Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

MAN truck bus

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 30, 2019, 07:08:46
434 ostao u kvaru na 225-2, gubio zrak, odšlepala ga D5. Kasnije slike.

Evo fotografija, nisu baš neke kvalitete (mobiteluše + euforičnost = kaos), no ne vidi se svaki dan šlepanje Conecta u Resniku stoga mislim da su zanimljive fotografije, ako želite - brišite. hi
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN truck bus

#316
Danas na putu za Resnik, 761 i 778.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

jakov5

#317
U rujnu ili listopadu su unutar tjedan dana van prometa ostale 2 kockice - 145 i 154, obje su se u promet vratile mjesec dva nakon incidenta.
Razlog je bio isti - stanična kočnica se samoaktivirala u vožnji. Obje su vozile Dugave. Ali samo 154 je dobila nove registracije.
Zašto to sad spominjem? Zato što je gbr. 154 danas ostao bez stanične kočnice, a par sati nakon toga struja na prednjem djelu busa je nestala.
Ugašeni su bili cijela "instrument tabla", svjetlo u vozačkoj kabini, ali i prednja vanjska svjetla, dok su svjetla u putničkom prostoru najnormalnije radila!
Ono još zanimljivije - pri otvaranju prvih vrata sva se svjetla pale, pali se i atron i instrument tabla, a pri zatvaranju 1. vrata opet se sve gasi.
Bome su je fino prespojili. Tužno je da se najstariji tip vozila koji vozi najopterećeniju liniju tako loše održava.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

lovac27


Volzhanin

Citat: jakov5  u Siječanj 08, 2020, 00:22:57
Tužno je da se najstariji tip vozila koji vozi najopterećeniju liniju tako loše održava.

Tužno je da to uopće vozi.

MAN19464

Citat: lovac27  u Siječanj 16, 2020, 10:29:35
Je li popravljen bus123 gbr 654?
on vec dugo stoji vani u ARZ-u bez zadnjeg branika.  možda još nije na redu.

smogovci.bbb2

#321
Danas u 16:37 h šlepanje g. br. 72, Ulica SR Njemačke (fotografija  th-down )
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

#322
Pao je tehnički kao i ostala njegova braća (osim gbr 70 i 69 koji je prošao iz treće) pa ne smije sam voziti nego ga šlepaju vjerojatno u APP ili ARZ na sređivanje.

Akropola

15.1.2020. je potpisan ugovor s firmom Katarin d.o.o. za 1.545.820,00 kn bez PDV-a s PDV-om 1.932.275 kn za popravak hladnjaka na autobusima.

Ukratko:

Naručitelj ovim postupkom nabavlja uslugu popravaka hladnjaka i isparivača klime za autobuse iz voznog parka naručitelja kojima se obavlja javni gradski prijevoz putnika.   naručitelj je u troškovniku definirao tehničku specifikaciju predmeta nabave  popravka  prema vrstama hladnjaka i isparivača klime. Ponuditelj preuzima hladnjake na skladištima na naručitelja te je dužan nakon popravka hladnjak dostaviti natrag na skladište sa kojega ga je preuzeo. Transport treba uračunati u jediničnu cijenu popravka.

Tehničkim specifikacijama utvrđuju se tražene minimalne karakteristike usluga koje se nabavljaju. Tehničke specifikacije nalaze se u prilogu dokumentacije o nabavi u troškovniku. Naručitelj je u troškovniku naveo za svaku vrstu hladnjaka i isparivača, kataloški broj proizvođača autobusa MAN ili Mercedes za svaki hladnjak odnosno isparivač klime
Dinamika i rokovi početka i završetka obavljanja usluge održavanja:
Usluga popravka hladnjaka i isparivača autobusa naručivati će se sukcesivno, tijekom trajanja okvirnog sporazuma, pojedinačnim ugovorima - narudžbenicama, ovisno o stvarnim potrebama Naručitelja.
Ponuditelj je obvezan u roku ne dužem od 24 (dvadesetčetiri) sata po preuzimanju hladnjaka i isparivača  autobusa pristupiti detekciji kvara, te dostavi izvješća o kvaru koje mora sadržavati popis svih dijelova i zahvata sa količinama koje je neophodno zamijeniti.
Nakon što od Naručitelja zaprimi ugovor–narudžbenicu za popravak kvara navedenog u izvješću iz prethodnog stavka, Ponuditelj je obvezan završiti popravak u roku ne dužem od 4 (četiri) dana računajući od zaprimanja ugovor–narudžbenice za popravak kvara, za  radno vrijeme servisne radionice od 7 do 15 sati radnim danom od ponedjeljka do petka. 
Dan prijema ugovor-narudžbenice ne ulazi u obračun roka izvršenja usluge.
Ukoliko je popravak kvara moguće otkloniti odmah po zaprimanju hladnjaka i isparivača autobusa (otklon manjih kvarova) Ponuditelj je obvezan odmah započeti s popravkom, te po završetku pružanja usluge sastaviti izvješće o kvaru (zapisnik ili sl.) s naznakom datuma, nazivom pojedinačno zamijenjenih dijelova uz navođenje kataloškog broja svakog dijela i njihovih količina, naznakom jediničnih cijena svakog pojedinog zamijenjenog dijela te cijene i ukupne cijene (cijena sa PDV-om) pružene usluge.
Izvješće o kvaru iz prethodnog stavka mora biti potpisano od za to ovlaštenih osoba Naručitelja i Ponuditelja.
Ukoliko popravak kvara nije moguće izvršiti u roku izvršenja usluge od 4 dana, Naručitelj mora obavijestiti  Ponuditelja te uz obrazloženje tražiti suglasnost za prolongiranje roka popravka.
Rok završetka: Duljina trajanja sklopljenih ugovora izdanih na temelju Okvirnog sporazuma: ovisiti će o stvarnim potrebama Naručitelja u trajanju ne duljem od 12 mjeseci.

tramvajac 92

Autobusi se kvare svaki dan, bilo bi zanimljivo znati koliko polazaka dnevno zbog toga ispadne. Ovdje vidimo gužvu na terminalu Prečko. NG 312 na 120 je krepao u Prečkom, servis je došao, ali je došao i 134, koji se je stao iza njega, sa zadnjim krajem malo vani. Iza njih stiže 120 (citelis u pozadini), čiji vozač postupa pametno i zaustavlja se prije ulaska u parking, da ljudi mogu unutra i van.  thumbs
,

Shole

Engejca su vjerovatno osposobili za 20 minuta, što i nije baš običaj kad Šitelis izdahne

tramvajac 92

Čekaj, budeš vidio da je taj osposobljen itekak. Mislim da ga je zrak mučio, al nisam siguran.

marin

Inače neki dan se na gbr. 95 raspao zadnji kraj, kardan je pukao i zapiknuo se ispod u nešto, ali puko je amortizer ili tako nešto, pa zbog toga karadan, nagnuo se u desno i otraga cijeli. Spigalo se još svašta ispod i sa strane izgleda kao da je puko bus doslovno  ;D
Ja ne znam dal se to isplati popravljat s toliko km po gradskim ulicama, šteta je bome dosta velika.

MAN truck bus

...te je po njega došla Volvo dizalica (s kojom se inače šlepaju Stratosi, ima slika u temi). S obzirom da uskoro dolaze novi minibusevi, bilo bi dobro lošije CCe i one koji su većinom nekretnine poslat u rashod.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Akropola

Gbr. 224 u pratnji servisa iz smjera Velike gorice prema garaži