Okolica Stuttgarta (VVS)

Autor Lion's Driver, Srpanj 28, 2021, 21:39:43

Lion's Driver

Osim gradske firme SSB u Stuttgartu u okolici voze razne privatne firme uključujući DB regiobus koji naravno ima privatne podvozare, dok Esslingen ima gradsku firmu S. V. E. i privatnu firmu  Schlienz. Naravno svi voze pod VVS tarifom (kao što je u Munchenu MVV).

Ovdje ću vam za početak postaviti autobus firme Muller omnibus koja vozi za DB regiobus, naravno pod tarifom svih ostalih.

steyr1985


Lion's Driver

Da ali ne znam zakonski koliko dugo mora nositi ime Friedeich Muller  glavauzid

Marko NS

#3
Ja koliko vidim po autobusu on je od Firme Friedrich Müller, jedino ako su oni cerka Firma od DB to je drugo. Oni su podvozar DB a DB je opet podvozar SBB-u. Tako mi izgleda zakonski , i podvozar moze imati podvozara :)

steyr1985

Moze ali DB ima jako mnogo firma. Prije je to sta sada vozi FM vozio Regiobus Stuttgart. To je isto firma od DB ali problem je to sta vozaci koji rade u Regiobus Stuthart imaju szare ugovore i satnicu skoro 20 eura. I onda se pojavi FM i preuzme sve poslove od Regiobusa a to je Böblingen i okolica kao i linija Tubingen Flughafen.  I datnica kod FM nije kao kod Regiobusa. Satnica se obravunava po VBO tarifi

Marko NS

Da oni voze svi za DB kao podvozari , oni dobiju manji autodan i ako voze a DB zaradi zato sto prosledi dalje i ako ne voze :)

steyr1985

Oni voze za sebe a ne za DB. Jave se na natjecaj i sa ovakvim firmama kao FM dobivaju na natjecaju. Natjecaj raspisivaju Gradovi ili Savezne drzave .

Marko NS

Moze biti ali ja koliko vidim oni nose boje DB zato sto su podvozar podvozaru. Da su direktni Podvozar ssb nosili bi njihove boje. Ali moze biti da gresim , bitno je da se vozi samo :)

steyr1985

Svi su crveni i svi su  sa DB oznakom samo firme razlicite. Svi dobivaju platne liste iz centrale iz Berlina. Iznimke ima  ako neki grad uvjetuje boje gradskog prevoza onda oni tako bojaju buseve

Lion's Driver

#9
steyr da, ali FMO je FMO samo na papiru jer je vlasnik FMO ponovo prodao ili ajmo reći vratio firmu DB ali mora ime ostati još nekoliko godina. Baš sam jučer pitao prijatelja malo o tome. Ista stvar se dogodila i kod Schlienza kada je kupio GR filder expres, sve je Schlienz ali ostalo ime GR na nekim busevima. Šta je SSB tiče, Schlienz im je podvozar na nekim linijama i nemaju žutu boju. SSB šema je samo za SSB. Sve je to od pokrajine do pokrajine.

steyr1985

Poenta je u tome sa takvim firmama kao sto je FM dobivaju natjecaje. Sad su pokupili neke linije u Nagoldu jer je Rexer insolvez. Regiobus sigurno to nnebi dobio jer su njihovi vozači skupi imaju stare ugovore  i imaju velike satnice. Nih nije.briga kako ce se.firma zvati  njima je bitno da imaju jeftinu radnu snagu.

Lion's Driver

Pa i nije baš jeftina. Solidne su satnice ali se i radi. U svakom zlu nešto dobro, u svakom dobru neko zlo. Ali, kada se zaposliš u DB, kao državna firma sa ko zna koliko ljudi onda si siguran i nitko te ne tlači, nitko te ne dira ako uredno radiš posao

steyr1985

Stari ti u FM mozes imat 17 do 18 eura pro stunde. Pitaj koliko imaju stari vozaci u Regiobus .

Lion's Driver

Dok ja sjedim u kafiću kod Turčina ispred nosa mi se parkirao ovaj Schlienzov ljepotan. Inače, što se kaže "bolesno dobar" autobus sa hrpom opreme uključujući i radio vezu koja funkcionira bezprijekorno na cijelom području. Nije ona kamionska dometa svega nekoliko kilometara. Što se tiče karakteristika samo znam da koriste ZF mjenjač sa 6 brzina a imaju retardere ili sa 3 ili sa čak 5 stupnjeva, kako koji. Svakako su pojava na cesti, i mislim da na ovom području nitko nema tako dobre, očuvane, čiste i ušminkane autobuse.  thumbs

NP-549

#14
Svi noviji ZF-ovi (Ecolife) imaju 5 stupnjeva retardera.  Za grad je OK kad bus ima spori diferencijal, ali za prigrad kad je prijenosni omjer osovine ispod 5, onda je malo preslab retarder.