Croatia Bus Zagreb - slike

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:09:00

Paško

#1200
Puno toga zanimljivog može se vidjeti u Zmijavcima, nedaleko od Imotskog. Na prvoj slici vidite posljednji Transliner koji još uvijek vozi u staroj shemi Croatia Busa. Nisam se vraćao detaljno poslikati autobuse parkirane tu jer sam mislio da sam MAN-a koji se vidi desno uhvatio kasnije. Zapravo je to jedan od dva ista MAN-a. Malo dalje nalazi se parkiralište na kojem je parkirala nekadašnja firma Denibus koju je CB preuzeo. Ne znam kako točno funkcionira struktura CB u ovim krajevima, no novi autobusi redom imaju IM tablice, a neki i CB naljepnice. Svakako, na sredini se odmah vide dva prekaljena junaka - Eurobus u rashodu i Starliner koji je nekad vozio hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Tu su i Isuzu s novim tablicama, Trafic i Coach firme Best Bus.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#1201
Tu je i jedna prinova, dosad neviđena na forumu. Setra S 315 NF dosta je stara - ima 22 godine, a nekad davno vozila je u firmi Baron Großrosseln. Tablice IM-597-BA reći će da je registrirana u rujnu 2017. godine. Kraj Setre je dobro poznati Iveco Cacciamali, nekada u vlasništvu Vinjani busa. Drugog MAN-a nisam slikao zato što se u tom trenutku stvorio prvi, za koji sam mislio da je jedini. No, Dalekovod je imao dva i po svemu sudeći oba su završila u imotskom zaleđu. Ovaj na slici je IM-505-BE. bivši ZG-4609-BO. Inače, to je jedan od najhrđavijih autobusa koje sam ikad vidio da voze! S lijeve (slikane) strane to se manje vidi, ali po cijeloj desnoj strani hrđa jednostavno izbija od podvozja.

I napokon, jedan tužan trenutak: Tu se nalazi i prvi autobus proizveden u samostalnoj Hrvatskoj, odnosno ono malo što je od njega ostalo. Prototip Eurobusa AV 120 na svojoj je zadnjoj stanici, a taj put uključivao je redom: Croatia Bus, Trans Toni Solin, Andreić Građevinarstvo, Dubrava Bus, Najam Rota i konačno, opet Croatia Bus. Početak možete vidjeti ovdje: https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=13209.msg129014#msg129014, a tu su slike za kraj.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth


mate


mate


Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth


gorgoroth


Dreamwalker

9256 za Dubrovnik
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Tlimfocit

Iz Splita za Njemačku danas :




gorgoroth


gorgoroth


Tlimfocit


gorgoroth


gorgoroth