Promet Makarska - razno

Autor miky, Prosinac 18, 2007, 15:31:43

Lion's Driver

Saznat ću detaljnije... Strpljen spašen. Nisam ih ni ja još vidio uživo

troosovinac

Citat: smogovci.bbb2  u Lipanj 30, 2020, 19:55:38
Godina proizvodnje ???
po senzoru vidiš godinu prizvodnje na šajbi ako je uži 2014g ako je širi 2015g pa mlađe
bela lađa

podgora

#542
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/promet-makarska-ne-zamara-se-epidemioloskim-mjerama-putnicima-prodaju-karte-za-odvojena-mjesta-a-potom-autobus-napune-do-cepa-1033772

Citat:Promet Makarska ne zamara se epidemiološkim mjerama: putnicima prodaju karte za odvojena mjesta, a potom autobus napune 'do čepa'
PIŠE SANDRA BARČOT
22. srpnja 2020. - 09:42

Novo normalno svakako nam je, osim straha od infekcije koronavirusom, donijelo i dvostruka mjerila, i to u svim segmentima života.

Dok je jednima nešto dopušteno, drugima je to strogo zabranjeno, odnosno strogo preporučljivo, a kako "preporuke" nisu definirane – svatko ih tumači na svoj način. Kako kome u danom trenutku treba!

Potvrdu o novom načinu života i primjeni izrečenih mjera – kako kome odgovara – iznijela nam je i naša čitateljica, ljuta na ponašanje prijevozničke tvrtke "Promet Makarska".

– U ponedjeljak ujutro, poslije sedam sati, naše 15-godišnje dijete je, zajedno s još troje malodobnih prijatelja iz Makarske, otputovalo u Zagreb autobusom tog prijevoznika. No, pri kupnji karte, a i ponašanjem vozača tijekom putovanja, svi smo dovedeni u zabludu, te smo dodatno i kao obitelj izloženi mogućoj infekciji koronavirusom.

Naime, prilikom prodaje karata na autobusnom kolodvoru u Makarskoj rečeno nam je kako prijevoznik osigurava razmak između putnika, te su nam zato za četvero djece koja zajedno putuju, a među kojima je i naše dijete, prodali karte s razmakom. Dobili su rezervacije za sjedala broj 9, 13, 19 i 23, a baki koja je kupovala karte za djecu rečeno je kako se na svaka četiri sjedala prodaje po jedna karta radi održavanja razmaka među putnicima, a sve u svrhu zaštite putnika – započinje nam ovu bizarnu priču Ivana Cvetkovski.

Dodaje:

– I sve bi bilo u redu, jer su uvjeti tog "novog normalnog" ispoštovani prilikom polaska iz Makarske, da pri dolasku na prolaznu stanicu do Zagreba, u Split, nisu našu djecu premjestili bez mogućnosti prigovora!

Čitateljica nam kaže da su maloljetnike premjestili s njihovih rezerviranih i plaćenih mjesta, te su ih rasporedili na druga sjedala, dok je ostatak autobusa napunjen u potpunosti.

– Ostalo je samo jedno prazno mjesto u busu! I vozač je našoj djeci rekao da, ako im ne odgovara, izađu iz busa! – ljuti se majka jednog od dječaka putnika, pa dalje pita:

– Je li uopće dopušteno vozaču autobusa premjestiti našu maloljetnu djecu bez našeg znanja, te tako dovesti u potencijalnu opasnost od zaraze ne samo mališane, nego i cijele naše obitelji? Razvidno je kako smo mi kao klijenti dovedeni u obmanu, te smo na osnovi netočnih informacija donosili odluke o stupnju rizika, a time je prijevoznik direktno i indirektno izložio članove naše obitelji i šire zajednice riziku koji nismo prihvatili.

Gospođa Cvetkovski ističe kako su svi zajedno vrlo zatečeni navedenim postupkom jer je nedavno baš u svim medijima bilo objavljeno kako će se provoditi pojačan inspekcijski nadzor autobusnih prijevoznika.

NI KOMENTARA, NI PITANJA
– Nama je šteta učinjena, ali nadamo se kako ćete na osnovi naše dojave moći zaustaviti daljnje nepošteno poslovanje i obmanjivanje putnika – rezimira građanka.

Nazvali smo i tvrtku "Promet Makarska" želeći pitati o konkretnom slučaju. No, ljubazna tajnica kazala nam je kako su čelnici na sastanku, pa smo zvali nanovo nakon dva sata. A tada smo dobili odgovor:

– Nemamo komentara!
A nismo ni postavili pitanje, nismo ni kazali za koji uopće slučaj tražimo njihov komentar.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Frik85

Navodno je ukinuta linija za München?

Lion's Driver


Lion's Driver

Uspostavio se pravi mix lokalnih linija na svega 2 linije koje prometuju cijeli dan. Većina je pokrivena samo Zadvarja nema. Ujutro je Živogošće pa Baška Voda pa dvije Podgore dok su popodne samo Brela i navečer u 8 umjesto Zadvarja ide Gradac.

Paško

MA-553-AM

https://www.dalmacijadanas.hr/sudar-dvaju-autobusa-nesreca-kod-sumpetra-policija-regulira-promet-stvorila-se-guzva/

Citat:SUDAR DVAJU AUTOBUSA Nesreća kod Sumpetra: Policija regulira promet, stvorila se gužva
Policija regulira promet
Autor: D.D. / Foto: D.D. -15. kolovoza 2020.
Oko 11 sati na Jadranskoj magistrali kod Sumpetra u smjeru Splita došlo je do sudara.
Sudarila su se dva autobusa, Promet Makarska i Dalmatinac, pri čemu su na autobusima razbijena stakla. Kako doznajemo od policije, nema ozlijeđenih osoba.
Policija regulira promet, a u blizini mjesta nesreće stvorile su se kolone u oba smjera.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

 a prije tjedan dana.. . naravno 553

sniff

hvala, hvala, na vaš IBAN je uplaćeno 0.00kn  ;)

Paško

Ništa novo, slike kradu otkad je stranice. Bilo bi bolje da su nešto energije potrošili na plaćanje prevoditelja s obzirom na to da im je engleski na stranici katastrofalan. hi
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

#550
Biće da koriste Matin engleski  ;D Budući da ne radim tu već 3 mjeseca ne valja očekivati vijesti od mene, al znam kako j3 dotrana iz Njemačke jedna Setra 315UL. Naime, zbog razbijene 553AM bi 195CA trebala u rashod a dijelovi na 553, a ta nova u zamjenu 195ici. Idiotizam, jer je 195 CA iako je najstarija najbolje očuvanja setra. Logičnije je rashodovani 553 a sjedala iz 553 prebaciti u 195 ili tu "novu". Kolega mi je obećao slike te Setre, slike nisam dobio  >hammer<

XDonald

https://makarska-danas.com/i-po-buri-i-po-kisi-makarski-srednjoskolci-cekaju-po-cetiri-sata-autobus-jer-ih-vozaci-ne-smiju-primiti/

I PO BURI, I PO KIŠI Makarski srednjoškolci čekaju bus po četiri sata, jer ih vozači ne smiju primiti


Zamislite da vašem djetetu nastava završi u 12 sati, vaš srednjoškolac je u Omišu, i strpljivo čeka autobus koji vozi za dva sata. Međutim, u 14, 15 sati autobus prođe, budući je već primio maksimalni broj putnika koji mu dozvoljavaju epidemiološke mjere, a vaš srednjoškolac, zajedno s ostalima, ostane čekati još dva, dva i pol sata kako bi se vratio u Makarsku, gdje napokon stiže oko 17,15. Ovo nije hipotetska nego stvarna situacija, rekli bismo svakodnevna za 50-ak đaka koji pohađaju srednju školu u Omišu. Doduše, ne završi im nastava svaki dan u 12 sati, no autobus u 14,15 je pravi bingo, jer vozači znaju kakva su pravila i ne žele riskirati kazne kako bi ukrcavali još putnika.

U kategoriji još jednog hrvatskog nonsensa, priča je to koju su nam potvrdili i roditelji, među kojima i Emil Nizić, otac učenika 2.razreda srednje škole u Omišu, i Tomislav Đonlić, pročelnik županijskog odjela za prosvjetu, i makarski dogradonačelnik Dražen Nemčić, i načelnik Općine Brela Stipe Ursić, kao i sam direktor Prometa Makarska Igor Tomašić. Gdje je nastao problem? Po svoj prilici, u neusklađenosti pravilnika i – života. Naime, mjere vezane za javni prijevoz osmišljene su zbog sprječavanja širenja zaraze covida, no problem nastaje jer nisu provedive u stvarnom životu od kada su se učenici vratili u školske klupe. Umjesto da se problem predvidi, on se uočava tek sada, u svakodnevnom životu, u kojemu roditelji odlaze po svoju djecu u Omiš, jer ih ne mogu pustiti da satima lutaju gradom.

-Da, prošli sam tjedan išao po sina jer je imao manje sati, a ovi po koje nisu došli roditelji doma su došli tek iza 17 sati. Županija bi trebala riješiti taj problem uvođenjem novih linija, nama je jasno da prijevoznik nije kriv jer mora poštivati pravila, i naprosto ne može ukrcati veći broj đaka, kaže Nizić.

Igor Tomašić, direktor Prometa Makarska, veli kako problem treba rješavati na višoj razini. Oni po ugovoru kao prijevoznik učenika nemaju propisan broj linija, jer po pitanju srednje škole, koja nije obvezna, đaci idu redovnim linijama. Za njih ne postoje posebne, niti ih ugovor obvezuje na uvođenje dodatnih zbog ovakvih situacija.

-Uputili smo više dopisa prema stožerima i Ministarstvu obrazovanja jer se ovo mora riješiti. Mi ne možemo uvoditi nove linije jer nam je to trošak. Rješenje bi bilo u sljedećim mogućnostima: ili da stožer poveća maksimalan broj putnika, ili uvođenjem javne usluge. Po direktivi EU javnu uslugu je RH i resorno ministarstvo trebalo sprovesti još krajem 2019., a javna usluga znači da bi se na nivou županije odredila mreža linija. Primjerice, time bi se riješio problem srednjoškolaca, ali i postiglo bi se bolje povezivanje sredina poput Zagvozda sa središtem županije. To je sad na Županiji, rečeno je da bi se ovo trebalo riješiti kroz veljaču, ali vidjet ćemo. Mi međutim ne možemo voziti kako netko želi jer to košta. Kada su samo maturanti išli u školu, znali smo ići po njih 10 i vratiti prazan autobus iz Splita. Eto, ja bih volio da mi ministarstvo kaže kojeg učenika s pokazom za smijem voziti, a kojeg ne smijem, jer ih ne možemo povesti sve, kaže nam Tomašić.

Tomislav Đonlić kaže kako su s problemom upoznati. – Nastojat ćemo to riješiti kroz naredni tjedan. Tražili smo mišljenje stožera koji bi eventualno dozvolio veći broj odnosno veći postotak putnika, kako bismo mogli sve primiti, kratko nam je kazao Đonlić.

Inače, prijevoz srednjoškolaca sa 75 posto sufinancira država, a preostalih 25 posto preuzimaju jedinice lokalne uprave, odnosno prijevoznik.

Osim problema sa srednjoškolcima koji se školuju van Makarske rivijere, postojao je i problem s putnicima na potezu Makarske rivijere. Bila je, naime, ukinuta jedna linija, kako nam je kazao načelnik Brela Stipe Ursić, no ta je linija vraćena. – Problem je bio što su učenici kasnili u školu zbog peripetija s autubusom budući im autobus nekad jednostavno ne bi stao. Našli smo rješenje, a ako bude trebalo plaćati i još jednu liniju, kao Općina smo spremni, kazao nam je Ursić dodajući kako je u Njemačkoj taj problem riješen unatoč tvrdom lockdownu, pa se autobusi pune, kaže, prema potrebama.

Dok se problem ne riješi, oko čega akteri ove priče "nastoje", djeci ne preostaje ništa drugo nego čekati. I autobus i donošenje novih pravila. I rješavanje realnog problema u obrazovanju.

Paško

Ova nam je afera promakla...

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/vlasnik-prometa-makarska-gradi-benzinsku-crpkue-na-dugisu-oglasila-se-udruga-osejava-kako-je-i-zasto-izdana-dozvola-ugrozava-zdravlje-ljudi-1080437

Citat:'Promet Makarska' gradi benzinsku crpku na Dugišu, oglasila se Udruga 'Osejava': 'Kako je i zašto izdana dozvola? Ugrožava zdravlje ljudi!'
PIŠE DIJANA TURIĆ
27. veljače 2021. - 12:18

Zbog gradnje benzinske crpke na Dugišu u blizini poluotoka Osejava, u vlasništvu tvrtke "Promet Makarska", pobunila se Udruga za održivi razvoj "Osejava Makarska", koja je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Građevinskoj inspekciji Split, Državnoj geodetskoj upravi (geodetska inspekcija), te upravnoj inspekciji Ministarstva pravosuđa i uprave i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike poslala dopis u kojem traže hitni upravni i inspekcijski nadzor nad izdavanjem sporne građevinske dozvole od Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Makarske, a zbog sumnje u niz nepravilnosti u postupku njezina izdavanja prema Zakonu o gradnji.

Kako stoji u dopisu, građevinska dozvola za benzinsku crpku s pratećim sadržajima izdana je 27. studenoga 2020. godine, a postala je pravomoćna 1. prosinca, što je, kako napominju, u suprotnosti sa Zakonom o upravnom postupku.

A STRANKE U POSTUPKU?
– Građevinska dozvola koju izdaje nadležni gradski ili županijski ured izvršna je, ali ne i pravomoćna. Pravomoćna postaje istekom roka od 15 dana, u kojem je dopuštena žalba. Ako se nitko u navedenom roku ne žali, potrebno je s izvršnom dozvolom otići kod nadležne službe, koja će pečatom potvrditi njezinu pravomoćnost. Također, zakonodavac je u Zakonu o lokalnoj samoupravi i upravi iz 1992. godine, a potom i Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi iz 2001. godine, propisao obveznu primjenu Zakona o općem upravnom postupku u upravnim postupcima pred tijelima lokalne i područne (regionalne) samouprave. Može se utvrditi da su jedinice lokalne samouprave sasvim sigurno obvezne postupati po odredbama Zakona o općem upravnom postupku. U dozvoli se navodi da nema stranaka u postupku, što je čudno, jer ako izuzmemo "Promet Makarska" d.o.o., s istoka čestica katastarski graniči s "Javno dobro putevi Makarska" i tvrtkom "Mitis" d.o.o., koja je opunomoćenik Županijskih cesta koji su ishodili dozvolu za priključak "Kaufland Hrvatska" k.d. Zagreb – navode iz UZOR-a "Osejava", te napominju da se dozvola poziva na čl. 74 Prostornog plana uređenja Grada Makarska koji se odnosi na poslovne građevine, a u kojem se nigdje ne navodi benzinska crpka.

– Benzinske crpke najčešće se klasificiraju kao prometne ili infrastrukturne građevine, te su često zasebne kategorije u ostalim planovima, dok se u navedenom Planu ne spominju. Postoji zakonska regulativa propisana za infrastrukturne građevine poput benzinskih crpki. Radi se o benzinskoj crpki u neposrednoj blizini stambenog naselja. Kako i zašto je uopće izdana dozvola za benzinsku crpku u naseljenom dijelu grada, mimo jasnog tumačenja odrednica plana na javnim raspravama, u kojem se nigdje ne navodi da se radi o čestici infrastrukturnog prometnog sustava na kojoj se može graditi benzinska crpka? – kažu iz UZOR-a "Osejava".

UDAR NA PLUĆA GRADA
Također, iz UZOR-a "Osejava" navode da benzinska crpka predstavlja visoko rizičan objekt s obzirom na potencijalne eksplozije i požare, do kojih može doći zbog subjektivnih i objektivnih razloga, a posebno u naseljenom području. Benzinska crpka može imati štetne posljedice za zdravlje ljudi koji žive u neposrednoj blizini, što je potkrijepljeno mnogim studijama za zaštitu okoliša koje analiziraju štetan utjecaj crpki na malim udaljenostima od zgrada na zdravlje ljudi. Zbog toksičnih i kancerogenih spojeva, preporučljiva udaljenost crpke ne smije biti manja od 50 metara, što nije slučaj s planiranom gradnjom ove crpke. Kao da nije dovoljna već jedna benzinska na udaljenosti od 100 do 150 metara, nego se štetnost za zdravlje ljudi umnožava.

– Crpka se nalazi uza sami rub park-šume Osejava, koja predstavlja zelena pluća Makarske i koja je omiljeno šetalište i sportsko-rekreativno područje, stanište raznolikog biljnog i životinjskog svijeta. Trebalo bi se osvrnuti i na Zakon o zaštiti okoliša u kojem se navode ciljeve zaštite u ostvarivanju uvjeta za održivi razvitak – zaštita života i zdravlja ljudi, biljnog i životinjskog svijeta, krajobrazna raznolikost, sprječavanje i smanjenje onečišćenja okoliša, uporaba obnovljivih izvora... Navodi se i da bi prostorni planovi trebali biti instrument zaštite ljudi i okoliša, dok ovdje imamo slučaj bezobzirne manipulacije, stavljanje profita i interesa pojedinaca, a nauštrb zdravlja i okoliša u cjelini. Smatramo da se ne mogu samo deklarativno donositi zakoni, a u stvarnosti ne poštovati njihove odredbe – upozoravaju iz UZOR-a "Osejava".

Bez glasa
Komentar na dopis UZOR-a 'Osejava' zbog gradnje benzinske crpke u Ulici Stjepana Ivičevića 60 pokušali smo dobiti i od vlasnika tvrtke 'Promet Makarska' Mate Jujnovića, koji nam se nije javljao na telefon.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

podgora

#553
Ex MA-195-CA

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

sniff

Citylineri i Starlineri zadnje generacije ne voze više ? Godinu i tri mjeseca nije niiti jedan zabilježen u prometu.