Dragi moji forumaši i kolege vozači,dozvolit ću sebi i napisat par riječi na ove slike što sam vidio.
Najprije velika čestitka što su sačuvane i što su dospijele na forum.
Naime ja sam Mostarac i imao sam 13 godina kada se održao sajam u Mostaru u prostorima Soko tvornice,gdje je na izložbi bio volvo od tadašnjeg Croatia turista AV120
i Varaždinska katnica.U to vrijeme, točnije godinu dana prije,za predizborni skup Hereceg Bosne napravljen je prvi VOLVO AV 120 obljepljen tzv.šaharama bijelo crvenim poljima i prve kilometre je napravio prestavljajući HDZ-ov program.
Pošto je u to vrijeme Autoprevoz putnički saobraćaj,imao u svom voznom parku 2 mercedesa RHD 404,7 neoplana i nešto starije Yugoslavije sanosa i dubrava,ovaj ponosni Mostarac iz SOKOLA nije trebao dugo ,nego samo biti viđen i pojavljen u javnosti,uzeti sve nagrade i simpatije i ponosno se šepurit svojim izgledom i kvalitetom.
Nakon prvih kilometara cca 1500,dospio je u Autoprevoz. Nemoram vam puno opisivat moj adrenalin kada sam ušao kao osnovoškolac za upravljač i pogledao na šoferšajbu..Sve simpatije i favoriti buseva, za mene su jednostavno ostali u tom trenutku u tom autobusu.Da bude stvar još vatrenija taj bus ne da je podigao prašinu među vozačima,nego nažalost i svađe;znate kako to biva među kolegama kad je u pitanju "novo".Zaduženje busa je dobio vozač imenom Hrvoje Mikulić,koji sada vozi u globtoura naravno volva,najmlađi pojedinac tada u firmi.Da mu je bilo teško nosit se sa kolegama i njihovom ljubomorom upravo je tada iskusio,ali i danas se prisjeti toga događaja i sretnih kilometara što je napravio s njim.Pošto smo rodbinska veza pružala mi se prilika svako malo bit putnik u tom busu i mjesto mi je bilo u početku hodnika na prvoj stepenici.Taj zvuk mjenjača i snaga motora u brdima jednostavno je u meni urezala svaki sekund putovanja.Moram naglasit kako je moj drugi favorit mercede 404,ali od tada ljubav ide samo volvu.I ove godine 1999.kada su na sajmu prestavljeni ovi ljepotani nisam imao potrebe obilazit druge izlagače,naravno ostao sam uz njih.
Na žalost vremenom koje je donijelo tužan kraj za eurobusa donijelo je i jedan nemir u meni i neku ogorčenost prema pojedinim ljudima što su uspijeli sve to dovest u propast.
Da se vratim u vedriju temu. Moram se pohvalit kako u vrlo brzom vremenu kupujem bus,prvi za sada,i odlučujem se na Volva AV120.
Neću biti dug i opširan samo obećajem da će slike i ime firme biti dostavljene na forum.
Hvala ljudima i kolegama što imaju ljubavi prema tim busevima i što čuvaju ovako lijepe moje dječije uspomene,svaka čast
Pozdrav od M.M.