Hanžek, Marija Bistrica [KR]

Autor autobusi.org, Lipanj 20, 2008, 14:44:47

autobusi.org

Taxi služba i autoprijevoz vl. Josip Hanžek
Marija Bistrica, Selnica 165
tel. 049/461-346



mansg313

#1
Danas ispred Hotela Intercontinental ovaj O 404...





S319UL

Setra S 419 UL - Pravi Autobus Za Prave Ljude

mb0404

Ljepota, ovaj je sigurno 98 godiste mozda i mladji......super masina ;D

Berlingo

Ono sta ja znam je da ima i nekog Neoplana KR-376-DN.Jutros krenuo iz Zagreba i vozi hodocasnike u Boku povodom 1500.obljetnice sv. Trifuna.Ovo sam malo prije saznao mobitelom bas iz tog busa.U Boki su veceras i uopce ne sumljam da ce neko uslikati taj bus.

buSHunter795

ja sam ga slikao na viteškim igrama u sv. Heleni ove godine, ali nisam znao da je od Hanžeka...
slika uskoro stiže...

Berlingo

Izgleda da je to nesto novo u voznom parku.Informacija iz prve ruke.Neoplan je prosao Dubrovnik i priblizava se granici.Vozi ga od gazde sin.O imenima necemo.

arsenal

#7
Citat: Berlingo  u Listopad 15, 2009, 11:28:48
Ono sta ja znam je da ima i nekog Neoplana KR-376-DN.Jutros krenuo iz Zagreba i vozi hodocasnike u Boku povodom 1500.obljetnice sv. Trifuna.Ovo sam malo prije saznao mobitelom bas iz tog busa.U Boki su veceras i uopce ne sumljam da ce neko uslikati taj bus.

Evo ga jutros slikan u Donjoj Lastvi kraj Tivta, ispred zupne crkve Svetoga Roka.




arsenal

I samo jedna mala ispravka, nije 1500, vec 1200 obljetnica Svetoga Tripuna (ne Trifuna). Sjutra je tim povodom velika crkvena svecanost u Kotoru, a ocekuje se i nekoliko tisuca hodocasnika, mahom iz HR...

Berlingo

#9
A svaka cast decki.Ja sam znao tko ce ga tamo slikati.A ti Arsenal imas sutra posla.Biti ce po onome sta sta sam cuo preko 50 autobusa.

Mirta

Hvala kolegi Arsenalu na ispravku podataka.
Poznata je naša hrvatska nemarnost ( i jal, dakako). Zaintrigirala me je vijest pa sam se raspitala. Doista, na letku za hodočasnike piše 1500. obljetnica – posve krivo. Neka se Hrvatsko katoličko društvo ... pospe pepelom zbog svoje nemarnosti!

A što se tiče imena sveca – prema Leksikonu ikonografije, liturgike i simbolike zapadnog kršćanstva (Zagreb, Liber, 1979.): Trifun (lat. Tryphon; hrv. još i: Tripun, Trifon). Zaštitnik Kotora i naslovnik kotorske katedrale. Njegove su relikvije dobili Kotorani 809. g. od mletačkih trgovaca. Katedrala je posvećena 1166...
Glavno je da nam je isti svetac na umu i da je proslava dostojno obilježena.
Nikad ne reci:"Nikad!".

zlikowszky

MB O404 je 98 godina, ako se dobro sjećam, razgovarao sam s mladimgazdom prošle godine upravo u tom busu kad smo išli na izlet u Graz.
Ima interesantna priča vezana uz Setru 315.
Običavao je parkirati bus u Zagrebu i vraćati se u Zagorje osobnim ako bi ujutro imao kakav polazak iz ZG. Bilo je tako i te večeri. Ujutro ga zove prijatelj na mobitel i pita "kud voziš, šefe, sad sam te videl na naplatnima". "Kam bi vozil, doma spavam, koji si ti bus videl na naplatnima???" "Pa tvoj, zato te zovem, a kaj onda je stari nekam krenul?" "Ne nije moj bus je u Zagrebu na počinku" Onda se klupko počelo odmotavat, on nazvao rođaka u ZG da mu provjeri jel bus parkiran, ovaj vidio da ga zbilja nema. Odmah su zvali policiju i zaustavljen je na autocesti. Tat odležao svoje za krađu...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Berlingo

I sta je na kraju s tom Setrom? da li je taj bus jos kod njih?

Sonja

Danas u Krapini na parkingu gradske pekare "Pekom".


Sonja

Pred para dana slikani u Zaboku u duetu  ;D