Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

NP-549


Čelični


pehar_11

Ne znam je li prerano pitati, i je li ovo pravo mjesto. Zanima me planira li Autotrolej ove godine na liniji 1 u oba smjera koritisti harmonike (barem na nekim polasima), pogotovo tijekom ljetnih praznika? Pitam čisto jer me zanima s obzirom da je prošle godine školska godina završila 23.6 (ako se ne varam) i jedinica je bila krcata u oba smjera (očekivano) na zadnji dan škole, no Trolej je, naravno, koristio Citelise u kojima je bilo 250 ljudi, tako da je vožnja od Fiumare do Plumbuma trajala 40 minuta jer autobus nije jednostavno mogao voziti od količine putnika u njemu. A pitam jer je to ipak ljeti jedna od prometnijih linija (izuzetak 32 i još par linija) s obzirom da povezuje dvije najpopularnije riječke plaže...

Ne znam ima li smisla Troleju pisati mail vezano za 21.6 da organiziraju barem za taj dan harmonike jer ljudi koji se voze na toj liniji ispadaju žrtve od navale učenika koji idu partijat na Pećine i Bivio. Ako je logistički zahjtevno i neizvedivo - ok. Samo me zanima.
vrijeme je novac?!?

NP-549

Bit će zglobni.

Al možeš svejedno podsjetit ;)

marko745

#1504
Ne znam kako su slozena zaduzenja u prigradu, ali evo, volio bi pohvaliti ekipu koja vozi Crossway 749, buduci da se dosta cesto znam voziti u njemu, bilo iz Kraljevice ili iz Kostrene. Nikad kad sam se s njima vozio nisu bas kasnili, a i ako jesu to je zaista bili radi guzvi, pobrinu se da je u busu uvijek ugodna atmosfera(hladjenje, grijanje, cak i dobra muzika), uvijek sve uredno ljuduma objasne gdje je sto ako im nije jasno, o cemu sam se osvjedocio vise puta, ne voze ni prebrzo ni presporo, taman kako treba.
Ista prica vrijedi i za ekipu iz 752.
Vjerujem da se i drugi trude koliko mogu, ali evo ovo je ono sto sam najvise zapazio jer me "potrefe" da se s njima vozim.

Vanjac

#1505
Nisam znao gdje napisati ovo ali mi se ova rubrika činila najprikladnijom. Danas, dana 08.06.2022 oko 20:00 sam prisustvovao jednom ogavnom i nadam se nesvakidašnjem događaju. Nalazio sam se na parkiralištu Hidro preko puta Školjića i promatrao parkirane autobuse. U jednom trenutku se autobus vozio unatrag te je udario retrovizor autobusa iza sebe nakon čega se čuo zvuk loma. Osoba koja je izašla iz autobusa, nisam siguran radi li se o vozaču ili nekom drugom djelatniku Autotroleja, ali prema odjeći mislim da se radi o mehaničaru, pogledala o čemu se radi i nakon što se osvrnula oko sebe uputila se natrag u autobus te ga pomakala metar naprijed. Nakon što je pomakla i isključila autobus ponovno je izašla i pogledala retrovizor autobusa iza sebe. Nisam mogao vidjeti je li došlo do većeg oštećenja s obzirom na udaljenost od samog mjesta ali po zvuku bi se dalo pretpostaviti da je. Nakon svega ovoga je uslijedilo nešto što me stvarno iznenadilo. Ta ista osoba koja je udarila autobus iza sebe je odlučila na kraju ni više ni manje nego urinirati po njemu.

marko745

Imam pitanje, zanima me što mislite o ovoj situaciji, dogodilo se mojoj poznanici, a i objavila je post u grupi Volim grad koji teče.
Navodno je 752 kretao s Zlobina jučer i gospođa je ušla sa mačkom  koja je bolesna i išla je s njom kod veterinara, a mačka je bila u pripadajućem boxu, transporteru, znači nije bila van toga. Šofer, koji je navodno neki sijedi koji ima kosu vezanu u rep(prvi put čujem za njega) joj je na vrlo arogantan način rekao da "nije dužan voziti životinje u busu i što ona misli tko je." E sad  nivo kulture komuniciranja dotičnog je očito nula, ali me zanima postoji li neki zakon da se životinje ne smiju voziti u boxu u busu, uredno spakirane, bez da ikome smetaju, ili se baš ne smije? Jer od jede osobe sam čuo jedno, a od druge drugo po tom pitanju.

NP-549

"Način pružanja komunalne usluge" je mjesto gdje je sve detaljno objašnjeno.

mivano

Ja se sjećam da je često jedna gospođa s Drenove vozila mačku u boxu i nitko nikad nije pravio probleme.  Mačka je čak bila vrlo glasna.
U to vrijeme je taj polazak već držala Kapena (11:30 s Lokve).

marko745

Citat: NP-549  u Lipanj 09, 2022, 18:25:43
"Način pružanja komunalne usluge" je mjesto gdje je sve detaljno objašnjeno.
Hvala na odgovoru, sad sam vidio, znači jasno je tko je tu u krivu.

Matija87

Citat: marko745  u Lipanj 09, 2022, 17:37:07
Šofer, koji je navodno neki sijedi koji ima kosu vezanu u rep(prvi put čujem za njega)
gospodin je dosta dugo šole u troleju , ako se ne varam bio je na nekom natjecanju u vožnji autobusa (i odnio pobjedu)!

pehar_11

Nevezano za ovu temu, zanima me zašto vozači nemaju uniforme? Pod "uniforma" mislim na nekakvu košulju ili nešto gdje je jasno istaknuto "Autotrolej", a ne da vozači voze u zelenim, plavim, rozim majicama, košuljama itd. Nije da mi smeta, već mislim da vozač s uniformom predstavlja jedno ozbiljno i profesionalno komunalno društvo, a ne ovako da svatko ima svoje. Eto, baš me zanima gdje je problem. Vidim da "stariji" vozači uvijek imaju uniformu, a ovi "noviji" nemaju. Kako to?
vrijeme je novac?!?

pehar_11

Gbr. 833 danas nije ostvario polazak br. 55 iz Veprinca za Opatiju u 18:15. Što je bilo, i zašto, ne znam.
vrijeme je novac?!?

Boky719

Citat: pehar_11  u Srpanj 01, 2022, 18:40:58
Gbr. 833 danas nije ostvario polazak br. 55 iz Veprinca za Opatiju u 18:15. Što je bilo, i zašto, ne znam.
Ostao u kvaru

Poslano sa mog M2101K9G koristeći Tapatalk


Čelični

#1514
Vijest sa web stranice Autotroleja o natječaju za izbor i imenovanje direktora, sad mene zanimaju neke stvari. Da li postojeći direktor Autotroleja gospodin Alberto Kontuš ima pravo na još jedan mandat ? Naime čuo sam od nekih vozača da je sposoban kao direktor i puno je doprinio izlazu Autotroleja iz krize u kojoj je bio.
https://www.autotrolej.hr/

21.09.2022.
Temeljem odredbe članka 35. i 36. Društvenog ugovora Komunalnog društva AUTOTROLEJ d.o.o. Skupština Društva raspisuje

NATJEČAJ

ZA IZBOR I IMENOVANJE DIREKTORA

Za direktora Društva može biti imenovana osoba koja, pored općih uvjeta utvrđenih člankom 239. stavak 2. Zakona o trgovačkim društvima, a u vezi članka 423. stavak 1. Zakona o trgovačkim društvima ispunjava sljedeće uvjete:

da ima VSS/VII-1 stupanj stručne spreme (diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij)
da ima najmanje 5 (slovima: pet) godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima
organizacijske sposobnosti, sklonost timskom radu, komunikacijske vještine
Uz prijavu, natjecatelji trebaju priložiti:

životopis
dokaz o stručnoj spremi (original ili ovjerena preslika diplome)
dokaz o ukupnom radnom iskustvu (original ili ovjerena preslika ili elektronički zapis izdan putem portala e-Građani o podacima o radno pravnom statusu koji se vode pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje)
potvrdu poslodavca ili preslike ugovora o radu o radnom iskustvu na rukovodećim poslovima
potvrdu o državljanstvu (original ili ovjerena preslika domovnice ili elektronički zapis izdan putem portala e-Građani )
uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od 3 (slovima: tri) mjeseca od dana objave ovog natječaja (original ili ovjerena preslika ili elektronički zapis izdan putem portala e-Građani)
pisani dokument ,,Vizija društva do 2026. godine"
Ispunjavanje uvjeta organizacijskih sposobnosti, komunikacijskih vještina i drugi uvjeti, utvrđuju se uvidom u životopis i dokumentacijom priloženom uz prijavu na natječaj.

Direktora imenuje Skupština Društva na vrijeme od 4 (slovima: četiri) godine.

Rok za podnošenje prijava je 15 (slovima: petnaest) dana od dana objave natječaja u javnom glasilu.

Prijave se podnose na adresu: KD Autotrolej d.o.o., Školjić 15, Rijeka, s naznakom "Natječaj za izbor i imenovanje direktora."

Nepotpune i nepravovremeno pristigle prijave neće se razmatrati.

O rezultatima izbora natjecatelji će biti obaviješteni u roku od 10 (slovima: deset) dana od dana donošenja odluke Skupštine Društva o imenovanju Direktora.