Nabavke novih autobusa (2)

Autor ManNLNG, Srpanj 02, 2017, 16:35:45

smogovci.bbb2

#855
Citat: NP-549  u Veljača 14, 2020, 18:13:47
Nije poanta priče jesi li bogat ili ne, nego za šta si aplicirao.  U Zagrebu očito nisu zaintetesirani za fondove jer se svaka kuna provjerava
https://www.poslovni.hr/hrvatska/europskih-56-mil-eura-u-zagreb-dovoze-jos-29-novih-autobusa-349490

Europskih 56 mil. eura u Zagreb "dovoze" još 29 novih autobusa
Autor: Darko Bičak , 29. siječanj 2019. u 21:59
Grad Zagreb će iz fondova EU dobiti 55,8 milijuna kuna za nabavku 29 novih autobusa. Ugovor o tome su jučer u Zagrebu potpisali Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) te direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Kako pojašnjavaju iz Grada, iz europskog Operativnog programa Konkurentnost i kohezija financirano je 85 posto bespovratnog novca (44,6 milijuna kuna), a 15 posto je iz zagrebačkog gradskog proračuna. Navedeni ugovor drugi je po redu u okviru kojeg Ministarstvo dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu, odnosno ZET-u. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture najavljuju da će novi autobusi prometovati na linijama na kojima su dosad prometovali stari, a radi se o ukupno 17 linija na području Zagreba.

Butković je istaknuo da se po ovom modelu podijelilo ukupno 314 milijuna kuna za javni prijevoz u devet hrvatskih gradova. Ovim projektom nabavljeno je do sada diljem Hrvatske 187 novih autobusa, a s ovih 29 u Zagrebu završava taj projekt. Zagreb je ukupno dobio 44 autobusa, jer je uz ovih 29, još 2017. godine dobio njih 15.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Dali to znači da ni ovi autobusi neće smjeti van granica grada Zagreba?

smogovci.bbb2

Mene zanima gdje su ti autobusi jer je tekst napisan 29.01 2019. godine a danas je 14.02.2020. godine ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

leonardo123

Citat: 421  u Veljača 14, 2020, 22:05:29
https://www.zet.hr/UserDocsImages/Dokumenti%20i%20obrasci%20za%20preuzimanje/OPĆI%20UVJETI%20ISPORUKE%20KOMUNALNE%20USLUGE%20%20KOMUNALNOG%20LINIJSKOG%20PRIJEVOZA%20PUTNIKA%20ZET-a%2015.11.19..pdf
Čl. 3, st. 1 - "Prijevoznik je dužan osiguravati trajno i kvalitetno obavljanje usluge prijevoza putnika, održavati objekte i uređaje komunalne infrastrukture, prometna sredstva i opremu u stanju funkcionalne sposobnosti."
Čl. 8, st. 1 - "Putnik svojim ponašanjem ne smije nanositi štetu prijevozniku i komunalnoj infrastrukturi."
Čl. 13, st. 1 - "Putnik u vozilu smije zauzeti samo jedno sjedalo."
Čl. 16, st. 1 - "Putniku je zabranjeno: - ometati prometno osoblje u obavljanju službe; - bacati otpatke i oštećivati vozilo i njegove oznake..."

I tako dalje...ove sam samo nabrojio kao primjer svakodnevnog nepoštivanja odredbi. 
Dok se vi ovdje raspravljate svaki puta iste stvari i dok god se forum aktivira samo u momentima nabavke novih autobusa nećemo daleko dogurati. Uostalom, da citiram kolegu "kad već propadamo, onda nek propadnemo sa stilom". Nikoga ovdje nije briga ni o čemu, bitno je samo namaknuti i podmiriti kumstvo preko naših novaca. To je cijela poanta ove priče. Dok se u razvijenijim gradovima Europe gradski prijevoz podiže iz godine u godinu na višu razinu, mi stojimo u mjestu, tu i tamo nabavimo nešto ne zato što nam to treba nego zato da se kumovi podmire. Sve je aktivnija proizvodnja potpuno električnih autobusa u gradovima koji brinu za okoliš i koji si to mogu priuštiti. Zašto? Zato jer imaju kontinuirane planove za budući razvoj gradskog prometa na ekološki prihvatljiv način. Uvijek se nastojim ugledati u jednu od vodećih svjetskih sila - Njemačku. Proizvodnja brandova poput MANa, Mercedesa i Setre koji su oduvijek u vrhu autobusne proizvodnje omogućila im je takav razvoj. Za primjer ću dati grad Hamburg - ove godine će im stići 20 električnih Mercedes Benz Citara, 17 električnih Mercedes Benz Citara G i 17 električnih MAN Lions Citya. Da nas naši veliki domoljubi i s jedne i s druge strane nisu opelješili u ovih 25 godina, možda bi se i mi ove godine vozili u takvim autobusima. Oni su svoje kumstvo podmirili, a naše vrijeme otišlo je u nepovrat. I onda se sigurno pitate kakve smo uopće autobuse zaslužili? Upravo ovakve kakve jedino i možemo naručiti uz ovakav nakaradan sustav.  pivkan

Akropola

Za midije je pružen rok za otvaranje ponuda na 8.4.2020. u 10:30 ( Tehnička specifikacija mijenja je 9.3.2020. )
Za CNG autobuse produžen rok otvaranja ponuda na 16.04.2020. u 9:30 ( ( Tehnička specifikacija mijenja je 9.3.2020. ) )

Osoblje

[EKSKLUZIVNO]
CROBUS NAKON 7 GODINA POKREĆE PROIZVODNJU AUTOBUSA

Zbog svjetske pandemije COVID-19, odnosno tzv. Korona virusa, zatvorene su vanjske granice Europske Unije. Ugrožena je proizvodnja i isporuka 24 novih midibusa za Zagrebački električni tramvaj. Pošto su midibusi izuzetno potrebni u ovom trenutku, Grad Zagreb je danas potpisao suradnju s hrvatskom tvrtkom AZ Crobus d.o.o.. AZ Crobus d.o.o. obvezuje se da će u roku 90 dana isporučiti 50 primjeraka potpuno novog midibusa CROBUS BLAGA. Vrijednost projekta procjenjuje se na 50 milijuna eura.
Midibus Crobus Blaga bit će pogonjen elektromotorom razvijenim u tvrtki Rimac Automobili u Svetoj Nedelji. Elektromotor će razvijati snagu od 194 KS uz okretni moment od visokih 1150 Nm te autonomiju od 50 kilometara. U 6,8 metara dugačkom midibusu bit će montirano 12 udobnih Kiel sjedišta, a Blaga će moći primiti i 20 stajaćih putnika. 50 primjeraka za ZET bit će isporučeno u zelenoj boji kako bi se naglasila visoka ekološka osvještenost Grada Zagreba.
Visoki izvori iz ZET-a potvrdili su nam ove informacije i izrazili su zadovoljstvo ovim projektom: "U trenucima velike ekonomske krize, drago nam je što će ZET biti generator hrvatskog gospodarstva." A da će ovaj projekt svakako imati veliku vrijednost za hrvatsko gospodarstvo govori podatak kako su za Crobus Blagu iskazali zainteresiranost i gradovi Tirana, Tbilsi, Bukurešt, Mostar i Helsinki.

Zahvaljujemo se visokim izvorima iz Zagrebačkog električnog tramvaja na ustupljenim ekskluzivnim fotografijama.

*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Akropola

Zbog situacije s Covid-19 poništene oba dvije nabave danas za CNG i midije.

Tomek

Prije će biti zbog toga što grad nema love ni za plaće, a kamoli nešto drugo.

Akropola

Za nabavu promocije za nabavku 29 autobusa otvorene su ponude:

Majstor

Jesu li ovi natječaji za MIDI i CNG buseve prolongirani ili ?
Samo mi sudite pošteno !

Akropola

Citat: Majstor  u Svibanj 26, 2020, 22:49:35
Jesu li ovi natječaji za MIDI i CNG buseve prolongirani ili ?

Da. Poništeni su to jest obustavljeni.
Kao i servis autopraonica koji je bio u ponovnom predhodnom savjetovanju.
Sve govori nema novaca.

Tomek

Krajem ovog, početkom slijedećeg mjeseca stiže 15 novih MAN Lion's Cityja u solo verziji. Pripremite se!

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza