Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

gospardbk

https://www.dubrovniknet.hr/uskoro-u-dubrovniku-na-testnoj-voznji-prvi-elektricni-mini-autobus/

Uskoro u Dubrovniku na testnoj vožnji prvi električni mini autobus

Kako bi po prvi put Montovjernu povezali s javnom gradskom linijom dogovoreno je kako će sredinom siječnja tvrtka Wawa u Dubrovnik dovesti na probnu vožnju niskopodni električni mini autobus marke Karsan, kapaciteta 25 putnika. Navedeni autobus imat će probnu vožnju i na liniji Bosanka te kružnoj (budućoj liniji) oko Viktorije.

"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Majstor

Ha ha
Ovo je vrh
Wawa poslije Solarisa nudi ove Turkai busice i opet bez sekundarnog retardera 🤔
Samo mi sudite pošteno !

gospardbk

https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/stigao-elektricni-mini-autobus-sutra-testne-voznje-gradom

POVEZIVANJE MONTOVJERNE, BOSANKE I VIKTORIJE Stigao je električni mini autobus, testne vožnje najavljene za sutra

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Datum objave: 10.01.2022.
Autori fotografija: Facebook

Prvi električni mini autobus marke Karsan stigao je u Grad Dubrovnik te će tijekom sutrašnjeg dana u suradnji s gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik započeti s testnim vožnjama na planiranim lokacijama, napisao je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Mato Franković.

"Sukladno ranijim najavama, probne vožnje planirane su na Montovjerni, gradskom području koje dosada nije bilo povezano javnom gradskom linijom, kao i na Bosanci i Viktoriji gdje je u planu uvođenje nove kružne linije. Testni autobus u vlasništvu tvrtke Wawa u potpunosti je na električni pogon te bez emisije štetnih plinova, a kapacitet mu je 25 putnika", pojasnio je gradonačelnik Franković.

Sukladno ranijim najavama, probne vožnje u narednih pet dana planirane su na Montovjerni, gradskom području koje dosada nije bilo povezano javnom gradskom linijom, kao i na Bosanci i Viktoriji gdje je u planu uvođenje nove kružne linije. Testni autobus u vlasništvu tvrtke Wawa u potpunosti je na električni pogon te bez emisije štetnih plinova, a kapacitet mu je 25 putnika. Za neometan pristup i vožnju svim građanima, autobus je u potpunosti prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom, osoba slabije pokretljivosti, kao i dječjih kolica.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

nsut

Wawa?
Zar nisu to oni koji su popušili na javnoj nabavi kad nisu mogli kroz "živi zid"?
Jel ovo tiha diplomacija imala posla?

gospardbk

Na putovanju EU svratio je i do Du.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

Ionako ide još jedna tura buseva preko fondova gdje moraju bit alternativni pogoni

Majstor

Upravo u HR prezentacija Elektro Karsana i uskoro Solarisa na Vodik
Stiže i Citaro E
Man je već u HR
Ima 300 mil kuna za taj natječaj u tijeku
Samo mi sudite pošteno !

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

Solaris na vodik zasad može samo na prezentaciju. Za nešto ozbiljnije ga nemamo gdje tankat

Marko NS

Nije bas toliko komplikovano tociti H to se slicno izvodi kao i kad tocite Gas, samo sto treba bolji pritisak na pumpama. I naravno treba se napraviti pumpa sa tom namenom , i opet zavisi dali je zeleni ili nije H :)

lussin

Naravno da nije, ali punionice vodika u HR trenutno ne postoje

421

#717
Libertasov vozač autobusa udario kolegicu na Pilama, predsjednik radničkog vijeća kaže da je uredan i stručan čovjek
Autor: dubrovackidnevnik.hr  Datum objave: 27.06.2022.
Fizički obračun vozača dubrovačkog javnog prijevoznika Libertas se dogodio prošli tjedan. Vozač je fizički nasrnuo na svoju kolegicu, zaposlenicu Libertasa, koja je bila u smjeni na šalteru na Pilama.

Prema neslužbenim informacijama, vozač je od kolegice tražio vodu, a ona mu je odgovorila da uzme sam. Nakon njenog odgovora, vozač je fizički nasrnuo na djelatnicu te je udario.
O događaju su saznali i u Upravi Libertasa te su djelatniku uručili izvanredni otkaz.

Sramota Radničkog vijeća

Osim što je dovoljan samo primitivan čin fizičkog sukobljavanja, posebno napada na nježniji spol, i to u centru Grada pred građanima i turistima, jednako je sramotno i radničko vijeće koje očito smatra kako je otkaz radniku koji je udario kolegicu - neopravdan.

Prema saznanjima Dubrovačkog dnevnika Radničko vijeće Libertasa nije dalo suglasnost na navedeni otkaz, zbog čega smo za očitovanje kontaktirali predsjednika Radničkog vijeća, Srđana Radišića.
"Radničko vijeće nije dalo suglasnost za otkaz vozaču zbog navedenog slučaja, jer smo smatrali da bi sve činjenice trebalo dodatno provjeriti uz širu dokumentaciju vezanu za slučaj. S obzirom na to da nije nikada prijavljen ovaj napad na osobu, smatrali bi da se trebalo podrobnije ispitati cijeli slučaj, pa i medicinska dokumentacija", pojašnjava Radišić.
Na pitanje je li navedeni djelatnik Libertasa imao do sada slične ili bilo kakve incidente u firmi, Radišić odgovara kako po njegovom saznanju, u Libertasu, ovaj vozač do sada nije imao nikakve incidente, no dodaje kako ne može govoriti niti tvrditi za bilo što izvan posla.
"To je uredan i stručan čovjek", naglašava Radišić, no na pitanje je li se sankcionirani djelatnik za vrijeme zaposlenja u Libertasu bavio i platformskih prijevozom, odnosno Uberom, odgovara kako ne zna.

Libertas: Radničko vijeće nije dalo suglasnost, no ona u ovom slučaju nije obvezujuća za nas

Stoga je Dubrovački dnevnik poslao upit Libertasu odakle su odgovorili kako je radniku uručen izvanredni otkaz.

"Libertas je upoznat s navedenim događajem na koji se referirate u svom upitu te osoba koja je bila sudionik događaja više nije zaposlenik Libertasa. Radničko vijeće uskratilo je dati suglasnost za prekid radnog odnosa, ali kako suglasnost Radničkog vijeća u ovom slučaju nije obvezujuća za poslodavca, a Libertas oštro osuđuje bilo kakav oblik nasilja, radniku je uručen izvanredni otkaz ugovora o radu," stoji u njihovom odgovoru na naš upit.


https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/libertasov-vozac-autobusa-udario-kolegicu-na-pilama-predsjednik-radnickog-vijeca-kaze-da-je-uredan-i-strucan-covjek
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

gospardbk

https://www.dubrovniknet.hr/foto-libertasova-osmica-blokirala-promet-na-viktoriji/

Libertasova osmica blokirala promet na Viktoriji

Dubrovnik Net
9. srpnja 2022.

Građani javljaju kako je promet preko Ploča bio blokiran više od pola sata, a u međuvremenu su se formirale velike kolone preko Ploča i u Zagrebačkoj. Ovaj put nisu krivi štićeni gosti, nego jedan autobus javnog gradskog prometa.

Dogodila se nespretnost. Naime Libertasov autobus "harmonika" blokirao se na zavoju na Viktoriji oko 16 i 30 te je tako stajao skoro 45 minuta, dok nisu stigli "pomagači".

Potrajalo je to nešto duže, ali se autobus ipak nekako uspio okrenuti i nastaviti voziti Ulicom Frana Supila. Na kraju je sve dobro završilo. U grupi Radarska kontrola Dubrovnik, građani su podijelili fotografije.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

421

Zglob ima svoje limite koje vozačice/vozači (očigledno još) nisu apsolvirali. Veći luk kroz zauzimanje kontra trake, rješava ovo zahtjevno skretanje.
Srećom nije bio MAN G.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln