Slike autobusa 2015.

Autor Paško, Siječanj 13, 2015, 02:35:14

Paško

g.b. 190 na Ravničkom mostu i puno, puno sunca:





g.b. 206 je ostao bez reklame:



A isto se dogodilo i sa g.b. 208, samo što me on baš ugodno iznenadio. Mislio sam da će opet izgledati ovako (slika iz 2011.), ali netko se potrudio pa je bus izvanka cijeli očišćen i sad izgleda OK. Još bolje od toga, unutra je kompletno opran; cijeli pod, sjedala i strop. Ostale su još neke sitnice (npr. sjedala gdje je tapecirung ispao pa su puna ljepila i poruke markerom koje je vrlo teško obrisat), ali unutra nije izgledao tako dobro 10 godina.

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

g.b. 120:





Danas je liniju 15 vozio g.b. 182 - jedini O405 s ručnim mjenjačem


Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

g.b. 169 i novi modni detalj - staklo s g.b. 170:



g.b. 146 u novoj boji:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Dvije s linije 18:

g.b. 269 - Koteks:



g.b. 229 se sprema za svoj polazak ispred Cityja:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

g.b. 228 ima nove registracije - izgubio sam se brojeći koliko autobusa ima ovu reklamu za Humanic - nije loša ;D





a i g.b. 217 je dekoriran - ovo je slikano u nedjelju, ali malo je u njemu mjesta za liniju 60:



g.b. 261, ispred njega g.b. 296, a obojica s novim reklamama:



Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Par slika dobrih za usporedbu O345G i Conecta...
g.b. 208 i g.b. 169:







Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#36
Ovo je vjerojatno najnaporniji tjedan kojeg će Promet proći ove godine. Ogromne vrućine i gužve, počinje Ultra, a puno autobusa na remontu - Conecti, SG 313 i koji Citaro kao g.b. 270 kojem je čini se otišao motor. Naravno, vozi sve što je raspoloživo - 3 O305G (g.b. 92 je u kvaru), svi Sanosi (ne znam za g.b. 150 jedino), g.b. 138, Neoplani, a tu i tamo uleti i Regio koji je slobodan - pa počnimo s g.b. 251 na liniji 16:



Nakon ove slike se na semaforu ukazao g.b. 149. Pisao sam već i prije, ali opet ću - zvijer. Svaki put me oduševljava koliko je još moćan, a ima i "najčistiji" zvuk od svih Sanosa, bez nekih neispravnosti. Vozio sam se 3 stanice, bus je bio popunjen dvije trećine, a vozač se nijednom nije spustio do druge brzine. pivkan



U blizini je bio i jedan koji je spreman za upad bilo kad i bilo gdje - g.b. 688:



Koliko god ga ja volio, treba reći - voziti ga je teško. Sama buka i neprestana trešnja cijelog busa (takav je nažalost godinama) su težak teret za bilo kojeg vozača, a onda tu treba dodati nepodnošljive penzionere i gužvu u ljeto, dovoljno za slom živaca. Zato se vozač s prve slike do nastanka ove odlučio na malo mekšu varijantu - g.b. 146 (uhvaćen iz g.b. 260):



Mladi lavić g.b. 299 je u međuvremenu odmarao na Sukoišanu - nadam se da neće pogubiti ratkape kao neki:



g.b. 195 je nedavno dobio novu reklamu:



Jel netko zna koje točno vozne redove uopće vozi g.b. 195?! Nisam baš pratio, ali čini mi se da nije u rotaciji s ostalim SG 313.

A g.b. 184 je završio na liniji 6 - baš bih volio vidjeti njegove godišnje kilometraže - bile bi dosta porazne:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#37
g.b. 64 je opet vozio na liniji 60 - nevjerojatno je koliko toga još uvijek ovisi o njemu:



Solin:
g.b. 241 je standardno bio na svojoj liniji:



Čini mi se pouzdaniji od brata g.b. 238, ali obojica su dosta vrijedni i rijetko se kvare - baš ono za što su kupljeni. Inače, ovo oštećenje na lijevom bunkeru je tu već godinama i baš upada u oči, a nikako da nekome padne napamet da se sredi!

g.b. 181 je išao za Rupotinu:



g.b. 289 se okupan suncem vraća iz Dugopolja - Crosswayi LE su za mene pun pogodak:



g.b. 226 na liniji 1:



natrag u Splitu uhvatio sam g.b. 165 - iako je malo više ofucan (odavno naprijed dobio udarac), čujem da su mu motor i neke sitnice sređivane i vozit će nam još dugo.



8)

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#38
Iako ih je Promet samo imao osam, tužno je da je ostao samo jedan Mercedes O305 - g.b. 122. Dva koja su u svibnju ostala bez tablica, g.b. 82 i 123 jednostavno su imala previše oštećene šasije za koje više nema popravka. Kad se malo pogleda, O305 je vjerojatno najbolji gradski bus ikad napravljen. Imao je sve; inovaciju, udobnost, izdržljivost, snagu, opremu, tehniku, standardizaciju. Nevjerojatno je da se počeo proizvoditi već 1969. godine!! Kraj proizvodnje došao je tek 1987. godine - punih 18 godina. Jedna jedina mana O305G su bili slabi motori - u O305 je tih 240KS sasvim dovoljno i uvijek su prašili cestama s tim motorom i super Mercedesovom W3D getribom. Vožnja i u g.b. 82 i g.b. 123 je uvijek bila odlična - udobna i za vozača i putnika, a nisu skoro ništa snage izgubili sve do rashoda. Kao klincu nisu mi bili ništa posebno, možda zato što su bili dosta uništavani, ali sa svakom vožnjom su mi postajali draži. O305G su praktičili spasili Promet devedesetih - 53 primjerka je zamijenilo loše Ikaruse, a četiri su čak ostala do danas. Toliko su dobri.
g.b. 122 je u OK stanju, malo ga zeza getriba (ne prebacuje brzine točno kako treba, nego zastajkuje cca. jednu sekundu). Registriran je prošli tjedan. Inače, u njemu nije originalni motor, ali je isti tip - prebačen iz legendarnog g.b. 119 :)



Neprirodan položaj  ;D



A kralj nad kraljevima g.b. 138 je danas vozio liniju 1:



Unutrašnjost - lijepa, udobna. Pogledajte koliko je to bolje od jednog Turčina.



sjedala na zglobu klinac



Unutrašnjost je stvarno dobro očuvana za Prometov autobus - čak je većina potrošnjih dijelova koja bi se krpala na razne načine (npr. strop) netaknuta. Dojam jedino kvari prikolica gdje su omjesto orignalnih sjedala par prihvatljivih iz O307 i dvije idiotski prebačene iz SG 313 koje se ne uklapaju u ništa.

Evo ga na HNK-u. Unutra više nije originalni motor - pretpostavljam da je stari D2566 dao svoje kad je upao u lokvu na Kili prije par godina. Nešto jače je definitivno stavljeno - osjeća se po pokretljivosti busa. Zvuk je dosta prigušen pa mi se čini da to uopće nije MAN-ov, nego Mercedesov motor. Kakav, stvarno ne znam. Jači je nego prije, ali remenja su u banani pa u prvoj i drugoj brzini nekad teško zaškripi i kliže dok ga se ne prebaci u višu.



U kakvom god bio stanju, ovaj autobus je LEGENDA. Ne samo Prometa, nego cijele Hrvatske. Pa je li postojao (osim g.b. 82) gradski autobus u HR koji je uopće približno doživio njegovu starost - 37 godina(!) i pritom još uvijek redovito vozio na gradskim linijama? Ne. Siguran sam da ruši sve rekorde. Neka nam još dugo poživi - iako ga u veljači vjerojatno dočekuje kraj. Ali, o tome kad dođe vrijeme. Dotad hi

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dominik MAN NG312

#39
U veljači iduće godine kraj?  ??? buljo

Paško

#40
U veljači mu istječe registracija, a vidjet ćemo hoće li onda bit potrebe za njim ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

111222

bi li imali glavešine sluha da se pokoji stari bus sačuva za turističke vožnje po splitu?? ima se šta za vidit... libertas je odradija odličan posa..može i promet, a moga je i trolej... nepoderivi busevi

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

prometnik

to mu je od stajanja u garazi, a u garazi je samo na popravku hahahah ;D
kupi kartu spasi Promet

Paško

Jučer:

g.b. 162 koji je prije pola godine dobio nove tablice:



ode u garažu:



brat Nike je išao za Ogorje:



Danas:
g.b. 172 neobično parkiran na Sukoišanu:



g.b. 242 dolazi na liniji 31:



g.b. 204 u Omišu - dobar kadar, loše osvjetljenje:



g.b. 120:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!