Čazmatrans Vukovar – razno

Autor Tomek, Listopad 22, 2008, 11:27:46

max_11

Ako su stvarno išli kod župana i to tražili, onda su fakat jadni. Drago mi je da nisu ništa dobili. Čim vidim da su još zeleni, odmah mi pozli. Umjesto da svi novci ostanu u hrv, dio ode van hrv. Zato se treba voziti isključivo Hrvatskim prijevoznicima unutar RH!
Povjerenstvo je obavilo reviziju ponuda i donijelo odluku. Kome nije drago ima se pravo žaliti na sudu.

MAN464

Neki govore o monpolu koliko ono flixić ima udio u prijevozu putnika u Njemačkoj, koliki mu je udio u Hrvatskoj sada? menščini da ih slabo ima.
Kako se nekima upali zub, prije par godina kad je bio SB vs APP drvlje i kamenje po APP, sad kad je donešena opravdana odluka (svaka čast svima ali u Hrvatskoj Hrvatske firme imaju prednost kakav lix) odmah žaljenje, a to da se izbaci ČZM ne treba komentirati.

Još jedno mnogi flixovi partner i flix suse u hr DO SAD probio zahvaljujući nečijim linijama, nekoga koga su izbacili, ali USKORO  hi hi hi.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

mate

#167
@kk - ukratko ovdje je politika sve odigrala, te su ovdje bile značajne političke igre i igrice u pitanju. Što se tiče sadržaja same ponude ČZM Vukovar i ponude Slavonija Busa, jednu stvar koja je bila bitna u cijeloj priči Slavonija Bus nije ponudio, a ČZM VU je (o čemu je riječ ne smijem govoriti, jer to seže u domenu povjerljivog). Kolega @max_11 je dobro napisao sve je išlo na reviziju i ta je stavka uočena, te je odluka promjenjena. Inače daljnji tok JGP u Vukovaru će odrediti i lokalni izbori u 5.mjesecu, tako da biti će veselo u Gradu Heroju.

@Majstor - ja sam prvi za pošteno natjecanje i javne natječaje, samo sam protiv izrazitog rušenja cijena i srozavanja kvalitete posla, jer čisto sumnjam da izrazito nisku cijenu može pratiti i kvaliteta usluge. Slavoniji svaka čast, neke stvari su zbilja dobro napravili i postavili na zdrave temelje, ali uzet ću banalan primjer - Javni natječaj XX - procjenjena vrijednost posla - cca. 2 milijuna kn s PDV-om, konkurent 1 daje ponudu na 1.6 milijuna KN, konkurent 2 na 1.55 milijuna KN, dođe Slavonija i za isti posao ponudi cca. 1.2 milijun KN...

Nadalje malo ću uzeti i linijski prijevoz - linija Sl. Brod - Zagreb - ČZM 99 KN jedan smjer, PNT 103 KN jedan smjer, Francuzević 97 KN jedan smjer, i onda kao šlag na tortu Slavonija Bus 49 KN jedan smjer (da ne bi bio zabune nije riječ o Flix APP, već o karti kupljenoj u njihovoj agenciji na AK)

Tko me zna i tko je pratio situaciju kada je Slavonija Bus dobio prijevoz školaraca u PŽ - jedan sam bio od onih na forumu koji je stao na stranu ekipe iz SBa dok je APP ekipa slala razne inspekcije i sve ostalo. Ako je posao dobiven crno na bijelo pa brate mili sretno i vozi, posla ima za sve, a kako je pogodnost natječaja da svatko tko ispunjava uvjete da se javi na isti, isto tako nezadovoljna strana ima i pravo žalbe na odluku, sve po zakonskim propisima

Mene se proziva da favoriziram ČZM - zašto onda nisam digao halabuku i spominjao kada je ekipa iz APPa i SBa potpomognuta lokalnom politikom u SB i inspekcijom pokušala zabraniti autobusima ČZMa i PNTa stajanje na stanicama u Sl. Brodu (Korzo, Tržnica, Zrinska), pod izlikom da su to stanice za gradski prijevoz, dok su busevi APPa i SBa uredno stajali po tim stanicama. PNT se povukao iz grada i promjenio trase linija (pritisak od strane Slavonija Busa - pošto je u to vrijeme Panturist imao agenciju u prostoru u vlasnistvu SBa), a ČZM je nakon peripetija i dokazivanja da i APP i Slavonija Bus koriste te stanice za međužup. linije, nastavio koristiti te stanice.
Ili situacija u kojoj ČZM s valjanim dozvolama počinje voziti liniju Sl. Brod - Sl. Šamac, gdje direktno udara na monopol Slavonija Busa, gospoda inspektori su po "anonimnim" dojavama redovno čekali Čazmin bus na toj liniji. Jesam li ja to gdje spomenuo i kukao?

U svakom poslu ima mjesta za sve i svi s normalnim pristupom će naći posla za sebe, samo ne treba ići u krajnost.


steyr1985

Mate ti su tu na forumu prisutan od pocetka njegovog rada i jako si dosta informiran o svemu posebno na podrucju slavonije.  Najzalosnije je pisat o i objasnjavati  ljudima koji ne mogu razumjeti. Oni imaju svoje misljenje i misle da su najpametniji. Nekad se netreba mnogo ni trudit.

Majstor

Ajmo redom
Mate -povjerljive informacije su bas tebi dostupne👍, cijenu nudi prijevoznik jel bila 1kn ili 100kn po km to je njegova stvar , kažeš opada kvaliteta rušenjem cijena - Cazmatrans je u Karlovcu i okolici srušio cijene prijevoza đaka,umjesto buseva slao kombije na linije i na kraju dao
U podnajam privatnicima /koji voze za kikiriki / jel im to država dopusta
U ovom cirkusu od Covida jedino je Cazmatrans dobila lovu za pomoć /kako god ga prikazali / jer je sveta krava HDZa
Svake godine bas njima se oprosti veliki PDV , kako idu na natječaj ako su godinama u blokadi / stečaju / i tko izda poreznu karticu bez duga jer i to se traži u natječajima

APP - nažalost zaredale saobraćajke kao nekad sa Cbusom — pad kvalitete , neispravnost , muljanje sa satima rada , neiskustvo ili što već ?

Cijena pojedinačne karte je manja i samo to je bitno putniku a hoće li se voziti u SB ili ČzVu čisto je svejedno
Iako mislim da bi pojava jakog konkurenta/ a Slavonija bus to svakako je / potaknula i ČzVu na poboljšanje kvalitete usluga


Samo mi sudite pošteno !

steyr1985

#170
Od kud tebi to da je Cazma godinama u stecaju ili da im drzava oprosti dug. Sta se tice potpore od Covid 19 svaka firma ima potporu koja se prijavila i Arriva i Croatia Bus i tako redom. Molim te najprije tocne i provjerene  informacije pa onda pisi jer mislim da je to nekorektno. A sta se tice Cazmatrans Vukovara pa koja to firma ima bolju kvalitetu usluge. Samo prelistaj ovaj forum od 2008 godine i pogledaj njihov vozni park i sada a da ne pricamo o njihovom radnom osoblju.

Majstor

#171
Koja Cazmatrans
Čazmatrans Vukovar
Čazmatrans dd u stečaju
Čazmatrans prijevoz
Čz otok Hvar
Čz Knin
Čz promet doo
Čazmatrans Nova
Čazmatrans Dalmacija
Čazmatrans putnička agencija
Čz AT Katlovac
Čz A Šibenik
Ili koji je već aktualni naziv poslovnog subjekta

A na natječaje se javljaju sami sa svoje dvije ili tri tvrtke da zadovolje zakonski minimum ponuda
Jel to OK

Pametnome dosta

Slično radi i Samoborcek
Sada tvrtka kćer Samoborcek EU grupa posluje


Samo mi sudite pošteno !

steyr1985

Citat: Majstor  u Siječanj 20, 2021, 08:57:16
Koja Cazmatrans
Čazmatrans Vukovar
Čazmatrans dd u stečaju
Čazmatrans prijevoz
Čz otok Hvar
Čz Knin
Čz promet doo
Čazmatrans Nova
Čazmatrans Dalmacija
Čazmatrans putnička agencija
Čz AT Katlovac
Čz A Šibenik
Ili koji je već aktualni naziv poslovnog subjekta

A na natječaje se javljaju sami sa svoje dvije ili tri tvrtke da zadovolje zakonski minimum ponuda
Jel to OK

Pametnome dosta

Slično radi i Samoborcek
Sada tvrtka kćer Samoborcek EU grupa posluje
Nova , Vukovar, Promet , Karlovac , Sibenik  i Putnicka agencija su aktivne firme. Ostalo je sve ne aktivno. Gledate firme koje su registrirane zadnjih 20 godina.

Majstor

Upravo to je i sporno
Dug postoji firma zatvorena i nova otvorena ajmo ispočetka a ostali koji redovito ispunjavaju svoje obaveze i zovu se 30 godina isto su budale
Toliko o Čazmatransu
Samo mi sudite pošteno !

steyr1985

iza koje firme su dugovi ostali. Slazem se Čazmatrans  dd to je bila firma u vlasništvu drzave. <ostale firme nabroji .

mate

@Majstor - ne želim se prepirati, jer imam poštovanja i prema Slavonija Busu kao prijevozniku, kao i prema gospodi Matijašević, jer traže svoje mjesto na tržištu od silnih borbi s APPom, pa sada do aktualnih natječaja. O kvaliteti voznog parka uvijek se može raspravljati, tu će uvijek imati svatko svoje mišljenje, a na nama je da to mišljenje uvažimo sviđalo se to nama ili ne.

Kolega @steyr1985 je napisao dobro da je velika većina prijevoznika dobila potpore od države za plaćanje radnika, to je ionako javni dokument svima dostupan, tako da kako je ČZM dobila, tako su dobili i Arriva, i Slavonija Bus i Vincek...

Isto tako, uzmimo i primjere natječaja koji su bili u 2019./20. godini - pr. prijevoz učenika osmih razreda OŠ u Vukovar, Karlovac, Pakrac u organizaciji MZO, te MCDR - isti je dobio Vincek, ako se ne varam - e sada spomenuo si negdje da su razni privatnici vozili za ČZM, e pa sad i ovdje je ista situacija, nije Vincek sam vozio, nego su tu imali posla i Slavonija Bus i Knežević i Čagalj i još nekolicina manjih prijevoznika...
Iako su to godinama vozili ČZM ili Arriva, nitko se nije žalio i odluka je prošla, a sad da netko htio kokošariti, moglo se reći Arriva i ČZM imaju buseve u bojama MCDR i zašto oni nisu to dobili.
Jedan od većih natječaja koje je ČZM isto godinama vozila s partnerima je bio prijevoz na poluzavršnice i završnice sportskih natjecanja u organizaciji HŠSS-a. Prošle godine nakon dugo godina je isto netko drugi to dobio i nitko nije pravio frku oko toga.

U Vukovaru je situacija specifična, kako sam ranije napisao tu je čisto politika odigrala svoje jer je aktualni gradonačelnik imao nešto u planu što mu nije prošlo jer su ga zeznuli koalicijski partneri s kojim drži vlast u Gradu. Što se tiče informacija, da povjerljive su, jer ne mogu kompromitirati osobe koje su mi iste stvari rekle (stavke ponude koje su presudile nakon revizije), a svima je jasno da je ovaj Forum mnogima nepresušan izvor informacija o velikoj većini stvari.

steyr1985

#176
Mate suvisno je sa ovim ***  se raspravljat nemozes im objasnit. On gleda unazad 20 godine Cazmine firme. Hajdemo onda pitat gdje je jedan Atlas , Generaltirist , Dalmacinaturist , itd. Gdje su ostale stare  prevoznicke firme koje su obaljale linijski prijevoz putnika , nema nestale su a isto su prosle stecaj.  Postavljam pitanje zasto je postojala Cazmatrans Podravina i Prigorje ili Cazmatrans otok Hvar. Moue netko odvovorit.

Moderator edit: Raspravljat možemo, vrijeđat nećemo.

Dreamwalker

Zamolio bih da se pazi na riječi koje se koriste. Ne treba se vrijeđati. Ovo je forum - mjesto za raspravu i svatko ima pravo na svoj kut gledanja situacije. Hvala.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Majstor

Nema se šta raspravljati sa zatucanim ljudima
Dajte shvatite da ima i netko drugi osim Čazme , Zeta i sličnih
Ima tvrtki koje rade kako treba i koje zapošljavaju puno ljudi koji ovise o tom poslu pa im treba dati priliku da rade i da se pošteno natječu , izbore za posao za svoj kruh
Je mnogo firmi je otišlo u stečaj i brisane su i to je žalosno ali ispravno ; zašto se nije pojavio Atlas novi ili Atlas kurac palac jel nije imao podršku politike i nije imao nikoga da za njih navlaci i oprašta im obaveze OK
Cazmatrans bi davno kihnuo da nema Bajsa i HDZa koji ga drže
Ništa drugo nije istina i nitko me neće uvjeriti u suprotno jer sam u tim krugovima već 30 godina i znam poslovanje
Lp
Samo mi sudite pošteno !

steyr1985

Damir Bajs i Hdz bas neka kombinacija. Vidi si video prije 10 mjeseci iz Cazme i tebi relevantan. Neznam tocno koje je.to godine bilo 2014 ili 2015 kada je propadao Autotransport Sibenik i.naravno zelju za pruzimanjem su ponudili Cazmatrans i Autotrans. Svi su mislili da ce Autotrans dobiti i javno se pricalo o tome posto je tada SDP bio na vlasti. Kada je Cazmatrans dobio tu firmu kolege iz Autotransa su javno pricali da su sefovi iz Autotransa pitali tadasnje ministr finansija Linica zasto njima. On je.odgovorio pogledajte samo koliko je Cazmatrans a koliko ste.bi poreza platili zadnjih par godina.  Tako da  nije bas sve povezano sa HDZ ta ti prica ne pije vode.