Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

Nitko

Ajme 8-8 jedva ga cekan vidit na ulicama splita yahoo

lussin

Mercedes sad nudi i jedan i drugi Intouro, sad je pitanje koji bi stigao

smogovci.bbb2

Danas friško objavljeno
Izvor:
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Paško

Izvršen je i odabir ponuda. Sve je prošlo kako je i najavljeno, dakle nijedna najjeftinija ponuda nije isključena iz bilo kojeg razloga. Jolly, Auto Hrvatska i Autobus svi su dobili po jednu grupu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Nitko

Znaci isto kao i 2019 i 2020...
Jel se zan kad bi trebali pocet dolazit?

Paško

#1010
Pretpostavljam da će stići za nekih 8 mjeseci.

Inače, budući da su uz ponude objavljene i detaljne tehničke specifikacije, mogu potvrditi da su izabrani:

1. Citaro C2 G
2. City 12C
3. Crossway LE
4. Intouro (nove generacije)
5. Vectio LE
6. Iveco Rapido L (AS Domžale)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Citaro O530

Kada nam stignu novi Cityiji, hoće li imati ovakva prednja LED svjetla?

Paško

Ovo je sve što piše o svjetlima.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Citaro O530

Ako se ne varam, mislim da će im prednji farovi ovako izgledati. LED dnevno svjetlo je ova crta u obliku hotizontalnog slova L, a žarulje kratkih i dugih svjetala će biti obične žute svjelosti jer LED žarulje dolaze u boljem ili full paketu opreme. Za primjer sam uzeo svoju sliku prednjeg fara od novog Lion's Coacha jer njemu i novom Cityiju su farovi isti.

Paško

Potpisani ugovori.

https://www.dalmacijadanas.hr/izvrsna-vijest-promet-split-ulaze-preko-100-milijuna-kuna-i-kupuje-47-novih-autobusa-imamo-uvjete-koje-nismo-mogli-niti-sanjati-gradanima-cemo-omoguciti-i-elektricne-autobuse

Citat:IZVRSNA VIJEST! "Promet Split" ulaže preko 100 milijuna kuna i kupuje 47 novih autobusa: "Imamo uvjete koje nismo mogli niti sanjati, građanima ćemo omogućiti i električne autobuse"

Autor AUGUSTIN MARKOTA / Foto: Igor JakšićUtorak, 5.10.2021, 13:50

Svečano je danas bilo u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata na potpisivanju Ugovora o nabavi 47 novih autobusa u sklopu projekta ,,Nabava novih autobusa za Promet d.o.o.".

To je još jedan u nizu projekata koji se provodi u sklopu modernizacije javnog gradskog prijevoza u Splitu, a impresivne brojke ove gradske tvrtke na konferenciji za medije je otkrio direktor "Prometa Split" Miroslav Delić.

U dvije godine nabavili više od 100 novih autobusa, a starost parka smanjili za 10 godina
"Rokovi isporuke autobusa će biti krajem proljeća i početkom ljeta. Moram vas napomenuti da smo prve nabavke autobusa imali još u rujnu 2019. godine. Znači mi smo u roku od dvije godine nabavili više od 100 novih autobusa i oni i sada voze naše sugrađane", ponosno je utvrdio Delić.

U nastavku je otkrio da će starost voznog parka biti manja od četiri godine, dok je prije nepune dvije godine bila nevjerojatnih 14 godina.

"Starost voznog parka u ljeto 2019. godine je bila 14 godina, a dogodine na ljeto bi ona trebala biti oko 3 i pol godine. Vidite koliki smo pomak i napredak napravili. Svi projekti koje smo provodili bili su uz pomoć sredstava iz Europske unije. Nadalje, svi projekti koje smo realizirali sada dolaze do vrtoglavog iznosa od 300 milijuna kuna", pojašnjava u nastavku.

Smatra da je danas sretan dan za sve sugrađane Splita i njegove okolice. Govori da Promet Split danas radi u uvjetima koje je prije dvije godine moga samo sanjati.

"Poslovanje "Prometa" postavili smo na čvrste i zdrave noge i ovo je zaslužena nagrada za sve naše zaposlenike. Nadalje, ovo je izvrsna vijest i za gradsku upravu i Grad Split. Moram biti zahvalan svim našim suvlasnicima i za ovih 15 posto financijskih sredstava bez kojih ne bi mogli do kraja provesti naš projekt. Prvenstveno je ovo dobra vijest za sve naše građane i sugrađane. Sada oni imaju uvjete koje smo i mi prije dvije godine mogli samo sanjati", veli Delić.

Kazuje da velikom brzinom napreduje projekt preseljenja na Dračevac, a uskoro će splitskim ulicama voziti i električni autobusi.

"Imamo projekte koji su pred nama i na njima duže vremena radimo. Građanima ćemo omogućiti prijevoz autobusima na alternativna goriva, konkretno je riječ o električnim autobusima. Tu studiju radimo od početka godine i nadamo se da ćemo je do kraja ove godine napraviti. Projekt preseljenja na Dračevac je projekt na kojem radimo zadnjih osam mjeseci i došli smo do faze ishođenja lokacijske dozvole.

Nadalje, kao što vam je poznato, radimo i na implementaciji, odnosno stavljanje u funkciju sustava e-ticketing, jer je to nešto što je u modernom svijetu nužnost u javnom gradskom i prigradskom prijevozu. Građanima ćemo jednim klikom omogućiti sve uvjete. Prije je bilo prigovarano da je "Promet" tvrtka iz 19. stoljeća, danas više nećemo biti u 21. već u 22. stoljeću. Na dobrom smo putu da to uskoro postignemo", podvukao je direktor Prometa Split te je nastavio:

"Zahvaljujemo gradskoj upravi što nas podržava. Na nama je da projekte odradimo do kraja", zahvalio se Delić.

Otkriva da će prvi novi autobusi izaći na cesti već za devet mjeseci.

"Prvi novi autobusi izlaze na cestu u roku od 9 mjeseci. Dodali smo vrlo kratke rokove, no mi nemamo vremena. Firmu moramo vratiti gdje joj je mjesto", jasan je Delić.

Novim autobusima putovat će građani Splita, ali i okolnih mjesta.

"Imamo i dvije grupe mini autobusa koji će biti namijenjeni za vožnju u prigradskim područjima, i za promet u Zagori", zaključio je ponosni direktor "Prometa Split".

Gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak imao je samo riječi hvale za direktora Delića i gradsku tvrtku "Promet Split". Veseli ga "Promet" ide u dobrom smjeru u vidu racionalizacije troškova.

"Danas nas je ovdje okupila jedna lijepa vijest, a to je potpisivanje ugovora o nabavci 47 novih autobusa Prometa Split. Oni su uglavnom financirani iz Europskih fondova. To je jako lijepa vijest za građane grada Splita i okolice. Ovom nabavkom će se prosječna starost vozila smanjiti na četiri godine i poboljšat će se značajno usluga za prijevoz naših građana", rekao je Puljak.

Obećao je da će i dalje davati punu podršku splitskom "Prometu".

"Posebno me veseli činjenica da tvrtka Promet Split ide u jednom dobrom smjeru, u smjeru restrukturiranja i racionalizacije troškova, a poboljšanje javne usluga za građane Splita i okolica. Posebno me veseli činjenica što imaju spremne i daljnje projekte kao što je nabavka električnih autobusa, dovršetak e-ticketing sustava i izgradnja garažno servisnog centra na Dračevcu. Mi ćemo ih i dalje podupirati i vjerujemo da ćemo sada imati najbolji javni gradski prijevoz u Hrvatskoj", zaključio je gradonačelnik Puljak.

Ukupna vrijednost projekta je 109,35 milijuna kuna, od čega se iz "blagajne" u Bruxellesu financira 85 posto vrijednosti, dok se preostalih 15 financira iz sredstava gradske tvrtke.

Vidjet ćemo hoće li Split prvi u Hrvatskoj imati električne autobuse. I, samo jedan ispravak direktora - s ovih 47 broj novih autobusa popet će se na točno 99. Fali nam jedan do sto. ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

#1015
https://slobodnadalmacija.hr/split/splitski-promet-privodi-kraju-projekt-vrijedan-preko-100-milijuna-kuna-do-ljeta-2022-vozit-ce-jos-47-novih-autobusa-prosjecna-starost-voznog-parka-bit-ce-manja-od-cetiri-godine-1132413

Citat:Splitski 'Promet' privodi kraju projekt vrijedan preko 100 milijuna kuna: do ljeta 2022. vozit će još 47 novih autobusa, prosječna starost voznog parka bit će manja od četiri godine
PIŠE GABRIJELA RADANOVIĆ
4. listopada 2021. - 21:08

Javni gradski prijevoznik, tvrtka "Promet", privodi kraju još jedan veliki projekt obilato sufinanciran novcem Europske unije.

Sutra će se odraditi jedna od posljednjih faza tog posla - potpisivanje ugovora za nabavku još 47 novih autobusa. Ukupna vrijednost projekta je 109,35 milijuna kuna, od čega se iz "blagajne" u Bruxellesu financira 85 posto vrijednosti, dok se preostalih 15 financira iz sredstava gradske tvrtke.

Transakcija je podijeljena u šest različitih grupa, odnosno vrsta autobusa. Kroz navedeni projekt nastavlja se nabavka autobusa kakve je "Promet" i ranije osigurao sredstvima EU-a, a to je 10 zglobnih gradskih niskopodnih autobusa, osam "solo" gradskih niskopodnih vozila te još osam poluniskopodnih autobusa.

Novost je da se uspjela realizirati nabava i drugih vrsta javnih vozila kakvih u sklopu prethodne dvije velike kupnje nije bilo, a pokazali su se nužni za pojedine linije, pogotovo u zagorskom i otočnom dijelu naše županije koje pokriva splitsko javno poduzeće. Riječ je o osam "solo" prigradskih visokopodnih autobusa, sedam mini gradsko/prigradskih poluniskopodnih autobusa te šest minibusova.

- Ovo je još jedan u nizu dugotrajnih i zahtjevnih projekta korištenja sredstava EU-a koji privodimo kraju. Mogu reći da smo pripreme za ovaj projekt počeli još u jesen prošle godine, odmah nakon završetka prethodne isporuke autobusa.

Izradili smo svu potrebnu dokumentaciju koja je "prošla" kod nadležnih institucija te smo u travnju ove godine dobili i službenu potvrdu - Odluku o dodjeli sredstava za navedeni projekt. Nakon toga smo proveli javni natječaj te smo, evo, došli i do završne faze odnosno potpisa ugovora o isporuci navedenih autobusa - kazao je Miroslav Delić, direktor "Prometa".

Sukladno natječajnim uvjetima, 47 novih autobusa trebalo bi se naći na prometnicama širom našega grada i okolice do ljeta iduće godine. Nakon njihove isporuke praktički bi se dovršila obnova voznog parka javne prijevozničke tvrtke.

Prosječna starost voznog parka bi sredinom iduće godine trebala biti manja od četiri godine, dok je još sredinom 2019. ona iznosila 14 godina, a pritužbe putnika na loše stanje autobusa - svakodnevne.

- Kao što je poznato, tijekom posljednje dvije i pol godine provodimo naš plan transformacije "Prometa" te su u sklopu tog posla, odnosno restrukturiranja tvrtke po svim segmentima, svi naši projekti vezani za tehničko-tehnološku obnovu sigurno su vrlo važan segment.

Približavamo se iznosu od 300 milijuna kuna ukupne vrijednosti svih takvih do sada provedenih projekata, te ćemo sigurno tim putem nastaviti i dalje, a sve sukladno dinamičkom planu koji smo sebi zadali - najavio je Delić te iskoristio priliku da zahvali zaposlenicima koji su radili na ovom kao i na sličnim prethodnim "zahtjevnim i dugotrajnim projektima".

citiraj tekst!
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

markost

Koji motori idu u autobuse u drugoj, trećoj i četvrtoj grupi.

Paško


  • 265 kW (355 KS)
  • MAN D1556 LOH, 330 KS
  • 265 kW (355 KS)
  • 260 kW (348 KS)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Znači, Crosswayi od solaša opet najjači.

Paško

Prva od šest grupa je na putu. foto: S. Stanonik, Avtobusi Slovenija
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!