Panturist - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 00:39:00

tramvajac 92

Nije problem u standardu, problem je što se Croatia bus jako srozao po svemu. Jedino, primjećuju se neki pomaci u voznom parku, sad su skoro svi busevi iste boje (ali različite nijanse). Osim Turing Volva i Setri

podgora2

Autobus nakon sudara s konjem noćas kod Udbine

Izvor Fb Prometne zgode i nezgode.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


Vk01

#257
Evo još ponekih informacija
https://24sata.hr/news/stravicna-nesreca-kod-udbine-bus-s-putnicima-udario-u-konja-587832

Citat:Vozač (53) autobusa iz Osijeka teško je ozlijeđen u stravičnoj i nesvakidašnjoj prometnoj nesreći u utorak pola sata iza ponoći u Jošanima kod Udbine u sudaru s konjem, a još veća tragedija izbjegnuta je prisebnošću drugog vozača. Naime, autobus sa dvadesetak putnika kretao se iz Imotskog prema Osijeku, a većina putnika je u vrijeme nesreće spavala, kao i drugi vozač.  Dolaskom u Jošane gdje je autobus prolazio nenaseljenu ravnicu najednom je cestu s lijeve strane počelo pretrčavati odrasla tri konja koji teže i do 800 kilograma. Vozač nije mogao učiniti ništa, treći konj istrčao je pred autobus. Frontalni sudar sa životinjom bio je neizbježan, a udarac toliko snažan da je konj na mjestu uginuo, a prednji dio autobusa je potpuno smrskan.
No, pravi šok je uslijedio nakon udara jer je ulubljena karoserija i kontrolna ploča vozaču zarobila noge i on nije mogao niti kočiti niti zaustaviti autobus koji se nastavio kretati narednih tristotinjak metara.

Putnike i drugog vozača probudio je siloviti udar, neki od putnika pali su sa sjedala, a staklo se sasulo do pola autobusa, prizor je bio stravičan.- Udarac je bio snažan te je konj na licu mjesta smrtno stradao, a autobus se nastavio kretati oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao stisnuti kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspjeli su zaustaviti vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz cestu - rekao nam je čitatelj.

Policija je potvrdila da je autobus sletio s ceste i pri tome oštetio drveni štand. 
Ozlijeđeni vozač je rekao "Udario sam u konja" i drugi vozač se brzo pribrao i odmah reagirao. Pokušavao je zaustaviti autobus, izbaciti brzinu na automatskom mjenjaču. Napokon je uspio i autobus se napokon nakon tristotinjak metara zaustavio i pri tome udario u drvenu kućicu, štand uz cestu. No dok su vozač i putnici pokušavali osloboditi ozlijeđenog vozača autobus se ponovno počeo kretati unatrag. Već je bio prošao dvadesetak metara kada je i ovoga puta vozač uspio isključiti glavnu sklopku struje i napokon zaustavio autobus. Iako u potpunom šoku, putnici nisu pretrpjeli druge veće ozljede, nekoliko njih je zadobilo manje posjekotine, no nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć.

Svi su bili zabrinuti za ozlijeđenog vozača koji se žalio na bolove u prsima i koji je pretrpio teške ozljede nogu. Rana desne noge je bila toliko duboka da mu se vidjela kost. Na mjesto nesreće brzo je došla Hitna pomoć,  pružila mu prvu pomoć i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Gospić, dok je po putnike stigao drugi autobus i oni su nastavili putovanje prema Osijeku.

Ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić nam je rekla da je vozač izvan životne opasnosti, te da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, povredu noge zbog čega je zadržan na liječenju na Odjelu kirurgije.

Očevidom mjesta nesreće policija je utvrdila da vozač autobusa (53) osiječkih registracijskih oznaka na državnoj cesti D1 u Jošanima prednjim dijelom autobusa udario u konja koji se nalazio na cesti. Životinja je u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Udbine, te će protiv nje biti proslijeđena prijava za držanje životinje bez nadzora, rekli su u PU ličko senjskoj.

- Zamislite konj u 00:30 sati na neosvijetljenoj cesti. Što da je nekakav auto naišao u tom trenutku što bi od njega ostalo kad je ovoliko autobus uništen? - pita se čitatelj.

Policija nam je kazala kako su konji u vlasništvu 50-godišnjakinje kojoj slijedi prijava za držanje životinja bez nadzora.

Frik85

Linija Vukovar Stuttgart Bude da 1.1.2019 opet ic bus linija.
I još edna tragična vjest za sve koji ste znali Mira Lovriča.
Sudar avtobusa (fluxbus)i kamiona prije 15 dana kot Bremena. Sovozač koji je tragično poginio bil je djete Panturista Miro Lovrič

Matej

Jedna Setra S431 DT je u službi APP-a,i Renualti Traffici što su nekada imali natpise Goopti

Mark926

OS-899-JE ostao bez arriva sheme, samo ima panturist naljepnice na staklima sa strane i iza.

Tomek

Izgorio je Mercedes Intouro OS-814-IS danas u Čemincu. Fotke smo dobili na naš fejs.

Mark926

OS-169-IL Ostao bez arriva sheme osim panturist Naljepnica
Prvi je bio 899-JE
Jel arriva odlazi ili? Ovakve su se stvari događale samo kod preuzimanja
Isto VDL u APPu je bez sheme
I u ATR
Ima neko info?

Matej

Vjerovatno samo taj bus odlazi iz voznog parka,kao i većina buseva iz Arriva grupacije. APP-ova VDL Futura (gbr.338) nikada nije ni dobila shemu.

Mark926

Pa baš zato i govorim, novi busevi ne dobiju shemu, stari ju gube  ???

lussin

U Autotransu shemu nemaju tih par Futuri i nešto autobusa iz Istre i to je to. Tri Craftera i Tourismo koja su zadnji stigli su je uredno dobili. Ništa to ne znači

Mark926

Onda dobro, jer mi je bilo čudno, s obzirom kako su busevi dolazili redovno su lijepljeni i sve.
A s obzirom da DB ne zna šta će s Arrivom svašta je moguće.

Osoblje

OS-899-JE je farban najesen pa je zato nema.
*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

Frik85

#268
Citat: Mark926  u Svibanj 27, 2021, 19:53:07
OS-169-IL Ostao bez arriva sheme osim panturist Naljepnica
Prvi je bio 899-JE
Jel arriva odlazi ili? Ovakve su se stvari događale samo kod preuzimanja
Isto VDL u APPu je bez sheme
I u ATR
Ima neko info?
Arriva ne odlazi.
DB je donjil odluko,da ne proda Arriva, desiče se neka spajanja u kompletnoj grupaciji. U planu je smanjivanje rukovodstva

Fox

Prije nekoliko dana Man OS-311-JK ostao je u kvaru na Čepinskoj.U par minuta je nastao kaos.Kolona je bila do Malla-a ;D.Na tom mjestu ove jeseni počinje gradnja novog podvožnjaka.

Panturist-Kvar-01" border="0

Panturist-Kvar" border="0