ex Livno bus, Livno

Autor Tomek, Ožujak 09, 2009, 20:25:57

Sule

Woow odlična slika inače ovaj bus imamo na slici samo rashodoavnog iza garaže. Tako da je ovo prva slika ovog busa i sa ovom shemom koja niie bila zastupljena na drugim busevima. Postoji li link od ovog albuma?

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Paško

Nema nikakvog albuma, čovjek je to objavio u grupi Omnibus na Facebooku uz Autotransov TAM koji je noćas ovdje postavio NP-549.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Sule

13.1.2000. iza naplatnih kućica Lučko u smjeru Zagreba.

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Paško

Dubrava Čapljinaprevoza i TAM-ovi sa skinutim naljepnicama Bosne Livno (jedan ima garažni broj 162) - izbjeglice iz Sarajeva u Splitu 1993. godine. Autobusi nemaju reg. pločice. Osim njih, na splitskom kolodvoru ili u dolasku vide se Autopoduzeće Imotski, Promet Makarska, Jadrantrans Vrgorac(?), Autotransport Šibenik, Autotrans...

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#409
Budući da se na njoj vide tri TAM-a 190 A 110 T Bosne Livno, najbolje je da ide u ovu temu. Fotografija splitskog kolodvora iz privatnog albuma jednog prijatelja snimljena gotovo sigurno 1990. godine. Još su tu i tri Dubrave vlasnika: Croatia Zadar Line, Jadrantrans Vrgorac (?) i vjerojatno Autoprevoz Mostar
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Aki_li

Pozdrav, da li je neko zainteresiran za neke stare stvari od Livno Busa? Tipa stare karte i jedna velika slika od Neoplana N116/3, kartone vozila, relacijske table. Ako je netko zainteresiran neka se javi na facebook Arman Hadžić, pa da mu pošaljem slike od tih stvari. LP

Paško

Aki_li nam šalje fotografije Skylinera 460-E-289 koje su nastale kad je bio na prodaji 2005. godine. Prodaja se nikad nije dogodila pa je rashodovan. Prvi je put registriran krajem 1994. s LI-546-AB da bi 1997. prešao na splitske tablice ST-380-DR (trebale bi biti sa zelenim znakovima), sljedeće godine se vratio na LI-246-AD i na kraju dobio ove BiH.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Sule

Slike su savrsene!!! Cak izgleda i jako ocuvan na slikama s obzirom na godine i prijeđene km sto se vidi po unutrasnjosti.

I samo da ispravim netocne tvrdnje. Skyliner nije rashodovan nakon ovog pokusaja prodaje nego je dobio drugu masku i nove tablice 685-M-785 i jos ostao u prometu jedno 4-5g. ne znam tocno do kada ne mogu se sada sjetit. A naljepnice koliko mogu vidjeti po slikama su samo preko photo shopa izbrisane ili su napravljene nove? I ovo je slikano u Livnu ispred njihovih garaza. Svi znamo price o tome kako je gubio zadnju osovinu i tockove, motor itd....

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Paško

Nisam ni mislio na to da je odmah rashodovan, nego samo da nije prodan. Rashodovan je nakon propasti Livno busa. Gledajući fotografije, prema nekim detaljima čini se da je stvarno riječ o Photoshopu. Prilično dobar posao za to doba (ako stvarno jest) iako mi baš i nije jasan razlog.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Aki_li

Citat: ROAD  u Travanj 06, 2016, 09:30:14
Evo slike kako sam obećao.













I Avtomontaža je tu ali nije se moglo doći do nje.
ovako je i skončao život, isti dan su svi odvezeni koliko znam

MAN464

#415
Odlicnoooo, super slike dajte jos :)

inace ovaj sky je do kraja imao original masku a n116/3 je u originalu imao onu stariju, evo slika

https://www.facebook.com/livremeplov/posts/2639133682978606
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Sule

Samo govorim kako je bilo jer se jako slabo sjecam ove maske sa kojom je i dosao iz tvornice iz Njemacke, niti se sjecam razlog promjene. Cak ima i neke ratkape koje mu savrseno pristaju koje su zamjenile plasticne. Samo nisam znao da je i ovaj bio jedno vrijeme na ST tablicama mislio sam da je samo drugi Skyliner bio u splitskom dijelu firme. A jedne LI tablice su vidljive u spotu pjesme grupe "Minerska sibica". Uglavnom jako mnogo istroseno vozilo do samoga kraja sa ogromnom kilometrazom ako se ne varam.

A vjerojatno nisu htjeli skidat naljepnice i narucivat nove pa su samo zatrazili da ih se izbrise kompjuterski zbog oglasa za prodaju kao sto se inace i radi ili? U svakom slucaju za to vrijeme i jos u Livnu jako dobro odrađen posao uređenja slika.

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Sule

@MAN464 i jesi i nisi u pravu vezano uz Skyliner i njegovu masku. Znaci on je tvornicki dosao sa maskom od N122/3 koja mu i pripada. Crne boje sa zutom krivudavom crtom ali onda s vremenom ne znam tocno razlog dobiva istu takvu masku ali sivkaste boje od necijeg drugog Skylinera mozda ima na forumu i od kojeg tocno. Ne sjecam se vise?

Dok je Cityliner N116/3 sa motorim od Scanie koji je ujedno i dosao prvi kao prinova u tadasnju firmu imao staru masku o kojoj govoris koju su isto promjenili ne znam tocno kada i zasto mozda kada mu je crkao novi motor pa su mu donijeli i novu masku sa novin motorim jer je bio pod garancijom, ne znam stvarno?

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Aki_li


Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!