Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

tamlover

#45
Klinča Sela:
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

goranxxx

Ovo još koji mjesec i bude bivše okretište jer se radi novo kod nove zgrade u klinča selima 8) 8) 8) 8)
SETRA 417 HDH

mansg313

Nije okretište več početno krajnja stanica na liniji 220-Dugave

Ivan

Citat: manoplan  u Siječanj 03, 2009, 12:16:25
Jutros sam skoknuo do okretišta linija 136 i 115 u Španskom jer sam večer prije vidio da je okretište konačno dovedeno u red. Uklonjeno je smeće i građevinski otpad, a svaka od linija 136 i 115 je dobila svoju polaznu stanicu.
Smeće je sada maknuto, ali imaju svaka svoju stanicu već dugo, barem dvije-tri godine, otkad je napravljeno parkiralište za ovu žutu zgradu za branitelje.

tomobrad

Perjavica-Borčec...


Gornja Bistra sa 110:

ivo

okretište linije 308 i 309  sasi

ivo

okretište linije 324 poljana dom

tamlover

Ivo poanta je u tome da se vidi okretište. Bus na njemu je poželjan ali nije u centru pažnje. Dakle trebao si slikati okretište pod širim kutem.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ivo

Citat: tamlover  u Siječanj 12, 2009, 18:32:22
Ivo poanta je u tome da se vidi okretište. Bus na njemu je poželjan ali nije u centru pažnje. Dakle trebao si slikati okretište pod širim kutem.
Znam nažalost to sam sa jadnim mobitelom slikao zastarjela tehnologija i još sam početnik u fotkama, uskoro ću uložiti u foto opremu pa će biti puno lijepih fotki sa goričkih okretišta

tamlover

Nije tolko problem u kvaliteti, iako je loša, nego u širini kuta slikanja. Trebamo vidjeti okretište, položaj u širem prostoru. BTW, samo ulaži u opremu - jedva čekam.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Možda je to moje krivo razmišljanje, ali mislim da ako se linija zove Gornji Stenjevec, onda bi se okretište trebalo tako zvati, a ne ovo:


citaro

Ja mislim da bi se linija trebala zvati 124 Črnomerec-Dubravica.

Tomek

Zašto? Godinama je to bio i ostao Gornji Stenjevec, zašto sada mjenjati ime? Ta linija je kao takva prepoznatljiva i ide u taj kvart.
Veći je problem 130 i 137 koje obje idu za Borčec, a nejdu uopće na isto okretište niti istim putem te ekipa i dan danas fula autobus kao i 120 i 121 koji se zovu Gajnice, a okretišta im nisu ni blizu.

citaro

Zato jer meni ni na jednom planu Zagreba Gornjeg Stenjevca nema, nego se taj kvart zove Dubravica.

Tomek

Ne znam otkud to, ali tu živim i apsolutno nikad nitko nije mi rekao da živi u Dubravici(to je samo ulica, a ne kvart).. Uvijek, ali uvijek je ekipa govorila da žive na Gornjem Stenjevcu.. Dobro, neki bi još rekli i da su u Gajnicama jer Gajnice su prilično širok pojam ovdje. To ako u nekoj karti piše da je taj kvart Dubravica to je teška glupost tj. ponovno nametanje nečega što je nečija izmišljotina..