Jugoprevoz, Velika Plana

Autor arsenal, Rujan 09, 2009, 22:46:35

arsenal

Jugoprevoz Velika Plana a.d.
Velika Plana, Alekse Šantića 2
tel. +381 26 514336
www.jugoprevoz.rs






Novi sanos S-415 powered by DAF.



igor

Večeras, Smederevo - Bar, Neoplan Trendliner sa oko 25 putnika.
Izvinjavam se zbog kvaliteta fotografije, od sutra nosim aparat.

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mate

Rijedak gost u subotu u Sl.Brodu




igor

#4
Putovanje: Smederevska Palanka(SRB) - Šušanj, Bar(MNE) - Smederevska Palanka(SRB)

U oba smera, trasom autobusa, oko 1.200 km.

Ove godine sam bio rešen da konačno nađem adekvatan prevoz do Crnogorskog primorja, zbog čega sam bio spreman otići i do Beograda ili Kragujevca, kako bi se to ostvarilo.

Malo pre početka Jugoprevozove sezonske linije, Smederevo - Bar, kontaktirao sam ih, kako bi im ukazao na propuste koje su činili prošlih sezona, slanjem Trendlinera na tu međunarodnu liniju, čija je trasa dužine oko 600km. Takođe, predložio sam im i usavršavanje i unapređivanje rada kompanije. Zauzvrat, oni su napravili jedan gest, i poklonili mi jednu povratnu kartu za Bar, na čemu sam im ja, naravno, zahvalan, i na čemu im se i ovde, ponovo zahvaljujem. Obećano mi je da, ukoliko budem putovao njima, neće biti nijedan od dva Neoplana Trendlinera. Zahvaljujući tome, ja odlučujem da putujem(o) njima.

18.7, 10 dana pre polaska, po dogovoru, odlazim po kartu, i uz to kupujem još 5 karata, za ostatak porodice. Tada sam im i odneo predloge autobusa za obnovu voznog parka, na čemu su mi se oni zahvalili. Takođe im se zahvaljujem i na prijemu koji se odigrao u veoma prijatnoj atmosferi.

Moji predlozi i sugestije se mogu sagledati iz nekoliko nivoa. Prvi, i najvažniji, jeste svakako prestanak forsiranja Trendlinera na svim mogućim poljima, već njihovu upotrebu usredsrediti na međugradski i prigradski saobraćaj. Ostali nivoi, jesu bili male finese, koje su već realizovane kod najboljih prevoznika u zemlji(Fudeks, Kanis, Zoran Reisen, Trans-jug, Banbus i sl.), a to je eventualno osveženje na liniji, u vidu flašice vode, ili nekog soka, limunade ili kafe. Takođe, i eventualnih užina u vidu kroasana ili manjih sendviča.

Smatram da u poslovanju svake autobuske firme treba da postoje sopstveni ciljevi, u svrhu poboljšanja usluge. Vremenom se ciljevi ostvaruju, i stižu novi, komplikovaniji, koji svojim ispunjavanjem znatno poboljšavaju iskustvo putnika, što znatno doprinosi poslovanju i ugledu kompanije.

I pored mog truda da stupim u kontakt sa odgovornim ljudima koji će imati sluha za ovakve predloge, koji traje još od februara meseca, i pored svih dogovora sa tim istim odgovornim ljudima i obećanja što se tiče autobusa za Bar, koji ne bi trebao biti Neoplan Trendliner, bar u tom terminu, ja sam doživeo potpuno suprotno.

Smederevska Palanka - Šušanj

Na moje veliko razočaranje, 28.8. u 21:15, stiže, verovali ili ne(pošto ni ja nisam verovao), Neoplan Trendliner.

Mislim da je suvišno pisati opširno o karakteristikama autobusa, jer kao što svi znamo, u pitanju je prigradski autobus, koji nikako nije za međunarodnu liniju. Naglasiću da su sedišta bila izuzetno tvrda, i da mesta za noge uopšte nije bilo. Od filma ništa, muzika najnoviji treš i narodnjaci na kvadrat. Na pojednim sedištima mehanizam nije radio, tako da su ta sedišta bila sve vreme bila oborena, dok putnici koji su tu sedeli, nisu izašli.
Popunjenost je bila 42-47/55, tako da je bilo materijala da se pošalje drugi autobus.
Natpis:



Brisači su bili u ovom položaju sve vreme:


Pomenuta sedišta, sa pokvarenim mehanizmom:


Neizostavni detalji:



Natpis sa prednje strane:


Nakon par dana na letovanju, kontaktirao sam jednu od osoba koje su omogućile moju posetu. Dobio sam odgovor da će i u povratku biti Trendliner, i da je to politika firme koju ni ona ne razume.

Šušanj - Smederevska Palanka

Pa sam se tako opet vratio Neoplanom Trendlinerom. Stigao sam juče ujutro, polu ukočen. Pored toga što smo bili bez filma i sa treš muzikom, dobili smo i gratis ortodoksne narodnjake koje iskreno nikad nisam čuo. Muzika je bila uključena kao da je 17h popodne, a ne 2h ujutro. Jedna putnica je prokomentarisala "Majstore, je l' može neka druga stanica? Fali samo kolo da zaigramo.", na šta su oni samo smanjili muziku.
Popunjenost: 47-49/55.



Detalji:




Neujednačena linija:



Galerija:


Numeracija? :


Sedišta:




Po dolasku:


Ukoliko želite da putujete do mora na neudobnim sedištima, bez mesta za noge, međugradskim autobusom i uz sve to sa treš i ortodoksnom narodnom muzikom, putujte Jugoprevozom.

Ja se zahvaljujem čelnicima iz Jugoprevoza na ovakvom "nezaboravnom" putovanju. I naglašavam da ću njihove usluge ponovo koristiti, tek onda kada shvate svoj posao kako treba, i kada promene politiku poslovanja, koju verujem, ne razumeju mnogi.

5AR

Prosto čovjek ne može da vjeruje.
Nego kakvih još autobusa imaju osim Marbusa koji je na postu prije. Imaju li još i onog iz prvog posta koji je možda malo bolji od ova dva?

Dreamwalker

Dobar glas daleko se čuje, loš glas još i dalje. Dok god bude popunjenost i više nego solidna, politika firme se neće mijenjati. Mene samo zanima, gdje im je stala sva prtljaga? :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

igor

#7
Citat: 5AR  u Kolovoz 10, 2016, 21:20:59
Prosto čovjek ne može da vjeruje.
Nego kakvih još autobusa imaju osim Marbusa koji je na postu prije. Imaju li još i onog iz prvog posta koji je možda malo bolji od ova dva?

Kako da ne. Pored ova dva Trendlinera poseduju i sledeće autobuse: 2x Berkhof Axial 70, Berkohof Axial 50, Marbus Vive TLL, Mercedes Tourismo i Mercedes Intouro, kao i poslednji model Sanosa 415(koji je na prvoj fotografiji), Sanos o404 (koji je remontovan, pokušaj imitacije Tourisma, posle remonta još ružniji nego što je bio) i Sanos o403. To je to od turističkih i visokoturističkih autobusa. Ostatak su Mercedesi Conecto-i, Cobre, Sanosi 315, 415 i 415.5, kao i par Dubrava remontovanih u Mat Trade-u u Zrenjaninu i Maxi Servis-u u Sopotu.

Berkhof Axial 70, 2007. godište

Unutrašnjost:



Berkhof Axial 50, 2007. godište. i Axial 70, 2007. godište


Berkhof Axial 70 i Neoplan Trendliner, 2008. godište


Marbus Vive TLL, 2015. godište


Mercedes Tourismo, 2004. godište, ujedno i najočuvaniji autobus u voznom parku

Unutrašnjost:


Mercedes Intouro, 2004. godište


Sanos 415, 2004. godište, poslednji model


Jedna od Cobri


Slike su sa sajta i Facebook stranice Jugoprevoza.

Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 11, 2016, 09:09:02
Dobar glas daleko se čuje, loš glas još i dalje. Dok god bude popunjenost i više nego solidna, politika firme se neće mijenjati. Mene samo zanima, gdje im je stala sva prtljaga? :)

Tako je. Popunjenost jeste solidna zbog toga što putnici iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane i nemaju neki izbor što se tiče prevoza za primorje. Imaju izbor između Laste i Jugoprevoza. Smederevska Lasta je u pitanju, koja je 2014. za Herceg Novi slala Berkhof Axial 50 #9096, koji je bio u užasnom stanju, dok je u povratku bio, u mom slučaju, Otokar Navigo 185 SE #7224, pun kao šibica, što je kriminalno. Čak smo u jednom trenutku stigli do granice sa Kosovom. Pa sam se, lično ja, odlučio i prošle i ove(naveo sam zbog čega ove) godine za Jugoprevoz. Ali sam primetio da je Lasta ove godine znatno ozbiljnije shvatila svoj posao, pa tako ove sezone šalje za Herceg Novi Berkhof Axiale 70 #9122 i #9133, kao i remontovani #9096, Berkhof Axial 50.

Pre svega, prva stvar u politici ove firme jeste "Trendliner ima 6 mesta (55) više u odnosu na druge autobuse. Gde god može šalji Trendlinera". Dok njihova stručnost ne uspeva da uoči da Trendliner i turistički i visokoturistički autobusi nisu iste klase, i ne pružaju istu udobnost. Pa su tako pre par godina Trendlineri išli čak za Barselonu.

Što se tiče prtljaga, iskreno ne znam. U odlasku Trendliner je imao ski-boks. Dok je u povratku prtljažni prostor bio pun 100%. Valjda se dole prenosivi frižideri isprazne, pa se spakuju u neki od kofera koji se ponesu.  ;)

igor

#8
Premijerno Berkhof Axial 70 #054. Fotografisan je sinoć oko 20h na liniji Smederevska Palanka - Velika Plana.
Nisam dobio povratnu informaciju, tako da za sada nema boljih fotografija i podatka koliko još ovakvih je stiglo. Po prethodnim informacijama bi trebalo da je pored ovog stigao još jedan.


Izvinjavam se na kvalitetu, iznenadio me je.

igor

#9
Iako sam se nadao da ću na more otputovati i vratiti se Božurom, povratak se malo zakomplikovao. Zbog smeštaja sam se morao vratiti dan pre, kada vozi Božurov kooperant, Jugoprevoz.

Gotovo sam uveren bio da ću nažalost proći istu priču sa Trendlinerima treći put. Međutim, na moje veliko oduševljenje, na stanici u Baru čekao me je sivi Berkhof Axial 70.

Autobus je perfektan, jako dobro ide. Izuzetno je leo, i gotovo je u fabričkom stanju. Bilo je mesta za noge, stočića, držača za noge, toaleta, van funkcije doduše, pa čak i mikrotalasne  ;D .
Klima je bila odlična, muzika takođe, ex-yu rock(Valentino, Prljavo kazalište, Dino Merlin, Hari Mata Hari...), čak je bila i odgovarajuće jačine. :)

Vozači maestralni, veoma ljubazni i ažurni, odlično su obavili svoj posao, i Berkhofa uopšte nisu štedeli.

Na moje veliko iznenađenje, WiFi je izuzetno dobro funkcionisao, što prošlih godina takođe nije bila praksa.

Trasa mu je bila: Bar - Sutomore - Čanj - Petrovac - Budva - Podgorica - Berane - Kraljevo - Kragujevac - Velika Plana - Smederevska Palanka - Smederevo. Imali smo dve pauze, nakon Podgorice, restoran "Mijović" 30 min, i u Ušću 45 min. Od Bara do Palanke sam stigao za 13h.

Jedino što bi možda mogao da zamerim jeste film, međutim i to je individualno, tako da meni uopšte i nije toliko nedostajao.

Čak su i pojedini putnici komentarisali na pauzi kako je "ovaj" autobus, autobus za onaj gde nisu imali mesta za noge.

Popunjenost: 49/49

AS Bar:

Relacijska tabla:

Sedište:

Prva vrata:

Druga vrata:


Krevet:

Detalji:

Zvanične 3 zvezdice, dodeljene od udruženja iz Belgije, odakle je i bivši vlasnik. Izbledele su, pa se ne vide:



8)




Drago mi je ako su moje ponovne preporuke ovde imale i najmanju ulogu.

Nadam se da će ovo Jugoprevozu preći u praksu, i da Trendlinere više neće slati na ovako duga putovanja.

Zahvaljujem se na ovakvom iskustvu!

Utisak: odličan  :)

Miroslav94


gorgoroth