Slike iz 2017.

Autor Bari, Siječanj 05, 2017, 22:18:54

Bari

Za početak godine od svega pomalo

597


669


681


684


701
KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Neko

Zašto ovi plinaši nemaju boju firme, nego izgledaju kao ZET?

kico101

Vidiš, to se i mnogi pitaju. Racionalnog objašnjenja ja još nisam pročitao. Službeno objašnjenje je da su autobusi pogonjeni stlačenim plinom znatno ekološki prihvatljiviji i da ih se na taj način želi i izdvojeno prikazati građanima. Kod objašnjenja odabira boje, spominjala se i namjera da ona bude slična nijansi koja je nekada bila osnovna boja Autotrolejevih vozila. Naravno, tko nije potpuni daltonist, može uočiti da ova RAL nijansa nije niti slična staroj sivo-plavoj nijansi, ali koga briga.

Ono što nigdje nisam pronašao je neka studija koja bi pojasnila koliko je CNG pogon "čistiji" ( manje polutanata ) od standardnog EURO 6 dieselskog pogona, pa sam osobno dosta skeptičan. Naravno, to onome tko je kupio ova vozila i nije bitno, jer se morao ispoštovati ugovor koji uključuje uvođenje 40 CNG autobusa u Autotrolej ( ove godine trebalo bih ih doći još 10 ).

I još jedna stvar. Ako se već išlo na izdvajanje ovakvih autobusa bojom, nije mi jasno zašto su im se pridavali novi GBR od 801 nadalje. Sada već imamo diesele do gbr 739. S obzirom na urbanu anglomeraciju, kao i starost postojećeg voznog parka gdje je gotovo 50 vozila starije od 19 godina ( do gbr 650 ), izgledno je da će se u slijedećim godinama morati nabavljati i nova diesel vozila. U ne tako dalekoj budućnosti doći ćemo do gbr 799 i što tada? Hoće li se ići ponovo na 300-? Ako se kupi kakav hibrid , hoće li dobiti gbr 901-?

Dosta je tu pitanja. Vidjet ćemo što će sadašnja uprava Autotroleja promišljati za dalje. Mislim da će biti interesantno.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Matija87

mislim da bi za koju godinu valjalo ove plave autobuse lakirat u narančasto , jer građane ionako ne zanima koji je bus koje boje i zapravo većina prigovara da nam busevi izgledaju kao oni zetovi u zg. Bitno im je samo da vozi.

citaro

Gledam i ne vidim po cemu ti busevi izgledaju kao zagrebacki? Niti je priblizno ista nijansa plave, niti je skroz plav, vec jos obljepljen.

LD470

Mene je prijateljica jednom prigodom sat vremena uvjeravala da su citelisi kupljeni polovni iz zagreba zato jer su plave boje.

Bari

657 u snijegu
KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !