Nesreće

Autor actros1880, Prosinac 09, 2007, 18:27:56

Marek

https://prigorski.hr/video-autobus-zavrsio-u-stupu-javne-rasvjete/

Citat:Autobus završio u stupu javne rasvjete

Zbog skliskog kolnika u Sisku se autobus Čazmatransa zabio se u stup javne rasvjete. Bilo je to jutros oko 9 sati u Rimskoj ulici kada je vozač zbog prevelike brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te se zabio u metalnu ogradu, a potom i u rasvjetni stup.

Od siline udarca lampa je otpala na parkirani automobil, no nastala je samo materijalna šteta.



Citaro04

Nisam pronašao odgovarajuču temu, ali ima donekle veze sa nesrećom.

Vozio bus s 2,57 promila: Prije dvije godine usmrtio je turiste

Obrovački policajci u srijedu u 15.30 sati na autocesti A-1, neposredno kod izlaza Zadar -1, zaustavili su autobus privatnog prijevoznika kojim je upravljao 45-godišnji vozač.

U autobusu dubrovačkih registracijskih oznaka nije bilo putnika. Vozilo je  isključeno iz prometa, a Antuna Radulovića policajci su odveli na trežnjenje .

Izdali su mu Prekršajni nalog uz kaznu od sedam tisuća kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom ,,D" kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Radulović je, objavio je Dubrovački dnevnik, 1. listopada 2017. u Konavlima usmrtio dvoje američki turista. Oko 12.30 sati na parkiralištu ispred restorana Konavoski dvori vozeći turistički autobus pregazio je muškarca (68) i ženu (71).

Američki državljani su preminuli na mjestu događaja, tako da je liječnički tim koji je brzo stigao mogao jedino konstatirati smrt.

Očevidci kažu da je vozač autobusa bio u potpunom šoku, "zanijemio" od nevjerice i tragedije koja se dogodila, objavio je tada portal Dubrovački.net. No već 15 dana kasnije Radulović je, vozeći osobni automobil, iz smjera Dubrovnika prema Mokošici prešao u suprotni kolnički trak i direktno udario u autobus svog bivšeg poslodavca, Libertasa Dubrovnik.

U sudaru je teže ozlijeđen e te je zadržan na liječenju, dok je vozač autobusa zadobio lakše tjelesne ozljede. 
Radulović je bio vozač Libertasovog autobusa, a 2017. godine je dobio izvanredni otkaz zbog krađe novca no kasnije mu je navedeno oprošteno, navodi Dubrovački dnevnik, uz uvjet da u ratama vrati ukradeni novac te je raspoređen na drugo radno mjesto.



https://www.24sata.hr/news/vozio-bus-s-2-57-promila-prije-dvije-godine-usmrtio-je-turiste-637096

Lion's Driver

Odličan staž, san svake firme. Nije mi jasno nakon te nesreće sa Amerima kako je uopće nastavio vozit za druge. Zar nije kazneno odgovarao za smrt dvoje ljudi? I sad je dobio zabranu vožnje nevjerovatnih 6 mjeseci  >hammer<

VanhoolTX

#258
Hrvatski vozac firme koja radi za Flixbus (Slovenija) napuhao 1,6 promila,prethodno izazvao nesrecu u Austriji,ozlijeđen suvozac. Autobus je bio pun putnika,lijeva strana autobusa je ostecena..
Ne ide ih u zadnje vrijeme..
https://www.heute.at/s/betrunkener-flixbus-fahrer-krachte-in-betonleitwand-43410203


STress

Bledi Tours iz Skadra. Vjerojatno linija za Njemačku ili Austriju.