Centrotrans – fotografije

Autor autobusi.org, Prosinac 04, 2007, 13:24:16

MILCHO

Članak pun laži.

Inače par postova iznad imamo slike nekih vozila koja "nisu prešla ni jedan kilometar".

Manas

da upravu si...od ovih 33 vozila svi su u radu na linijama osim minibusa i to ne svih jer neki vec rade (prevoz djece)

MILCHO

Prije 45 minuta Centrotrans počeo voziti na GRAS-ovim linijama.

Tomek

Šta je najgore nakon štrajka vjerojatno i građani sve više ne podnose GRAS te je ovo najvjerojatnije početak kraja ako ne dođe do nekog velikog obrata.

Man lion's coach

Napokon gradjani Sarajeva imaju koliko-toliko normalan prevoz..

Manas

Nije on ni blizu normalnog...Jedine linije kolko mi se cini koje rade su Ilidza-Bascarsija (GRAS-CTS) i Sarajevo-Vogosca-Ilijas (CTS)

ROAD

Citat: Tomek  u Siječanj 12, 2013, 12:18:39
Šta je najgore nakon štrajka vjerojatno i građani sve više ne podnose GRAS te je ovo najvjerojatnije početak kraja ako ne dođe do nekog velikog obrata.

Ma nema tu nikakvog povrata, kao što radnici kažu, treba to sve razjebat, i otvorit novo poduzeće "CentroGRAS".
NEOPLAN VIP CLASS

MILCHO

Bojim se da GRAS možda i neće dočekati 128 rođendan. Najviše me brine šta će biti sa tramvajskim saobraćajem koji je nezamjenjiv u sarajevu i koji postoji preko 127 godina.

Man lion's coach

Citat: MILCHO  u Siječanj 12, 2013, 15:07:48
Bojim se da GRAS možda i neće dočekati 128 rođendan. Najviše me brine šta će biti sa tramvajskim saobraćajem koji je nezamjenjiv u sarajevu i koji postoji preko 127 godina.
Po meni bi najlogicnije bilo, da GRAS prepusti 75% autobusnog prevoza CTS-u jer realno imaju bolju infrastrukturu. Firmu svakako preorganizirati, visak radnika otpustiti, jer ima onih dosta onih koji primaju novac, za nerad, koji su primljeni preko kakvih stranackih, rodbinskih veza, ili jednostavno nekom od nadleznih sto bi rekli  dali "pešćeš"

ROAD

Ma GRASu treba samo ostaviti tramvaje i trolejbuse, a ovo ostalo sve prepustiti Centrotransu, tako bi bilo najbolje.
NEOPLAN VIP CLASS

Man lion's coach


Manas

#416
I prije se govorilo da se privatizuje autobuski i minibuski sektora,a tramvajski i trolejbuski da ostanu drzavno...Najbolja opcija je uvodenje vise prevoznika na podrucje KS

Man lion's coach

Izgleda da ne postoji politicka volja za rijesavanje ovog problema, ili politicari nemaju rijesenje za ovaj problem.

MILCHO

Što se tiče Centrotransa, pošto je ovo ipak njihova tema, oni će vjerovatno dobiti neke od linija koje traže, inače trenutno imaju 11 linija na širem području Sarajeva, a dobili su 4 GRAS-ove za koje je u toku žalbena procedura i još javnost nezna koje su to linije.

Ne slažem se s vama skroz jer Centrotrans može preuzeti nekih 20-25% saobraćaja koji trenutno drži GRAS niti ih to interesuje, a ne 75% ili 100% autobusko-minibuskog saobraćaja u kantonu.
Vozila većeg kapaciteta su im slaba strana mada su se prijavili većinom na čisto zglobnjačke linije i 3-4 linije na kojima i prigradski solo može bez problema.

S druge strane GRAS trenutno može pokriti nekih 50-60% polazaka, i još dugo neće biti u mogućnosti. Uslove za konkurisanje na tender u KS može ispuniti samo Centrotrans i eventualno firme iz drugih kantona poput Litvatransa iz Banovića.

Ovi procenti se ne odnose na linije, nego na predviđeni broj vozila po redovima vožnje.

Na v.d. direktorskog mjesta GRAS-a je postavljen čovjek koji je jedan od odgovornih što je stanje ovako i zbog toga je ovaj štrajk i blokada.


Manas

Centrotrans: Raspored vožnje za nedjelju, 13.1.2013.

Zbog vanredne situacije u javnom prijevozu na području Kantona Sarajevo, kompanija Centrotrans Eurolines i dalje nastavlja sa prijevozom građana. Kako bi se obezbijedili minimalni uslovi prijevoza kompanija Centrotrans Eurolines će i sutra, u nedjelju 13.01.2013. godine, saobraćati na slijedećim relacijama:

•    Dobrinja – Vijećnica, sa polascima u 05:30 sa Dobrinje i 06.00 sa Vijećnice do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Hrasnica – Vijećnica, sa polascima u 05:30 do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Baščaršija – Sedrenik, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Baščaršija – Vratnik, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Latinska Ćuprija – Jarčedoli, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Latinska Ćuprija – Širokača, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Drvenija – Velešići, sa polascima u 06.00 sati do 22:00 sata sa Drvenije u intervalu od svakih sat vremena.
•    Ekonomska škola - Pofalići, sa polascima u 06.00 sati ispred Ekonomske škole do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
•    Stup - Vogošća, sa polascima u 06:00 sa Stupa i 08.00 iz Vogošće do 18:00 sati u intervalu od svakih dva sata.
•    Stup – Rječica, sa polascima u 06:00 sa Stupa do 16:00 sati u intervalu od svakih dva sata.

Cijena karte na svim gradskim linijama iznosi 1KM

Također, zbog velike gužve u saobraćaju povećan je broj autobusa na pravcu Ilijaš-Vogošća-Sarajevo, na kojima Centrotrans Eurolines ima registrirane redove vožnje. Na ovom pravcu uvedeno je 10 dodatnih autobusa čime je obezbjeđen kontinuirani prijevoz Ilijaša, Vogošće i drugih naseljenih mjesta.

Radi zahtjeva građana uvedena je dodatna linija Tarčin – Ilidža, sa polascima u 06:00 sati iz Tarčina i 08.00 sati sa Ilidže, do 18:00 sati u intervalu od svakih dva sata vremena.
Cijene na ovim linijama ostaju prema važećem cjenovniku.

Tokom održavanja linije Latinska Ćuprija-Širokača, koja je uvedena na zahtjev građana grada Sarajeva, došlo je incidenta kojom prilikom su kamenom razbijena vrata autobusa na pomenutoj liniji, što rukovodstvo i radnike Centrotrans Eurolinesa neće omesti u namjeri da istraju u osiguranju neophodnog minimuma odvijanja javnog gradskog saobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Pored navedenih polazaka Centrotrans Eurolines je spreman da u održavanje linija uvede još autobusa, te da pojača broj polazaka na svakoj liniji, a u skladu sa potrebama građana.

http://www.source.ba/clanak/4234140127352/infoteka/Centrotrans:-Raspored-voznje-za-nedjelju,-13.1.2013