ZET-ova Crna kronika (2)

Autor Shole, Rujan 01, 2014, 15:17:05

Citaro04

https://www.google.com/amp/s/m.24sata.hr/amp/news/planuo-zet-ov-bus-na-selskoj-vozac-sam-krenuo-gasiti-vatru-631224
Planuo ZET-ov bus na Selskoj, vozač sam krenuo gasiti vatru

Na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu oko 18 zapalio se autobus ZET-a na liniji 109 u smjeru Črnomerca. Odmah su pozvani vatrogasci.- Vatrogasci se pokušavaju probiti kroz gužvu - rekla je čitateljica koja dodaje da je požar izbio na stražnjoj strani autobusa. 

- Sva sreća, nisam bila u autobusu, ali sam bila odmah iza autobusa u autu.Vozač je odmah došao s aparatom za gašenje požara.To se dogodilo na samom semaforu na Horvaćanskoj - rekla je.

Iz ZET-a su potvrdili kako se zapalio autobus na liniji 109 u smjeru Črnomerca, a više informacija znat će nakon što utvrde uzrok požara.
763

   

EUROBUSZG


Ivan

#647
Jučer je bio pomor na 109, ujutro je još jedan NG312 ostao pokvaren na stanici SRNj/Islandska, a oko 15:20 se 135 vraćao u garažu s nekih 15 km/h.

Sad se redovitije vozim na tom potezu i svaki tjedan bar dva puta vidim autobuse u kvaru, doduše najčešće NG312, ali već činjenica da moraju još voziti i to ovakvu liniju je zabrinjavajuća.. Godine zapuštanja i produžena  starost dolaze na naplatu.

A ako bude još takvih incidenata i s plinskima, onda je još tužnije i opasnije sve skupa.

atr-zgb

29.06.2019 SD Stjepan Radić

smogovci.bbb2

#649
Izvor: https://net.hr/danas/crna-kronika/brutalno-pretukao-vozaca-zet-ovog-autobusa-na-medvescaku-pitao-ih-je-da-mu-pokazu-kartu-to-im-se-nije-svidjelo/
BRUTALNO PRETUKAO VOZAČA ZET-OVOG BUSA NA MEDVEŠČAKU: Pitao ih je da mu pokažu kartu. To im se nije svidjelo
Vozaču je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku

Jučer oko 9 sati na zagrebačkom Medveščaku, u Ulici Bliznec, 59-godišnjak je upravljao autobusom, a dolaskom na stanicu u autobus su ušla dva nepoznata počinitelja. Na pitanje da pokažu kartu jedan od njih je fizički napao vozača, nakon čega su se obojica udaljila.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, objavila je PU zagrebačka.

"Vozač je trenutno na bolovanju. Do sukoba je došlo jer je dotični muškarac odbio platiti prijevoznu uslugu. Ovim putem ističemo kako je svaki putnik za vrijeme vožnje dužan imati valjanu voznu kartu, a međusobna suradnja i komunikacija u okvirima elementarne kulture nužni su kako bi se izbjegle ovakve ili slične situacije", kazao je glasnogovornik ZET-a, Domagoj Zeba za Vijesti.hr.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

https://vijesti.rtl.hr/novosti/crna-kronika/3532417/vozac-zet-ovog-autobusa-zatrazio-putnika-da-mu-pokaze-kartu-on-ga-brutalno-prebio/
"Lucija Berko
Neka. Vani 30 stupnjeva samo sto grijanje ne upale, sebi otvore onaj prozor i bas ih briga, a po zimi svi prozori otvoreni i lagano upala pluca samo takva. Kartu obavezno traze, a bolje uvjete u voznji imaju zivotinje kad se prevoze. Da ne pricam o vozacevim neostvarenim snovima za Formulu1 pa tu lijece komplekse u ZET-u."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

elez

Klasičan komentar napaćene nedoje*ane jadnice. Tako je i u ST uvik isto
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Čelični

#652
https://www.zagreb.info/crna-kronika/incident-u-dugavama-migrant-u-zet-ovom-busu-prijetio-nozem/224321

Sinoć se u ZET-ovom autobusu u Dugavama dogodio incident. Kako piše Večernji list, dok je autobus bio u Vatikanskoj ulici, jedna je osoba putnicima prijetila nožem.

Iz zagrebačke policije porvrdili su da je policija postupala prema osobama vezano za događaj u Vatikanskoj, doznaje Večernji.

Prema prvim informacijama radi se i o osobi tražitelju međunarodne zaštite, odnosno azila. Više o okolnostima ovog događaja policija ne otkriva.

O incidentu se oglasio i ZET, javlja Index.

"U utorak, 30. srpnja, oko 22.40 sati u autobusu linije 220 Glavni kolodvor – Dugave, tijekom vožnje jedan od putnika prijetio je ostalima nožem te je netko od putnika pozvao policiju. Djelatnici Policije brzom intervencijom zaustavili su autobus u Vatikanskoj ulici i rastrojenog putnika priveli. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a autobus je po nalogu Policije upućen u garažu", stoji u odgovoru ZET-a.





MAN truck bus

Čudno da još nije bilo napada na vozače s obzirom na to da u 99% slučajeva ulaze na 3. i 4., vrata koja su predviđena za izlaz, te nikada ne predočuju potrebne iskaznice te kada ih vozač ljubazno zamoli na engleskom da predoče vozne isprave odnosno potrebne iskaznice prave se da ga ne razumiju, no kada maltretiraju osobe ženskog spola onda vrlo dobro znaju engleski, pa čak i nešto hrvatskog.  th-down th-down
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Volzhanin

I onda kažu da smo precijenjeni s tom plaćom a stalno nam je torba u glavi. Što u prometu što zbog toga što se nikada ne zna kakav profil ljudi se nalazi u autobusu...

citaro

volzhanin, kao i svakome drugome, dovoljno je biti u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Dreamwalker

O vanjskoj politici nastavite preko privatnih poruka. Hvala.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Portos

#657
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/foto-krs-i-lom-u-zagrebackoj-dubravi-gradski-autobus-srusio-ogradu-i-udario-u-automobil-zet-ov-vozac-tvrdi-da-mu-je-otkazao-volan/9719527/

Citat:KRŠ I LOM U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI Gradski autobus srušio ogradu i udario u automobil: 'ZET-ov vozač tvrdi da mu je otkazao volan'

Rano jutros u zagrebačkom naselju Trnovčica u Gornjoj Dubravi došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovao ZET-ov autobus na liniji 223 Dubec - Trnovčica.

Nesreća se dogodila oko 6.15 sati nakon što je autobus skrenuo s ceste i udario u ogradu obiteljske kuće. Pritom je ograda srušena, a automobil VW Passat koji je bio parkiran je oštećen.

Obitelj vlasnika automobila, koji živi preko puta, bila je iznenađena 'posjetom' u ranojutarnjim satima.

- Susjedi su nam pozvonili da nam kažu da je bus pogodio ogradu i da je oštećen automobil moga oca, ispričao nam je čitatelj koji je odmah izašao na ulicu da vidi što se dogodilo.

Prema njegovim riječima, vozač ZET-a tvrdi da mu je volan otkazao te napominje da je riječ o dijelu prometnice koje se nalazi nakon suženja ceste. Napominje također da je vani bio mrak i gusta magla u tom dijelu grada.

ZET-ov autobus, linija 223 Dubec - Trnovčica naletio je na ogradu kuće u Ulici Jakova Stadlera te se zabio u automobil koji je bio parkiran ispred kuće, potvrdila je policija za 24sata.

- Oko 7 sati ujutro smo dobili dojavu. Nema ozlijeđenih, šteta je samo materijalna - potvrdili su nam iz PU Zagrebačke.

Stradao 458

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Robert

Prema dijelu registracije i slikama rekao bih da je 459.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza