ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

zlepur1

Skresali su sve i Ražine i Njivice-Vidici i sve šta su mogli.Jedva su dočekali ove radove kako bi prikrili činjenicu da nemaju dovoljno autobusa i vozača za redovno održavanje svih linija.Tužno je da jedan ne tako davno ugledni prijevoznik ubrzano ruši sam sebe.O međugradu ne treba trošiti previše riječi.Ostale su brze linije za ZG i Zadar-Split ukoliko ČZT i njih ne preuzme poput Dubrovnika i Rijeke, a Knin ionako polako preuzimaju uvodeći one stare i poluispravne neoplane.
  Jednom rječju katastrofa, čini se sve kako bi se polako ali sigurno izišlo iz gradskog a bogami i prigradskog prometa jer ih izgleda interesiraju samo škole, što zorno prikazuje i ljetni vozni red koji je katastrofalan.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

max_11

#1291
A da nije to možda politika ČZM da lagano ugasi ATP, pa polako preuzmima linije i na kraju autobuse na sebe pa da je sve u 100 % vlasništvu ili su u ATP-u toliko nesposobni da sami sebe uruše? Ali mi je kod druge solucije čudno kako onda iz ČZM nitko ne reagira na takvo stanje.

zlepur1

Po ovome vjerovatnija je prva solucija tj. da se polako ugasi firma  i dovede sve na zajednićki nazivnik ČZT Dalmacija (uostalom i aktualni direktor atp-a je direktor ČZT Dalmacije).Činjenica je da se lagano ali sigurno preuzima međugrad i duže županijske linije (Knin), ali isto tako krešu i prigradske i gradske.Prava istina je da nedostaje i buseva i vozača za nešto više i urednije poslovanje pa se nastoje kvalitetno pokriti bar školske linije.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

415 ul

Slican slucaj i u Autotransportu Ka,Czt postavila svoje ljude na celne pozicije te je trebalo biti provedeno vec spajanje u Cazmatrans

max_11

#1294
Kako je prije 10 g. izgledao gradski prijevoz, vozni park se definitvno pomladio, ali mi je žao da tako drastično ukidaju i spajaju polaske zbog nedostataka vozača, a za vozila bolje održavati da su ispravnija, manje otpisivati (dobri su autobusi i od 92 g. bolje da išta vozi nego ništa) i kupovati na leasing.
Aha. S stajališta putnika bolje da je sve pod istom kapom, a sami djelatnici znaju razliku i koji je bolji kolektivni ugovori od ATP-a ili ČZM.
Nekretnine su već (ako se ne varam) pod ČZM ili se otplačuju od banke.

zlepur1

Istina, vozni park se drastično pomladio ali sa nedovoljnim brojem autobusa potrebnih za redovno održavanje postoječih linija.Također autobusi se održavaju kvalitetno s obzirom koliko tri ili četiri mehanićara mogu stići sve napraviti, također su uredni i čisti.Meutim ja sam problem detektirao ovako (znam da se ovaj fprum prati i u atp-u pa možda se neki i naljute)

1.Prometnici iz godine u godinu samo prepisuju vozne redove ne vodeći računa o potrebama korisnika usluge
2.Ne vodi se računa o tome da je došlo vrijeme za dodavanje novih ili izmjenu postoječih trasa linija prema potrebama stanovništva i povečanju broja polazaka
3.Previsoka cijena javnog prijevoza, premda neki znaju reći da se voze samo umirovljenici ili ljudi s pokazima, alo tako je i u drugim gradovima i uredno se uplačuju novci na račun firme pa nije tačno da se voze besplatno
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

zlepur1

Nadalje mislim kako nitko ne shvača ili neće shvati kako bi uvođenje taktnih linija spasilo i gradski i prigradski promet.Pogledajmo samo primjer Osijeka.A u ŠI bi se moglo vrlo jednostavno napraviti evo primjer-Grebaštica-Brodarica-Šibenik Vodice-Tribunj sa polascima svaki sat iz Grebaštice i Tribunja ) 2 autobusa) itd.Bilo bi daleko rentabilnije i pokrivene sve transverzale.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

max_11

#1297
Nemaju se što ljutiti. Trebaju raditi u interesu putnika. Ako putnika ima, ostati će i njihova radna mjesta.
Magistri/diplomirani inženjeri prometa u ATP-u bi trebali voditi računa o uvođenju novih linija te izmjeni trasa i voznih redova postojećih linija prema potrebama putnika, jer je to u njihovom opisu posla.
Prometnici neka se više pozabave da ispravno disponiraju autobuse prema kapacitetu i namjeni i to tako da su što više popunjeni (što je brojka bliža 100% to bolje).
A za uvođenje taktnih voznih redova bi trebalo napraviti analizu postojećeg stanje, pa se "igrati" da bi došli do konačne odluke, tj. optimalnog rješenja.

steyr1985

U  razvijenim zapadnim zemljama  gradski promet funkcionira na nacin:

Gradske prometne sluzbe  promatraju potrebu za svoje građane za uvodenje i trasu linija. Raspisuju javni natjecaj ,prijevoznici se prijavljuju dostavljaju ponude i naravno najjefiniji dobivaju i odraduju taj posao. Posao se pogadja po kilometru i to grad isplacuje prijevozniku. Prijevoznike ne zanima koliko je putnika na tim linijama i sav dnevno utrzeni novac od putnika kao i mjesecne karte prosljedjuju gradu. Oni dobivaju naknadu po kilometru koji su dovovorili. Sve dok tako ne bude u Šibeniku nece biti srece.

zlepur1

#1299
Napokon smo i doznali razlog kresanja linija.Navodno grad Šibenik neće plati održavanje linija magistralom odnosno obilazno.Ali zašto bi i platija kad ionako subvencionira gradski prijevoz.Tanko je objašnjenje o plačanju, jer se koncesionar obavezao na određeni broj polazaka i dužan ga je poštovati.Zašto se jednostavno ne kaže, hvala Vam lijepa mi nismo u stanju održavati linije zbog nedostatka autobusa i vozača i problem riješen.Bar na šibenskom području ima privatnika koji bi to redovito radili kao i u vrijeme nestašice goriva u atp-u i svi su bili zadovoljni.Poštivao se ugovoreni broj linija , vozni red i sve šta ide s tim.Evo sad prvi put izlazim u javnost sa informacijom da je u opciji bila ponuda pražena i ostalih privatnih prijevoznika za preuzimanje atp-a ali je glatko odbijena od strane sindikata ( ima ih tri) i gradskih struktura. Zašto?
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

steyr1985

Koji glupi odgovor. Grad  određuje trase . Grad izmjenjuje trase. Grad placa to i gotovo. To ti je isto kao i kod flix busa.

zlepur1

Tako je.Ali vidi , skresane su i linije prema Ražinama, Brodarici itd. koje idu redovnom trasom i to nije dobro.Ujutro funkcionira kako tako, ali u popodnevnim satima je 2/3 grada faktički bez javnog prijevoza.I u drugim gradovima povremeno dolazi do zamjene trasa pa niko ne razmišlja o smanjenju broja polazaka.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

steyr1985

Lijepo je napisano da grad nece placati neke polaske.  Znaci koliko platis toliko vozim i gotovo. Grad bi nesto pausalno placao i htjeo uredan gradski prijevoz.  Mislim da to ne ide pa onda informacije da grad razmislja organizirati svoj  gradski prijevoz. Jako lijepa ideja ali to mogu zaboravit

podgora

Prinova izvor fb AH

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!