Kočnice

Autor denis01000, Ožujak 06, 2009, 22:20:41

denis01000

evo ovako zanima me zašto se prilikom kočenja npr. na tamovima čuje onaj polupiskutavi zvuk,a recimo na ovim novim connectima ne...mada sam primjetio kad connecto malo jače zakoči čuje se neki zvuk onako pfffuufffff,kao neko puhanje... ;)

Shole

To što si čuo na TAMovima (slično, ali slabije je bilo i na MANovima) nije kočnica nego freno, ili motorna kočnica.  Kad stisneš pedalu kočnice samo malo ( sanosi su imali poseban taster lijevo od kvačila koji se pritiskao nogom) onda se aktivira freno.  U loncu auspuha se dignu dvije ili 3 zaklopke i sprečavaju izlaz ispušnim plinovima te to onda koči motor.  Istovremeno se isključi gorivo na bosch pumpi.  Na modernim autobusima toga više nema, već je zamjenjeno retarderom.  U biti ne na modernim, nego na svim autobusima koji imaju automatski mjenjač zbog toga što kod njih nije moguće kočenje motorom.

obelix

 U loncu auspuha se dignu dvije ili 3 zaklopke i sprečavaju izlaz ispušnim plinovima te to onda koči motor. 

pao si na ispitu !

da su klapne u loncu auspuha svaki dan bi mjenjali lonce auspuha .

jedna vrata "klapna" se nalazi na ulazu u ispušnu granu odmah poslije kolektora ili turbine
( ovisno o izvedbi motora ) i zatvara izlaz ispušnim plinovima
( nikad u potpunosti ne zatvara jer bi pregorio dihtung glave motora nakon jedne malo duže nizbrdice )

Shole

Da imaš pravo za obje stvari.  I naravno da klapna ne zatvara hermetički, jer bi se osim dihtugna vjerovatno još ponešto raspalo i razletilo.  Mislio sam na kompletni ispušni sustav, ne na lonac.  Hvala na ispravc  ;)i.

denis01000

e sad mi je jasnije  ;)

trucker

Citat:e sad mi je jasnije
a kako neće biti jasnije kad su ti sve lijepo "objasnili"  ;D ;D
neki ljudi izgleda samo da bi imali sto više postova pišu koješta,ni jedan ni drugi nisu ti ništa rekli,makar ne ispravno

Shole

pa kad si ti tako pametan onda objasni bolje.

netko

Shole ja sam nešto drugo vidio na TAM 260A119.Jel to ima veze s ovim?
Ako se nevaram to je lijeva ručica koja je na volanu gdje bi se trebali davati žmigavci.......e ta ručica kad se povuče put gore odnosno diže put volana(uzgor) tada TAM koči.To sam ja vidio.Šofer je stalno dizao tu ručicu i TAM je kočio. ;) :)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

ahmoo

Da to nije MOTORNA kocnica koja inace bude sa desne strane....Ako sam ja dobro ukapirao o cemu se radi
:D :) :D ;)

Shole

Da budem iskren, nisam nikad vidio TAM 260a119 sa retarderom, ali znam da ih ima (1993. g,)  Ta ručica kod volana, to ti nije motorna, to ti je kao i kod svih novih autobusa retarder odnosno intarder.  TAM ima motornu na pedali kočnice.

Tomek

U Autotransu su TAM-ovi 260A119 gbr 886 i 887 imali retarder, a ima ih i Čazmatrans podosta.

NP-549

Primjetio sam to na poslu kod dosta kolega, a vidim da se i ovdje to dešava.  MOTORNA KOČNICA (Freno) i RETARDER/INTARDER nije jedno te isto.  Motorne uglavnom imaju stariji autobusi,  nemaju ih automatici bez obzira na godine,  a retarder imaju svi novi autobusi bez obzira da li je klasični mjenjač ili automatski.  Ja sam vozio Setru 317HDH 1999.g.  koja je imala oboje, ali nikad se motorna nije koristila.  Retarderi je elektomagnetski, a intarder je uljna turbina i oni djeluju na mjenjač dok motorna radi na principu ispušnih plinova i bosch pumpe.

travego 580

Na prvoj generaciji Isuzu-a je motorna kočnica na ljevoj strani upravljača na istoj polugi sa brisačima vjetrobrana.

Shole

Baš motorna ili retarder?  Moram priznat da nisam nikad vidio motornu na ručicu,  99% slučajeva je dugmić koji se stišće nogom.

travego 580

kolega baš motorna kočnica jer isuzu prve generacije nemaju retarde.Ja sam još taku motornu kočnicu vidio na mercedesovim kamionima.Na drugim autobusima to nisam vidio.