Gradske linije (Pula)

Autor noxis93, Studeni 30, 2007, 21:11:16

noxis93

Gradske linije su sljedeæe:

1   Šijana - Giardini - Stoja

2a Autobusni kolodvor - Giardini - Verudela - Vidikovac - Šijana

2  Autobusni kolodvor - Giardini - Veruda - Vidikovac - Šijana

3a  Šijana - Trg Republike - Vidikovac - Verudela - Autobusni kolodvor

3  Šijana - Trg Republike - Vidikovac - Veruda - Autobusni kolodvor

4    Veli Vrh - Giardini - Trg Republike - Jeretova - Valkane (vraæa se Tomassinijevom prema Velom Vrhu)

4a  Veli Vrh - Centralno groblje - Giardini - Trg Republike - Jeretova - Valkane (povratak kao i 4)

5    Giardini - Štinjan

5a  Giardini - Puntižela - Štinjan (vozi samo ljeti)

6    Jadreški - Kaštanjer - Trg Republike - Tomassinijeva - Valkane (vraæa se Jeretovom prema Jadreškima)

8    Autobusni kolodvor - Giardini - Monte Magno - Valdebek

9    Autobusni kolodvor - Giardini - Monte Šerpo - Valmade

Okretište linije 1 u Šijani je u ulici Jurja Žakna
Polazna i posljednja stanica linija 3 i 2 u Šijani su u ulici Valica

Kiki273


noxis93

okretište linije 2 i linije 3 (verudela)



nexus

hehe, vidim opet man sl 223 na jedinici.. na istoku stare priče, na zapadu ništa novo..  ;D

Kiki273


Kiki273

#5
Linija 1 Šijana

nexus

#6
Dobre slike, Riječani!

Nego, budući da je tema o gradskim linijama, čini mi se prikladnim mjestom da iznesem jedan svoj prijedlog. Naime, zbog sve veće izgrađenosti i koncentracije stanovništva na području Monte Magna i Valdebeka (samo u ovom trenutku se tamo gradi više od 300 novih stanova), mislim da bi bilo potrebno povezati te kvartove malo jačim autobusnim linijama. Prijedlog glasi: linija 8 se ukine, a liniji 5 izmijeni trasa tako da ona bude Štinjan - Prekomorskih brigada (obilaznica) - 43. istarske divizije - Splitska - Giardini - Zagrebačka - Trg Republike - Marulićeva - Kranjčevićeva - Radićeva - Rizzijeva - Prekomorskih brigada (obilaznica) - Premanturska - Valdebek - Monte Magno i obratno. Na taj način bi se frekvencija linije 5 od svakih pola sata protegnula i na valdebečko područje, Šijana bi dobila pojačanje kroz 43. istarske divizije, Vidikovac frekevenciju polazaka kakvu ima i veruda (ti kvartovi su približno jednake veličine) te polaske sa Giardina, a dobio bi se i još jedan spoj dviju glavnih stanica u centru (Giardina i Trga Republike).  Princip je sličan onom kojeg se drže četvorka i šestica. Stavi se na nju 2 europolisa i zdravo. S obzirom na to da ionako dnevno ima 7 buseva viška, brijem da bi to bilo lako izvedivo. Šta kažete na ideju?

Kiki273

Naravno,svaka nova i pametna ideja je dobrodošla ;D Pitanje je koliko u Pulaprometu imaju sluha za nove inicijative poput ove.

nexus

možda i imaju, ipak su na moju inicijativu promijenili imena svih stanica u gradu..  ;) doduše, tada nisam bio dovoljno precizan (nisam imenovao svaku stanicu pojedinačno) pa su opet uspjeli sjebat neke. ako se ovaj put odlučim na slanje prijedloga, sigurno ću biti detaljniji. samo bih prije slanja mail-a volio čut neka mišljenja o prijedlogu ovdje..

nexus

jel ima još neko komentar na moj prijedlog? nije bitno dal vam se sviđa ili ne, samo budite iskreni. bitno mi je da, ako već šaljem, ne pošaljem nešto šta bi većina onih koji se imalo kuže u jgp ocijenila glupim..  Ajde please, dvije minute vremena vam treba, uzmite plan grada i razmislite malo. jer, valdebek i monte magno pod hitno trebaju jaču vezu.

e, btw, čuo sam da se planira totalno novo rješenje za valmade i monte šerpo.. zna možda netko nešto više?

noxis93

ok je stvar. super
bit če nešto od tebe 8)

Kiki273

Glede uvođenja novih linija citirao bih kolegu kico101
Citat: kico101  u Siječanj 25, 2008, 11:46:27
Iskustvo iz našeg grada nas uči da te promjene idu presporo. Osim eventualnih produženja pojedinih linija, ništa se bitno ne mijenja, a ima toliko mogućnosti.
U potpunosti se slažem s gore navedenim

nexus

nažalost.. al, ipak me tješi da su kod nas u zadnje vrijeme u tijeku značajnije promjene, pa sve gledam kako bi konstruktivnim sugestijama potaknuli njihov nastavak..

Kiki273

Citat: nexus  u Listopad 20, 1973, 14:49:33quote author=nexus link=topic=187.msg3813#msg3813 date=1199729737]
Prijedlog glasi: linija 8 se ukine, a liniji 5 izmijeni trasa tako da ona bude Štinjan - Prekomorskih brigada (obilaznica) - 43. istarske divizije - Splitska - Giardini - Zagrebačka - Trg Republike - Marulićeva - Kranjčevićeva - Radićeva - Rizzijeva - Prekomorskih brigada (obilaznica) - Premanturska - Valdebek - Monte Magno i obratno. Na taj način bi se frekvencija linije 5 od svakih pola sata protegnula i na valdebečko područje, Šijana bi dobila pojačanje kroz 43. istarske divizije, Vidikovac frekevenciju polazaka kakvu ima i veruda (ti kvartovi su približno jednake veličine) te polaske sa Giardina, a dobio bi se i još jedan spoj dviju glavnih stanica u centru (Giardina i Trga Republike).  Princip je sličan onom kojeg se drže četvorka i šestica. Stavi se na nju 2 europolisa i zdravo. S obzirom na to da ionako dnevno ima 7 buseva viška, brijem da bi to bilo lako izvedivo. Šta kažete na ideju?
Ako je izvedivo,prijedlog je O.K.
BTW:Koleha Narcis iz Labina se također slaže s prijedlogom

nexus

Kul. Pokušat ću onda nešto potegnut..