Domovinski rat

Autor brzi, Srpanj 31, 2008, 10:57:35

NP-549


klimama

#91


Na 1.45 jedan autobus u Livnu 19.6.1995.

peron24

#92
Jao ljepotana,izgleda da je to MAN SL 200. Zeleno bijeli,možda je iz Bamberga. Oni su imali takve MANove i Mercedese 305. 1995 su ATP-u Šibenik prodali 5 komada MB O305, a '96 četiri zglobna MB O305 G u Promet Split. Baš me zanima što je vozilo po okolici Livna tih godina.

Paško

#93
Prije rekao da je to možda shema s kojom je došao Prometov g.b. 138, kao na slici (2002.)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

klimama

Onaj autobus, koliko je meni poznato, nije iz Livna. S obzirom na datum i pravac kojim ide, najvjerojatnije je bila kakva smjena na prvoj crti, pa je išao po vojnike. Problem je što je 1995. u Livnu bilo vojske odasvud.

NNe znam je li Promet imao ovako nešto, ali u to vrijeme sam viđao i njihove autobuse u Livnu.

TAM

Uništeni Poletov TAM u Borovom Selu

Izvor:vusz.hr autor:Goran Pichler
Dani ponosa i slave!
    

Paško

Vožnja kroz netom oslobođeni Knin u Dubravi Prometa iz Splita, a ispred nje idu Jetliner Kaštela toursa i još jedan bus (isto Jetliner?):

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

zlepur1

Citat: im  u Travanj 26, 2011, 20:34:06
iman informaciju da je autopoduzeće imotski jedino imalo satalnu liniju juga sa zagrebom tj nije imala prekida i svaki dan je isla za zg cili rat sad kolko je to istina nezzz
Slučajno sam naletija na ovu temu i vidim da je bilo dosta prepucavanja ko je vozija , a ko ne.Ajde da malo osvježimo i da pojasnim.Tačno je da se linije nisu vozile 7 dana dok je bija napad na Šibenik i nešto malo kad se napada Zadar . A ko je vozija?Vozili su uglavnom svi tadašnji prijevoznici, pa i oni iz BiH.Livno bus odnosno tadašnja Bosna Livno skupa sa Panturistom liniju Livno-Osijek, Jadrantrans Vrgorac -Vrgorac -Zagreb, autotransport Ploće coop Croatia express Dubrovnik -Zagreb, .Dalje linije za Zagreb vozili su; Eurosplit(ekspresne), Promet Makarska, Zagrebački transporti(CZL), Atp Šibenik, Autoprevpz Sinj, Autoprevoz Mostar, Autopoduzeće Imotski, Centrotrans Sarajevo, itd.  Autotrans Rijeka  i Umag su vozili linije do Šibenika odnosno Splita, ali i za sve ostale možemo smatrati da su vozili i dužobalne linije jer se prije stvaranja uvjeta za vožnju preko Senja vozilo na Crikvenicu i jednim djelom preko Slovenije (Karlovac).
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Paško

Citat: Tomek  u Prosinac 28, 2008, 21:52:37
Na 8.12 i na 8.39 bijeli Ikarus sa crvenim križem -- to bi trebao biti jedan od ZET-ovih



Zna li netko od dalmatinske ekipe koji sve autobusi s našeg područja su za rat prerađeni u pokretne ambulante? Rečeno mi je da je Promet Split donirao jednog (a možda i više) od svojih solo MAN-ova 890 za takve potrebe...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

STress

Bilo je ideja, ali nisu realizirane, uglavnom zbog nepovoljne konfiguracije terena. Sanitetski prijevoz je rješavan priručnim sredstvima (tamići, stojadini i ostalo), prilagođenim sanitetsko-terenskim vozilima (Volvo C303, Dodge Ram, UAZ 452 i sl.), te klasičnim sanitetskim prijevozom.

robi

OSA 102 je bez problema došao iz Zagreba u Klek kod Neuma i nije ostao u kvaru kod Lučkog, doduše trebalo mi je malo više vremena da stignem ali sam došao. Na putu mi je vrisnula motorna, više sam se njome koristio zato je i vrisnula, bio je strašno težak. KOga zanima za taj bus neka se javi.

lussin


NP-549

Je ovo 230A12 ?

Pretpostavljam AP Slunj

Paško

Sanos Agrokomerca iz Velike Kladuše u kampu za BH izbjeglice


Sanos Camp de réfugiés Bosniaques à Kupljensko, Croatie 1996a by Alain Mugica, on Flickr
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Photo by Alain Mugica.
Ikarus IK-110B na autobusnom kolodvoru Dvor 1996. godine:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!