Javno soobrakajno pretprijatie Skopje i privatni prevoznici vo Skopje

Autor sanos_a, Prosinac 27, 2008, 20:00:18

Galeb

Citat: erobuss  u Rujan 06, 2011, 23:48:54
Koliko je kupljeno ovih DD?  ::|

Makedonija kao da leži na nafti. Prave se monumentalne građevine, kupuje se na sve strane...  :o

200 standardni + 2 panoramski.

Ivan

Majke ti mile, koji neukus! Skopje se sa svim onim zgradama i spomenicima i sad ovim autobusima pretvara u najgoru nakupinu megalomanskog kiča u Europi, ako ne i šire.

Kad sam vidio one LAZove ponadao sam se da su već odustali od ovih bezveznih katnih... Kakav sad mrtvi London nasred Balkana?

Ivan

Samo se nadam da netko drugi u regiji neće biti tako briljantan da ovo kopira; pada mi na pamet da je jedino Ceauşescu bio toliki megaloman sa brutalnim nedostatkom ukusa, pošto je već dugo mrtav donekle sam miran...

Doslovno mi se plače kad ovo vidim, i imam dojam da mi IQ pada za 30...

Tomek

Na slikama je to jedno, al uživo je nešto potpuno drugačije. Skopje je jako uredan grad koji me je dosta podsjetio na Zagreb, samo je malo manji. Ove Antičke zgrade šta se grade su zanimljive, a i grad je pun razno raznih spomenika, ne samo iz Antike tako da se ima stvarno svašta za vidjeti. Katni autobusi su se čisto solidno uklopili u grad, puno mi čak ljepše djeluju od LAZ-ova koji su nekako bezlični. Za sve ljubitelje starih autobsa treba reći da još hrpa starih makina prometuje tako da još stignete u Skopje. Vozio sam se Sanosom S110, S200, S415, stvarno je doživljaj.
Za početak evo par privatnika
1

2

3

4

Tomek

Evo i pravih marcina, kombinacija starog i novog
Sanos

LAZ

Sanos

Yutongi



Ikarusi


LAZ

Sanosi


Tomek

Sanos na autobusnom

Sanos i TAm sa malo čudnim stražnjim krajem

S ovim Sanosom S200 sam se vozio na jednoj prigradskoj liniji, mrcina i pol

Željeznički kolodvor je gore, a autobusni dolje, super izgleda

Sanosi





Ikarus IK-4


Yutong sa reklamom za Croatia Osiguranje

Mercedes O317 :D

Tomek

I za kraj malo zanimljivosti o autobusima. Naime, vozio sam se u starom Sanosu S110 i unutra je imao tv ekran, općenito iznutra je bio ko apoteka, a na TV ekranu se prikazivao film o vozilima GSP-a Skopje, znači, bilo je puno autobusa :D Isto tako GSP se reklamira na centralnom velikom videozidu na glavnom trgu u Skopju, a reklama je nešto tipa izaberite autobus umjesto taxija.
Evo još dvije fotke, meni najdraže od autobusa u Skopju, a u idućem postu ću malo staviti i slike grada
Staro i novo, Sanos i LAZ

Koliko ovdje ima Yutonga  :D

Tomek

Evo nam malo i Skopja, grada koji je srušen 60-ih u razornom potresu, planski izgrađen ponovno, a trenutno pod konstrukcijom jer se vraća 'antičkim' korijenima  :D
Iznad grada dominira veliki križ

Centar koje je odmah uz rijeku Vardar je pun raznih kipova i spomenika, a svima njima dominira Aleksandar Veliki


Preko Vardara osim pogleda na stari grad:

Gradi se nova Antička zgrada

Centralni pješački most preko Vardara je super osvjetljen

Dok novi slavoluk koji se još dovršava nije (desno od ovog nebodera)

Tomek

Evo i plana grada

Kraš je sveprisutan

Glavno šetalište

Na kojem se nalazi i spomen dom i muzej Majke Terezije, Albanke koja je rođena u Skopju

I za kraj šopingholičarke :D


Ono čime se Skopje ponosi u novije vrijeme je pred mjesec dana pušten u promet novi aerodrom, najmoderniji u ex Yu, no problem je što do tamo još nema nikakve autobusne veze nego se može samo taksijem, ali se trenutno radi na tome(tako su mi barem rekli u inf. uredu)

Tomek

Zaboravio sam još dodati i ovo -- za razliku od policija u ostalim ex yu zemljama poput hr(škode octavie), sr(peugeot 307/8), bih(golf V), kos(golf V) u Skopju policija vozi ove mrcine
Chrysler Stratus

Ima ih popriličan broj, a i treba jer u dva dana koliko sam bio tamo vidio sam jedno 5 sudara, makar su ceste dobro označene.

sanos_a

super slike  ;)
zeleni reno ne vozi niz skopje nego vozi radnici firme granit od stip za skopje
zasto nisi javio da dolazis u skopje?

Tomek

A jbg, nisam se javio, al možda ubrzo se opet zaletim baš do Skopja pa ću se javiti ;)

zgb10000

Citat: Ivan  u Rujan 22, 2011, 08:17:53
Majke ti mile, koji neukus! Skopje se sa svim onim zgradama i spomenicima i sad ovim autobusima pretvara u najgoru nakupinu megalomanskog kiča u Europi, ako ne i šire.

Kad sam vidio one LAZove ponadao sam se da su već odustali od ovih bezveznih katnih... Kakav sad mrtvi London nasred Balkana?


Vidi se da nisi upućen. Skopje je još 60-tih godina prošlog stoljeća imalo autobuse kao u londonu i isto su bili crveni jer ih je london donirao skopju nakon potresa. Ti paušalno prosuđuješ iz fotelje i to danas kad je google lako dostupan svima. Nije dobro kad imaš predrasude.
Što se grada tiče, sve to skupa ipak izgleda jako dobro. Jest da su mogli spomenike razmjestiti po cijelom gradu, ali nema veze.
A stari autobusi i dalje voze tako da ne trebamo brinuti. zasad.

zgb10000

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1444595&page=9

evo, zaboravio sam postati link. malo scrolaj prema dolje pa ćeš i sam vidjeti.


inače, u skopju se vozi kao u istanbulu. to je nešto fenomenalno. sudara nema, a svi su brzi i jako nervozni za volanom (a to je odlika dobrog vozača ako se mene pita), iako sam ja vidio jedan sudar traktora i auta na izlasku iz grada. što se stratusa tiče, kažu mi tamošnji kolege da će uskoro stići nove škode yeti koje manje troše i nemaju samo 4 brzine. a možda i padnu seati.
aerodrom je boli glava - mora se priznati. jako je lijep i moderan. nema onih autobusa ( ;D) koji voze do aviona nego kao sav normalan svijet - ulazak putem hodnika do aviona.
što reći nego - isplati se posjetiti skopje. ja sam često tamo ali i dalje sam fasciniran tim stilom vožnje, posebice autobusa koji voze kao ludi.
pravo im budi kad su najmanje zadužena zemlja bivše juge - nek se gradi i kupuje - tamo vrijedi tursko načelo - pokrij se koliko ti je deka dugačka...

Tomek

Ja sam u 2 dana vidio jedno 4 sudara, tako da nije baš da nema sudara ;)