AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)

Autor im, Prosinac 29, 2016, 13:20:57

im

Postoji i novi iveco dayli s autoherc shemom prije dva dana na imotski split

tony515

Citat: im  u Prosinac 29, 2016, 13:20:57
Postoji i novi iveco dayli s autoherc shemom prije dva dana na imotski split
Dva su dosla. Jedan bili jedan crveni. Dosli su iz firme atko.ee

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk


Lion's Driver

Novi..???  umnik2 u Autohercu Grude imaju zuti s natpisima Autoherc koji su dosli kad i Temse pa sam pomislio na njih

tony515

Citat: Lion's Driver  u Prosinac 29, 2016, 13:39:30
Novi..???  umnik2 u Autohercu Grude imaju zuti s natpisima Autoherc koji su dosli kad i Temse pa sam pomislio na njih
Ovi su dosli iz Nizozemske ja mislin. Bojani su u Grudama. Dosli su ima dva, tri tjedna

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk


Lion's Driver

Pred garazom u Imotskom fino stoji jedan Daily....crveni s velikim bijelim natpisom "Atko"....onda...ili je samo jedan sređen ili ih je vise od 2   umnik2

tony515

Bijeli je sredjen tip top, a crveni samo registriran i dobio je naljepnicu na vratima. Trenutno vozi đake

Lion's Driver

#6
http://radioimotski.hr/naslovnica/u-imotskom-otuden-autobus/

Citat:Tijekom noći  sa 7./8. veljače u Imotskom, u ulici Kralja Zvonimira, iz kruga poduzeća  otuđen je autobus Renult Iliade, dubrovačkih registarskih oznaka, godina proizvodnje 2015.

Poduzeću u vlasništvu pričinjena je materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća kuna. Provodi se kriminalističko istraživanje, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.

Pazi ovo...2015 godiste.... ;D jesu ga nasli  umnik2


im

Vjerojatno su zamijenili u prometu od
I godinu proizvodnje  thumbs

Paško

Da, ako se radi o Renaultu Iliade, onda to može biti samo DU-673-GB koji je petnaest godina stariji od navedenog.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Da....datum prve reg u HR je valjda 2015... al novinari su novinari...nebitno...
Pokusat cu ja doc do kakvih informacija pa cu javiti...ako dođem do njih...jer padaju nagađanja da je sve maslo samog gazde...moze bit a ne mora....

Paško

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/467994/imocani-u-cudu-tko-je-mogao-ukrasti-dobro-cuvan-autobus-vrijedan-300000-kuna-i-odvesti-ga-da-nitko-ne-primijeti-e-za-to-treba-imati-hrabrosti

Citat:Imoćani u čudu: Tko je mogao ukrasti dobro čuvan autobus vrijedan 300.000 kuna i odvesti ga da nitko ne primijeti? E za to treba imati hrabrosti...

Je li završio u BiH?
 
Piše Braco ĆOSIĆ

Pomalo nesvakidašnja krađa iznenadila je mnoge u Imotskom - prvi je put ukraden jedan veliki autobus, i to iz čuvanog kruga tvrtke, osvijetljenog i okruženog kamerama.

Naime, u noći s utorka na srijedu s parking-prostora u krugu imotske firme "Autoherc-Autopoduzeće Imotski", bez traga je (barem za sada) nestao autobus marke renault iliade.

U šturom priopćenju policije koja je odmah obavila očevid stoji da je ukraden autobus dubrovačkih registracijskih oznaka vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna.

Ma, hajde da je ukraden neki osobni automobil, motocikl, to se događa često, ali provaliti u autobus, upaliti ga, te se njime u gradskoj ulici uključiti u promet i jednostavno nestati - za to treba imati i te kakve hrabrosti.

- Prvi put je zabilježen ovakav slučaj u našoj firmi, a mislim i prvi put u Imotskom - veli nam još uvijek iznenađeni direktor tvrtke Zvone Milas, kojega smo kontaktirali mobitelom jer je bio na službenom putu

- Autobus je odlično očuvan, godina proizvodnje je 2002., i te kako nam je služio i bio skoro pa svakodnevno u uporabi. Iznutra je uredan kao nov i šteta je zaista velika, no nadamo se da će naša policija brzo ući u trag tom drskom lopovu i da će se renault ponovno vratiti u krug naše firme - veli Milas, koji također ističe da je autobus ukraden negdje iza jedan sat poslije ponoći, te da cijeli prostor gdje je bio parkiran pokrivaju nadzorne kamere.

Policija pregledava snimke

Dakako, snimke s nadzornih kamera su izuzete, pregledava ih policija i sada se očekuje sa zanimanjem u Imotskom daljnji tijek istrage.

Vrijednost ukradenog autobusa je oko 50 tisuća eura, negdje više od 300 tisuća kuna. Autobus je, kako doznajemo, normalno osiguran kao i svako drugo vozilo za prometovanje, no nismo doznali je li osiguran od ovakvih krađa.

Razgovori o krađi autobusa koji je bio parkiran uza samu željeznu rampu, svega pedesetak metara od Ulice kralja Zvonimira koja je noću prometna jer je jedna od ulaza u središte grada, idu još dalje.

Zna se da je granica s Bosnom i Hercegovinom vrlo blizu, svega pet, šest kilometara od Imotskoga. Onaj tko je ukrao autobus sigurno nije mogao neopaženo i bez kontrole proći na glavnim graničnim prijelazima u Vinjanima Donjim ili Vinjanima Gornjim, ali ni preko čuvanih malograničnih punktova. No, zato imaju i neobilježeni prijelazi s užim prometnicama gdje je autobus iako širok i velik mogao proći.

Skrivati takvu grdosiju u Imotskom ili negdje na području Imotske krajine vrlo je teško, pa je izglednije vjerovati da je već završio u susjednoj BiH. I tamo se, kažu stručnjaci, ne može tek tako voziti, pa ostaje opcija da će se u nekoj garaži ili skrivenom mjestu pretvoriti u dijelove.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/468553/misterij-koji-je-zbunio-imocane-rijesen-pronaen-nestali-autohercov-autobus

Citat:
Misterij koji je zbunio Imoćane riješen: pronađen nestali 'Autohercov' autobus
 
Piše Braco Ćosić

U ponedjeljak poslijepodne pronađen je sigurno najpoznatiji autobus u Imotskom, onaj marke renault, dubrovačkih registracijskih oznaka, otuđen iz dobro čuvanog kruga imotske autoprijevozničke tvrtke "Autoherc – Autopoduzeće Imotski" u noći između prošlog utorka i srijede.

O tom se autobusu nagađalo svih ovih zadnjih dana, stvarale su se i kojekakve priče o tome da je završio u dijelovima negdje na prostoru susjedne Bosne i Hercegovine. Sve u svemu, bilo je teško vlasnicima tvrtke jer je autobus vrijedan oko pedeset tisuća eura.

– Nazvali su me iz kruga službene istražiteljske ekipe da je naš autobus pronađen, i to nedaleko od Imotskog. Točna lokacija je u blizini prometnice Lovreć – Studenci, kod zaseoka Mrnjavci, u borovoj šumi. Prvi pokazatelji govore kao je tek neznatno oštećen, vjerojatno zbog vožnje uskim prometnicama, no da to nije nešto posebno. Raduje nas to i hvala još jednom imotskim istražiteljima iz policije koji su uspjeli locirati autobus – rekao nam je direktor "Autopoduzeća Imotski" Ljubo Bošnjak, koji je odmah nakon dojave na lice mjesta poslao stručnu ekipu s automehaničarima i vozačem.

Tako je popularni renault još iste noći trebao biti u krugu tvrtke.

Dakako, ova vijest je odjeknula Imotskim, svi se pitaju tko bi mogao i zašto ukrasti autobus. Je li u pitanju neka poruka vlasnicima tvrtke ili je samo hir nekoga vozača koji se htio malo provozati, za sada ostaje enigmom. Možda je, kažu u Imotskom, nekom promaknula redovna linija pa se požurio posebnim autobusom doći do nekoga odredišta.

No čini se kako je za avanturistu, ili više njih, ipak toliki autobus bio preveliki zalogaj, pa su ga ostavili skrivenog u borovini u blizini zaseoka Mrnjavci. Zanimljivo je i to da je zračne linije od mjesta pronalaska autobusa do prvih kuća tek pola kilometra, pa je još čudnije da gotovo sedam dana nitko nije primijetio veliko vozilo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

CONECTO430

Ukrali bus i vozili se: Imotska policija uhitila dvojicu mladića


Imotska policija uhitila je i privela dvojicu mladića, 23-godišnjaka i 19-godišnjaka, pod sumnjom da su u noći sa 7. na 8. veljače u Imotskom iz kruga poduzeća Autoherc ukrali autobus...

Imotska policija uhitila je i privela dvojicu mladića, 23-godišnjaka i 19-godišnjaka, pod sumnjom da su u noći sa 7. na 8. veljače u Imotskom iz kruga poduzeća Autoherc ukrali autobus u vlasništvu te tvrtke, koji je naknadno pronađen u Lovreću.

Splitsko-dalmatinska policija u srijedu je izvijestila kako je mladiće kazneno prijavila za krađu autobusa Renult Iliade dubrovačkih registracija s parkirališta u Ulici kralja Zvonimira.

Istragom je utvrđena i sumnja da su prije dva dana provalili u benzinsku postaju u Cisti Velikoj, odakle su ukrali novac i prehrambene proizvode.

 Policija ih sumnjiči i da su u prosincu prošle godine u Lovreću ukrali gorivo iz radnih strojeva, a šteta se procjenjuje na oko 6700 kuna.

Izvor: www.24.sata.hr



Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D


CONECTO430

#14
Prije dva tjedna ukrali su bus, a sada su drugi zabili u stijene

U srijedu oko 12.30 sati vozač (19) autobusa na predjelu Poljica zabio se u zid. Suvozač (23) je teško ozlijeđen u nesreći te su ga Hitnom pomoći prevezli u bolnicu u Splitu

U srijedu oko 12.30 sati vozač (19) autobusa na predjelu Poljica zabio se u zid. Na cesti nije bilo tragova kočenja. U autobusu koji inače prevozi srednjoškolce iz općine Zagvozd, osim vozača bio je i njegov prijatelj (23).


- Nazvali smo vozača da vrati autobus u krug poduzeća. Zašto se zabio u zid, nam nije poznato - kazao nam je Ljubo Bošnjak, direktor Autopoduzeća Imotski.


Suvozač je teško ozlijeđen u nesreći te su ga Hitnom pomoći prevezli u bolnicu u Splitu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, radi se o dvojici mladića (19 i 23) koji su prije dva tjedna ukrali autobus imotske tvrtke "Autoherc - Autopoduzeće Imotski". Prešli su 50-ak kilometara po nepristupačnom terenu, vozeći se do zaseoka Mrnjavci, gdje su vozilo onda ostavili, a autobus je pronađen nekoliko dana nakon krađe.

Isti dvojac jučer je bio u autobusu koji se zabio u kameni usjek. Mlađi (19) je vozio, a 23-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede - vanjski prijelom potkoljenice. Imotski vatrogasci i Hitna pomoć vrlo su brzo stigli na mjesto nesreće.


Navodno je motiv ovakvog čina bio to što je tvrtka "Autoherc - Autopoduzeće Imotski" 23-godišnjem vozaču dugovala neke plaće.

Osim krađe autobusa, mlađahni dvojac prijavljen i za provalu u benzinsku postaju u Cisti Velikoj 20. veljače, kada je ukraden novac i prehrambeni proizvodi. Također, sumnjiči ih se i da su u prosincu prošle godine u Lovreću ukrali gorivo iz radnih strojeva pričinivši štetu od 6700 kuna

Izvor: www.24sata.hr

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk
Idem samo jednu stanicu :D