Nagradni rankovi

Autor prljavibluzer, Travanj 28, 2008, 17:33:14

Servis

Pošto je tamloverova ideja, slijedi citat njegovog teksta:

Citat: tamlover  u Travanj 23, 2008, 01:09:08
Vidim da se hvala Bogu okuplja dosta zainteresiranih i aktivnih forumaša koji fotkama i raspravom popravljaju naš prosjek. Kako uvijek ima onih koje mali poticaj može pogurati naprijed predlažem da uvedemo dva (ako ima još ideja, onda može i više) nagradna ranka koji bi se dodjeljivali mjesečno:

FOTOGRAF MJESECA
(najbolja fotografija tijekom mjeseca po izboru osoblja)

i

FORUMAŠ MJESECA
(najvrijednija informacija, najzanimljiviji post ili rasprava i sl. uglavnom tekstualni dio)

Uz to, slobodno predložite kakve bi ste još novosti htjeli vidjeti ovdje. Primam prijedloge, imam vremena za raditi. ;)

tamlover

NAGRADNI RANKOVI ZA MJESEC TRAVANJ:

FORUMAŠ MJESECA - vipdriver, za post:
Citat: vipdriver  u Travanj 29, 2008, 06:25:22
placa je vrhunska,ali vjerujem da kolege iz konkurentskih firmi zarade vise(kolege a ne njihove firme),zato jer oni rade pola za firmu a pola za sebe(svoj dzep).kod nas je stanje drugacije.imamo dobre place i nisam ukrao ni 5 kn svojoj firmi.zato lova dolazi u firmu,vrti se,placa je redovita,kupuju se novi autobusi,ustvari sve ide prema naprijed i svaki dan su uvjeti sve bolji...Samoborcek je izbacio balkanski,lopovski mentalitet iz svojih redova i mislim da se to vidi na svakom koraku....

FOTOGRAF MJESECA - st35, za fotku:
Citat: st35  u Travanj 26, 2008, 14:57:37


Čestitke nagrađenima!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

vipdriver

Zahvaljujem svima koji su me podrzali za forumasa mjeseca.Nisam to zasluzio,ali eto kad je tako neka bude.Hvala svima jos jedanput....

stipe15

Najbolji fotograf i slika mjeseca nije isto.Jel mi tražimo osobu koja se najviše zalagala i napravila najviše dobrih i kvalitetnih slika ili tražimo baš samo 1 NAJBOLJU SLIKU?Ako tražimo najbolju sliku onda bi se kategorija trebala nazvat NAJBOLJA FOTOGRAFIJA.

tamlover

Ok, zamisli sad da ti uslikaš tu najbolju fotografiju a netko te nazove fotografijom mjeseca. Ne, u tom slučaju ti si fotograf mjeseca, ma koliko se drugi zalagali!
Dakle, tražimo najbolju fotografiju i onaj tko ju uslika postaje: FOTOGRAF MJESECA
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

echo

Podržavam ideju o fotografu ili fotografiji mjeseca. Mislim da bi ta stvar trebala imati nekakva pravila koja se nebi trebala mijenjati kad se jednom ustanove. Evo mog predloga: Za fotografiju mjeseca uzimaju se u obzir sve fotke objavljene na forumu u toku kalendarskog mjeseca čiji su autori forumaši. Svatko tko želi sudjelovati, do 10-tog u idućem mjesecu sastavi listu 10 najboljih fotografija i boduje ih od 10 do 1, najbolja osvaja 10 bodova i tako redom do desete koja osvaja 1 bod. Nitko ne smije glasati za svoju fotku. Po isteku roka zbrajaju se bodovi i ustanovi se koja je fotka pobijedila. Ako dvije ili više fotki ima jednak broj bodova računa se koja ima više prvih, drugih ili trećih mjesta. Ako dvije prvoplasirane fotke imaju potpuno identičnu situaciju u zbroju, ide se u tie-break od dodatnih 5 dana. Pobjednik se upisuje na listu pobjednika, najprije korisničko ime pa link fotke. Potom se može birati i fotka godine između 12 najboljih po mjesecima. Najbolja fotka ne mora obavezno biti tehnički ili kompozicijski najsavršenija, ima mnogo slika lošije kvalitete koje sjajno prikazuju neku situaciju ili sl.

tamlover

Da, zapravo većina toga što si napisao nalazi se i u dijelu foruma namjenjenom osoblju koje u ovom "projektu" nominira članove za te dvije titule, a ujedno je i žiri. Osoblje je isključeno iz konkurencije. Sve je ozbiljno shvaćeno pa postoji cijela tema o nagradnim rankovima s nominacijama, raspravom i sl.
Za sada, taj je način dogovoren i mislim da neće biti prigovora. Svi vi koji imate priliku osvojiti te titule potrudite se.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

st35

juhuuu  ;D tek se uclanio i vec sam postao fotograf mjeseca ...hvala   8)

Boki651

Ja sam protiv ovakvog načina natjecanja, zašto ne bi osoblje sudjelovalo, te zašto bi oni odlučivali o pobjedniku?
Predlažem da se otvori tema npr. fotograf mjeseca- nominacije (ako nešto slično postoji, moje isprike), te se u tu temu stave sve fotke koje neki autori iz nekog razloga žele staviti, numerirane po redu.
Na kraju mjeseca onda svi forumaši (ili oni koji žele) glasuju za ponuđene prijedloge javno. npr. fotka23 - 10 bodova itd. dalje prema jednom bodu.
Moderator bi na kraju zbrojio glasove i odredio pobjednika.
To je samo prijedlog i način kako svi mogu sudjelovati, a da ne bude previše subjektivno.

Servis

Pa osoblje je stručni žiri, molim lijepo. ;)

Da to je sve super što si napisao, ali da li ti je jasno koliko dodatnog angažmana bi trebalo?

Boki651

Naravno da mi je jasno (Slično radimo na CM forumu već duže vrijeme) da je to zahtjevno za raditi, zato sam i rekao da je to samo prijedlog. ;)


Servis

Ja prvi ne mogu se posvetiti toliko tome, no ako ima zainteresiranih da se bave s tim, nemam baš ništa učinkovito protiv. :)

Boki651

Zapravo bi jedina obaveza moderatora bila na kraju mjeseca označiti početak glasovanja i na kraju nakon prebrojavanja proglasiti pobjednika. Kandidati sami stavljaju  numerirane fotke za koje misle da mogu pobjediti.

Servis


maky

Meni osobno je draži sadašnji model, ali kako većina odluči...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!