Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

Citaro O530

#675
Ovo nam je promaklo, da nije riječ o istoj osobi?  umnik2

https://www.dalmacijadanas.hr/incident-u-splitu-prometov-vozac-morao-zaustaviti-autobus-stigla-je-policija-putnici-su-bili-prestraseni

Splitska policija je zaprimila dojavu da se u Prometovom autobusu na liniji br 11 nalazi muškarac u alkoholiziranom stanju i da remeti javni red i mir.

- Policijski službenici brzo po dojavi stigli su u Ulicu Matice hrvatske. Muškarac je doveden u službene prostorije policije gdje će biti zadržan od otrježnjenja. Nakon toga uslijedit će kriminalističko istraživanje s obzirom na ovaj prekršaj - kazala je za Dalmaciju Danas Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Navela je da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kako nam je kazao čitatelj koji se za vrijeme događaja našao u autobusu, alkoholizirani muškarac je lupao po staklima autobusa, što je prestrašilo putnike.

Potom je vozač zaustavio autobus na autobusnoj stanici kod Kampusa, te je pozvao policiju. Vožnju je nastavio nakon što je policija odvela alkoholiziranog muškarca.

Citaro O530

Citat: Nitko  u Ožujak 18, 2022, 16:15:26
Kako izgleda ta ibfrastruktura u unutrašnjosti, ako netko bude u mogućnosti jeli može slika.
Ja se osobno nadam da će treća točka proći jer bi bilo stvarno šteta da se bacaju neki busevi koji bi sada došli na red.

I ja se slažem da bi bilo lijepo kada bi te buseve poklonili  :), Mostar je ionako većinom u MAN-ovima. Što se tiče slika infrastrukture u unutrašnjosti, ovako bi to otprilike izgledalo, slično kao beskontaktno plaćanje u dućanima+računalo kod vozača ako se ne varam. Izvor slika: https://www.dreamstime.com/photos-images/yellow-validator.html

netko

Ako se i dobije dopuštenje za poklon.......s čim će se to Mostar "usrećit".?

Ja osobno ništa nebi poklanjao jer kad smo prebrojali što sve odlazi, mislim da će ljudima u servisu i održavanju biti duplo lakše. Možda koji Classic?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Lion's Cityji, pa čak i Classici, bolji su od skoro svega što ima Mostar bus. Veliku većinu voznog parka čine im Turčini koje je 2002. donirao Japan.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

XDonald

Na nekoliko stanica su se pojavili ovako zakamuflirani aparati. Primjetio zasad u trajektnoj luci, na HNK, pazaru i Firulama.

Intouro

Vidia i ja to jučer i danas na pazaru.Al uopće nisam obraća pažnju da bi mogli bit kartomati.

qwertz



elez

Postavljaju ih unutar stanica i tako zauzimaju prostor za čekanje kad je npr kiša... Genijalno, svaka čast Promet Split  pivkan
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Nitko

Bolje to nego da nakon 2-3 kiše počnu ruzinaviz

XDonald

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zbog-goriva--promet--planira-poskupljenje-cijena-karata/133702

ZBOG GORIVA 'Promet' planira poskupljenje cijena karata

Izbor je povećati sufinanciranje ili dati zeleno svjetlo da Splićani plaćaju 20-ak posto više

Skuplje gorivo na svjetskoj razini osjetit će na koncu putnici Prometa ili će im pomoći buduća gradska vlast. Naime, Miro Delić, direktor javnog prijevoznika je otkrio kako je sve teže poslovati s rastom cijena goriva, a s nepromijenjenim iznosom karata odnosno subvencija.

- Od jeseni kada je gorivo poskupjelo, karte su ostale na istoj razini i radimo mala čuda za sada da sve ide kako treba. Veći trošak goriva nam je oko 15 milijuna kuna na godišnjoj razini - rekao je.

Znači li to da se ide u smjeru poskupljenja karata, pitali su ga novinari.

- U ovom trenutku ne znam smijemo li bez gradske vlasti održati Skupštinu s tom odlukom. Možda nam povjerenica može ponuditi odgovor. Međutim, ako su gradovi i općine spremni sufinancirati s većim iznosima, ne treba poskupjeti putnicima. Primjerice, subvencije u europskim zemljama sežu i preko 50 posto. U Zagrebu ZET-ov proračun čini 75 posto sufinanciranja, a nama je oko 30 - jasan je Delić.

Ako bi se išlo prema višim cijenama karata, dodao je, karta bi bila skuplja za otprilike 20-ak posto.

Dakle, novu gradsku vlast čeka prvi konkretan zadatak.

421

Mlada Splićanka zgrožena reakcijom 'Prometova' vozača jer ga nije pozdravila kad je ulazila u autobus: 'Zgrabio me za ruku i zavrnuo je...' Dobili smo očitovanje javnog prijevoznika
PIŠE A.B.
13. srpnja 2022. - 16:13

Pozdravite li i vi vozača svaki put kada kročite u javno prijevozno sredstvo, u ovom slučaju "Prometov" autobus? Iako uistinu jest pristojno pozdraviti, možemo se složiti da to nije običaj. Putnici, većinom, "budu u svom svijetu", pa pokažu ili pokaznu ili običnu kartu i produže dalje. I nema potrebe za ljutnjom, agresijom, a kamoli fizičkim kontaktom zbog takve banalne stvari.

Postoje, doduše, i oni koji glume da "nije njihov posal" pa po principu "ako upali, upali", pokušaju šmugnuti bez da pokažu ili kupe kartu. Čak se ne potrude ni ljubazno zamoliti za vožnju za samo jendu stanicu, što vozači u praksi i dopuste. No, to je druga sorta ljudi koja sada nije tema.

Tema je nedolično ponašanje jednog "Prometovog" vozača. Javila nam se čitateljica, inače, redovita putnica u autobusima javnog gradskog prijevoznika, koja je u petak, 8. srpnja, kao što to obično i radi, ušla u redovitu autobusnu studentsku liniju od Kampusa do Spinuta, a pritom je s ocem razgovarala na mobitel. Kao i svi ostali putnici prilikom ulaska u autobus "bila je u svom svijetu".

Nije se to, kako nam kaže, svidjelo vozaču te linije. Nije je čak ni verbalno upozorio da ga pozdravi (na što apsolutno nije obvezna), pa je kao pravi primjer "jačeg spola" upotrijebio - silu.

- Vozač mi je zgrabio silovito ruku u kojoj mi je bio mobitel te je silno zavrnuo u području zgloba, privukao me k sebi i počeo vikati: "Alo, alo, ne znaš se ni javiti. Ulaziš u moj bus" - svjedoči čitateljica.

Pazite to, njegov bus?! Mlada se djevojka, koja se inače vraćala s fakulteta, tog gnjusnog čina prepala pa je pomislila da je stvarno ušla u nečiji privatan autobus.

- Pitala sam ga je li ovo studentska linija, a onda mi je počeo komentirati da mu je krivo što studiram, a ne znam ga pozdraviti. Uplašila sam se vozača i htjela izaći iz autobusa, no na moju reakciju vozač je zatvorio vrata. Nitko od drugih studenata nije ga pozdravio, niti riječ rekao. Svjesna sam da je lijepo pozdraviti, ali bila sam umorna i u svome svijetu. Smatram da nije u redu da mi vozač čupa ruku, neovlašteno me dira te da mene nakon toga ruka još uvijek boli - tumači čitateljica koja je doživjela poprilično neugodno iskustvo.

Kontaktirali smo "Promet" i upitali ih jesu li upoznati s ovim događajem.

- Bilo kakvo neprihvatljivo ponašanje vozača je izraz samovolje i osobne nekulture vozača, te takve ispade oštro osuđujemo. Zaprimili smo navedenu primjedbu, kontaktirali vozača i zatražili pisano očitovanje istog na iznesene navode.

Utvrđujemo sve okolnosti i moguću odgovornost vozača, te ako se utvrdi krivnja vozača pokrenut će se odgovarajući interni pravni postupak protiv vozača. Način rada vozača je reguliran internim pravnim aktima Društva. Primjedbi ovog tipa do sada nismo imali, najčešće se događa upravo suprotno, fizički napad huligana na vozače Društva - odgovorili su nam iz splitskog javnoga prijevoznika.

Poslovanje tvrtke kao i opća načela određena su dokumentom Etička načela tvrtke u kojem je naznačeno i kako se tvrtka pridržava načela Opće deklaracije o ljudskim pravima Ujedinjenih naroda i Deklaracije Međunarodne organizacije rada.

E, sada zamislite da, otprilike, stotinjak putnika prilikom ulaska u megapopularnu 60-icu ili 37-icu redom pozdravlja vozača s "Dobar dan". Pomalo je teško to iti' zamisliti. Nadamo se samo da primjedba ovakvoga tipa neće više stići u našu redakciju.

https://slobodnadalmacija.hr/split/mlada-splicanka-zgrozena-reakcijom-prometova-vozaca-jer-ga-nije-pozdravila-kad-je-ulazila-u-autobus-zgrabio-me-za-ruku-i-zavrnuo-je-dobili-smo-ocitovanje-javnog-prijevoznika-1208089
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Lion's Driver

"putnici su često u svom svijetu" ovaj dio obožavam pročitat kao opravdanje za svoj egoizam ili šta već.... jadni ti smo pretvaramo se u životinje

Citaro O530

A ovo što je vozač napravio radi tako banalne stvari, to ništa jel? Ja svaki put pozdravim vozača kada uđem u bus, neki od njih uzvrate a neki ne, ali ovako nešto napraviti djevojci zbog toga nije normalno, graniči sa zdravom pameti! Čovjek bi reka da mu je pljunula u facu kako je reagirao. Baš se pitam bi li to isto napravija nekom mišićavom mulcu. Valjalo bi otvoriti temu "Bezobrazluk vozača" jer nisu svi sveci te ih ima puno problematičnih i bezobraznih, evo ja prvi imam iskustva s takvima. Čast izuzecima!