Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

smogovci.bbb2

#420
Da si barem u pravu hi Ime linije ostaje isto jer je tako registrirana. Jedino možda izmijene na www.zet.hr ime terminala Kuniščak umjesto Mandaličina
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Na Kaptolu danas tražim liniju 203 i nema je nigdje. Onda mi kolega forumaš kaže gdje stoji. Zašto je nisam našao? Zato jer je natpis linije samo sa jedne strane stupa, a ja sam došao iz drugog smjera

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zgh.hr/UserDocsImages/7036
Izmjene perona na terminalu Dubrava

Od sutra, na terminalu Dubrava mijenja se raspored perona za pojedine autobusne linije. Tako će linije 205(Dubrava – Markuševec - Bidrovec) i 232(Dubrava - Čret) biti izmještene na peron 9, a linija 209 (Dubrava – Čučerje) na peron 6. 
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

leonardo123

Terminal Velika Gorica i vozni red linije 290  hi

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/radovi-na-terminalu-crnomerec-uz-izmjene-na-autobusnim-linijama/7439


Citat:Zbog radova na uređenju terminala Črnomerec, od ponedjeljka, 9. studenoga, u 9 sati, do završetka radova, uvodi se privremena organizacija autobusnih linija na terminalu Črnomerec te se uspostavljaju nove lokacije početno-krajnjih stajališta na Ilici, Ulici Črnomerec, Zagrebačkoj i Selskoj cesti.

S terminala Črnomerec, autobusi će polaziti prema novom razmještaju perona:

peron 1: linije 121 Črnomerec - Karažnik – Gajnice i 130 Črnomerec - Borčec,
peron 2: linije 124 Črnomerec - Gornji Stenjevec i 131 Črnomerec - Bizek,
peron 3: linije 126 Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić i 135 Črnomerec – Graberje,
peron 4: linije 119 Črnomerec - Podsused most i 120 Črnomerec - Gajnice - Prečko,
peron 5: linija 136 Črnomerec – Špansko.

Linije 122 (Črnomerec - Podsused centar) i 123 (Črnomerec - Podsusedsko Dolje) koristit će privremeno početno stajalište u Ilici (kod benzinske postaje INA) u smjeru zapada.

Linija 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) imat će početno - krajnje stajalište na Zagrebačkoj cesti (poslije raskrižja s Ilicom) te će prometovati djelomično izmijenjenom trasom:

Gornje Vrapče  - redovnom trasom do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste – (desno) Zagrebačka cesta gdje će biti uspostavljeno početno krajnje stajalište.
Zagrebačka cesta – (lijevo) Prilaz baruna Filipovića – (lijevo) Ulica Ivana Cankara – (lijevo) Ilica te dalje redovnom trasom prema Gornjem Vrapču.
Autobus će se zaustavljati i na stajalištu Črnomerec u smjeru Gornjeg Vrapča.

Linije 127 (Črnomerec - Mikulići) i 128 (Črnomerec - Lukšići) polazit će s privremenog početnog stajališta u Ulici Črnomerec (kod vojarne) u smjeru Mikulića, odnosno Lukšića.

Linija 134 (Črnomerec - Prečko), početno-krajnje stajalište imat će na Selskoj cesti (između Ilice i Prilaza baruna Filipovića) te će prometovati djelomično izmijenjenom trasom:
Prečko - redovnom trasom do zone raskrižja Selske ceste i Ilice.
Selska cesta – (lijevo) Ilica te dale redovnom trasom prema Prečkom.
Autobusi će se zaustavljati i na stajalištu Črnomerec u smjeru Prečkog.

Linija 137 (Črnomerec - Perjavica - Borčec) imat će početno -  krajnje stajalište na Zagrebačkoj cesti (poslije raskrižja s Ilicom) te će prometovati djelomično izmijenjenom trasom:

Borčec -  redovnom trasom do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste – (desno) Zagrebačka cesta.
Zagrebačka cesta – (lijevo) Prilaz baruna Filipovića – (lijevo) Ulica  Ivana Cankara – (lijevo) Ilica te dalje uobičajenom trasom prema Borčecu.
Autobus će se zaustavljati i na stajalištu Črnomerec smjeru Borčeca.

Na liniji 172 (Črnomerec – Zaprešić) početno stajalište bit će uspostavljeno u Ilici (kod benzinske postaje INA) u smjeru Zaprešića.

Linije 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) početno-krajnje stajalište imat će na Selskoj cesti (između Ilice i Prilaza baruna Filipovića) te će prometovati djelomično izmijenjenim trasama:

Gornja Bistra - redovnom trasom do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste – (desno) Zagrebačka cesta – (lijevo) Prilaz baruna Filipovića – (lijevo) Selska cesta.
Selska cesta – (lijevo) Ilica - u nastavku redovnom trasom prema Gornjoj Bistri.
Autobusi će koristiti stajališta Prilaz baruna Filipovića na Zagrebačkoj cesti te Črnomerec u smjeru zapada.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

Ma je li to Črnomerec napokon kreće u obnovu??  buljo

Tomek

Umjesto da se pruga produlji do Vrapča što je u planovima od 80-ih i uštedi barem 10ak buseva oni će sad ulupati hrpu love u obnovu. A drugo, tko je ovako planirao, 176 do Selske, a i ostale linije (125, 137) koje idu u Baruna Filipovića gdje su gužve u špicama ogromne i gdje će se gubiti brdo vremena. Strašno.

smogovci.bbb2

Mijenjaju nadstrešnice i asfalt na putničkim peronima ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

#428
Izvor: www.zet.hr
Zagreb metropola ;D
Na kraju će biti bolje ove oronule nego nove ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Ove oronule su odlične što se tiče površine koju pokrivaju. Ako će one male staklene staviti biti će lošije.

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zagreb.hr/gradske-vijesti/17
U tijeku su radovi na rekonstrukciji tramvajskog okretišta Mihaljevac, a kako je rekao predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak, ovaj projekt, vrijedan oko 13 milijuna kuna, drugi je najveći u Gradskoj četvrti Podsljeme nakon projekta sljemenske žičare. 
Kako je objasnio pomoćnik pročelnika u Sektoru za ceste, građevinski radovi bi trebali trajati između tri do četiri mjeseca. "U sklopu radova izvest će se obnova svih prometnih površina, izgradit će se novi polazni kolosijek s pripadajućim novim peronima, postavit će se nadstrešnice, rekonstruirat će se autobusni terminal koji će biti dvostruko veći od starog, a koji će omogućiti prometovanje autobusa bez polukružnog okretanja, što će dodatno povećati sigurnost korisnika terminala. Napravit će se odgovarajući broj parking mjesta, parking za bicikle te će se urediti zelene površine" rekao je pomoćnik pročelnika Tepeš. 
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Volzhanin

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 14, 2020, 13:28:59
rekonstruirat će se autobusni terminal koji će biti dvostruko veći od starog, a koji će omogućiti prometovanje autobusa bez polukružnog okretanja,
Kakvo je to okretanje ako nije polukruzno? U rikverc kao sad 233?

Portos

U subotu su navodno asfaltirali po terminalu Črnomerec pa sam otišao pogledati kako to izgleda. Razočaran sam, sve je zapravo ostalo isto, isti oblik perona, samo su izbetonirali temelje za nadstrešnice koje će biti puno manje od dosadašnjih. Po cesti na kojoj su bila polazna stajališta za 125, 134 i linije za Samobor napravili su takav fušeraj sa šahtovima da će biti gore nego do sada. Koliko su se srozale sve te firme koje se bave niskogradnjom jednostavno više nigdje nema kvalitete radova, ovo neće trajati niti blizu 40 godina koliko su trajali stari peroni i nadstrešnice.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Pa nije važno da li znaš raditi nego da li možeš dobiti natječaj, samo nek se dela...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek