Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

MAN464

Citat: Tomek  u Rujan 23, 2021, 01:36:21
Je, to je gbr 787, doduše imao je drugačije bojanje donjeg djela. Na jednoj od slika se i vidi neka Čazmatransova Setra trojka do njega. Zna netko gdje je ovo fotkano?

Završio u Srbiji - Lotus travel Novi Pazar, prodaju ga.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

gospardbk

https://www.index.hr/vijesti/clanak/flixbus-i-cazmatrans-sklopili-stratesko-partnerstvo/2322674.aspx

FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo

HINA
Prije 29 minuta

FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ILUSTRACIJA: EPA

FLIXBUS i Čazmatrans objavili su da su sklopili strateško partnerstvo, u okviru kojeg će u prvoj fazi integrirati mreže autobusnih linija, a u drugoj, tijekom proljeća 2022., dio voznog parka Čazmatransa započinje prometovati prema FlixBus standardima.

U prvoj fazi suradnje Čazmatrans i FlixBus integrirat će svoje mreže autobusnih linija, čime se zajedničkim nastupom na tržištu putnicima nudi veća mobilnosti i dostupnost hrvatskih i međunarodnih destinacija, kao i digitalizacija autobusnih karata. Za putnike to znači jednostavnu, brzu i online kupovinu karata diljem Hrvatske i Europe te dostupne mnogobrojne destinacije jednom kartom, kaže se u priopćenju.

"Uspješna integracija tradicionalnog autobusnog poduzeća i tehnološke kompanije samo je još jedan pokazatelj kako digitalnim unapređenjem poslovanja možemo postići rast i razvoj poduzeća i cjelokupnog gospodarstva, osigurati održivost putovanja te se prilagoditi svakodnevnim potrebama i kretanju putnika. Snažnu podršku za daljnji rast i razvoj svakako očekujemo i od države koja će, uvjereni smo, nastaviti usklađivati zastarjele propise s EU regulativom kako bi se uspostavilo ravnopravno i nediskriminatorno tržište za svakog tko želi ulagati u razvoj industrije prijevoza putnika", izjavio je direktor FlixBus CEE South regije Ante Grbeša.

Nakon kontinenta dodatno se umrežuje i Dalmacija

Na samom početku suradnje u FlixBus mrežu autobusnih linija ulazi više od 30 kontinentalnih destinacija, od kojih neke poput Đakova, Kutine, Petrinje ili Siska prvi put postaju FlixBus destinacije.

Uz nove destinacije povećava se i broj polazaka primjerice iz Osijeka, Vukovara i Slavonskog Broda prema Zagrebu, čime se izlazi u susret potrebama svakodnevnog putnika na području kontinentalne Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nakon kontinenta dodatno se umrežuje i Dalmacija, ali i druge države, poput Srbije i Sjeverne Makedonije. Čazmatrans dodatno u suradnju uključuje više od 20 fizičkih prodajnih mjesta, čime se, osim online kupovine, FlixBus ponuda proširuje i na velik broj novih prodajnih mjesta za kupovinu karata diljem Hrvatske, navodi se u priopćenju.

FlixBus na hrvatskom tržištu pet godina

"Kao snažna hrvatska kompanija bogate tradicije, koja desetljećima uspješno posluje u svim nametnutim lokalnim i globalnim izazovima na tržištu, spremni smo za nadogradnju, za digitalizaciju poslovanja te podizanja razine usluge kako bismo se uspješno razvijali i u narednim desetljećima poslovanja", izjavio je Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa.

U drugoj fazi integracije, tijekom proljeća 2022. godine, dio voznog parka Čazmatransa započinje prometovati prema FlixBus standardima, što znači da će ti autobusi preuzeti popularnu zelenu boju, uz jamstvo opremljenosti utičnicama, besplatnim internetom i više prostora među sjedalima te će se primjenjivati potpuna digitalizacija karata, kao i aplikacijska usluga, uz mnogobrojne pogodnosti za putnike poput dodatnih popusta kroz kupone ili pak kroz razne suradnje koje FlixBus provodi, koje će putnici moći koristiti, zaključuje se u priopćenju.

Autobusni prijevoznik FlixBus ove godine obilježio je pet godina od ulaska na hrvatsko tržište, a Čazmatrans posluje već 70 godina.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

415 ul

Di su sad oni sta su govorili da se to nikad nece dogoditi, odose i oni

sniff

Maslo novog direktora čazmatransa, jel, nasljednika pokojnika ?

415 ul

Ocito, misli da ce profitirati, u Njemackoj polako bjeze od suradnje sa Flixom

steyr1985

Postoji jedna srara izreka. Nije majka snina kella što je kockao nego što se vadio iz kocke.

415 ul

Moje mišljenje je da bi Cazmi bilo bolje da sama drzi linije koje su dobre, no uprava ocito zna svoje

steyr1985

Na Slavoniji pomeo in Ariva na Dalmaciji flix i to ti je to. Touring isto kapitulirao i sta ce vozit.

415 ul

Sad dal samo cazma ide u suradnju ili i ostale firme iz grupe

Doki21

Citat: 415 ul  u Prosinac 02, 2021, 18:54:59
Sad dal samo cazma ide u suradnju ili i ostale firme iz grupe

To i mene zanima eh sad možda zbog flixa dolaze katne setre što čisto sumnjam ali opet je moguće?

415 ul

Moguce da zbog toga, sad je pitanje sta ce biti

mate

Suradnja ČZM i Flixa se razlikuje od djelovanja Flixa s ostalim prijevoznicima (Knezevic, Vincek, Slavonija...).
U ovoj prvoj fazi je uspostavljena samo prodaja karata ČZM linija putem Flixbus aplikacije (i to max. 5-10 mjesta po polasku) - pr. isto kao što Francuzević radi.
E sad što se tiče onog drugog djela - te prilagodbe na Flix standarde - vjv se zato ČZM priprema za nove linije, naveliko se šuška da preuzimaju Črnjine linije za Njemačku (Vinkovci - Frankfurt 2x dnevno), kombinirano bi vozili MP i ČZM Vukovar (zato još stiže i prinova), ta bi onda linija išla po Flix standardima i u zelenoj boji (bar se tako priča po kuloarima)

415 ul


Doki21

#763
Citat: 415 ul  u Prosinac 02, 2021, 21:06:56
Dal crnja uopce to vozi

Ne,prestali su taman kad je počela korona tako negdje otprilike točnije prošle godine otprilike u 3. Ili 4.mjesecu.

Zadarsko dite

Ocekujem prodaju Prometa Flix-u u dogledno vrijeme.
Takodjer ocekujem obnovu voznog parka s najmanje cetrdeset novijih vozila koja ce ici u zelenu boju. To za pokrpati rupe. Inace bi trebalo kupiti oko dvjesto vozila kako bi dosli na prihvatljiviju prosjecnu starost voznog parka.

Ovo nije hir novog predsjednika uprave tvrtke vec put koji je zacrtala bivsa uprava na celu s onim kojeg vise nema. Malo ih je zaustavila korona, neki potencijalni kupci su se malo primirili te je ovo sad realnost. Flix se mora siriti (poznata sintagma o bicikli i pedalama... ko zna, zna.) a na nasem trzistu je Cazmatrans promet prakticki jedina tvrtka koju se moze gledati, sto zbog bilance, sto zbog obima i opsega poslova i poslovanja. CZM Vukovar je premali, osim uz Promet, a Nova je komplicirana za preuzimanje. Karlovac, Sibenik imaju takodjer drugaciju strukturu i ostaju u vlasnistvu Nove.

Molim dezurne branitelje svaga cazmatransovoga neka se spuste sa zadnjih nogica i, ako imaju sto napisati, napisu bez pljuckanja u dalj i blizinu (korona je.....) Hvala.