Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

Čelični

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Od-nedjelje-s-kartom-Autotroleja-i-na-gradski-vlak-na-potezu-od-Skrljeva-do-Jurdana

Od nedjelje s kartom Autotroleja i na gradski vlak, na potezu od Škrljeva do Jurdana
Svi korisnici mjesečnih pokaznih, kao i korisnici umirovljeničkih 65+ karata, te "cvikalica", i to bez nadoplate, imat će mogućnost prijevoza autobusima i vlakom na širem riječkom području

RIJEKA - Mjesečne pokazne, kao i pojedinačne karte Autotroleja od 1. rujna će, bez nadoplate, vrijediti i u željezničkom prijevozu, na potezu od Škrljeva do Jurdana, najavili su na zajedničkoj konferenciji za novinare Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Mario Ćiković, načelnik Općine Matulji, Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra, Mladen Lugarić, član Uprave HŽ-a Putnički prijevoz, Ljudevit Krpan, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije i Alberto Kontuš, direktor Autotroleja.

Smanjiti gužve
Jedinstvena putna karta za korisnike Autotroleja i HŽ-a uvodi se na širem riječkom području u sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza vlakovima HŽ putničkog prijevoza i Autotroleja, pri čemu će svi korisnici mjesečnih pokaznih karata, kao i korisnici umirovljeničkih 65+ karata, te "cvikalica", imati mogućnost prijevoza vlakom i autobusima.

Time se, istaknuto je na konferenciji, želi potaknuti povećanje broja korisnika javnog prijevoza, povećanje sigurnosti i smanjenje gužvi u cestovnom prometu, kao i smanjenje emisije ispušnih plinova.

Vlakovi će, prema voznom redu dostupnom na web stranicama HŽ Putničkog prijevoza i Autotroleja koji će biti postavljen i na autobusnim stajalištima, prometovati na relaciji od Šapjana na zapadu, do Škrljeva na istoku, pri čemu će karte Autotroleja vrijediti i za vožnju na relaciji između Zlobina i Rijeke, na međugradskim vlakovima.

Do konca ove godine trebala bi se otvoriti dodatna stajališta vlakova u prigradu, ali i stanica kod Teatra Fenice u centru Rijeke, što je najavio gradonačelnik Obersnel.

- Potpuna integracija željeznice u javni gradski promet uslijedit će po izgradnji drugog kolosijeka kroz grad Rijeku, a do tada ovim projektom želimo kod korisnika vratiti naviku korištenja željeznice za dnevna putovanja u grad.


U tu svrhu ćemo u čim kraćem roku osposobiti željezničku stanicu izgrađenu u sklopu rekonstrukcije Ulice Ivana Pavla II, kod Teatra Fenice, najavio je Obersnel. Na pitanje novinara kada će stanica biti u funkciji te koje je radove još potrebno izvesti, kazao je kako je većina građevinskih radova izvedena te uglavnom ostaju radovi na rasvjeti i peronima, a sama stanica mogla bi biti u funkciji u siječnju iduće godine.

Mladen Lugarić je istaknuo kako su, u suradnji s Autotrolejom, prilagođeni vozni redovi koji će se u budućnosti dodatno prilagođavati potrebama korisnika.

- Ispočetka na probnim vožnjama nismo uopće imali putnika, ali s vremenom ih je sve više. Uvođenjem integriranog sustava, u kojemu jedna karta vrijedi za autobusni i željeznički prijevoz, uvjereni smo da će biti još puno više onih koji će koristiti vlak kao najbrži i najjeftiniji prijevoz iz prigrada do središta županije, rekao je Lugarić.

Tek prvi korak
Županijski pročelnik Krpan je kazao kako se i ovim projektom nameće obaveza HŽ-u da izgradi drugi kolosijek kroz Rijeku, ne samo zbog putničkog, nego i teretnog prometa.

- Nadamo se da će ova prigradska veza uskoro postati regionalna i međuregionalna, uz razvoj željezničke mreže koja će nas svrstati uz bok ostatku Europe, rekao je Krpan.

Klarić i Ćiković su, u ime Grada Bakra i Općine Matulji, izrazili zadovoljstvo uvođenjem integriranog prijevoza, izrazivši uvjerenje kako će to potaknuti veći broj građana da koriste vlak kao prijevoz do centra Rijeke, naglašavajući i važnost izgradnje drugog kolosijeka za razvoj industrije i gospodarstva općenito u svojim jedinicima lokalne samouprave.

Direktor Autotroleja Kontuš je kazao kako je uvođenje jedinstvenih putnih karata tek prvi korak u potpunoj integraciji željeznice u javni gradski promet, najavivši i preusmjerenje dijela prigradskih linija koje će stajati kraj željezničkih kolodvora, kako bi se putnicima olakšalo korištenje željeznice u gradskom prijevozu.



amalok.95

A kakve koristi od toga? Rijeka - Škrljevo i obrnuto ima svega par polazaka na dan, dali se planira uvesti više polazaka ili je to samo muljaža da se od EU izvuku pare neke???

Boki651

Vozni red uopće nije usklađen, ne možeš čak ni s normalnim presjedanjem stići od Jurdana do Škrljeva, s jednog vlaka na drugi. Tj. možeš, ali je to čekanje vlaka od sat vremena.

Shole

Ne kužim zašto nebi mogao vlak ić sa jedne na drugu stranu, tako da ni ne moraš presjedat ako ideš na suprotni dio grada

Boki651

#1069
Pa pogledaj vozni red, to su različiti vlakovi. Ovaj iz Jurdana ima jednu oznaku i ide samo do Rijeke, ovaj iz Rijeke za Škrljevo drugu, a razmak između vlaka koji iz Jurdana dođe u Rijeku i onog koji krene iz Rijeke za Škrljevo, je otprilike sat vremena, a toliko nitko neće htjeti čekati da bi presjeo i nastavio putovanje.

Primjer: 4801 kreće iz Jurdana u 5:47,  u Rijeci je u 6:18. Pretpostavimo da želiš nastaviti prema Škrljevu, onda moraš čekati do 7:25 da krene 4601 za Zlobin, jer na onaj prije u 5:35 ni u snovima nisi mogao.

Ovaj link je na vozni red, ostala je stara poveznica.
https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/zbog-nedovoljnog-broja-vozaca-na-trzistu-rada-autotrolej-prisiljen-korigirat-vozni-red/

amalok.95

To je sve mazanje ociju da se ubere neka para od fondova EU. Vlakovi za Jurdane neznam dali su dodavani, ovi za Skrljevo nisu, voze po postojecim voznim redovima koji su godinama isti.
I to nisu nikakvi gradski vlakovi. Svi ti polasci postoje vec koju godinu i zovu se Rijeka - Zagreb. Tako da ne nasjedajte na te gluposti. Jedina dobra stvar da sad brzi vlak stoji na Skrljevu, ukoliko netko planira putovanje za gorski kotar ili Zagreb. A do sada se trebalo ili na Pecine ili u Rijeku.

Čelični

#1071
Sve se meni čini da je amalok.95 potpuno u pravu. U prilog tome još nisu objavljene na www.autorolej.hr cijene jedinstvenih voznih karata za vlak i autobus iako piše da će biti od 01. 09. 2019. Osim toga zašto to uopće piše kad se navodi bez nadoplate? Objavljen je jedino onaj jadni nelogični vozni red. Da li netko zna gdje su granice tarifnih zona po stajalištima vlakova (ako su uopće utvrđene) ?

Boki651

Cijene jedinstvenih karata su ti ove od Troleja, znači možeš cvikalicom na vlak. Samo ne znam kako to sa zonama funkcionira.

amalok.95

Koliko vidim cijene nisu ni malo iste kamoli zajedničke:
1. zona: Sušak Pećine, Krnjevo i Opatija-Matulji
2. zona: Škrljevo, Meja, Rukavac, Jušići, Jurdani i Permani
3. zona: Melnice, Plase i Šapjane
4. zona: Zlobin, Drivenik, Lič i Fužine

Zone:
                  RADNICI          UČENICI          UMIROVLJENICI
1 ZONA       350 KN            200 KN            175 KN
2 ZONA       450 KN            250 KN            225 KN
3 ZONA       500 KN            300 KN            275 KN
4 ZONA       600 KN            350 KN            325 KN

Čelični

#1074
Ovo nema veze sa razumom. Meja je po ovom u zoni 2. a po Autotroleju je "debelo" u zoni 3.  Plase je po ovom u zoni 3. ,a po Autotroleju zona 4. Zlobin je u oba slučaja zona 4.  Jušići su po ovome zona 2. po Autotroleju kraj zone 3. Najapsurdnije Premani zona 2. , a po Autotroleju već zona 4. itd.
Kako amalok.95 navodi ni cijene zona nisu iste odnosno zajedničke. Po ovome ja bih sa mojom mjesečnom kartom Autotroleja za samo zonu 1. mogao do najmanje Matulja, a na mreži županijskih (prigradskih) linija Autotroleja Matulji su zona 2. i to ne sa cijenom moje umirovljeničke pokazne od 112 KN nego 175 KN.
Evo linka mreže županijskih (prigradskih) linija po zonama iz koje se vidi neusklađenost zona:
https://www.autotrolej.hr/att/wp-content/uploads/2016/04/autotrolej_mreza_prigradskih_linija.pdf
Sve ovo mi je nelogično i konfuzno.  ???

Boki651

Bitno da se gospoda naslikavala kad je predstavljano

gorgoroth

Svi se naslikavaju, zasto ne bi i nasi, uvjek je tako i bilo, tradicija

Boki651

Ne govorim za paradiranje autobusa po Korzu već za potpisivanje ugovora od jednoj karti za vlak i autobus, koja na kraju to ni nije, a da i ne spominjem posve čudan vozni red.

Korisnik linije 34

Citat: Čelični  u Rujan 06, 2019, 01:00:17
Ovo nema veze sa razumom. Meja je po ovom u zoni 2. a po Autotroleju je "debelo" u zoni 3.  Plase je po ovom u zoni 3. ,a po Autotroleju zona 4. Zlobin je u oba slučaja zona 4.  Jušići su po ovome zona 2. po Autotroleju kraj zone 3. Najapsurdnije Premani zona 2. , a po Autotroleju već zona 4. itd.
Kako amalok.95 navodi ni cijene zona nisu iste odnosno zajedničke. Po ovome ja bih sa mojom mjesečnom kartom Autotroleja za samo zonu 1. mogao do najmanje Matulja, a na mreži županijskih (prigradskih) linija Autotroleja Matulji su zona 2. i to ne sa cijenom moje umirovljeničke pokazne od 112 KN nego 175 KN.
Evo linka mreže županijskih (prigradskih) linija po zonama iz koje se vidi neusklađenost zona:
https://www.autotrolej.hr/att/wp-content/uploads/2016/04/autotrolej_mreza_prigradskih_linija.pdf
Sve ovo mi je nelogično i konfuzno.  ???
Samo mala korekcija Matulji su 3. zona, 2. zona su u opatijskom podsustavu (za linije 34 i 37).

Čelični

Hvala Korisniče linije 34 na korekciji  ;) ! Da priznajem nisam to dobro uočio na zonskoj karti, ali i taj detalj pokazuje još veću apsurdnost i nelogičnost, zamišljene tarifne unije Autotroleja i  HŽ putničkog prijevoza. glavauzid Vezano za projekt za integrirani prijevoz vlakovima HŽ putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja.