnije ponude zaovu grupu nalazi se u okviru cjelokupnog iznosa predmeta nabave.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

KD Autotrolej nabavlja još 37 novih autobusa



U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori o nabavci 37 novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej vrijednih 82.260.811,25 kuna od čega je putem EU fonda ,,Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." osigurano 55.600.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Ugovori su potpisani između Grada Rijeke i KD Autotrolej te KD Autotrolej i dobavljača, tvrtki Autobus d.o.o. i Auto Hrvatska. U lipnju 2021. godine, KD Autotrolej potpisalo je s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ugovor o realizaciji projekta nabave autobusa putem EU projekta ,,Nabava novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. II".

Ukupna vrijednost projekta iznosi 82.260.811,25 kuna od čega je putem EU fonda ,,Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." osigurano 55.600.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović; direktor Komunalnog društva Autotrolej d.o.o. Alberto Kontuš; direktor tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski i Marko Tihava u ime tvrtke Auto Hrvatska.

,,Grad kontinuirano ulaže u nabavku novih autobusa. Samo u periodu od 2018. do 2021. godine nabavljena su 54 nova vozila, a nabavkom ovih novih 37 autobusa, prosječna starost vozila Autotroleja bit će manja od 6 godina. Cilj ovog projekta je poboljšati kvalitetu javnog prijevoza na području grada Rijeke i susjednih jedinica lokalne samouprave gdje Autotrolej obavlja djelatnost prijevoza putnika. Također, povećava se i sigurnost putnika kao i smanjenje emisije CO2 na što se Grad Rijeka obvezao sporazumom gradonačelnika potpisanim u Bruxellesu, a koji se tiče klime i energije. To je jedna šira europska inicijativa u koju smo se uključili, a ovo su konkretni koraci koje poduzimamo u realizaciji tih ciljeva", istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Direktor KD Autotrolej, Alberto Kontuš istaknuo je kako će se vozni park Autotroleja povećati za 7 zglobnih gradskih niskopodnih autobusa, 7 solo gradskih niskopodnih autobusa, 12 solo gradsko-prigradskih poluniskih autobusa te 11 midi prigradskih autobusa. ,,Zglobni autobusi vozit će prvenstveno na gradskim linijama, dok će primjerice midi autobusi voziti na linijama gdje je manje putnika i gdje su uže prometnice. Novi autobusi bi na prometnicama trebali biti krajem sljedeće godine", rekao je Kontuš.

Potpisivanju ugovora također su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan i pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar, kao i Goran Brozović iz tvrtke Autobus d.o.o. i Zvonko Gabud i Marin Klemenčić ispred tvrtke Auto Hrvatska.

Projektom ,,Nabava novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. II" nastavlja se unapređenje kvalitete javnog prijevoza, odnosno unaprjeđenje kapaciteta kroz povećanje brzine putovanja i smanjenje operativnih troškova, unaprjeđenje pouzdanosti i sigurnosti prometa, smanjenje emisije štetnih plinova i zagađenja zraka, te prilagođavanje EU standardima zahvaljujući novim i sigurnim autobusima koji prometuju na gradskim i županijskim linijama.

Valja istaknuti kako je KD Autotrolej u proteklom razdoblju putem dva EU projekata nabavio ukupno 54 nova autobusa od kojih je 22 nabavlljeno putem  modela Ministarstva mora, prometa i veza RH ,,No regret" kroz projekt pod nazivom ,,Nabavka novih autobusa za KD Autotrolej d.o.o." za što je osigurano 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok je za 32 nova autobusa nabavljena u sklopu projekta ,,Jačanje sustava javnog prijevoza" za koji su sredstva osigurana putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka, bilo osiguran oko 55 milijuna kuna bespovratnih sredstava.


https://www.rijeka.hr/kd-autotrolej-nabavlja-jos-37-novih-autobusa/

ikar

Osim ovih 7 gradskih solo i 7 zglobnih realno ne vidim potrebu za ovih ostalih 12+11. Nakon zadnje nabavke nema niti jedne cijelodnevne smjene u prigradu a da je na njoj bus stariji od godinu dana, a sa Otokarima su na sto muka sta ce se s njima...

NP-549

Trebalo je uzet 10 gradskih niskopodnih 10,5 m

Majstor

Šta će i Otokare parkirati kao i MB Citaro nekada / kvarovi , jamstva / il samo nezadovoljstvo istima ?
Samo mi sudite pošteno !

Zmajhir

Mislim da i nije toliko do nezadovoljstva, nego jednostavno nema toliko posla za njih

Majstor

Kao i u Zg za Feniksbuseve i one plinske SKD
Kupovali bez plana očito ??
Samo mi sudite pošteno !

Zmajhir

Financiranje EU odradilo svoje  ;D

NP-549

Otokari svi voze,  ima nesto reklamacija ali nisu toliko loši koliko su zastarjeli svojom koncepcijom.  Voze i 3 ili 4 Kapene (od 10) jer je dnevno potrebno 12 minibusa + 5 po noći.  One će sve u rashod dolaskom Fenixa. Tad će bit 21 novih malih buseva

amalok.95

Neznam šta je u planu za solo i monotrale, vjerojatno nešto šta već imamu u malo drugačijoj varijanti. šta se stiće ovih mini / midi po meni je do sad sve totalni promašaj bio od Cacciamalog do Kapene i sad Otokara...Zašto jednostavno ne uzet neki Lions City od 10,5 ili tako neki Citaro, a zasto ne i Solaris 10? Nezz kakvi su ti Fenixi, al koliko sam uspio vidit nisu ni oni baš na nekoj listi hvaljenja.

Paško

Kraći Cityji ili Citari nikad neće biti izabrani jer su preskupi i ne zanimaju naše zastupnike pa ti ostaju "lijeve" marke ili, u slučaju Pule, Urbanway 10,5 m. Solaris nije ni "lijeva" marka jer su oni zbog šikaniranja potpuno odustali od svih natječaja u RH.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Svi ti 10.5 busevi su jednako široki ko i solo i ne mogu po uskim ulicama Strmice, Kablara, Mikeji, Donjih Jugi ili Pulca.  Zato se kupuju ti minibusevi.  Nakon silnog pljuvanja svih ovih godina, ispada da su Cacciamali bili najbolji.  Mali, spretni, okretni, dovoljno mjesta u njima za spomenute linije

Mau2403

Znači bit će isporučeni kako je planirano u travnju?

NP-549

Autobusi će doć tamo negdje oko početka školske godine

Mau2403

Što toliko traje? Uostalom, već postoje prve slike autobusa, koje bi došli u Šibenik.