Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45


sendipula

Živjela 184-ka!

tramvajac 92

Inače, registracija je besplatna  ;D ali evo zapisnika.

nexus

Hvala :) Znaci ukupno 14 prigradskih i 18 gradskih u ove 2 ture, i prvi MAN-ovi nakon 2003.

sendipula

Citat: nexus  u Rujan 12, 2019, 19:54:37
Hvala :) Znaci ukupno 14 prigradskih i 18 gradskih u ove 2 ture, i prvi MAN-ovi nakon 2003.
To znaći 32 nova autobusa? A bilo je govora koliko znam o 20?!

Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk

Živjela 184-ka!

nexus

Kompa, ova sad ljetna dizel tura i ta nova CNG. U njih 2 ukupno 32 autobusa.

C2

Znači li to da autobusi 2007 godište idu u otpis?

nexus

#682
Najavljeno je da se s dolaskom plinasa uvode nove linije i pojacavaju postojece (gradske), sto je i cilj nabave koja se financira kroz ITU, tako da ne vidim kako bi to bilo izvedivo uz otpis onih 22 iz 2007. Ali, nista nije za iskljuciti kad se u obzir uzme nacin na koji se dosad  promisljao razvoj jgp-a u Puli (nije nikako)..

Uostalom, tek se kupilo nove displeje svima ili prakticki svima iz te 2007. serije, a valjda se ne bi ulagalo u autobuse koji koji kroz par mjeseci idu u rashod.. Ali, opet..

Tomek

Koliko sam ja shvatio ovo kupuje Pula, a ne EU tako da neće biti potrebe za rashodom!

nexus

EU je financirala ovih 12 dizelasa koji su dosli u lipnju, i odmah je islo 12 u rashod. 20 CNG-ova kupuje pulska aglomeracija preko ITU-a, ali i to su indirektno sredstva iz fondova, pa ne znam..

Paško

Ako je u pitanju ITU, nema obaveze staro za novo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.glasistre.hr/pula/u-pulu-stize-20-novih-autobusa-prilagodeni-su-osobama-s-invaliditetom-a-bit-ce-opremljeni-prema-najvisim-standardima-klimatizirani-s-ugradenom-wi-fi-mrezom-652624?fbclid=IwAR3pzZsHwQcPXgAl01vLK7-gjyAZ_YGGl3VCpCjlmZtRcbmju30LCu7L6sY
U PULU STIŽE 20 NOVIH AUTOBUSA Opremljeni su prema najvišim standardima, klimatizirani, s ugrađenom wi-fi mrežom. POVEĆAT ĆE SE I BROJ LINIJA
U Pulu tijekom kolovoza stiže 20 novih, ekološki prihvatljivih autobusa javnog gradskog prijevoza, koji su nabavljeni u sklopu projekta ,,Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice", financiranog u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja.
Za ovaj izuzetno važan projekt realizacije čistog urbanog prometa osigurano je sveukupno 42,7 milijuna kuna europskih sredstava rezerviranih kroz ITU mehanizam iz Kohezijskog fonda i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Projekt nabavke autobusa na stlačeni prirodni plin i izgradnje punionice plina u partnerstvu provode gradska trgovačka društva Pulapromet i Plinara d.o.o.
,,Pula će zahvaljujući ovom značajnom strateškom projektu, koji je sufinanciran s čak 88 posto bespovratnih sredstava, modernizirati i obnoviti vozni park te uvelike poboljšati usluga javnog gradskog prijevoza, uvažavajući pritom visoke standarde sigurnosti i kvalitete usluge javnog prijevoza", istaknuo je gradonačelnik Pul Boris Miletić, nadodavši kako je ovo jedan u nizu uspješnih europskih projekata koji se u sklopu ITU mehanizma provode na području grada Pule.
Novi autobusi prilagođeni su osobama s invaliditetom, a bit će opremljeni prema najvišim standardima - klimatizirani, s ugrađenom wi-fi mrežom koja će putnicima omogućiti besplatan pristup internetu. Zahvaljujući prelasku na plin kao pogonsko gorivo u novim autobusima, Grad Pula će dobiti ekološki prihvatljiviji oblik prometa koji će izravno utjecati na smanjenje emisije CO2 u okoliš te posljedično povećanje kakvoće zraka, uz nezanemarivo smanjenje buke u gradu.
"Jedan od primarnih ciljeva projekta je podizanjem kvalitete usluge potaknuti građane na mijenjanje navika u vidu učestalijeg korištenja ovog vida prijevoza. U tom smislu treba naglasiti kako će se nabavkom novih autobusa proširiti područje prometovanja i povećati broj linija kako bismo prije svega zadovoljili potrebe građana cijelog urbanog područja, ali i turista tijekom njihova boravka u Puli", istaknuo je direktor Pulaprometa Igor Škatar.
Istovremeno s procesom nabavke autobusa radilo se na izgradnji punionice na stlačeni prirodni plin vrijedne 9,5 milijuna kuna, koja će krenuti s radom istovremeno s puštanjem novih autobusa u promet. Izgradnjom punionice omogućuje se kružna integriranost cjelokupnog projekta, od opskrbe goriva do osiguravanja ekološki prihvatljivijeg javnog prijevoza na prirodni plin.
Uz projekt nabavke autobusa na stlačeni prirodni plin i izgradnje punionice, Grad Pula je s osuvremenjivanjem voznog parka javnog gradskog prijevoza krenuo ranije, kad je putem ,,No-regret" projekta nedavno nabavljeno 12 novih autobusa.


"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sendipula

Prva tura iz 2007. su otpisani....

Europolisi: 208, 211, 214
Citelisi: 215, 220, 222
Živjela 184-ka!

nexus

Od danas  a snazi jesen-zima VR. Dosta pojacano u odnosu na korona VR, ali i dalje slabo, pogotovo sada za najjace linije (1, 2 i 3). Pricam o gradu, prigrad nisam ni pogledao. Od novih linija i pojacanja postojecih u odnosu na predkorona vrijeme, a sto se najavljivalo dolaskom 20 plinasa, i dalje nista.

noxis93

Citat: nexus  u Rujan 07, 2020, 10:22:32
Od danas  a snazi jesen-zima VR. Dosta pojacano u odnosu na korona VR, ali i dalje slabo, pogotovo sada za najjace linije (1, 2 i 3). Pricam o gradu, prigrad nisam ni pogledao. Od novih linija i pojacanja postojecih u odnosu na predkorona vrijeme, a sto se najavljivalo dolaskom 20 plinasa, i dalje nista.
Sezona je polupropala, dva mjeseca nisu vozili, nema para.