Kvarovi i nesreće autobusa

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:39:30

TAM

A dugo je vozio Steyr (ŠI 139-CP)  ::|
Pola godine prove na odmoru, mjesec dana vozio, a onda u mirovinu nema šta.  glavauzid
Možete ga slobodno ukloniti iz VP, a vratite TAM 260A119T(K) (ŠI 792-DN)
Dani ponosa i slave!
    

TAM

Danas na kolodvor u 13:30 Aabenraa (ŠI 698-CS) nije daleko dogurala od perona 9, ručna kočnica nije htjela popustiti. Problem je sređen u 10tak minuta.
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

Danas  oko 14:25 se usred magistrale kod skretanja za Jadriju pokvario 133 DP na putu za Lisane,bio je problem sa motorom.

TAM

Jučer je isto riknuo, pa su ga eto lijepo sredili da je i danas crka ::|
Dani ponosa i slave!
    

Avtomontaža

#79
Planula visoka Avtomontaža:
http://www.sibenik.in/sibenik/foto-u-voznji-planuo-autotransportov-autobus-na-relaciji-sibenik-knin-nitko-od-35-putnika-nije-ozlijeden/33875.html

Citat:Motor autobusa šibenskog Autotransporta koji je prometovao na relaciji od Knina do Šibenika izgorio je danas u mjestu Konj oko 12.30 sati. Brzom reakcijom spriječeno je širenje požara na cijeli autobus, a nitko od 35 putnika i vozača nije ozlijeđen, doznajemo od glasnogovornice šibenske policije Marice Kosor.
-Zapalio se bus u predjelu motora, a vatrogasci koji su stigli na teren ugasili su požar nešto iza 13 sati. Nitko nije ozlijeđen, a u tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato zašto se motor zapalio – kazala nam je Kosor.

Stečajni upravitelj šibenskog Autotransporta Ivan Rude potvrdio nam je da je ATP-ovom autobusu planuo motor.
- Ništa specijalno se nije dogodilo, došao je odmah zamjenski autobus koji je prevezao putnike. Još ne znamo uzroke požara, a šteta je minimalna – istaknuo je Rude.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su gorjeli autobusi Autotransporta. U rujnu prošle godine u potpunosti je izgorio autobus na parkiralištu ispred osnovne škole u Rupama, a prije godinu i pol dana autobus ATP-a planuo je na cesti Lozovac – Skradin, na predjelu Milkovića drage, kada se bus u vožnji zapalio iz čistoga mira.

Teutonic

A bus koji ga je zamjenio je bila niska Temsa Safari koja je sigurno došla na AK Šibenik oko 13:30,pa je nastavila put za Rogoznicu u 14:15.

TAM

#81
Ajme koje dobre vijesti, nitko sretniji od mene jedna kršina manje.  glavauzid
Govorio sam ja da će visoka avtomontaža planuti. Dabogda im izgorila prokleta firma banda lopovska.
Pozivam sve u Šibeniku i u okolici da se vama ne bi ovo dogodilo, prijavite ih prometnoj inspekciji i USKOKU, neka se oni bave njima jer drugačije ne ide. Nemojte da i vi završite u crnoj kronici.

Par slika sa mjesta nsereće:


Izvor:facebook.com
Autor:Nikola Konforta
Dani ponosa i slave!
    

peron24

 "Ništa specijalno se nije dogodilo" kaže nesuđeni predsjednik države, samo je neispravan autobus malo planuo i nikom ništa. Zanimljivo da najdužu lokalnu liniju za Knin (58 km) najčešće voze najlošiji autobusi. Nekad ova visoka Avtomontaža, a nekad prastara Bova Futura. Ona novija Gajina Bova vozi školsku djecu iz Dubrave na Šubićevac. Kad će se ovi shvatiti da putnici iz Drniša nisu budale, tj. da Kninjani nisu "levati"? Neka se putnici malo angažiraju kod lokalne zajednice, naprave mali prosvjed,postoje razne udruge za zaštitu potrošača.

Teutonic

A hebiga,ljudi se u ovoj državi stalno bune ne valja ovaj ne valja onaj ali čini se da nisu dovoljno odvažni da nešto poduzmu protiv toga za bolje sutra zajednici.

Avtomontaža

#84
Mene samo zanima kad će neka od mečki planuti jer se kvare ko mliječni zubi.

Nalc

Meni osobno, najbolji detalj je kvadar za prednja vrata  ;D Nego, stvarno mislite da nadležne institucije ne okreću glavu u drugu stranu u njihovom slučaju??

TAM

#86
One down, few more to go...  yahoo


Edit:
I da ovo samo bolestan čovjek može reći  russian_roulette
Citat:
U Autotransportu tvrde da su im autobusi sigurni i da su noviji od hrvatskog prosjeka
Goran Žurić kaže kako je svjestan da je taj najnoviji slučaj potaknuo pitanje uopće stanja  Autotransportovih autobusa i njegove ispravnosti i sigurnosti putnika. "S tim nemamo problema niti putnici trebaju brinuti o tome. U Hrvatskoj   je prisutan problem starih autobusa općenito, a  naši su auobusi i prosjeku  noviji. Na razini Hrvatske starost autobusa je 16, a kod nas 14 godina", objašnjava Žurić.

Izvor: http://mok.hr/vijesti/item/17356-u-autotransportu-tvrde-da-su-im-autobusi-sigurni-i-da-su-noviji-od-hrvatskog-prosjeka
Dani ponosa i slave!
    

zlepur1

Je,je samo šta tamovi imaju po 25 i više godina,2 narančasta volva isto tako,duga setra poprilično blizu.dobro je reka prosjek je 14 ali autobusa koji su došli iz ZET-a.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Avtomontaža

#88
Citat: zlepur1  u Siječanj 17, 2015, 00:13:21
Je,je samo šta tamovi imaju po 25 i više godina,2 narančasta volva isto tako,duga setra poprilično blizu.dobro je reka prosjek je 14 ali autobusa koji su došli iz ZET-a.
Duga Setra i mečke oko 15 godina, ZET-ovi MAN-ovi između 15 i 20, Eurobusovi, sivi Steyri i Aabenre oko 20, Graf&Stiftovi preko 20, Bova (ona stara) 30, dva Volva 9900, Volvo 8700, Temse i Regiji oko 10, a ni oni Irisbusevi nisu potpuno novi blizu 10.

TAM

Bova down, few more to go...  yahoo
Citat:
Izgorio ATP-ov bus u Primoštenu Burnjem: Planula i okolna šuma pa se vozač nagutao dima

Autobus je kompletno izgorio na cesti od Grebaštice prema Dragama, a požar nam je dojavio vozač. Vatru je gasilo 12 vatrogasaca s pet vozila. Na teren su poslani vatrogasci iz JVP-a Šibenik te DVD-ova Primošten i Grebaštica koji su požar ugasili u 7.48 sati – kazali su nam u Centru 112.

Stečajni upravitelj ATP-a Ivan Rude potvrdio nam je da je jutros izgorio njihov autobus na putu prema Primoštenu.

- Riječ je o busu starom 20 godina. Ne znam uzroke požara, očito je problem bio u nekoj instalaciji. Autobus je bio prazan pa se nikome ništa nije dogodilo. Vozač je zatražio pomoć, više zbog šoka i što se nagutao dima, nego što mu se nešto ozbiljno dogodilo – kazao je Rude za ŠibenikIN.



Podsjetimo, prije desetak dana također je izgorio autobus šibenskog Autotransporta koji je prometovao na relaciji od Knina do Šibenika. Vozač autobusa Mirko Jukić brzom reakcijom spriječio je širenje požara na cijeli autobus, a nitko od 35 putnika i vozača tada nije bio ozlijeđen.

Zastarjeli vozni park Autotransporta može jedino spasiti novi vlasnik, poduzeće Čazmatrans, koje pomalo preuzima ATP Šibenik. Rude nam je potvrdio da Čazmatrans ulazi u ATP, no poštuje se procedura ranije donesenog stečajnog plana.

Izvor:sibenik.in
Dani ponosa i slave!