Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

Shole

Ma to sam si ja cijelo vrijeme razmišljao, pa gdje je tamo ugibalište i onda pregledom one tablice u excelu zaključih da valjda piše DA jer na vrhu stupca piše čekaonica/žuta oznaka, pa se valjda DA odnosio na oznaku na kolniku.  Inače ta oznaka mi i nije baš nešto bitno jer se pobriše za 6 mjeseci, a sigurno nitko neće update-at tablicu svaki put kad farbaju

kico101

Citat: mivano  u Rujan 22, 2009, 10:29:49
Citat: kico101  u Rujan 20, 2009, 00:51:36


Što se tiče ugibališta Pešćevac, treba pažljivije čitati što piše; Pešćevac istok ( vidi fotografiju pod 306 ), znači u smjeru grada ima ugibalište i čekaonicu ( ukoliko je u međuvremenu nisu digli u zrak ),
ako ti ugibalištem držiš onih 20 cm do pločnika stanice onda dobro
Ako ti je to toliko bitno, onda ću promijeniti. Ali ako moj auto po širini stane u tvojih 20 cm, onda imam vrlo uzak auto. ;D ;)

Btw, Berlingo, zahvaljujem na "akciji", stvarno si se potrudio. Ubacit ću u tablicu čim stignem ( s obzirom na obaveze ).

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

LuckyLooser

Citat: Berlingo  u Rujan 21, 2009, 01:17:27
Da me ubijes,znam da sam ti slikao terminal u Permanima ali neznam gdje je to zavrsilo.

Nema frke, imam ga ja u svojoj arhivi. ;)
Slikano ovog proljeća, ali u 6 mjeseci se nije puno promjenilo. Narisali su nove žute crte po podu i nabacali zemlju preko ovih grota. Da su barem "terminal" obogatili sa jednom pišljivom čekaonicom.






Gradi se i jedno novo prigradsko stajalište. Ili točnije- stajalište Brešca (Permani- Brgud) je preseljeno 50 m prema Permanima.



Slikano prije 20 dana, a i do dan danas se stanje nije puno promjenilo. Radove izvodi Modula, a budući da su žestoki u poslu, još ćemo se načekat do otvorenja ovog stajališta. I cestu prema Brgudu su prekopali, pa zatrpali i već mjesecima to tako stoji. >:(

Berlingo

Grobnik je malo zalupan na svoj nacin.Ja sam zivio na Podhumu ali se busom nisam vozio.No ako dobro pamtim stajalista kod spomenika i onu kod kapelice to bi trebalo biti ovako.Zasto zalupan?Nema oznake na kolniku ali ni tabelice.Drazice su vec sigurne.Mislio sam ti slikati i kod Vlacine sta ti fali ali me uhvatio mrak.Ako sutra odem u Sloveniju rjesit cu ti Rupu i Brgud oko pruge.

Berlingo

Kico evo jos malo pomoci.Ovo sam snimio dalje od Permani.Slozio sam ti redom.Rupa raskrsce je  slicna Grobniku.Nema nikakvih oznaka ali vidio sam bus da tamo staje(reklama Union).Iduca je stup bez tabelice ali to je vec pouzdano sigurno.Bus se obicno okrece kod Rozalije.Zadnja slika je pocetak Petrolejke pa ti sad vidi koliko je stajalista na tom raskrscu.

Berlingo

Kico i danas sam ti puno toga snimio ali imam problem oko stavljanja slika i kritiku da su mi slike mutne.

PITANJE:
Ali samo za dobre poznavaoce povijesti.Stanica kod kokosinjca na Zametu.Ja je spominjao i slikao.Gdje je bila njena lokacija prije?

Berlingo

Ocito vam ne ide moj Zamet.Cekat cu jos malo.Mozda ipak neko zna.Kad bi samo napisao da se u Trolej nekad (prije 35 god.) ulazilo i izlazilo kroz semafore (oprostite za O.T.) niko nebi vjerovao.I jedan savjet pojedincima.Umjesto slika vec odavno snimljenih autobusa bilo bi nam svima bolje da proucimo Kicotovu tablicu i da mu slikamo stanice koje mu nedostaju.Npr. ja da sam na Zabici i dolazi mi vec odavno snimljeni bus ja bi ipak slikao stajaliste okrenuto prema istoku. Pojedinci ipak nebi.Kad niko nece ja cu jer je ideja fenomenalna.

Bari

Par današnjih slika.
Slavka Krautzeka II - Postavljena je čekaonica. Ima slika u tablici stanica, ali ova je od danas i s čekaonicom.


"3.maj" - istok


Liburnijska/V.Bratonje - zapad


"3.maj" - zapad
KREPAT MA NE MOLAT !

kico101

#53
Korigirana i dopunjena tablica: ( 03.10.2009. )

http://www.freewebs.com/kico101/Stajalista.xls
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Okretišta ( osim kada služe i kao prolazne stanice ) nisu postavljena u tablicu. Starce ćemo stavit odmah. :)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.


5AR


5AR

Citat: Berlingo  u Listopad 01, 2009, 23:45:34
Neke nisam dobro uhvatio u voznji, negdje mi se blic palio.Pokusat cu to ispraviti a bilo bi dobro da jos neko pomogne.
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=219.0

Shole

#58
Desetak primjera kako bi trebale izgledat sve slike stajališta.  Čim pogledaš sliku trebalo bi bit jasno gdje se lokacija nalazi.  Mislim da nema smisla jurit s jednog na drugi kraj grada samo da bi se nešto nabrzinu poslikalo.  I onda se slika čekaona i 23cm ceste na kojoj se vidi 1/16  žutog slova S na kolniku.

Severinska


Trsat Dvorana Mladosti


Slavka Krautzeka 1


3. Maj


Novi List


Zamet centar


Z.Kucica 3


Glavani


Vrh Martinšcice


Benaši


I da nisam napisao lokacije svi bi odma znali o kojim se stanicama radi.

One najgore nisam prezentirao da se autori ne naljute.  Želio sam samo naglasit da nam nije cilj čim prije sve poslikat i onda zadovoljno trljat ruke kako imamo slike od svih trolejevih stanica.  Makar slikali narednih 5 godina, nije uopće bitno, al nek posao bude odrađen kvalitetno.

Berlingo

Za sliku iz Jelsana je bilo samo pitanje.Odmah sam dobio kritiku.Mislio sam da je to zgodno jer tu je nekad Trolej imao stanicu.I ja ne jurim s jednog kraja na drugi.Sve slikam po svome putu i ruti gdje se nadjem.A vi odlucite valja ili ne valja.Nikad nisam radio probleme oko toga.Pa kakav bi ovaj forum izgledao bez lljudi koji ga uredjuju?