Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

MAN truck bus

I ZET je tražio midi, pa dobio Iveco Feniksbus na Daily šasiji. ;)
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Majstor

Ne , ne.
Zet je radi njih izmislio natječaj
/ onaj glavni je volio pekmez /
Samo mi sudite pošteno !

Nitko

Di oni planiraju da voze grupe 3, 4 i 5. LE autobusa ima stvarno dovoljno. I ne vidim potrebu za njima. A linije na kojima i oni trenutno voze mogu pokriti solaši. Onda putničkih isto ima dovoljno i u dobrom su stanju. Sumljam da planiraju ijednog rashodovat pa da tribaju nove. Jedino ako ne planiraju neke nove linije. A zagora ce ionako dobit nove midije tako da ce imat nove autobuse. Onda dolaze i gradski midiji. Oni mi nikako nemaju smisla. Split nema ni jednu takvu liniju na kojoj bi oni mogli vozit. Trenutno imamo kombije pa stoje parkirani u garaži uvjek.
Za zamjenu ovih buseva ja predlažem nove zglobne buseve. Gradski prijevoz treba pojačavat, vozni red je nikakav. A i promet ce od toga puno više moć zaradit nego od nekih midija ili putničkih buseva. Jer povecavanjem voznog reda, odmah bi se i povecao broj putnika u gradskom prometu. Jer je ovako stvarno kriminalno doc s jednog kraja grada na drugi ako tribas presjedat.

Paško

Gradski midiji će primarno biti za RJ Trogir.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Nitko


Paško

Zamijenit će sve Dailyje i pokoji stari prigradski bus.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

Citat: Nitko  u Svibanj 06, 2021, 22:59:11
Sta ce 7 autobusa RJ Trogir glavauzid
I više od tiga. Sadašnji VR i broj putnika radnim danom stane u 1 solo autobus. Možda 1ipo. Vikendom u pola autobusa.
Od 10-11 stacioniranih buseva potrebno je najmanje 9 midi/kombija.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Nitko

#967
Citat: netko  u Svibanj 07, 2021, 08:08:58
I više od tiga. Sadašnji VR i broj putnika radnim danom stane u 1 solo autobus. Možda 1ipo. Vikendom u pola autobusa.
Od 10-11 stacioniranih buseva potrebno je najmanje 9 midi/kombija.
Ja nisam baš upučun u RJ Trogir. Ali svaki put kada dođen u Trogir. Vidim da busevi voze sa maks 3 putnika.Možda je stvarno i potribno al eto.

elez

#968
Realno ovi midiji šta se naručuju mogu bit idealno rješenje i za Zagoru jer dosta buseva ide 30% napunjeno u jednom smjeru. Liniju 80 pojačat jer se dosta ostalih linija "veže" na nju (tipa linije 73 koja može do Muća i onda predsjedanje na 80,tako i u povratku) a ovo ostalo solo prigradske zamijenit midi prigradskima ili kombijima. Nitko nije spomenia MAN TGE kombi, koji je isto vozilo ko VW Crafter al je navodno jeftiniji od njega. Nedaj bože onog zla od Isuzua. Naravno može se dobit još jeftinije Daily prigradski koji uopće nije loš (Prometovi bijeli).
Isto tako midi busevi su 9 miseci na Šolti, to nitko nije naveo ode samo se Trogir spominje. Realno Trogir može vozit solo i midi al po mom mišljenju isplativiji je midi u Zagori.  pivkan
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Nitko

#969
Ja se upotpunosti slažem sa tobom. Al onda nije potrebno kupovat putničke autobuse

elez

Nije potrebno jer LE mogu odradit njihov posa. Ako se bas mora kupit putnički moj prijedlog je Iveco Evadys.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Intouro


Nitko

Ali zašto? Putnički koji i danas voze su u dobrom stanju. Ali ionako će se ići s tim da kombiji voze zagoru. Tako da će biti i manja potreba s njima.

Intouro

Novi kombiji će većinom vozit trogirsku zagoru,tako je rečeno.A putničkih promet ima ,a li ti autobusi su za 2 godine već stari(neki od njih će u rashod.Sad kad je prilika normalno da triba uzet putničkih.Kad imaš novi putnički bit će više i transfera i prijevoza djece.

elez

Ti stvarno misliš da će u moru privatnih prijevoznika Promet dobit koju "posebnu vožnju" i da mu za to triba npr. Lion's Coach? Prometova agencija odavno slabo radi tako da nema smisla kupovina tih buseva al živi bili pa vidili.
Možda budu pametni pa šta sam već napisa Evadysa ili još jedna opcija Crossway PRO jer nisu klasični putnički i mogu pokrit prigrad bez problema (ne navijam za Iveco samo dajem primjer).
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...