ZET turistički prijevoz

Autor lav0607, Kolovoz 20, 2013, 09:01:07

421

@ Dreamwalker
Sviđalo se to tebi ili ne, navedeni  bus123 bus123 legalno voze.
Regia i Turčina sam vozio i bio vožen u VU, Conectom H sam pohodio Veli Lošinj i uopće nemam zamjerke na udobnost i komfor u njima.
Pače, Regio ima manu: 4brzinski VOITH automatski mjenjač koji je prebučan i prerastrošan u gorivu, dok Conecto H i 5ica jedini u ZET-U imaju tempomat+ručni 6brzinski mjenjač.
Pročitaj pažljivo Pravilnik o posebnim uvjetima vozila kojima se obavlja javni cestovni prijevoz i prijevoz za vlastite potrebe NN 31/2014     članke 6 do 9.
Zakon o prijevozu u cestovnom prometu NN 82/13 također obrađuje navedenu problematiku.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Nigdje nisam rekao da autobusi ne voze legalno. Ako su registrirani, legalno mogu i do Vladivostoka. No, jesu li predviđeni od strane proizvođača za put dulji od 100 - 150 kilometara u jednom smjeru - nisu. To si sad upravo i ti potvrdio s činjenicom da Regio nema mjenjač predviđen za to. Jel zdravo ići s prigradskim busom, ili čak i s turističkim autobusom koji ima više sjedala od standardne konfiguracije, 300 kilometara u jednom smjeru, prema mom iskustvu u putovanjima - nije. A vjeruj mi da imam puno iskustva. Doduše - ne sa ZET-om, ali s drugim prijevoznicima jesam.

Linkovi ti ne rade.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

C2

Isto kao što je NL263 vozio za Mariju Bistricu i Lion's izbjeglice.

Tomek

Ja se vozio u ZET-ovom Regiu do Splita i nazad i moram reći da taj bus sa svojim uređenjem koje je skromnije od istih takvih Regia u drugim Hr firmama plus slabijim motorom nema šta raditi dalje od 150 km van grada, no naravno u Hr vrijede neki drugi standardi nego vani.

atr-zgb

Mi iz gorice smo sa MAN NL 263 vozili izbjeglice, išli u Split, sve su izdržali bez kvarova, malo jesu lupali i bili bučniji ali su išli i prešli sve isto kao zglobni citari na putu sa izbjeglicama!

tramvajac 92

Daleko od toga da busevi to ne mogu izdržati. Voze i Autoturistovi Crosswayi svašta, a isto su sa VOITH mjenjačem upareni,

C2

Još je nekako dok je VOITH sa 6 brzina, a dok je sa 4 baš u banani vozit u takvim uvjetima.

tramvajac 92

A postoji VOITH s 6 brzina? To još nisam vidio.

ManNLNG

Prošao mi sad gbr. 61 kod trga Mažuranic a.
EUROBUS AV120

leonardo123

Što konkretno ta informacija nama na ovom forumu znači? Znamo da je gbr.61 novi Crossway. Jel vozi koju liniju? Što je pisalo na displeju? Ima li papir/tablu gdje ide?
Što znači da ti je "prošao"? Zakasnio si na njega ili si ga vidio kako prolazi? Čisto informativno, imena trgova pišu se velikim početnim slovom, Trg braće Mažuranić.  pivkan

lussin

57 i 60 su isli danas na Losinj

Majstor

Voith mjenjac ima 4 brzine
Nekada je proizvodio i sa 3 brzine
Samo mi sudite pošteno !

sniff


ManNLNG

Prošao mi je sa natpisom Zet otraga i Slobodan Prijevoz naprijed, prošao mi je i jedini razlog zašto sam to napisao jer je to jedan od prvih puta kojeg sam ga vidio na cesti kako vozi!   thumbs
EUROBUS AV120

822DoDo

Citat: ManNLNG  u Rujan 23, 2017, 09:26:04
zašto sam to napisao jer je to jedan od prvih puta kojeg sam ga vidio na cesti kako vozi!

???
Das Beste oder nichts. MB