MARPROM - Mariborski Promet Maribor

Autor conecto, Studeni 02, 2010, 09:41:39

tomekk

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

BoBi19

#31












Nova avtobusna postaja pri CITY-u
MAPROM d.o.o.

BoBi19

MAPROM d.o.o.

BoBi19

Imamo 2 nova avtobusa. Vozita na liniji 3 in 12

Bus št. 1:










Pa še drugi. PONOS VIOL --- EN KLUB, ENA ČAST ... :)


[/quote]
MAPROM d.o.o.

Tomek

Sjajno, ajde da konačno i gradske Scanie dođu na ove prostore, mislim da su kvalitetom to zaslužile.

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

BoBi19

MAPROM d.o.o.

BoBi19



Dobili smo 2 vozila, ta "VELKEGA" in "MALEGA" z 37 sedeži ...

Na sliki je ta velki z 45 sedeži... :)
MAPROM d.o.o.

BoBi19

MAPROM d.o.o.

BoBi19

MAPROM d.o.o.

BoBi19

http://maribor24.si/lokalno/maribor-posodobil-avtobusni-vozni-park/13306


[size=18]Maribor posodobil avtobusni vozni park[/size]

Mariborski vozni park je zastarel in ekološko neprimeren. Kmalu se bodo Mariborčani lahko zapeljali z enim izmed štirih, novih avtobusov.

V Mariboru so preteklo leto pričeli z načrtovanjem posodobitve voznega parka v mestnem avtobusnem prometu. Junija 2013 je Mariborska avtobusna postaja zaživela v novi podobi. Lani so na Mestni občini Maribor dejali, da je v njihovem proračunu milijon evrov rezerviranih za najem ali nakup novih avtobusov. V letu 2013 so nabavili 5 vozil od tega 3 za prevoz osnovnošolskih otrok in 2 mestna avtobusa.



Danes smo Mariborčani dobili štiri nova avtobusna vozila. Scania Slovenija je avtobuse dala v najem za 3 leta. Županu Maribora, dr. Andreju Fištravcu in direktorju Marproma Bernardu Majheniču, jih je predal g. Harald Woitke, generalni direktor Scania Slovenija. Maribor je tako bogatejši za avtobus, ki je prvi v tem delu Evrope in ima motor EURO 6, ekološkega standarda.

V letu 2014 je predvidenih 16 novih avtobusnih vozil
V investicijskemu planu za leto 2014 je nabava osem 12 metrskih, pet 10 metrskih in tri 8 metrska vozila najvišjega ekološkega standarda. Prav tako je v planu popolno urediti vozne linije. Nekatere bodo ostale enake, druge je potrebno bistveno obnoviti. Nov avtobus, ki bo vozil po ulicah Maribora in ima motor EURO 6, je vreden 220.000 evrov in ima življenjske dobe od 8 – 10 let. Mesečno najem enega avtobusnega vozila stane 3.100€. Tako bo za operativni najem 4 vozil v treh letih potrebno odšteti 446.400 evrov. Vzdrževanje vozil je skrb najemodajalca. V naslednjih letih imajo namen letno nabaviti 5 vozil.



Polovica avtobusov starejših od 15 let
Vozni park, ki ga upravlja Marprom, je imel do danes 52 avtobusov, ki vozijo po 19 voznih linijah na območju mestne občine Maribor. Več kot polovica le teh je starejših od 15 let. Njihova povprečna starost je ocenjena na okoli 12,6 let. Marprom je tako v preteklem letu predlagal občini nakup novih, sodobnejših in okoljskim standardom ustreznih vozil. Avtobusi imajo v zadnjem času veliko okvar in veliko od njih jih je zastarelih. Vzdrževanje tako zahteva veliko stroškov. Zadnji avtobusi so bili kupljeni pred štirimi leti. Načrt direktorja Bernarda Majheniča je : »Do leta 2017 želimo spraviti povprečno starost avtobusov pod 6 let.«

MAPROM d.o.o.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

sibencan

1997 - 2017

volvobus


BoBi19

MAPROM d.o.o.