Pitanja korisnika i obavijesti moderatora

Autor manoplan, Prosinac 04, 2007, 18:55:56

Nalc

Meni automatski napravi resize. A slikane su sa 8 Mp kamerom i direktno uploadane bez prethodnog prepravljanja.

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk


Servis

Tapatalk se usklađuje s postavkama foruma tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Nalc

Jep.... Evo pol sata nakon prijašnjeg posta unacio jednu slikicu kretenskog parkiranja na Forum.hr i normalne je veličine.

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk


Dreamwalker

Puno hvala dečki. Nisam to još koristio, ali namjeravam pa mi je draže prije pitat nego kršit pravila na forumu ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

Zašto se nemože postaviti slika u jpeg formatu?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

Koristiš li servise za upload slika, što vjerujem da da, jer drugačije nije moguće, onda:
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=1306.0

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

#172
Ja imam jedno ozbiljno pitanje za Global Moderatore i Administratore.

Zadnjih mjesec ili dva na ZET pdfu vlada totalni kaos. Zašto se nekim članovima dopušta i do kad se misli dopuštati konstantno trolanje, spamanje i pokretanje rasprava bez uvažavanja bitnih činjenica i argumenata? Zašto se dopuštaju neumjesni kometari upućeni forumašima koji su podigli ovaj forum i čije je znanje, poznavanje problematike i autobusni entuzijazam od neizmjerne važnosti za kvalitetu ovog foruma? Jedan primjer se dogodio i noćas kad je jedan forumaš komentirao kako nam kolega Ivan neće nedostajati, a bome je i danas nastavio s trolanjem. Tih primjera ima više u zadnje vrijeme, a i oni najružniji od noćas nisu pobrisani ni sankcionirani nego su premješteni u drugu temu. Zašto se dozvoljava totalno nelogički spam? S druge strane se na zadnje noge skače kad netko od starijih, i puno puno korisnijih forumaša objavi link na tekst bez citata.
Ruši nam se kvaliteta, nabijaju se postovi, a od zadnjih možda 500 je 60% beskorisnih i nadasve glupih komentara tipa: "Kad dođu MANovi, nek se njima ne voze fanovi Citelisa" ili "Jedan tip autobusa je smeće a drugi je vrh". Niti jedan iole ozbiljan tematski forum si takve stvari ne dopušta i padobranci s onakvim ponašanjem bi u najmanju ruku bili ugašeni za maksimalno 3 dana. Gdje su ti Moderatori i zašto se to dopušta? Ako nemate vremena, onda dajte nekome mlađemu da to izmoderira i zadržite kvalitetu. Recimo, super potez je bio dati ovlasti kolegi amfan koji se stvarno trudi i jedna je od svijetlijih točki ovog foruma. Tjerate kvalitetne forumaše kojima je muka kad vide 25 postova od nikakve koristi i kad moderatori dopuštaju da se njihova vrijednost ne cijeni onako kako bi se trebala.

Vjerujte, pratim forum od 2009. i puno sam toga naučio na ovom forumu. Registrirao sam se 2013. i pokušavam doprinjeti kvaliteti foruma na način koji mogu, ali i uvažavam znanje i entuzijazam drugih kolega. Uz ovaj forum, regan sam na još 2 tematska, a imam i doticaj s još nekoliko foruma i nigdje, osim ovdje takav način ponašanja ne prolazi.

Hvala.

Dreamwalker
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Ja sam povremeno pokušavao uvest reda, al sam na kraju ja bio ukoren od strane ostalih moderatora da možda to nije najbolji način jer dolazi do odlaska članova na kojima sam kao trenirao strogoću.  Pa onda više ne brišem, nek piše svako šta oće, nek jebe mater kome oće i nek se pravi pametan kolko god oće, ja ne brišem više ništa.

Dreamwalker

Imam jedno pitanje u vezi slika.

Ako se slike u privitku automatski smanjuju na 1024x768, jel to znači da je povećana dozvoljena rezolucija ili i dalje vrijedi 800x600?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Paško

#175
Sam si sebi odgovorio na pitanje. 1024x768 je sad maksimalna rezolucija.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

Zbog čega na forumu stoji da teme nisu pročitane (kad se uđe na web), a one u biti jesu priko Tapatalka. Nepročitana tema na glavnoj stranici svjetli, ali onda kada se uđe u nju nema ništa jer je u biti pročitana.?

Stvara se osjećaj zbunjenosti i nepreglednosti među stvarno pročitanim temama i onim novim koje se trebaju pročitati kada se poslije uđe na forum.

Jel se to može ispraviti di ili to mora bit tako?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Servis

#177
Zato jer je Tapatalk prilično loša aplikacija (nažalost nema bolje)... Piše da je taj bug ispravljen prije 2 mjeseca, ali očito nisu ispravili. Probaj skiniti noviju verziju ako već nemaš.

Marek

Ne znam baš da je do verzije Tapatalka, na drugim forumima radi normalno.

Servis

Također SMF forumi ili drugi?