Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

shef

Ako netko ne zna čitati između redaka, to znači progon privatnika iz Gruža, što znači da će samo Libertas kupiti putnike sa kruzera
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

man323

Državna komisija još nije donijela odluku na žalbu Solarisa, a prošlo je više od 2 mjeseca. Dokad će isti postupak trajati, ostaje upitno. Jedno je sigurno: novi autobusi ne će doći ove godine, a kamoli za vrijeme sezone.

gorgoroth

Čemu ta komisija ako im toliko treba za odluku, koliki im je uoće rok za žalbe, uhljebi...vjerovatno su svukuda osim na radnim mjestima

Shole

Ista stvar kao i u Rijeci - politika umješala prste i uspjela sve uništit.  Riječki projekti su bili gotovi prije osječkih i onda je gospodin savršeni Kim Jong Un po svom dobrom običaju i u to umješao prste. Rezultat je da osječki busevi već odavno voze, a riječkih neće bit do zime i još će nam doć ono šta nam uopće ne treba.

gorgoroth

Nisam čuo da je bilo žalbi na riječke autobuse, ako si na to mislio

Shole

Nisu bile žalbe nego političke igre i igrice unutar Rijeka Plusa i Autotroleja

gorgoroth

To je normalno, ali nije normalno da se odugovlači s odlukom na žalbu. Ono normalno je samo kod nas normalno  rofl

Shole

Koji mozak moraš bit da inzistiraš na busevima trećeg razreda a znaš da fondovi ne dozvoljavaju korištenje u komercijalne svrhe

Osoblje

*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

mato750

Nekome u upravnim strukturama grada je palo na pamet da će dva zglobna autobusa smanjiti gužve na cesti i krenulo se u s tim. Što će na kraju ispasti ne znam. Jer za dovesti nove treba vremena. Možda polovne?
Uglavnom imam dojam da je sve to da javnost stekne dojam da se nešto radi, a u stvari sve je mazanje očiju. A možda i kakva mutna radnja gdje će se pojedinci okoristiti.
A, ako sam dobro shvatio, autobusi ne bi vozili na redovnim gradskim linijama. Bili bi korišteni na prijevozu gostiju sa turističkih brodova iz luke Gruž do Pila. To je ruta povijesne linije, ali i ruta linije 1 koju Libertas nikako da zvanično uvede, već je vozi možda ilegalno i bez javno objavljenog reda vožnje.
A za povijesnu liniju autobusa ima. Ali kako već treću sezonu nema novih zahvaljujući političarima na vlasti možda će ti stari biti i na redovnim linijama. 
Kad je većina političara šljegla sa kamenjara i ne cijeni povijest sredine u koju su došli.
A pitanje je znaju li da je MAN bio na probi jer tko zna gdje su bili i čime su se bavili 2011. kad je ta proba bila i kad nije bilo uvjeta da se uvedu zglobni, ali samo u staroj garaži. Ako i znaju, trebalo je napraviti predstavu da se nešto radi. 
Meni je zanimljivije jesu li radni prostori u garaži u Komolcu prilagođeni zglobnim autobusima? A to se moglo provjeritii bez dovođenja autobusa, ali onda ne bi bilo predstave za javnost. 
Ne može biti dobro kad politika i političari rade posao struke.

man323

#505
Ne znam gdje je zapelo, ali prošlo je više od mjesec i pol dana od kada je pristigla Solarisova žalba državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabava. Mislim, kuda ovo odugovlačenje vodi?
Ako i odbiju žalbu, Solaris može (što 100 % i hoće) pokrenuti upravni spor tužbom pred Visokim upravnim sudom RH, pa će cijeli postupak trajati još duže. Ako i taj odbije ili donese presudu u korist Libertasa, onda postoji još krajnja mjera tužbe pred europskim sudom...

man323

Izašlo je rješenje državne komisije u kojem stoji, da se poništava odluka o odabiru.
Solaris je uspio dokazati uz pomoć inžinjera sa zagrebačkog fakulteta da je njihova antikorozivna zaštita jednakovrijedna kataforezi.
Solaris se pošteno trudi da dobije natječaj u Dubrovniku, a ako ga dobije, to bi značilo ulazak istoga na naše tržište, kojemu ne mogu konkurirati niti Iveco, još manje MAN a najmanje Mercedes, jer su poljaci jednostavno kod cijene nenadmašivi (jeftini), a cijena uvijek donosi puno bodova na natječajima.
Sad me zanimaju sljedeći Libertasovi koraci i nova odluka o odabiru, te je li Split uspio odbiti Solaris, a ako je, nadam se da su bolje obrazložili "odbijenicu".

Paško

Čak i da Solaris uspije dobiti u Dubrovniku (što bi bio monumentalan uspjeh s obzirom na okolnosti), ne vjerujem da će se uspjeti jače probiti na našem tržištu gdje dominiraju MAN i Iveco. Svakako, zanimljiva situacija.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Mislim da problem leži u lošoj pripremi natječajne dokumentacije, u ovom slučaju su loše pripremljene tehničke specifikacije. Ako ubuduće budu loše sastavljali specifikacije, onda očekujem da će se Solaris javljati na svaki natječaj. Kako se u Splitu na natječaj za zglobne autobuse javili samo MAN i Mercedes? Solarisu ni traga ni glasa, a dok se u drugom natječaju javi,a specifikacije su ostale iste.

gospardbk

Izvor Dubrovacki dnevnik:

"Raspisan je natječaj za kupnju tri niskopodna autobusa. Shuttle autobusi neće dolaziti na Pile iduće godine, a pripremamo odluku kako iduće godine nijedan autobus ne dolazi na Pile, nego bi se iskrcavali u Luci Dubrovnik te se prevozili do Grada niskopodnim autobusom"

https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/gruz-ce-izgledati-drugacije-autobusi-sele-s-pila-frankovic-u-gradu-jos-nisu-bili-samo-putin-i-trump-video
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom