autobusi.org Forum

Autobusna tematika => Kutak za vozače => Autor teme: djurdica u Studeni 04, 2012, 20:27:48

Naziv: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 04, 2012, 20:27:48
 :)Dobar dan ...zanima me jedna informacija od vas iskusnih šofera....tko je tek početnik za vozača busa što sve treba položit i kolko to traje da bi postao kv vozač busa.
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: passat238 u Studeni 04, 2012, 20:55:25
Evo ja ću ti pokušati ukratko odgovriti šta sma ja sve trebao kada sma polagao za "D" kategoriju prije nekih godinu dana.
Prvi uvijet ti je minimalna starosna dob od 21.god. , i moraš posijedovati "C" kategoriju najmanje 2 godine.
Trajanje samog vozačkog ovisi o tebi a naravno i o autoškoli gdje polažeš.
A ja sam prije već "položio" za vozača motornog vozila radi daljnjeg školovanja.

Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 05, 2012, 11:47:13
hvala ali ja imam 29 godina i imam samo položenu b kategoriju...htjela bi položit tu u Zagrebu al prema svemu sudeči ja bi tek mogla vozit bus sa kojih 35 godina a tad ču bit prestara.....što se to nemože nekako ubrzati i da se izbjegne ovih 2 godine vožnje šlepera....šta je s d1 kategorijom kad če to kod nas? :)
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: Shole u Studeni 05, 2012, 13:04:23
Nemoraš do 35 čekat,  sad položiš C, za dvije godine D i to ti je 32/33.  U međuvremenu završiš večernju prometnu školu (prekvalifikacija ispita u odnosu na tvoje osnovno zanimanje) tako da se možeš zaposlit u ozbiljniju firmu gdje je to obavezno, a ne kod nekog lijevog privatnika
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 05, 2012, 14:00:54
Nisam ni mislila čekat do 35 nego velim da dok to sve položim neču počet prije 35 vozit....al reci mi ako položim c kat.kolko minimalno moram vozit šleper( al baš vozit a ne sam imat vozačku za nj) da bi mogla ič polagat d kategoriju...i dal mogu polagat kv prije nego položim d kategoriju?Znam da je to sad hrpa pitanja i da je to dosta komplicirano al ja fakat imam veeliku želju vozit autobus pa me sve to zanima prije nego se upustim u to ,znam da je u pitanju velika lova pa ju nebi htjela bacit u vjetar. >hammer<
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: Shole u Studeni 05, 2012, 14:42:50
Nemoraš vozit šleper, možeš i običan kamion, dapače može bit i kombi bitno samo da je na "C" kategoriju, odnosno da je preko 3,5 tone.  E sad neznam da li je to nešto postroženo (čisto sumnjam) do sad je uvijek bilo dovoljno da ti netko da potvrdu da si vozila taj kamion (preko 3,5 T) kod njega.   KV možeš polagat kad god oćeš, neovisno o kategorijama. To je jedno obično zanimanje ko i svako drugo. Isto kao što moraš bit konobar po zanimanju ako želiš držat kafić ili bit prodavač ako misliš držat dućan.
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: passat238 u Studeni 05, 2012, 14:56:52
Evo ja pošto sam položio prije godinu dana mene nitko nije tražio neku uvjerenje ili bilo šta gdje sam ja vozio 2 godine "C" kategoriju a ako položiš do 35. god. za "D" kategoriju imaš još onda dosta vremena se navozati sa busom do mirovine  :)
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 06, 2012, 07:56:39
A što je sa D 1 kad če to kod nas?
I recite mi nakon što položim D kategoriju šta onda nakon kolko mogu vozit bus al nemislim na ove radovne linije nego na ove turističke buseve što se voze po cjeloj Hrvatskoj pa i Vani....jel ima tko od vas svoj bus i kolko je to isplativo ?
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: passat238 u Studeni 06, 2012, 12:25:51
Za "D1" kategoriju mislim da ćemo se još načekati,a ovo drugo tj. možeš odmah voziti i turistički autobus a za ovo što se tiče posijedovanje autobusa to će ti sigurno kolege odgovriti koji imaju više iskustva s time  :)
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: MAN SU220 u Studeni 06, 2012, 16:28:12
ja sam cuo da treba i neki drzavni ispit ???nebi da avion polazem ;D ;D ;D
ako polozim B  sa 18,C sa 19,D sa 21 i 21 i po mogu vozit je li tako???
i koliko kosta sve to???
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: passat238 u Studeni 06, 2012, 17:02:37
Pa treba ti KV vozač motornog vozila,ja sam položio sa 18 "B",20 "C" a sa 23 sam položio "D" a što se cijena tiče niej baš jeftina recimo da ti za "D" kat. sa svima znači liječnički izlazak na testove i na ispiti vožnje dođe samo za "D" ugrubo oko 13000 kuna
Naziv: Odg: buduči vozači autobusa
Autor: MAN SU220 u Studeni 06, 2012, 17:19:12
a sta kad u EU udemo oce li se mjenjat ista ???
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 08, 2012, 19:33:52
kakav državni o čemu ti to? 8-8
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Studeni 08, 2012, 19:40:19
Ma to ti je ustvari položena matura za smjer VOZAČ MOTORNOG VOZILA
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 08, 2012, 19:45:59
Aha, e sad mi je lakše, več sam mislila da se mora još nešto polagat ionako je dovoljno komplicirano i velika lova je u pitanju.
Jesi ti ili vi (neznam kolko imate godina) položili od prve D kategoriju'?
good_boy
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: actros u Studeni 08, 2012, 20:56:19
možda je mislija na STRUČNI ISPIT  ;) on se polaže u komori (ovisno radi li se o obrtu ili firmi) i svaki obrt/firma moraju imati barem jednog zaposlenog s položenim stručnim ispitom ...e i da podsjetim, pred koju godinu usvojen je zakon po kojemu će profesionalni vozaći morati obavljati periodično doškolovanje svakih 5 godina, no taj zakon je "privremeno odgođen" do 2014-te god (da pojasnim, ako ovako ostane, svakih 5 godina, osim lječničkog pregleda, morali bi polagati nekakav tečaj iz poznavanja pravila, zakona, itd...)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: passat238 u Studeni 08, 2012, 21:48:03
Ja sam od prve,samo znam da pad na vožnji tj ponovo izlazak nije jeftin pošto moraš uzeti dodatna 3 sata vožnje plus izlazak na ispit vožnje,a što se tiče ptanja za EU kolega Mansu220 javim ti za koji mjesec  ;)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 09, 2012, 13:43:36
Meni se čini ko da je svaki dan sve više za polagat ako želiš bit vozač busa,a što se desi ako negdje zapneš busom i nemožeš ni naprjed ni natrag ,,,nije me tolko strah polaganja i ispita to vjerujem da ču proč, ali me strah tih nekih situacija u kojima si nemožeš puno pomoč il recimo zapneš u nekom zavoju to sam znala često viđat...kako vi iskusni šoferi to rješavate...i dal je istina da je najbitnije da imaš volju i želju za vozit bus a za sve ostalo se lako snač, tako mi je barem objašnjavao jedan šofer koji je vozio u Međugorje stariji gospodin mislim da se zove Ruda vozio je Setru S217HDH na zamjeni od nekog tipa ,priča kako je najbitnija ljubav prema vožnji ....jel to stvarno tako?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: passat238 u Studeni 09, 2012, 17:02:15
Pa čuj ako negdje zapneš uvijek postoji neko riješenje kako izaći ili proći ako si negdje zapela tako da je to manja briga,a ovo drugo pa naravno da je bitno da taj posao radiš sa voljim i željom hajmo reći jednom vrstom ljubavlju prema tome poslu,ako dođeš na vožnju pa namrgođen u jednu ruku i bahat i nezadovoljan svime kako ćeš onda obavljati taj posao korketno i profesijonalno a niti putnici se neće osijećati ugodno.Druga situacija je takva da se po mome trenutno transport putnika (i robe) ne stoji baš najbolje sve je više troškova a sve manje prihoda (cijene goriva,porez...) time da nastrada kvaliteta a i opće stanje u tvrtci i vozačima  naravno čast izuzecima.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Studeni 10, 2012, 22:37:19
Ma ja se nadam da če se situacija popravit dok ja sve položim i da če bit više posla za nas buduče šofere,naravno ako to jednog dana i postanem :o.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Dodo u Prosinac 30, 2012, 01:10:40
Pozdrav svima!

Ima li netko konkretan odgovor na slijedeće pitanje: Zakonski gledano, treba li meni, kao kandidatu za vozača "D" kategorije u autoškoli, nekakav pisani dokaz da fakat imam dvije godine iskustva u upravljanju vozilom "C" kategorije?

Jer, po slovu zakona, da bih pristupio polaganju ispita iz "D" kategorije, moram jednostavno samo POSJEDOVATI vozačku dozvolu "C" kategorije dvije godine. To znači da mi vozačka može stajati u ladici tijekom te dvije godine i još uvijek imam pravo ići na vozački za "D" kategoriju, jel tako?

Naime, vidim različita mišljenja i isukstva o tome pa sam zato sada zbunjen. Mišljenja sam da me ne može autoškola tražiti takav dokument, ako ga ja njima nisam zakonski obavezan pribaviti.

Radi se o tome što ja jesam imao želju raditi i kao vozač kamiona (zato sam i položio "C" kategoriju i prekvalificirao se za "Vozača motornog vozila"), ali moja životna sreća nije tako htjela te sam nakon godinu dana očajavanja zbog nezaposlenosti prihvatio onaj posao koji mi se ponudio, a koji, na žalost, nema nikakve veze s prometom.

Slijedeći tjedan se idem u autoškolu konkretno raspitati o svim uvjetima.

Laku noć svima, za sada. Sutra je novi radni dan.  ;)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Prosinac 30, 2012, 10:25:41
Sjećam se da je nekada bila potreba potvrda od  prijevoznika da si kod njega vozio 2 godine to i to vozilo. Moralo je bit preko 3,5 tone.  Tu potvrdu je od tebe zatražio ispitivač pri polaganju "D" kategorije.  Mada je to sve skupa bilo bezveze, jer potvrdu ti je mogao bilo tko napisati.  Susjed, prijatelj.... bilo tko tko ima kamion.  Nisi čak trebao ni u radnoj knjižici imati potvrđeno da si u to vrijeme bio zaposlen u toj firmu koja je izdala potvrdu.  Kako je danas, ja ti stvarno nebi znao reći. Najbolje će ti znati reć u Autoškoli.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: COVIK u Prosinac 30, 2012, 10:43:13
Citat: Shole  u Prosinac 30, 2012, 10:25:41
Sjećam se da je nekada bila potreba potvrda od  prijevoznika da si kod njega vozio 2 godine to i to vozilo. Moralo je bit preko 3,5 tone.  Tu potvrdu je od tebe zatražio ispitivač pri polaganju "D" kategorije.  Mada je to sve skupa bilo bezveze, jer potvrdu ti je mogao bilo tko napisati.  Susjed, prijatelj.... bilo tko tko ima kamion.  Nisi čak trebao ni u radnoj knjižici imati potvrđeno da si u to vrijeme bio zaposlen u toj firmu koja je izdala potvrdu.  Kako je danas, ja ti stvarno nebi znao reći. Najbolje će ti znati reć u Autoškoli.

Isti slučaj i kod mene davnih dana.Na zahtjev ispitivača prije polaganja vožnje pokazao sam mu tu potvrdu koju mi je odmah i vratija bez da je igdi evidentira (samo vizualna kontrola),ja sam ju je bacija odmah nekon izlaska iz busa naravno uz uspješno položen ispit ;D
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Jan u Prosinac 30, 2012, 17:03:32
Pozdrav! Netreba nikakva potvrda , uzmu ti kopiju vozačke pri upisu i to je to.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Dodo u Prosinac 30, 2012, 20:49:42
Eh! Puno ti hvala na konkretnom odgovoru!  ;)  :)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MAN SU220 u Siječanj 31, 2013, 19:02:23
Jeli sazno iko oce li se mjenjat išta kad uđemo u EU ???
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: jesrib u Veljača 01, 2013, 19:42:38
hoce li se mjenjati sta? neznam dal si primjetijo ali u HR vec se desavaju velike promjene, evo zadnju godinu-dve dana su pojačali inspektorske kontrole i kazne su poskocile, ama bas visoko.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MB 0404 eurostar u Veljača 01, 2013, 22:18:11
koliko sam ja čuo i donekle provjerio vise nece biti potvrda oda si vozi 2 godine c nego ces u knjizici morati imati 2 godine staža na c kategori buljimir
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: passat238 u Veljača 01, 2013, 22:59:18
Samo je uvijet po novome 2 godine "C" Kategorije.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Travanj 01, 2013, 21:27:36
Evo i mene ja napokon upsala Ckategoriju završila predavanja i sljedeči tjedan imam polaganje iz propisa ,nakon toga vožnju i dalje korak po korak znači proč kv i nakon 2 god.idemo na D kat,,,uglavnom na putu sam za vozit bus nadam se da neče biti jako teško.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: passat238 u Travanj 01, 2013, 22:20:46
Čestitam na upisu u autoškolu i držimo fige za testove  :D
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: djurdica u Travanj 05, 2013, 21:45:48
Hvala hvala ,,,ma nadam se da če sve dobro proč :)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: 5AR u Rujan 05, 2013, 23:35:52
Po najnovijem zakonu za vozača autobusa, to jest polaganje D kategorije može se postati samo sa posjedovanjem B kategorije i navršenih 24 godine. Jako bistro, ne treba ni C kategorija ni iskustvo sa kamionom.  :-\
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MB 0404 eurostar u Rujan 06, 2013, 14:49:00
Čitajte sve ukoliko imas kvalifikaciju c i e kategorij sa 18 a bus sa 21
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: svicar u Rujan 06, 2013, 22:36:43
Citat: 5AR  u Rujan 05, 2013, 23:35:52
Po najnovijem zakonu za vozača autobusa, to jest polaganje D kategorije može se postati samo sa posjedovanjem B kategorije i navršenih 24 godine. Jako bistro, ne treba ni C kategorija ni iskustvo sa kamionom.  :-\

Sve se prepisuje od drugih, tako je i u svici, jos ti poklone E za D  :D(barem u svici); dali tko zna kako je orgnizovano u HR onih minimalnih 35 sati sto se mora napraviti?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: 5AR u Rujan 06, 2013, 23:31:36
Prepisuje se samo polovično. 20 sati vožnje kao i da imaš C kategoriju a u Njemačkoj za to isto program je 70 sati vožnje.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: svicar u Rujan 07, 2013, 21:47:12
Citat: 5AR  u Rujan 06, 2013, 23:31:36
Prepisuje se samo polovično. 20 sati vožnje kao i da imaš C kategoriju a u Njemačkoj za to isto program je 70 sati vožnje.

U zemlji cokolade je, ako ides sa B na D min 52 sata voznje plus sve  zezancije, ako ides sa C na D a nemozes dokazati da si u zadju godinu vozio 500 sati  moras min 24 sata voznje napraviti pre ispita,... sat voznje kosta 190 franaka
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Ivanek u Listopad 29, 2013, 18:34:05
Evo da se malo pohvalim.
Ovaj tjedan sam upisao autoškolu za D kategoriju. Imam samo B kategoriju i dovoljan broj godina te nije bilo nikakvih problema prilikom upisa.
(Iako su i za mene uvijeti potrebni za D kategoriju smiješni ali ako zakon omogućava, a to mi je želja od malih nogu, zašto ne položiti)

S druge strane, da bi netko radio kao profesionalni vozač, mora imati "Početne kvalifikacije" ili završenu srednju školu za zanimanje Vozač motornog vozila. Što se tiče početnih kvalifikacija, teoretski, one se stječu polaganjem ispita ili ubrzanim tečajem, no u praksi još nitko ne zna na koji način će se to provoditi jer nije donesen pravilnik. Zvao sam i HAK, ali nisam dobio ništa više informacija od onih općih koje koje se mogu naći na internetu.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Grof u Listopad 29, 2013, 19:12:21
Najednostvanije i zasada jedino potpuno priznato je prekvalificirati se, cijene šarolike, od 5-8 000 kn, osim kod lihvara gdje i po 10 znaju biti. Minimalni zakonski rok je 6 mjeseci trajanja prekvalifikacije, nakon toga imaš zanimanje vozač motornog vozila. Potpuno prilagođeno obavezama, jer je to ipak školovanje odraslih. jedno predavanje, jedan ispit, predavanja nisu obavezna.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: maly u Listopad 30, 2013, 20:06:17
http://www.mppi.hr/UserDocsImages/UCP%20Vozaci%20obavijest%2026-9_13.pdf
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: SALE-82 u Listopad 30, 2013, 21:34:59
poz društvo,
imam jedno pitanje
ja namjeravam upisati autoškolu za vozača D kat pa me zanima jedna stvar tj nije mi jasna.
za sada imam samo B kat. Kada položim za autobus dali ja mogu podići vozačku dozvolu bez obzira što nemam školu za vozača i dali mogu tako raditi dok si ne riješim tu školu
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Grof u Listopad 31, 2013, 13:03:45
Citat: SALE-82  u Listopad 30, 2013, 21:34:59
Kada položim za autobus dali ja mogu podići vozačku dozvolu bez obzira što nemam školu za vozača

Možeš.

Citat: SALE-82  u Listopad 30, 2013, 21:34:59
dali mogu tako raditi dok si ne riješim tu školu

Legalno ne.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: SALE-82 u Studeni 05, 2013, 15:12:26
 thumbs hvala na odgovoru
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Dodo u Siječanj 03, 2014, 00:04:58
A teško da će te itko htjeti zaposliti bez škole za vozača. Pogotovo sad kad smo EU. Sad su kontrole jače nego ikad. Sad ti treba i tzv. "SSO" za vozača. Osim ako si prije 1.7.2013. već imao svjedodžbu o prekvalifikaciji za vozača. Onda ti SSO ne treba. Tj., kada prođe 5 godina od dobivanja prve svjedodžbe, onda moraš SSO ishodovati (a to je 35 sati predavanja o sugurnoj vožnji i sl.)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: SALE-82 u Veljača 25, 2014, 13:28:42
evo da se i ja ponovo javim u ovoj temi i da se pohvalim da sam danas uspješno položio vozački za  bus123  8-8
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ivansm u Travanj 23, 2015, 11:03:05
Pozdrav svima,

imam jedno pitanje za sve vozače.Ovih dana sam namjeravao upisati kategoriju d za bus,iako imam samo b kategoriju,vidim da se to sad moze i da su neki to i radili,pa bih vas molio ako mi možete reći što sa kvalifikacijom za vozača,jel bi trebao upisivati i prekvalifikaciju ili je sad dovoljna ona početna kvalifikacija pa onda upisujem onaj kod 95 ili kako to ide,da ne upisujem sad bas prekvalifikaciju koja  dosta traje

hvala svima na odgovoru
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: s431dt u Travanj 23, 2015, 14:55:29
nije ti potrebna nikakva kvalifikacija, samo upises kod 95 i to je to
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ivansm u Travanj 23, 2015, 16:58:47
stvarno?

zvao sam u hak i rekli su mi da mi je to ko tečaj ako upišem ono ubrzano stjecanje početnih kvalifikacija,da mi to ništa ne znači,da moram imati i školu
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: dado1979 u Travanj 23, 2015, 20:21:53
Za dobivanje vozačke ne treba kvalifikacija ali tebaš CODE 95 sad dolazimo do apsurda u ovoj ljepoj našoj,pošto škola za vozača postoji jedino na području bivše države Juge da bi se zaposlio kao vozač trebaš školu tj. kvalifikacije,CODE 95 je njemački proizvod jer kod njih nema škole za vozača a naši prilikom prepisivanja zakona i guženja EU-u nisu vodili računa o tome.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ChRiStIaN u Travanj 26, 2015, 13:05:48
KOD95 u HR trenutno možeš samo dobiti prekvalifikacijom za vozača. Postoji u pravilniku i ubrzane početne kvalifikacije no nitko ih još ne provodi kod nas. Ovo pišem iz osobnog iskustva jer sam i sam završio prekvalifikaciju prije 6 mjeseci i raspitivao sam se kod svih. Od HAK-a do autoškola.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ivansm u Travanj 26, 2015, 15:35:36
e hvala,pa to sam i ja skuzio,sve moguće sam zvao i koliko sam shvatio jedino prekvalifikacijom mozes dobit  kod 95,e a jel znas,ima 100 tih skola di se mozes prekvalif.,jel to mora bit u scp-u il se to može i negdje drugdje,ne znam kak mi budu gledali na prekvalifikaciju u nekoj  drugoj skoli
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ttoommaa u Travanj 26, 2015, 18:55:48
Citat: ivansm  u Travanj 26, 2015, 15:35:36
e hvala,pa to sam i ja skuzio,sve moguće sam zvao i koliko sam shvatio jedino prekvalifikacijom mozes dobit  kod 95,e a jel znas,ima 100 tih skola di se mozes prekvalif.,jel to mora bit u scp-u il se to može i negdje drugdje,ne znam kak mi budu gledali na prekvalifikaciju u nekoj  drugoj skoli
možeš u učilištu laura  ako baš ne želiš u šcp ali moja preporuka ti je šcp
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: s431dt u Travanj 26, 2015, 19:57:20
prekvalifikacijom mozes da dobiti kod 95"besplatno", a ako nemas kvalifikaciju onda moras polagati i platiti za kod 95
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ivansm u Travanj 27, 2015, 10:36:30
ma nije da bas ne bi u scp,al tamo pocinje tek u desetom mjesecu prekvalifikacija, dok bi u lauri mogao puno prije poceti,al sad opet ne zelim tu krenuti pa poslije ocu raditi taj posao pa mi kazu da mi ta prekvalifikacija ne vrijedi
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ChRiStIaN u Travanj 29, 2015, 19:00:03
Ja sam riješio u autoskoli jarun. Preporuka  good_boy

http://obrazovanjeodraslih.com/
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MAN SU220 u Svibanj 08, 2015, 14:03:26
smiju li mladi vozači od 18-24 godine voziti kombi 8+1 jači od 80kw ako im je to zanimanje odnosno rad za neku agenciju?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Dreamwalker u Svibanj 08, 2015, 14:05:58
Ako ima KV vozača, vozilo je službeno i glasi na firmu, te je vozač na zadatku, može. Ostali ne mogu.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Ddriver u Rujan 09, 2015, 18:49:35
Lijep pozdrav svim vozačima autobusa kao i budućim... pivkan
Evo ja novi na forumu i jos malo novi u autoskoli za D kategoriju.
Nadam se da necu bezveze bacit nekih 10000 kn.Strasno volim buseve i zelja mi je to i radit.
Mozda za pocetak cazmatrans ili slicno da malo skupim iskustvo pa cemo vidjet za dalje.;)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: macpro u Rujan 23, 2015, 12:53:16
Kvalifikacija se radi na Srednjoj prometnoj školi u Varaždinu (za one iz okolice). Cijena kvalifikacije uz koju se dobiva i KOD95 je cca 4.000,00kn, ovisno koliko imaš razlike za položiti. 1000,00kn upis, mislim 250,00kn po ispitu i 500,00kn završni rad.

Početne kvalifikacije nisam nigdje našao, a čuo sam da je trebalo biti u HAKu ali je cijena trebala biti cca 14.000,00kn s kojmo bi dobio samo KOD95. Ovako završiš u 6 mjeseci kvalifikaciju, imaš u radnoj knjižici, a i dobiješ KOD 95.

Nadam se da sam nekom pomogao..
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Marin Furčić u Rujan 27, 2015, 15:27:49
jel mi može netko reči koliko se može zaraditi mjesečno u zagrebu da vozis za jednu firmu kao samoborček,croatia bus? onako otprilike,želio bi položiti za bus a nemam pojma kakve su cijene vozača,hvala
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: ttoommaa u Listopad 01, 2015, 13:58:01
Računaj oko 4-5tkn
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: strujko u Rujan 25, 2016, 23:55:42
Evo da se malo osvježi i ova tema,prije dva dana dobio liječnički sutra krećem u auto školu upisati "d" kategoriju,svaki savjet je dobro došao. 8-8
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: BLITZkv u Listopad 10, 2016, 00:01:51
Nema se puno sta savjetovat u vezi autoskole,osim sretno sa svim. Koliko god se cini tesko nije. Testove su kod mene svi prosli iz prve jer za cjelu HR ima samo dva primjerka testa i jedan od ta dva ces dobit (nama je vlasnik autoskole dao oba dva da ih naucimo ) a i da nije nisu teski. Ako nikad nisi vozio probaj savladat to da je bus vozit isto kao i mali neboder spram auta :)  Sretno,sve najbolje :)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: strujko u Listopad 11, 2016, 19:52:48
Hvala,http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=prometni-propisi-i-sigurnosna-pravila;ove sam testove riješavao,stvarno nije neki problem,jedino ne znam kolika je razlika tih testova u odnosu na testove za "D" kat.?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: dario16v u Listopad 13, 2016, 20:17:01
Citat: strujko  u Listopad 11, 2016, 19:52:48
Hvala,http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=prometni-propisi-i-sigurnosna-pravila;ove sam testove riješavao,stvarno nije neki problem,jedino ne znam kolika je razlika tih testova u odnosu na testove za "D" kat.?

byeg

Evo iz prve ruke dok mi je friško :
Danas sam polagao prometne propise za D kategoriju, pa mogu reći da je test još lakši od ovog-
Ima tri-četiri pitanja sa križanjima, dva sa policajcem i ostala su uglavnom o vremenima dozvoljene vožnje i odmoru vozača.

Ne smiješ poriješiti niti jedno križanje, jer i da imaš broj bodova za prolaz-padaš test
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: strujko u Listopad 31, 2016, 20:02:57
Eto da se malo pohvalim,test iz prom.propisa uspješno položen (117 od 120 bodova),danas započeo sa vožnjom,bus nema se šta reći,tourismo star 11 mj. 83600km,malo privikavanje i upoznavanja vozila mislim da neće biti problema.S obzirom da imam samo b kat.samo da malo pohvatam dužinu i širinu pa lagano :)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mate u Siječanj 09, 2017, 21:12:39
E ovako, mozda je negdje i spominjano, ali me zanima nekoliko stvari vezano uz polaganje D kategorije (posto sam vozac s B kategorijom), kakva procedura ide uz polaganje same kategorije, posto nemam kvalifikaciju i KOD95?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Siječanj 09, 2017, 23:37:18
Kategoriju možeš položiti i bez koda i kvalifikacije samo što će te rijetko tko uzeti vozit bez toga.  Čini mi se da svi koji su položili (i polagat će)  nakon 2012.  automatski dobiju i KOD95 i to onu početnu varijantu, a ne periodičnu koju smo polagali mi stari.  Iako je tendencija u EU da kod skroz zamjeni kvalifikaciju, kod nas još to nije zaživilo i svaki ozbiljniji prijevoznik traži da imaš i srednješkolsko obrazovanje za vozača tj. kvalifikaciju. Ako si završio neku drugu srednju školu pa se odeš prekvalificirati, to će ti trajati par mjeseci i mislim da košta oko 5 tisuća kuna, što će ti zajedno sa kategorijom biti oko 20 tisuća
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mate u Siječanj 10, 2017, 09:37:40
Hvala puno, taj dio oko KODa i kvalifikacije me i zanima, oko toga su mi najvece nejasnoće...
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: strujko u Siječanj 10, 2017, 11:22:58
Citat: mate  u Siječanj 10, 2017, 09:37:40
Hvala puno, taj dio oko KODa i kvalifikacije me i zanima, oko toga su mi najvece nejasnoće...
Ako nemaš srednju školu za vozača treba ti prekvalifikacija i onda tu svjedodžbu šalješ u Hak i oni ti na osnovu toga pošalju potvrdu o stjecanju početnih kvalifikacija (cod 95).
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mateovk4 u Veljača 05, 2017, 19:09:20
Pozdrav,
Imam 20 godina i koji mjesec i imam pitanje. Polagao bih za D kategoriju. U vezi svega što se tiče vozačke sam se informirao samo me pati jedna stvar. Dali mislite da će mi itko pružiti šansu od ovih autoprijevoznika što imaju ture za inozemstvo jer ne želim položiti i onda ćekati pet godina da skupim iskustva u ovom prigradskom prijevozu gdje se dnevno pređe 50-60 km. Mislim da mi je plus to što sam iz Vinkovaca i što ću položit moć u 5 mjesecu kada kreće sezona na moru i da skoro sam godinu dana u taksiju.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Veljača 05, 2017, 19:13:38
Ti očito baš i nisi toliko zagrizao za ovaj posao koliko se voliš predstavljat.  Da to želiš i da ti je oduvijek želja vozit autobus  onda bi bio presretan da voziš za početak starog Tama na Vinkovci - Vukovar.  Al ne, gospodin bi odma za Berlin vozio.  E pa sretno ti onda u Croatia Busu jer takvog te sigurno neće nitko drugi zaposlit
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mateovk4 u Veljača 06, 2017, 07:31:45
Izfrustriran si životom. Nemaš pojam ništa o meni zaključuješ po jednom postu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: 421 u Veljača 06, 2017, 10:45:21
http://www.jutarnji.hr/vijesti/otkrivamo-vozac-je-docasnik-hv-a-radio-je-na-crno-i-hvalio-se-da-nikad-nije-vozio-tako-velik-autobus/1284399/
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Veljača 06, 2017, 11:01:57
Zna li netko šta je dalje bilo s vozačem ? 

Nije da mu želim zlo,  vrlo vjerovatno nije iz obijesti išao vozit kod Darka, već iz potrebe.   To je nama naša borba dala. Nakaradno postavljenu državu od temelja pa do kape na dimnjaku.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Nalc u Veljača 06, 2017, 14:11:46
Bio je u Vrapču. Dalje neznam. Za pravog vozača znam, ruka mu je bila gadno stradala, počeo piti i raditi nerede. To je bilo prije skoro godinu dana, dalje neznam.

Poslano sa mog HUAWEI P9 koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Veljača 06, 2017, 15:37:48
I eto ti sranja na sve strane.  3 porodice zauvijek uništene
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Nalc u Veljača 06, 2017, 16:20:10
A najodgovornijima ništa. Ne da imam nešto protiv obitelji Š., prijatelja mi vozi za njih, ali.... Mada i izravni konkurent, bivši poslodavac pravog vozaća (i mog tasta) radi ista sranja!  Da vidite njegovu liječničku dokumentaciju i hrpu tableta koje pije... A vozi (gotovo isključivo) katnjake, i Bove. Kraće buseve rijetko.

Poslano sa mog HUAWEI P9 koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Veljača 06, 2017, 16:48:40
Puno tog bi trebalo počistit u ovoj našoj struci.  Kao što sam rekao gore,  nakaradno je u cijeloj državi masa toga.  Po men je totalno bezvezno ovo polaganje "D" kategorije a da nisi vozio kamion.  Znam da će se sad nać uvrijeđeni oni koji su u zadnje vrijeme tako položili,  ali dečki dragi vidi se velika razlika kad dođe vozit netko tko nije nikad ništa vozio, i netko je je proveo koju godinicu na kamionu.  Ni najosnovnije gabarite nemogu pohvatat.  Sva sreća pa su moderni busevi OK za vozit, šta bi da moraju šaltat sa međugasom.  Sve je dobro dok se nešto ne desi, dok neki mladi vozač koji se još nije ušaltao u sve to, ne doživi neku pizdariju.  Onda će svi pametovat, al nekome će nažalost bit kasno.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mate u Veljača 06, 2017, 17:40:23
Citat:Po men je totalno bezvezno ovo polaganje "D" kategorije a da nisi vozio kamion.  Znam da će se sad nać uvrijeđeni oni koji su u zadnje vrijeme tako položili,  ali dečki dragi vidi se velika razlika kad dođe vozit netko tko nije nikad ništa vozio, i netko je je proveo koju godinicu na kamionu.  Ni najosnovnije gabarite nemogu pohvatat.  Sva sreća pa su moderni busevi OK za vozit, šta bi da moraju šaltat sa međugasom

S ovim dijelom se slazem u potpunosti (vozaci koji su u jednom prijevozniku bili mentori novim vozacima to cesto spominju) , toga sam i sam svjestan sto me ocekuje, trenutno sam na vagi da li konacno krenuti u polaganje D kategorije, kako ranije je napisano, oko cca.20 tisuca kn bi sve ispalo.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Veljača 06, 2017, 17:57:05
Da sta drugo nego bezveze...da netko tko nije ni jednu paletu na kamionu prevezao vozi 30-50-100 ljudi...ja sa 22 god imam iskustva na dostavi...malo na sleperu i vise od pola godine na kiperu s 4 akse...sad opet idem na sleper iako su mi dva puta iz Autopoduzeca nudili posao vozaca autobusa ali ne...nisam spreman...mozda bi uzeo đačku liniju tu po krugu oko Imotskog... uz to imam jedan zdravstveni problem o kojem sam i otvorio temu al nitko ne pomaze...volio bi vozit autobus...grad/prigrad... međunarodna i turizam nikad
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Veljača 06, 2017, 18:04:49
Sjećam se tvog pitanja,  očito nitko nije dovoljno dobro upućen da ti da konkretan odgovor.  Bolje i tako nego da trkeljaju bezveze.  Meni nije jasno koja je razlika u zdravstvenom pregledu za C ili D kategoriju.  C imaš, a za ovu kao imaš problema.  A voziš najnormalnije, dok ovi "moderni" mogu sad sa  Golfa doć na Bovu Magic od 15 metara.   I da znam da će sad netko reć da pravi gazda neće dat nekom klincu 15-metarski autobus,  al vjeruj mi dat će ga rađe nego da mu leži u dvorištu ako nema drugih vozača.  A nema. 

Posao je preslabo plaćen, i osim toga privatnici gule na sve moguće načine i otkidaju ti.  Ove velike firme su još i OK (osim Croatia Busa),  jer ipak znaš otprilike šta i koliko se radi i koliko možeš dobit para za to.  Privatnik će ti dat 200 kuna da baciš turu na Plitvice.   E gazda moj dragi, ja bi u svojoj firmi za to dobio 8 sati rada  (recimo da je to 200-250 kn), 170 kuna dnevnicu, i ide mi zdravstveno i mirovinsko.  A ti si gazda dragi tu turu naplatio isto ko i Autotrans ili Autotrolej,  meni nisi platio nikakve doprinose i još mi ukupno daješ manje nego oni.  Hvala lijepo, nek ti bude.  Vozi si sam te svoje Plitvice
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: actros u Veljača 06, 2017, 18:15:02
Mate netribaš se ničega plašit, najbitnije je ono šta je Shole xx-puta reka, da voliš ovaj posal! ...al volit ovaj posal ne znaći nabacit novu košulju i slikavat selfije za volanom setre 500 kao šta većina misli; volit ovaj posal znaći puno radit, malo spavat, svakodnevno čistit, prat i usisavat, povremeno zavirit ispod haube, podmazat, ako triba šta sitno i popravit... ako to shvatiš, onda češ uvijek imat dobar posal i moć ćeš birat za koga ćeš radit. Samu vožnju ćeš svladat s vrimenom, niko se nije naučen rodija.    U današnje vrime mladi malo prićaju sa starijima, glavni izvor informacija im je forum i fejs, a bome na fejsu koliko ja vidin na ovim kamionsko-autobusnim stranicama neki ka da su pali sa marsa, pa naglašavaju kako je sramota oprat, popravit ili nedaj bože šporkati se, a tek kad je tema plače vozaća, onda se obićno pucaju cifre od nekoliko tisuća eura mjesećno šta nakraju rezultira time da mladi imaju prevelika očekivanja i nakraju budu razočarani.    Moj dida je bija šofer autobusa još 60-ih godina, otac mi vozi kamion, i ja autobus, otkad san se rodija san blizu volana, i viruj mi bit šofer nikad nije bilo manje cjenjeno nego danas, al isto tako šoferski posal nikad nije bija lakši nego danas; zato netriba se žalit, nego uhvatit se i radit!
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Veljača 06, 2017, 18:33:40
Za Matu se ne bojim,  koliko je truda dao u forum, i koliko to već dugo traje, nek samo pola uloži u budući posao i bit će mu odlično.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: 421 u Veljača 06, 2017, 19:22:50
Prema Biltenu o sigurnosti cestovnog prometa iz 2015. na dan 31.12.2015. bilo je registrirano 5276 autobusa i 2.310.515 vozača.
Nažalost, nepoznato je koliko ih ima C i/ili D kategoriju.
Bilo bi zgodno saznati koliko ima prijavljenih vozača  bus123 na radna mjesta vozača  bus123 kod poslodavaca.
Da ih imaju prijavljene ne bi bilo fuša.
@ Mate
Ako ne probaš, nikada nećeš saznati.
No ako imalo sumnjaš u sebe tad radije ne započinji ono što ne možeš završiti.
Forumaši sa stažom na  bus123 uvijek su Ti na raspolaganju ako imaš dilema i trebaš savjet bilo koje vrste..
Sretno kolega!
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mateovk4 u Veljača 06, 2017, 20:32:58
Citat: mate  u Veljača 06, 2017, 17:40:23
S ovim dijelom se slazem u potpunosti (vozaci koji su u jednom prijevozniku bili mentori novim vozacima to cesto spominju) , toga sam i sam svjestan sto me ocekuje, trenutno sam na vagi da li konacno krenuti u polaganje D kategorije, kako ranije je napisano, oko cca.20 tisuca kn bi sve ispalo.

Ja sam školu za vozača riješio koštala me 5 000,a autoškola za D kod nas u vk je 11 400 sa ispitom i liječničkim . Znači mene će cca 17 000 sve zajedno.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: shef u Veljača 06, 2017, 21:06:27
Malo  o-0 a malo i ne, želio bih da sve teme na ovom forumu izgledaju ovako i svaka je rečenica pravi put za sve koji vole autobuse i namjeravaju se njima baviti poslom ili kao hobi. Oprostite na upadici. Hvala kolege članovi. thumbs

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Matej u Ožujak 19, 2017, 15:55:45
Pozdrav ekipa!
Evo došlo vrijeme da si ispunim želju od malih nogu,položiti za bus! Zamolio bih kolege iz Slavonije koju autoškolu preporučuju,na što da se pripremim i sl...unaprijed hvala! :) :)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Ožujak 19, 2017, 23:03:42
Samo gledaj cjenik  ;D ajde nek je sa srecom  pivkan
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: BareVD u Ožujak 20, 2017, 17:56:25
Citat: mateovk4  u Veljača 05, 2017, 19:09:20
Pozdrav,
Imam 20 godina i koji mjesec i imam pitanje. Polagao bih za D kategoriju. U vezi svega što se tiče vozačke sam se informirao samo me pati jedna stvar. Dali mislite da će mi itko pružiti šansu od ovih autoprijevoznika što imaju ture za inozemstvo jer ne želim položiti i onda ćekati pet godina da skupim iskustva u ovom prigradskom prijevozu gdje se dnevno pređe 50-60 km. Mislim da mi je plus to što sam iz Vinkovaca i što ću položit moć u 5 mjesecu kada kreće sezona na moru i da skoro sam godinu dana u taksiju.
ovaj mi je post upao u oko, relativno sam mladi vozac autobusa i oduvijek mi je bila zelja vozit turizam i dobre i nove i uredne autobuse(ovo zadnje najvise ovisi o vozacu)... medjutim nitko me nije htio primit bez iskustva... sta ces sistem je takav da prihvatis sto ti se prvo ponudi ako zaista zelis radit taj posao... ja sam prihvatio i poceo voziti u javnom gradskom i prigradskom prijvozu, tu i tamo u medjugradskom. prvi autobus mi je bio totalno raspadnuti mercedes n405o2... kasnije sam mijenjao svasta od starih tamina koje su u medjuvremenu rashodovane pa do relativno novih gradakih i medjugradskih neoplana i iveca odnosno irisbuseva... posto svoj posao stvarno volim isto tako ga i radim. bio sam najmladji u firmi koji je na probi duzio citelisa hibryda na cemu su mi mnogi stariji kolege zavidili... sad cekam da se registrira novopridosli citelis u firmu sa svega 5000km... skoro pa nov... vjerujem da sam svojim zalaganjem i odnosom prema poslu zasluzio. na kraju sam shvatio da nije sve u lovi i da je neprocjenjivo radit posao koji volis i uz to svaku noc spavat u svom krevetu, a ne po sjedalima ili kojekakvim hotelima. turizam mi vise ne pada na pamet, naravno da bi odradio koji turu u slucaju potrebe ali nakon svega probanog puno sam sretniji kad mogu navecer prije spavanja poljubit sina koji ce s ponosom u vrticu rec da mu je tata vozac autobusa i uz to ga svaki drugi dan stigne vodit na trening, u setnju i gdje vec ne... na stranu moj posao i ja... poanta svega je ako zelis radit ovaj posao za pocetak prihvati sto ti se ponudi, a kad si u sistemu sa malo iskustva onda mozes lakse birat koji ti nacin voznje gradski, linijski ili posebna voznja vise odgovara. toliko od mene. lp :)

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Ožujak 20, 2017, 18:47:14
Vidis...svi mlađi bi htjeli turizam...novi neoplance setrica...hotel...exkluzivna mjesta....ja da sam otisao u APZ kad su mi nudili (mozete prije u postovima procitat zasto nisam) trazio bi đake...bas zbog starijih masina i da vozam po mjestima mog kraja...da vozim bus a da se mogu sta se tice bar odjece izbora glazbe i tih sitnica opustit...da spavam u svom krevetu i između linija odem na kavu...da sam recimo u Splitu, uz svo stanje i probleme firme ja bi opet izabrao Promet.... turizam...međunarodna linija...cc... nikad
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: NP-549 u Ožujak 20, 2017, 18:50:57
U potpunosti se slažem s tobom.  Nikad me nisu privlačile nove Setre ni novi Neoplani ni turističke ture.  Daj ti meni liniju, najobičniju kramu od busa, solidnu plaću i da spavam doma.  Kad mi se bude lutalo okolo onda ću ić navigat
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Ožujak 20, 2017, 19:01:42
Ma daj...ko bi izdrzao tu svu sminku...novo auto...odjelce...hotele...uf uf uf...odradis svoje navecer  pivkan pa lec...a tek kad sjednes evo kao kolega  sta je vozio o405 pa upalis staru masinu cuje se ljubav i kvaliteta...covik dobije volju za vozit...pa pomalo... trevis nekog kog znas zatrubis...ekipi curi...neznam...roditeljima mozes obecat sta os... i svaki dan novo paljenje masine i novi gust i novi dogovori van posla
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: BareVD u Ožujak 20, 2017, 19:22:06
tako je o405n2, zajeb u tipkanju :) i sutra me ceka i sa gustom cu ujutro u 5ipo molit Boga da upali i da radi retarder, otuc svojih 100km gradske voznje i u 15h bit kuci na rucku. i veci mi je gust gurat se po gradu medju autima i dostavnim kamionima nego puknit tempomat na 100 i zaspat 300km. ovako dobijem koju bananu, narancu, kavu ili nesto trece od putnika, cakulam, prodje vrime, s nekim se malo i porjeckam al sve su to cari posla i ko nije spreman na to bolje da se kani autobusa :)

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: NP-549 u Ožujak 20, 2017, 19:50:26
Ja sam mislio da sam samo ja poremećen i da svi drugi više vole autoput od uskih ulica primorskih mjesta.  Ja sutra upalim u 4:10 ispred kuće i u 10 i kvarat je gotovo. 140 km.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: BareVD u Ožujak 20, 2017, 19:57:19
ovo je inace jedna prometna traka i gradiliste regulirano semaforima i kolege u kamionima koji vole na crveno prolazit pa napravit kolaps. mislim da smo pobjegli malo u off topic :D sry admin :)

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Ožujak 20, 2017, 20:03:23
Malo budit susjede na uranku...kao i ja kad kipera s 4 akse dotram  stara 20 godina pa me susjed u 5 ujutro napade  ;D vidis da sam s busom...budio bi ih oko 6-6:30 ovisi o liniji...i vratio se kad sve odradim i popijem kavu... a oko 9:30 pa opet od 12:30 do 15 h vozikat se...pa kuci pa u 18:30 na kavu...u 19:30 odvest đake i oko 20:30 doma... uf...vuce me i takav posa i rasprava....smiri se.... o-0  ::|
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: 421 u Ožujak 20, 2017, 20:29:19
Citat: BareVD  u Ožujak 20, 2017, 19:22:06
tako je o405n2, zajeb u tipkanju :) i sutra me ceka i sa gustom cu ujutro u 5ipo molit Boga da upali i da radi retarder, otuc svojih 100km gradske voznje i u 15h bit kuci na rucku. i veci mi je gust gurat se po gradu medju autima i dostavnim kamionima nego puknit tempomat na 100 i zaspat 300km. ovako dobijem koju bananu, narancu, kavu ili nesto trece od putnika, cakulam, prodje vrime, s nekim se malo i porjeckam al sve su to cari posla i ko nije spreman na to bolje da se kani autobusa :)
:'(
Morat ću te honorirati jednim originalnim dijelom koji je dio MB O405N2. Pod uvjetom da smanjiš brigu oko paljenja motora ili rada retardera.
Ono što su ti  bus123 prošli kod nas u ZG, je peace of cake naspram ŠI.
Samo se moramo dogovoriti kako!
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: BareVD u Ožujak 20, 2017, 20:45:00
pa sta se ne vidi iz prilozenog na forumu da su u SI mazeni i pazeni   al moram priznat sto god da su prosli nadzivit ce sve i jednog citelisa koji su dosli iz krakova krajem prosle godine...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Starliner ***** u Travanj 21, 2017, 12:37:22
Imam 20 godina i nedavno sam završio prekvalifikaciju za vozača i imam vozačku dozvolu za B kategoriju. Da li s 21 godinom mogu polagati za D bez C kategorije budući da imam početnu kvalifikaciju?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Travanj 21, 2017, 13:58:13
Najbolje ti telefonski nazvat par auto škola koje nude i "D" kategoriju. Oni će ti točno znat.  Mislim čak da si u pravu, i da nije isto kad imaš kvalifikaciju i kad nemaš.  U svakom slučaju, najbolje ti se raspitat al na više mjesta, ne samo kod jednih.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: BareVD u Travanj 25, 2017, 13:28:25
sa B kategorijom moras imat min 24 god bez obzira na kvalifikaciju. sa 21 mozes jedino ako u prometnoj skoli dobijes C kategloriju redovno za vrijeme skolovanja. Bar je tako meni instruktor objasnio kad sam polagao

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MAN truck bus u Travanj 25, 2017, 13:43:19
Zanima me može li se ići u prometnu školu, iz osnovne škole za smjer vozač motornog vozila?
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MAN SU220 u Travanj 25, 2017, 14:28:08
Ako imaš kvalifikaciju(vozač motornog vozila) onda D kategoriju možeš upisat sa 20 i pol godina a na ispit izlaziš kad navršiš 21 godinu. C kategorija ti ne treba.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: leonardo123 u Travanj 25, 2017, 15:11:18
Citat: MAN truck bus  u Travanj 25, 2017, 13:43:19
Zanima me može li se ići u prometnu školu, iz osnovne škole za smjer vozač motornog vozila?
https://www.scp.hr/upisi-u-1-razred-2016-2017-49.html

Ovako ti je bilo prošle godine ako se misliš školovati u ZGu.  good_boy
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mateovk4 u Travanj 27, 2017, 20:54:21
Citat: Starliner *****  u Travanj 21, 2017, 12:37:22
Imam 20 godina i nedavno sam završio prekvalifikaciju za vozača i imam vozačku dozvolu za B kategoriju. Da li s 21 godinom mogu polagati za D bez C kategorije budući da imam početnu kvalifikaciju?



Možeš ja sam isto 20 godina,zapravo za 15-tak dana punim 21. Već sam na 19 satu vožnje. Ostale smo ostavili za tjedan kad je ispit. Isto imam prekvalifikaciju i nikaki problem. Samo prije nego kreneš budi 100 posto siguran da želiš i da možeš to. Jbg D kategorija je najjača kategorija(prije si moro imat C+E i + 24 godine da ju možeš polagati to ti sve govori)Ucrtaj si u glavi cilj i idi za njim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Svibanj 07, 2017, 19:32:34
Ja sam sutra korak blize ili korak dalje D kategorije....drzite mi fige....sredim li "problem" odma radi telefon  ;D
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Svibanj 08, 2017, 15:11:59
Prijatelji moji...moj dan "D" je dobro prošao... SPOSOBAN SAM ZA VOZAČA AUTOBUSA uz naoćale...po mišljenju specijalista oftamologije...  yahoo .....ali me opet medicina rada može poslati na dodatne pretrage u ordinaciju za strabologiju...nadam se da neće...ne znam kakva bi praksa bila rušit mišljenje specijaliste...
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mate u Svibanj 08, 2017, 15:28:07
Kolega samo naprijed...

Ja sam zasad na cekanju (radi financija), ali nedavno sam cuo da se sada i KOD 95 moze dobiti bez potrebne skole za vozaca, tj. ne trebam ići na prekvalifikaciju za KV vozaca, navodno da je donesen novi zakon radi manjka vozaca u HR
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Svibanj 08, 2017, 15:44:06
Moze...al bez KV zaboravi na D prije 24 god starosti...
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mate u Svibanj 08, 2017, 16:18:13
Odlicno, to mi je dakle cca.6000 kn manje troska, buduci sam ja 24 presao prije 4.5 godine ;)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Svibanj 08, 2017, 16:20:25
Ae...  ;D a polozis D "za vlastite potrebe" i ides na predavanje za kod 95...on kosta kako di...al puno manje od skole
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: MAN truck bus u Svibanj 08, 2017, 20:47:38
Čestitam! Želim ti da se zaposliš u Prometu Splitu! I da voziš sve i svašta,ali najviše nove bus123! byeg
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Svibanj 08, 2017, 20:59:56
Hvala Vam svima na podrsci al pomalo...triba se negdi ubost di firma placa kategoriju jer je sam sa ovakvim trenutnim poslom ne mogu priustit...  ;D a Promet Split... zanimljivo....al nista od toga...triba selit u split a placa nesigurna...al nikad se ne zna
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: podgora u Svibanj 08, 2017, 22:15:48
Citat: Lion's Driver  u Svibanj 08, 2017, 20:59:56
Hvala Vam svima na podrsci al pomalo...triba se negdi ubost di firma placa kategoriju jer je sam sa ovakvim trenutnim poslom ne mogu priustit...  ;D a Promet Split... zanimljivo....al nista od toga...triba selit u split a placa nesigurna...al nikad se ne zna
Ja bi ti preporucija rad u sezoni transfere provaj u Preseckog ili u koje druge jake agencije

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mateovk4 u Svibanj 15, 2017, 22:35:08
Danas iz prve položio D kategoriju. Predao za izradu vozačke i digitalne kartice. Sad dočekati da dođu i negdje se ubacit vozit.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: 421 u Svibanj 15, 2017, 23:17:36
Citat: mateovk4  u Svibanj 15, 2017, 22:35:08
Danas iz prve položio D kategoriju. Predao za izradu vozačke i digitalne kartice. Sad dočekati da dođu i negdje se ubacit vozit.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čestitam!
Da li si razmišljao o usklađivanju vozačke dozvole 151, 00 kn, memorijske kartice 535,00 kn i KOD-95?
Da ne bi više puta plaćao isto: u vozačkoj dozvoli mora biti upisan KOD-95, a memorijska kartica mora biti usklađena sa vozačkom dozvolom.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Svibanj 16, 2017, 06:36:56
Cestitam...samo naprijed...a kartica vozaca...hm...ja ju koristim jos sa vozacke dok sam imao samo C kat...nisam nju mjenjao kad sam sredio CE....samo sto nosim staru vozacku kao dokaz...
Naziv: budući vozači autobusa
Autor: mateovk4 u Svibanj 16, 2017, 08:37:51
Hvala :D cod sam riješio prije nego sam položio pa kad sam došao u MUP odma sam joj i njega dao da se unese i onda dobiješ onaj karton na kojem ti je broj dozvole i sa tim kartonom možeš predat zahtjev za karticu. E da i po normalnom je 150 kn a kaže žena na šalteru da treba 20 dana da stigne,a nadodas još 50 kn i za tri dana je kod tebe .


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Starliner ***** u Lipanj 07, 2017, 19:49:06
Da li kao student mogu preko studentskog ugovora sezonski voziti autobus? ???
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Lipanj 07, 2017, 20:20:08
Imas li zanimanje "vozac motornog vozila" ... kod95... D kategoriju... ne znam kakva bi to praksa bila zaposlit vozača samo s D kat bez popratnih stvari
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Starliner ***** u Lipanj 07, 2017, 20:42:35
Imam prekvalifikaciju za vozača, a D kategoriju ubrzo
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Lipanj 07, 2017, 21:20:11
Polozi D... upisi u vozacku kod95 i ne triba ti nikakav student servis... ako si prekv zavrsio prije 2009 morat ces i kod platit a ako si poslje 2009 zatrazi besplatan je 5 god
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Adriatic Pearl u Lipanj 18, 2017, 08:13:15
Traži se vozač D kategorije za vožnju minibusa, ako ima ko molimo u private da se javi. Hvala 8-8

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Lipanj 18, 2017, 09:42:04
Plati kako treba pa nećeš morat tražit
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Adriatic Pearl u Lipanj 18, 2017, 11:28:25
a Vi znate ocito koliko se placa pa i jel kako treba ili ne ??
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Lipanj 18, 2017, 11:45:34
Ne nego je kolega mislio na to da dobre firme ne traze vozace nego vozaci njih... malo nepotreban komentar s tim se slazem... i da... falili ste temu...ima tamo posao ponuda/potraznja  >hammer<
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Adriatic Pearl u Lipanj 18, 2017, 12:13:30
Ispričavam se na pogrešnoj temi, relativno sam nov ovdje ali komentar je totalno nepotreban jer spominje plačanje koje ja nisam naveo nigdje a i kolega nema pojma o jacini firmi i ne treba ni imat pojma.

Ipak je malo nezgodno kad je vec sezona krenula nac vozaca pa sam se zato i obratio vamo.

hvala na razumijevanju.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Shole u Lipanj 18, 2017, 13:19:45
Ne odnosi se to na tebe osobno i na tvoju firmu, nego na svih. I u mojoj firmi je u 2 godine otišlo valjda 100 ljudi pa kad su plaću digli za 1000 kuna sad više nemoš upast.  A u te dvije godine uzimali sve i svašta,  i školovali ljude i nudili odma ugovore za stalno i .......
Digli plaću i odma je sve OK
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Lipanj 25, 2017, 11:00:25
Ljudi...pitanje...zna li itko koliko kosta polaganje D kat kod Zabca u Metkovicu?  umnik2
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: podgora u Lipanj 25, 2017, 13:23:18
Citat: Lion's Driver  u Lipanj 25, 2017, 11:00:25
Ljudi...pitanje...zna li itko koliko kosta polaganje D kat kod Zabca u Metkovicu?  umnik2
9.000

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Lipanj 25, 2017, 13:39:20
Opa...pa i nije tako skupo kako sam mislio...gledajući po Splitu di je i po 12 000 kn... hvala puno na odgovoru...  yahoo
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Cos u Srpanj 04, 2017, 17:55:02
Citat: mate  u Svibanj 08, 2017, 15:28:07
Kolega samo naprijed...

Ja sam zasad na cekanju (radi financija), ali nedavno sam cuo da se sada i KOD 95 moze dobiti bez potrebne skole za vozaca, tj. ne trebam ići na prekvalifikaciju za KV vozaca, navodno da je donesen novi zakon radi manjka vozaca u HR
Ima netko da potvrdi/objasni ovo oko stjecanja kod 95 bez prekvalifikacije?  Meni je u jednoj autoškoli rečeno da nemogu dobiti kod 95 ako ne napravim prekvalifikaciju?? Vrijedi li to samo za one koji su položili prije 2009. ili je moguće dobiti kod 95 i ako krenem sad u polaganje bez da radim prekvalifikaciju?
Hvala unaprijed na informacijama, raspitujem se okolo prije negoli uopće krenem u te vode, al to je kupus s informacijama samo takav :)

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Cos u Srpanj 05, 2017, 17:03:35
Nemoguće da nitko nezna ili nema volje malo pojasniti kako stvari stoje? :)

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Tomek u Srpanj 05, 2017, 17:04:50
Sezona je, dečki su na cesti, malo strpljenja ;)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: actros u Srpanj 05, 2017, 17:58:47
Sve je to pojašnjeno xxx puta...
prema zakonu već odavno možeš dobit kod95 bez srednje stručne spreme "vozač motornog vozila" ili kako mi to zovemo "prekvalifikacija".
U tom slučaju trebaš položiti "početničku kvalifikaciju" i s njom dobivaš kod95.
Problem je u tome što tu "početničku kvalifikaciju" nemaš gdje položit, jer je u svom programu ne nudi nijedna škola u hrvatskoj, barem dosad nije, ako je koja i uvela, mi za nju neznamo; zato svi još uvijek forsiraju staru šemu: položiš prekvalifikaciju i odslušaš kod!
Da nebi bilo zabune, znaći prekvalifikaciju ili početne kvalifikacije moraš polagati (jednom u životu), a kod95 trebaš samo odslušati i to najdalje svakih 5 godina ponovno.
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Cos u Srpanj 05, 2017, 18:45:32
...što bi značilo da ovaj dio gore di piše da je kod 95 moguće dobiti bez prekvalifikacije pada u vodu kod nas :)...
Šteta, nije baš jeftina prekvalifikacija, al eto, bit će da treba čvrsto odlučiti i krenuti, druge očito nema...



Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Srpanj 13, 2017, 11:01:28
Dragi moji ljecnicko za D kategoriju rjeseno ...sad u Metkovic na upis.... sta ono triba ponit...kopiju vozacke...ljecnicko...kod95 i svjedodzbu od srednje skole...jeli?  yahoo
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 18, 2017, 16:10:53
više nisam "budući vozač autobusa" sad sam vozač autobusa. D kategorija rješena  pivkan  yahoo
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: lussin u Kolovoz 18, 2017, 16:52:47
Iskrene čestitke pivkan
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: mate u Kolovoz 18, 2017, 20:28:49
Kolega, vidjeh i na FB, iskrene cestitke, sada u nove radne pobjede pivkan
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Dreamwalker u Kolovoz 18, 2017, 20:44:41
Čestitam kolega :)

Možeš li onda reć koja je shema s tim strabizmom i D kategorijom jer i ja imam strabizam, a nikad ne znaš što život nosi :)
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 18, 2017, 21:54:46
hvala ljudi.... @dreamwalker a nista posebno... odes kod privatnika specijaliste i on ti dade misljenje. meni je rekao da nije Bog zna sto i dopustio uz naocale. Al opet kad sam dosao na ljecnicko drugi lijecnik me nije ni kontolirao to...(jer vec sve zna i privatno mi rekao da je ok) tako da mi opet ne tribaju naocale...nece pisat u vozackoj a sad kad bude za posao ponesem nalaz specijaliste uz nadu da ce ga uvazit... a trebali bi sto zbog iskustva sto zbog nalaza... nadam se za nece bit problema...
Naziv: Odg: budući vozači autobusa
Autor: pero22 u Travanj 19, 2023, 13:02:23
Ima odličan kviz generator s pitanjima iz testova iz prometnih propisa. Sva pitanja iz pro profs testova su unutra. Probajte.
Postani vozač (https://postanivozac.com)