ZET-ova Crna kronika (2)

Autor Shole, Rujan 01, 2014, 15:17:05

Paško

Ne nagovještavam, samo kažem da je moguće.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

marin

Moguće je naravno, spajanje Atrona i takve stvari....i gbr. 50 koji i dalje ne vozi jer ga struja zeza, nikak poštelat atron.
Ali bus mora imati garanciju, zna se procedura, nema nego 20 tisuća km.

conecto

Nakon toliko sličnih slučajeva možda bi bilo vrijeme da kod budućih nabavki netko razmisli o opciji automatskih protupožarnih uređaja u motornom prostoru koji su dostupni valjda kod svih današnjih buseva.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

smogovci.bbb2

Citat: Renault25  u Veljača 01, 2019, 09:51:27
Jel ne bi trebalo biti neke garncije od strane proizvođača i nije li obvezno da autobusi koji se uzimaju na lizing imaju kasko. Kakav god da je ZET sigurno nije kriv za ovo kako neki "nagovještavaju".
Ne mislim da je ZET kriv nego znamo gdje živimo i najbezbolnije je "svima" (osim naravno ZET-u kojeg ionako nitko za ništa ne pita) svu krivnju svaliti na ZET
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Citat: marin  u Veljača 01, 2019, 09:35:37
A kad sam ja rekao da su poluproizvodi, da lampe ne mogu tako lako izgarat u kratkom roku na svim autobusima, da su slagani za nekog drugog tko je bio nezadovoljan i vratio ih, što se čak i vidi po onim Bustecima unutra koji ne rade itd itd...

Majstor je u jednom postu napisao da su Danci odustali od njih što bi moglo i biti istina jer su nekako prebrzo stigli u Zagreb nakon potpisivanja ugovora o kupnji što je neuobičajeno ako je rok za isporuku obično cca. 150-270 dana
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

conecto

Pa to je jasno, sigurno nije ZET naručio radio ili frižider.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: marin  u Veljača 01, 2019, 09:35:37
A kad sam ja rekao da su poluproizvodi, da lampe ne mogu tako lako izgarat u kratkom roku na svim autobusima, da su slagani za nekog drugog tko je bio nezadovoljan i vratio ih, što se čak i vidi po onim Bustecima unutra koji ne rade itd itd....ovo se ne smije desit....da se razumijemo, nije se smjelo desit niti sa gbr. 335, ali mi jednostavno nisu sjeli osim po pitanju udobnosti. Svi su samo gledali kak su autobusi lijepi i mirišu po novom. Čim su ta stakla počela padat na više komada i lampe pregorile na apsolutno svima, zamijenjene nove i opet pregorile, svašta je tu bilo jasno. Tko zna da i od te lampe nije šlus bio, ništa čudno kad je došlo od motora. Prijatelju, u dva mjeseca  dve lampe odu, na svakom....ajmo uzmi ih nazad ili rješi kvar....zapalio se bus....tek sad ajmo svi nazad, baš me zanima kaj će sad Bandić jadan u javnosti reć.
Da, nijedan drugi novi bus nije imao probleme s elektrikom, a o samozapaljenjima da ne pricam...

Da malo ohladimo, ja bih prvo razmislio gdje se ovo dogodilo, ovo okretiste kao da je napravljeno za midije i zbog toga solasi mogu povuci hrpu lisca i smeca iza...
No to sigurno nema veze, amo sr.. po Ivecu.

dominik,

Ovo za lišće bolje ne komentirati. Iveco je smeće od autobusa barem ZET-ovi tu nema spora, a ovo je samo vrhunac toga.

545

Zabranit nabavku tih kanti pod cijenu redukcija linija.

Nabaviti 70 rabljenih Citara ili MAN-ova nego 30 Novih Iveco autobusa.

Ili dati mogućnost Solarisu da se pokaže..

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk


Marek

Pa onda kad se prvi Solaris pokvari, ili nedaj Bože zapali, da odma krene pljuvačina i po njemu?

Dreamwalker

Mnogi po fejsu i po forumu pljuju po Ivecu i govore kako je ovo bilo očekivano. Nije bilo očekivano jer nikad nitko ne očekuje da će se nov autobus zapaliti. To su gluposti koje su napisane samo da se nešto komentira bez da je itko stao i pogledao slike s mjesta nesreće. Ove dvije slike su po meni ključne.

Na desnoj strani zadnja bočna oplata ima otvore za hlađenje motora. Netaknuta je. S lijeve strane ista ta oplata nema te otvore i pretpostavljam da je tu struja. Potpuno je izgorjela kao i krov. Ako je struja u pitanju, tu onda može biti i ZET-ova odgovornost ukoliko se utvrdi da su nestručnom ugradnjom svoje opreme izazvali kvar na instalacijama. To možda može objasniti i činjenicu da na dosta Crosswaya LE nije radila po jedna zadnja lampa. To su moje pretpostavke iako ne moraju biti nimalo točne. No, ukoliko su točne, jamstvo se ne priznaje i tu će ZET biti oštećen.
Ako se pak ispostavi da je Ivecova greška, Iveco kao proizvođač će imati više štete na europskom tržištu nego na našem tržištu. Na našem tržištu će i dalje dobro proći (vidi post kolege conecta u jednoj drugoj temi), dok će se vani ipak zapitati u čemu je problem. Uglavnom, svakome se može dogoditi (gorila je i nova Setra S 515 HD stara nekoliko tjedana) i bit će zanimljivo dalje pratiti stanje.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

#551
Citat: Ivan  u Veljača 01, 2019, 12:52:57
Da, nijedan drugi novi bus nije imao probleme s elektrikom, a o samozapaljenjima da ne pricam...

Da malo ohladimo, ja bih prvo razmislio gdje se ovo dogodilo, ovo okretiste kao da je napravljeno za midije i zbog toga solasi mogu povuci hrpu lisca i smeca iza...
No to sigurno nema veze, amo sr.. po Ivecu.
MAN City G za sada sasvim dobro obavlja svoj posao bez problema i nije imao baš takvih "mušica" sa strujom, lampama zadnjim, vozačkim staklima koje pada, zapaljenjem....

A ovo za lišće, za to bi ti dao 100 facepalmova, kolko se tamo Citija, turčina, poljaka iz 2003, 2006 okretalo nikad ništa, uostalom nema nikakvog lišća sad tamo, najbolje da bude šikara kriva jer se Iveco zapalio. I ti si jedan od ekipe koji ne vidi mane novim autobusima. Kakvi god bili mirišljavi, novi i lijepi imaju mane.
Tomek je fino analizirao gbr. 46 i to sve stoji, da je u pitanju identičan Mercedes ili MAN isto tako bi napisao, a i ja bi mu našao mane.
Za vozit se u njemu meni je odličan autobus. Do tada  byeg

Dreamwalker, kaj se tiče zadnjih lampa, one su crkle same od sebe, a ne jer je netko kopao po njima, to je greška Iveca, kako se to moglo tako brzo dogodit, na nekima i po dva puta, ne znam.

545

#552
Citat: Marek  u Veljača 01, 2019, 13:09:51
Pa onda kad se prvi Solaris pokvari, ili nedaj Bože zapali, da odma krene pljuvačina i po njemu?
@Marek

Ove kante su 10 godina u Zagrebu, 3 godine stajali, od prvog dana vozači su bili skepticni.

Ja sam se još 2001.vozio u talijanskom Ivecu u Trstu, nebo i zemlja razlika.

Imam dojam da kad se radi za Hrvatsku da se sfusa. Kao i mnoge stvari iz EU.

2. MAN je preko 60 godina u Zgb, MB 25 godina i pokazali su da se možeš ipak u većem % pouzdati u njih.

S obzirom da je Solaris poljski, a i MAN-ovi NL 263/NG 313 i LC iz 2005. su radjeni u Poljskoj imam osjećaj da bi bilo manje problema.

Davnih godina jedan pametan čovjek u ZET-u je rekao APP :MAN, APD: Mercedes.

Onda je došao čoban koji je za jeftine pare kupio 62 kante i uvalio ih vozačima.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

Ivan

Dobro, sve veliki prometni vjestaci, nema nista veze.

Samo se vi pjenite, ali imali smo i jedan Lion´s City koji je izgorio skoro nov, a o tome da su Berlin i London povlacili cijele serije Citara zbog serijskih samozapaljenja bolje nista ne pisati, a kakve su musice s vratima i elektronikom imale sve nove serije MAN-ova prije 2006. i u Zagrebu, i kakve teze probleme Citari 03. nije bitno.

S ovog foruma nista pametno nisam procitao zadnje dvije godine. Najbolje samo procitat poneke pouzdane informacije a sve ostalo zaboraviti.

545

@Ivan

Ma ne pjenim se nis. Samo sam realan.

Ivane, nećemo dalje. Bilo, prošlo. ;-)

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk