Liburnija - crna kronika

Autor Tomek, Listopad 24, 2009, 17:29:48


Michelin

ovo je vec drugo...

cim je kupljen, nastradalo je bocno staklo, isto od strane navijaca...

doduse, svako malo budu razbijena stakla, kamen, boce, tko zna sto vec...

Michelin

nisam vidio garazni broj, al se sad moze vidit na kolodvoru autobus kojem su ucenici iz bibinja UNISTILI CIJELU UNUTRASNJOST I RAZBILI PAR STAKALA na zadnjem kraju autobusa...

samo su vozeni iz skole doma, autobus je bio kao pripomoc...

troosovinac

Citat: Michelin  u Studeni 06, 2009, 15:38:02
nisam vidio garazni broj, al se sad moze vidit na kolodvoru autobus kojem su ucenici iz bibinja UNISTILI CIJELU UNUTRASNJOST I RAZBILI PAR STAKALA na zadnjem kraju autobusa...

samo su vozeni iz skole doma, autobus je bio kao pripomoc...
s BIBINJCIMA uvik problemi.
bela lađa


Michelin

cisto da napomenem - u 4 dana na tri autobusa rasparana ili pokidana sjedala, neka doslovno iscupana sa lezista...

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Michelin

nije autobus liburnije oduzeo prednost vec ovaj drugi autobus nije isao obiljezenim dijelom, po sredini povrsine kolodvora vec je bio full blizu autobusa...

shef

Inače drugi sudionik je MAN FRH362 Lišane Transturist.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

markost

TAM 331A119VT g.b. 873 danas nastrada u frontalnom sudaru sa osobnim automobilom.  :'(

Zadarsko dite

Na cast i diku vozacima Liburnije:
Klikni.


manoplan

#11
Njuškajuči po linku kojeg je stavio kolega, naišao sam na ovaj članak. Prizor je stravičan. Novopečeni novinari su u stanju svašta napisati u želji da povećaju tiražu,  ali ako ima i trunke istine u ovom što tvrde očevidci, ovaj vozač je kreten.

Berlingo

#12
Prvo.
Ako su psi bili stvarno necije vlasnistvo onda vlasnici zasluzuju kazne. Moju Donu mozete vidjeti pustenu ali ona je uz mene jer ja odgovaram za nju. Vjerujte mi da nebi mirno spavao da znam da je ona negdje vani.

Drugo.
Stvarno je stravicno. Sve je dobro do onog momenta dok covjek ne gladi uginulog psa. Tesko je to gledati bez suza. Neki nikad nece shvatiti ljubav prema zivotinjama.

Trece.
Ako se dokaze da je stvarno nabio gas treba biti kaznjen jer to je vec za mene zlocin!

Mirta

#13
Jeziv prizor.
Vlasnik je doista odgovoran za svoga psa, mora ga držati zatvorenog u dvorištu, a kada je s njim na ulici pas mora biti na povodcu. Izleti li na cestu pred auto i uzrokuje štetu na vozilu, vlasnik psa dužan je nadoknaditi štetu.
Sve je to puko slovo Zakona, a neljudskost je druga strana priče. Sankcije za vozača ako je to namjerno učinio? Teško. Preostaje mu jedino da ispita svoju savjest ako je ima.
Nikad ne reci:"Nikad!".

conecto

Citat: Zadarsko dite  u Studeni 23, 2010, 19:11:56
Na cast i diku vozacima Liburnije:
Klikni.

Uvijek ista priča - ovo nisu napravili "vozači Liburnije" nego jedan od njih!
Kad već postoje svjedoci, mjesto i vrijeme događaja sigurno nije teško utvrditi koji je autobus u to vrijeme prolazio tuda i tko ga je vozio jer se radi o redovnoj liniji koja ima svoj vozni red.
Uopće ne vjerujem da ih je namjerno pregazio, a kako svjedok tvrdi sve se dogodilo iza (ili usred) zavoja. Ako i uzmemo u obzir (paušalno) da ga je baš briga za živote pasa (što je krajnje neljudski), riskirao je time veliku štetu na autobusu pošto možemo vidjeti da tamo voze niskopodni Citari.
"Ne jednog, dva, nego čak tri psa" - pa vjerojatno su psi bili zaigrani i u toj igri nesmotreno su izletjeli na cestu. Iz ovog slučaja mogli bismo sagledati i drugu stranu priče, odnosno kulturu držanja kućnih ljubimaca u Hrvatskoj koja je (kao i u svemu ostalom) na vrlo niskoj razini. Mnogima je držanje pasa pomodni krik, kad idu na godišnji odmor mnogi ih ostavljaju napuštene na psima nepoznatoj lokaciji (da se ne mogu vratiti doma), a da ne pričamo o tome kad je netko kod nas počistio iza svog ljubimca kad se uneredi tokom šetnje po parku pored dječjeg vrtića.
Ne znam da li se kome ovdje dogodilo da je pregazio životinju na cesti, meni je više puta (ne namjerno, uvijek izbjegnem ako mogu), osjećaj poslije toga je stvarno neugodan iako znaš da nisi mogao ništa poduzeti.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...