Beograd - gradski prijevoz - GSP i dr.

Autor BGS1, Lipanj 06, 2008, 02:43:27

Александар





Mali na 24





Neoplan, al' zamalo, MAZ 103  ;D


Danas umesto trolejbusa zbog rekonstrukcije mreže


Poseta trolejbuske garaže i puno starih rashodovanih trolejbusa.  :-\  Ipak mi ih je nekako žao...  :-[










Александар


Iz dnevnog lista Blic

Citat:











MILCHO



Berlingo

Jako dobro! A buduci da je ovo hrvatski forum uhvatio si i reklamu za ljetovanje u Hrvatskoj. ;)Nego, da li mu je bas potreban dupli red stolica?

MILCHO

Tako dobro i skupo vozilo, a nema horizontalnog rukohvata duž vozila.

Александар

Upravo tako, nedostaju horizontalni rukodržači  :-\ Zašto, ne znam, izgleda da ovi iz GSP-a ne umeju da ukažu proizvođaču na nedostatke, s obzirom da je ovo drugo isporučeno vozilo. Takođe, puno bolje bi bilo da je 1+1 red sedišta, ili eventualno 1+2, ovako je preterano tesno. Shvatam da zbog opreme ne može svuda 1+1 kao u KT4. Drugih zamerki nemam (sem možda naopako postavljenog pantografa  :P).

Александар

Dobro je, setili su se.

Citat:Očigledno da će kod nas morati da dođe do sitnih prepravki jer vozilo prevozi veći broj putnika. Zato je i potrebno više rukohvata. O tome smo već pričali sa vođom projekta. Možda tramvaj ima nekih sitnih nedostataka, ali nastojaćemo da sve otklonimo što pre. S obzirom na to da ugovorenih 30 tramvaja još nisu isporučeni, već da je u Beograd stiglo samo tri, ,,Kaf" će u toku proizvodnje narednih vozila uneti ispravke, dok će na ovima koji su ovde dodatno da obave prepravke.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:343374-Novi-tramvaj-prevezao-10000-ljudi

Александар

UpdateTrolejbusi


Sveže ofarbana Trolza

Autobusi




Udvojeni tramvaj 232+350



jesrib

jedno obavestenje, momci ako putujete u beograd i spavate u hotelu Slavije, nemojte tamo parkirati, kazna je 150 eur + 50 eur mandatna kazna (zabranjeno parkiranje na trotoaru iza stare Slavije). idite parkirati na busnu, manje če vas kostati a pješke vam treba 10 min.
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

Tomek

Evo, bio ja u Beogradu pa malo i poslikao. Uglavnom, grad je ogroman, sa velikim bulevarima, standarda puno većeg nego u ostatku Srbije i treba reći da je dobar dio grada pogotovo centar lijepo uređen. Cijene su slične kao u Zagrebu, vozni park je zanimljiv jer ima još uvijek aktivna hrpa Yugića, Stojki i sl., a i autiju iz 80-ih kojih se kod nas malo pomalo sve rjeđe viđaju, pogotovo Yugići. Autobusi pak su većinom Ikarbusi i vozio sam se u jednom niskopodnom i treba reći da je čisto solidan, doduše dizajnerski i nutra i vani je zastario, al generalno ok, jedino šta treba reći da im je održavanje prilično loše pa svakakve rage voze gradom. Evo i nešto slika:
Ikarbusi u Novom Beogradu



Niskopodnjak, IK218

Noviji MAZ


Ikarbus zglobnjak

MAN SG 313 donacija Japanaca

Tomek

Sa ovim IK218 sam se vozio, kažem još jednom, čisto solidan bus

Ovo je neki FAP

Pa Ikarbus zglobni

Ikarbus midi

Mercedes Benz O405N

Ova ogromna srušena zgrada(tj. zgrade) iza ovog Ikarbusa je bivša zgrada generalštaba JNA koju je NATO bombardirao 99., i nalazi se nedaleko centra Beograda



Tomek

Ono što Beograd krasi su veliki i široki bulevari, ovo je Nemanjina


A ono što mi se najviše svidjelo je Ulica kneza Miloša koja ima 5 traki te srednja traka ovisno o potrebi mjenja smjer. Sjajno. Tako nešto bilo bi idealno u jutarnjim satima na Aleji Bologne u Zagrebu kad prema zapadu ne ide skoro nitko, a prema istoku kolone
Iznad svake trake su mali semafori koji pokazuju u kojem smjeru se smije prometovati




Hrvatsko veleposlanstvo u Kneza Miloša

Ikarbusi


Evo nažalost i loših slika novo tramvaja iz Španjolske, kupili su 30-ak komada istoga