Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34

Dreamwalker

1. Hoće li koji bus u plavu boju ili svi idu za Touring?
2. Hoće li koji stariji autobus u rashod?
3. Što je s Citylinerom 0023-CB? Kakav mu je status i ako vozi, koja mu je registracija?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

mateovk4

Ti novi 9700 svi za toruing, di će u rashod i ovako ih ima malo doso je  jedino neki polovni 9700 dobio table 9270 vjerovatno je onaj u kavru ,a mislim da je taj prodan 3-4 mjesec nisam siguran .


Sent from my iPhone using Tapatalk

mateovk4


tramvaj1910

Citat: mateovk4  u Prosinac 27, 2017, 21:29:31
Ti novi 9700 svi za toruing, di će u rashod i ovako ih ima malo doso je  jedino neki polovni 9700 dobio table 9270 vjerovatno je onaj u kavru ,a mislim da je taj prodan 3-4 mjesec nisam siguran .


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ili si ti nešto krivo vidio ili ovi opet muljaju sa tablicama, te tablice je danas uredno nosio carrus 9700HD kojem i pripadaju, išao zajedno sa katnom motom za sarajevo, mate ih slikao. Jadran ekpress zadnjih par dana iz podgorice dolazi sa dva autobusa na liniju u 21 za zagreb, mislim čak da je večeras njihova mota odvezla liniju u 21.30 do vrgorca jer se zg 3861 koji je standardan zadnjih mjeseci nije uopće pojavio, barbi troosovinac 5763 fz skoro pa redovan na vinkovci -ulcinj.


Dreamwalker

Za sad je došlo 5 polovnih Volva 9700/3 koji su 2017. godište (stari oko 10 mjeseci). Imaju oko 60 - 100 tisuća kilometara i svi su uvoz iz Litve. Na slici je današnji ZG-1061-GN kod bivšeg vlasnika, snimljen u Kopenhagenu u lipnju 2017. godine

foto: fotobus.msk.ru Autor: Neons
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

ist

O održavanju buseva samo kratko: već dva dana ZG-3862 vozi liniju iz Splita za Dubrovnik u 16.15 s razbijenim komadom maske ispod zadnjih desnih svjetala. Jedan komad oba dana visi. Bus je još i prljav, ali to manje-više

podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Lion's Driver

Vozač po priči njegova Kolege iz firme teško stradao i prevezen hitno u splitsku bolnicu...putnici ok... a Barbika valjda u smeće. Volan se uspio slomit od udarca...Nadam se da će bit sve ok s Kolegom.

ist

Uh, jadan čovik, udarac je bio baš i njegovu stranu

fakincic1

Danas me na Hum na Sutli (bez mobitela) iznenadio prvi put bijeli bus na večernoj liniji.
1717CT
s pola sata kašnjenja u Pregradi (u Krapinskima se stoji 15 min, znači ukupno 45 min kašnjenja)
Sad ili je kašnjenje ili su možda poslali nekog prvi put na ovu stranu.

Tlimfocit

Malo reklame iz današnje Slobodne:

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/546127/primitivan-ispad-vozaca-croatia-busa-zaprepastio-putnike-na-liniji-zadar-split-derao-se-na-strankinju-da-nauci-hrvatski-pa-je-kao-ovcu-potjerao-na-drugi-bus

Primitivan ispad vozača Croatia Busa zaprepastio putnike na liniji Zadar-Split: Derao se na strankinju da nauči hrvatski pa je kao ovcu potjerao na drugi bus

Priče o hrvatskim autobuserima i avanturama putnika u njihovim vozilima mogle bi se donositi svakog dana, jer kako Dalmacija vlaka gotovo da i nema, cestovne krstarice jedino su im koliko-toliko pristojan prijevoz do odredišta.
Točnije, ne baš uvijek pristojan, kao što svjedoči i događaj koji je toliko razljutio dvije dvadesetogodišnje zadarske studentice (podaci poznati redakciji) da su svoje neugodno iskustvo odlučile podijeliti s nama. Osmi je svibnja i iz Zadra u 10.15 kreće autobus "Croatia Busa" za Split u koji bi trebao stići u 12.20. Putnici iz tog busa izlaze na odmorištu na autocesti, taj prvi autobus kreće put Skradina i Knina, a ostali presjedaju u drugi autobus kojim nastavljaju za Split.

Prijetnja izbacivanjem

- Kada smo ušle u drugi autobus vozač se nekoliko puta onako baš proderao 'Skradin, Knin' iz sve glave, kao da viče s brda na brdo. On i suvozač primijetili su odmah da nedostaje jedan putnik za Skradin, ali se očito ne odaziva. Mi smo ga upozorile da pokuša to kazati na engleskom jer je u busu bilo i stranaca, na što je odmahnuo rukom uz primjedbu da bi oni trebali znati hrvatski kad su već došli. Na naplatnim kućicama u Dugopolju ponovno smo zastali jer tu presjedaju putnici koji idu za Sinj. I nekako baš u tom trenutku ustala je jedna putnica i na engleskom zapitala kad treba izići u Skradinu. Vozač je na to pobjesnio i još jače se počeo derati 'što glumi, tri puta sam se dera, to bi i mrtve probudilo, sad neka radi što hoće' - govore nam mlade putnice, dodajući kako se strankinja uspaničarila, jer nije shvatila zašto vozač viče, a na njihovu primjedbu da je mogao naučiti barem par riječi na engleskom, vozač se ponovno razjario:
- Iako je ta cura sjedila sprijeda, naravno da nije mogla razumjeti što znači njegovo deranje 'Skradin, Knin'! Rekle smo mu da se to može shvatiti i kao da je ovo bus koji ide za Skradin i Knin. Mogao je barem naučili 'change the bus', to valjda nije toliki problem. Kada se situacija malo smirila drugi vozač je počeo prijetiti da će je izbaciti u Dugopolju jer nema kartu do Splita, a onda je nastala galama i svađa jer su ostali putnici bili zaprepašteni takvim drskim ponašanjem prema jadnoj ženi. Pokušavali smo joj objasniti kako će u Splitu moći uhvatiti autobus za Skradin, ali bila je u tolikom šoku da više ništa nije razumjela, očito je da takvo ponižavanje i vrijeđanje nikad i nigdje nije doživjela - kažu nam Zadranke, dodavši kako se vozač na cesti od Dugopolja iz Splita ipak smirio i pokušao joj pronaći autobus za Skradin. No sljedeći čin autobuske drame nastavljen je na splitskom kolodvoru.
Višak putnika

- Tamo nam je vozač naredio da joj prevedemo da se kupi vanka, uzme kufer i ide gdje hoće. Žena je sva uzbuđena i na rubu suza pitala treba li ponovno kupiti kartu a oni su je potjerali kao ovcu u drugi bus za Skradin. Užasno, svi putnici su bili zgroženi ovakvim ponašanjem. Nije nas briga za njihov primitivizam, ali je katastrofalan dojam što ga ostavljaju na ljude koji iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku i na ovaj način dobivaju svjedočanstvo o našoj tradicionalnoj "gostoljubivosti" - zaključuju studentice, koje su nam ispričale i kako su nedavno u istoj prijevozničkoj tvrtki kupile dva dana ranije kartu za Dubrovnik, ali su do Makarske stajale na nogama jer je ukrcano čak dvadesetak putnika više.
Upit i molbu za komentar ovog slučaja uputili smo i zagrebačkoj prijevozničkoj tvrtki "Croatia Bus", no iz sjedišta firme nismo dobili nikakav odgovor do zaključenja ovog broja.

Paško

Kao i obično, Croatia bus  th-down th-down th-down

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/550658/sokirana-putnica-croatia-busa-kad-sam-vozacu-rekla-da-nemam-eure-kartu-od-vrgorca-do-makarske-naplatio-mi-je-100-kuna-i-jos-se-bahatio-os-ic-ili-nes

Citat:
Šokirana putnica Croatia Busa: Kad sam vozaču rekla da nemam eure, kartu od Vrgorca do Makarske naplatio mi je 100 kuna i još se bahatio: Oš ić ili neš!?

Piše Dijana Turić/Makarska kronika

Od Vrgorca do 38 kilometara udaljene Makarske vožnja automobilom koštat će vas najviše 30 kuna koliko je potrebno izdvojiti za gorivo, međutim ako se vozite autobusom Croatia Busa, ovaj ''luksuz'' košta 100 kuna. Usporedbe radi, za 100 kuna autobusom Promet Makarska možete se voziti iz Makarske do Splita i natrag.
Kako je to kad vam iz džepa ''izvuku'' 100 kunića dok si rekao ''keks'', odnosno kako izgleda kada autobusnu kartu kupujete direktno od vozača, čim kročite nogom u autobus Croatia Busa, nažalost, zna naša sugrađanka koja je kartu od autobusnog kolodvora u Vrgorcu do Makarske platila 100 kuna. Na taj iznos izdan joj je i račun, putna karta, na kojoj je vozač, međutim, napisao ''Orah-Makarska 100 RHK''. RHK označava valutu. Za ovako visoku cijenu karte Makarka koja se obratila našoj redakciji nije mogla znati prije negoli joj je vozač ispisao račun jer na autobusnom kolodvoru u Vrgorcu ne radi ni jedan šalter, već je informacije o liniji Vrgorac-Makarska dobila od drugog vozača kojeg je zatekla na kolodvoru.
- ''Imate li eura?', bilo je prvo pitanje koje mi je pri ulazu u autobus postavio vozač Croatia Busa. Kada sam mu odgovorila da nemam eura, već samo kuna, onda mi je ispisao kartu i kazao: "To je 100 kuna''. Čim sam čula cijenu, streslo me - kaže naša sugovornica. Kada je vidjela da na karti piše ''Orah-Makarska'' upozorila je, veli, vozača da se trenutačno nalaze u Vrgorcu, a ne u Orahu.
- Tražila sam pojašnjenje za ovako napisanu relaciju i za cijenu, na što je uslijedilo jako neugodno ponašanje i pitanje: "Oš ić s nama ili neš?''. Shvatila sam da mi se nema smisla živcirati jer sam bila preumorna jer sam u Vrgorac ranom zorom otišla na rendgen u Dom zdravlja do kojeg me je iz Makarske automobilom dovezao zet koji radi u Vrgorcu. Srećom pa sam imala 100 kuna, a da nisam, čekala bih od 8.30 do poslijepodnevnih sati da zet završi s poslom jer treće opcije nije bilo - govori ova Makarka. Dodaje i kako neće moći dobiti naknadu putnih troškova od HZZO-a temeljem putnog naloga jer je riječ o relaciji manjoj od 50 kilometara.
Iz kojih razloga je na karti od Vrgorca do Makarske vozač napisao Orah-Makarska, kolika je stvarna cijena autobusne karte Croatia Busom od Vrgorca do Makarske ili od Makarske do Vrgorca te iz kojih razloga se 100 kuna plaća od Vrgorca do Makarske ako je poznato da je autobusna karta Prometa Makarske koji je nekada imao liniju na istoj relaciji, koštala 50 kuna, pitanja su koja smo u službenom dopisu odaslali na adrese glavnog prometnog ureda Croatia Busa u Zagrebu kao i njihovoj pravnoj službi koja se bavi žalbama. Ali, odgovora nismo dobili. Zatim smo ''sjeli'' na telefon i redom nazivali brojeve navedene na karti koju nam je priložila naša sugrađanka, ali i one sa službene web-stranice Croatia Busa. Imali smo ''sreće ''pa nam se na jedan od pozivanih brojeva javio službenik koji nas je uputio na zagrebačku centralu, a čija je linija konstantno bila zauzeta. Potom smo stupili u kontakt s gospođom iz pravne službe koja se bavi reklamacijama i pohvalama i koja nam je na pitanje ima li Croatia Bus Odjel za odnose s javnošću, kazala da nema.
- Na upit možemo odgovoriti samo putnici koja smatra da je zakinuta cijenom karte, a ne vama - kazala nam je gospođa kojoj smo pojasnili da smo joj uz dopis priložili i spornu kartu od Oraha do Makarske. Uzalud.
- Odgovor možete dobiti jedino ako vam gospođa da suglasnost - kazali su nam iz Croatia Busa. Pod suglasnost, očito, ne smatra činjenicu koja kaže da nam se gospođa obratila s molbom da njezino iskustvo javno objavimo. Možda smo trebali u javnog bilježnika otići.
Kontaktirali smo i tvrtku Promet Makarska iz koje nam je rečeno da se autobusne karte Croatia Busa prodaju na šalteru makarskog autobusnog kolodvora samo ako im je na dozvoli navedeno da je Makarska stajalište. - Nažalost, Promet Makarska prije nekoliko godina ukinuo je liniju Makarska-Vrgorac-Makarska zbog nerentabilnosti, a cijena karte u jednom pravcu iznosila je oko 50 kuna. Iz Makarske se do Vrgorca Croatia Busom može putovati linijom koja vozi do Ljubuškog, a cijena karte je 109 kuna pa putnik iziđe gdje želi, a u prodaji su karte Croatia Busa od Makarske do Mostara i Međugorja - pojasnili su nam djelatnici Prometa.
Nakon igre ''gluhih telefona'' cijenu autobusne karte od Vrgorca do Makarske odlučili smo fiktivno kupiti na web- stranici Croatia Busa, online kupovinom. E, tek tada smo ostali zbunjeni jer su cijene znatno niže od 100 kuna koliko se plati na licu mjesta u autobusu, točnije karta se može kupiti za 68 kuna. Naime, sat vremena vožnje od vrgoračkog do makarskog kolodvora, od 8.30 do 9.30 sati, Croatia Busom košta 68 kuna jednako kao i autobusom Globtoura, sestrinske tvrtke Croatia Busa. Cijena karte kupljene online od Vrgorca do splitskog kolodvora, do kojeg je potrebno 2 sata i 10 minuta vožnje, košta pak 83 kune, a od Makarske do Splita za sat i 15 minuta vožnje platit ćete 40 kuna. Međutim, karta se ne može kupiti na relaciji Orah-Makarska kao ni Makarska-Vrgorac jer vam odmah ''izbaci'': Nažalost, nismo pronašli nijednu autobusnu liniju koja odgovara vašoj pretrazi'' s time da tražilica uopće ne prepoznaje vrgorački Orah.


Online kupovina ne prepoznaje Orah
AUTOBUSNA PRAKSA CROATIA BUSA *Orah-Makarska, 48 kilometara = 100 kuna
*Vrgorac-Makarska, 38 kilometara = 100 kuna
ONLINE KUPOVINA CROATIA BUSA *Orah-Makarska, 48 kilometara = 'Nažalost, nismo pronašli nijednu autobusnu liniju koja odgovara vašoj pretrazi'
*Vrgorac-Makarska, 38 kilometara = 68 kuna *Makarska-Vrgorac 38 kilometara = 'Nažalost, nismo pronašli nijednu autobusnu liniju koja odgovara vašoj pretrazi'
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Tlimfocit

Danas u 16:55 za Zadar autobusu ne radi klima (isto kao prosli tjedan), a polica za rucnu prtljagu otpala i visi nad sjedalima. Autobus standardno prljav i smrdljiv.

sniff