Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

Tomek

Autobusi dok su radovi stoje posvuda, nije mi jasno zašto se ljeti nije radilo dok su manje gužve u gradu. Najveći debilizam, i jedino tako se to može nazvati je početno krajnje stajalište linija 125 i 137, koje blokiraju jednu traku Zagrebačke ceste odmah iza raskrižja što je i prilično opasno. Autobusi tako dok stoje na stanici imaju upaljena sva 4, a stoje i po 10ak minuta.

Tomek

172, 122/123 stoje na Ilici, dok Samoborci stoje s taksijima

Tomek

Zanimljivo je vidjeti i gdje ostale linije stoje, a autobusi dok čekaju odlaske na početne perona linija koje ne stoje unutar samog terminala stanu na sredini.

Tomek

Dvije fotke starih čekaona koje su svoje zadnjih 40 godina odradile

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zagreb.hr/obilazak-gradske-cetvrti-podsused-vrapce/165592
U MO Gornje Vrapče uspostavljena je ZET linija 151 koja veže Kustošijansku ulicu, Završje i Trdice, a više je o tome rekao predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused – Vrapče Dejan Kljajić. ,,Uložili smo velike napore kako bi stanovnici Donjeg Vrapča imali redovni javni prijevoz i odgovarajuću prateću infrastrukturu. Nova linija povezuje dvije gradske četvrti, Černomerec i Podsused – Vrapče te predstavlja veliki iskorak za naš mjesni odbor. Ovo je tek prva faza jer su u tijeku i radovi na izgradnji stajališta za povezivanje Donjeg Vrapča s Horvatnicom.", rekao je predsjednik Kljajić.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/autobusi-na-crnomercu-na-redovnim-peronima/7471
Od ponedjeljka 14. prosinca, sve autobusne linije na terminalu Črrnomerec će korisiti svoje redovne perone kao i prije radova.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

marin

I kaj se napravilo? Niš, nadstrešnice lijepo izgledaju za razliku od prije, ali su cijele u staklu, odnosno odozgo vjerojatno plastika (prozirno) i to će biti sada jako dobro po ljeti kad uprži!! Totalno bez veze. A ono što su vozači govorili da je problem prenapučenost, previše autobusa na jednom mjestu, po dvije linije dijele pojedine perone, vožnja u rikverc na takvom terminalu s toliko ljudi i slično, za to se apsolutno nitko nije pobrinuo. E Miki, uzimaj dok možeš.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Bio sam danas na Črnomercu. Popikali su hrpu novih stupova, a da skužiš koji je peron, moraš doći unutar kućice. Trebalo je postaviti na te stupove i broj perona sa linijama. Čak nafarbati na ugibalištima koji broj linij kavae tu stoji. Vozačima bi puno više pomoglo...

smogovci.bbb2

Radovi službeno još traju pivkan
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

To si mogu oni okačiti na zid u uredu. Nit ima radnika, nit radova. A postavljanje tabli s peronima je trebalo biti napravljeno kad su stupovi i popikani.

U kućicama su vozni redovi koji zauzmu 1/4 mjesta, svaki. Sumnjam da ima nacrta terminala igdje.... i od kuda se je stvorila ona nadstrešnica na peronu 1?

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/radovi-na-terminalu-crnomerec-uz-izmjene-na-autobusnim-linijama/7439
RADOVI NA TERMINALU ČRNOMEREC UZ IZMJENE NA AUTOBUSNIM LINIJAMA
Zbog nastavka radova na uređenju terminala Črnomerec, od ponedjeljka, 11. siječnja u 8 sati do završetka radova, uvodi se privremena organizacija autobusnih linija na terminalu Črnomerec te se uspostavljaju nove lokacije početno-krajnjih stajališta na Ilici, Ulici Črnomerec i Selskoj cesti.
S terminala Črnomerec, autobusi će polaziti prema novom razmještaju perona:
peron 6:  linije 119 Črnomerec - Podsused most i 120 Črnomerec - Gajnice - Prečko,
peron 7:  linije 126 Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić i 135 Črnomerec – Graberje,
peron 8:  linije 121 Črnomerec - Karažnik - Gajnice i 130 Črnomerec - Borčec,
peron 9:  linije 124 Črnomerec - Gornji Stenjevec i 131 Črnomerec - Bizek,
peron 10: linija 136 Črnomerec – Špansko,
peron 11: linija 134 Črnomerec - Prečko,
peron 12: linije 125 Črnomerec - Gornje Vrapče i 137 Črnomerec - Perjavica - Borčec,
peron 15: linija 109 Črnomerec - Dugave.
Linije 122 (Črnomerec - Podsused centar) i 123 (Črnomerec - Podsusedsko Dolje) koristit će privremeno početno stajalište u Ilici (kod benzinske postaje INA) u smjeru zapada.
Linije 127 (Črnomerec - Mikulići) i 128 (Črnomerec - Lukšići) polazit će s privremenog početnog stajališta u Ulici Črnomerec (kod vojarne) u smjeru Mikulića, odnosno Lukšića.
Na liniji 172 (Črnomerec – Zaprešić) početno stajalište bit će uspostavljeno u Ilici (kod benzinske postaje INA) u smjeru Zaprešića.
Linije 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) početno-krajnje stajalište imat će na Selskoj cesti (između Ilice i Prilaza baruna Filipovića) te će prometovati djelomično izmijenjenim trasama:
Gornja Bistra - redovnom trasom do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste – (desno) Zagrebačka cesta – (lijevo) Prilaz baruna Filipovića – (lijevo) Selska cesta.Selska cesta – (lijevo) Ilica - u nastavku redovnom trasom prema Gornjoj Bistri.
Autobusi će koristiti stajališta Prilaz baruna Filipovića na Zagrebačkoj cesti te Črnomerec u smjeru zapada.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Sukladno puštanju u promet nove autobusne linije 243 na terminalu GLK uvode se od 25.01.2021. izmjene na peronima tako da će linije 234 i 243 koristiti peron 1, 218 i 242 peron 2 a 241 i 330 peron 3 hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/dodatne-izmjene-na-terminalu-crnomerec/7507

Citat:Zbog nastavka radova na terminalu Črnomerec, od srijede, 17. veljače privremeno će izvan funkcije biti peron 15 (uz Ilicu).

Autobusna linija 109 (Črnomerec - Dugave) kao početno stajalište privremeno će koristiti peron 5.

Autobusne linije 146 (Reljkovićeva - Malešnica - Jankomir), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) će kao prolazno stajalište koristiti peron 4.

Tramvajske linije 6 (Črnomerec - Sopot) i 11 (Črnomerec - Dubec) umjesto s perona 1, privremeno će polaziti s perona 2.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

Znači 146,176 i 177 će morat kružit po terminalu da pokupe putnike...  big_boss

Janjko

Znate li možda gdje je okretište linije 325, "Vukojevac, okretište"? U ZET-ovom gtfs-u piše da je okretište tu: https://goo.gl/maps/F6RNHed46jZwa7Vd7
Ali ne vidim nikakvo okretište na satelitskim snimkama, niti bilo kakvo mjesto gdje bi se bus mogao okrenuti. Možda se nešto novo sagradilo?