Cabrio bus

Autor dulib, Studeni 24, 2007, 14:52:00

man750

Citat: Majstor  u Kolovoz 03, 2009, 23:17:37
Kako služe i koliko su prešli km od prerade u kabrio jel skoro treba još kabria ???
Cini mi se da sluze dobro i da nisu promasaj. Putnika ima . Barem kad ga vidim u voznji. Koliko kilometara su prosli ne znam ,ali  uvijek vozi samo jedan dok je drugi u rezervi, tako da mi se cini da trenutno nema potrebe za jos cabrio buseva. A i Libertas mislim nije u situaciji da sada financira jos prepravki, pogotovo sto ih je "politika natjerala" da kupe 10 novih gradskih buseva, a onda su desetak gradskih starih uglavnom 4 do 5 godina pretvarali u skolske i prigradske.
A rate kredita treba otplacivati.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

dulib

služe dobro kao i ostali su220, i nisu promašaj, no ipak to što jedan vozi a drugi stoji u rezervi nije dobro. uz redovnu vožnju prvog na 'city tour' drugog bi trebalo prodavati za posebne vožnje čime bi zaradio više nego prvi na redovnoj liniji.
međutim, malo ili gotovo nikako se takvo nešto nudi turističkim agencijama, a da ne spominjem nekakav marketing kojeg u libertasu uopće nema. dakle ovaj drugi je rezerva jer ne daj bože da se propusti neki redovni polazak zbog kvara prvog. po meni to je potpuno krivo, neuposlenost drugog je puno veči gubitak nego gubitak zbog izostanka kojeg redovnog polaska zbog kvara.
i trebalo je još 2 ili 3 busa prepraviti u cabrio, u tom bi slučaju jedan u rezervi sasvim bio opravdan.

Majstor

U tom pravcu je bilo moje pitanje o još cabria
U Dubrovniku je sezona duga a agencija more
Zatim ministarsvo prosvjete tu i tamo organizira neke izlete pa školu u prirodi zašto ne i u Dubrovnik pa razgled grada cabriom em doživljaj em učenje o starom Gradu
Ima masa mogućnosti samo malo volje / al i novaca  :'( :'( /
Samo mi sudite pošteno !

Garage

Da, bilo bi jako dobro da se cabrio-busevi mogu iskoristiti 100%, da služe kao Panorama city buses kao u Londonu, Parizu ili Berlinu. U biti ne znam kako funkcioniraju te linije u Europi, ali gotovo u svakome dokumentarcu se potkade slika i tih buseva.
Dubrovački Cabriji imaju predispoziciju za postati panorama bases, ali jednostavno dolazi se do dead-enda. Dubrovnik, a prema svemu sudeći, ni ostali gradovi u RH nemaju potrebnu turu koja bi zabavila turiste 60 ili više minuta. Koliko znam, Zagreb uopće nema Panorama buseve, kao što ima Split, Šibenik, Rijeka/Opatija i Dubrovnik.

U gradu imaju gledati-što? Nažalost, Dubrovnik izvan starih gradskih zidina nema što ponuditi turistu što bi ovaj mogao fotkati ili se ludo zabaviti.

Majstor

U krivu si
Zagreb ima 2 kom ; jednog Mbenz 0 405 i jednog Automontaža Man midibus
U izradi u istoj radionici koja je radila Du kabri-e rade se još 2 kom 0 405
1 kom Man SL 283 iz 2004.g. i u razvoju ima projekt za mini Man NM 152 i 0 405 N2 kao katni panoramski bus
za sada su u radu 0 405 i Man SL 283
Uz te kabrio buseve Zagreb ima i 2 kom turističkih vlakića / jedan replika novog HR tramvaja a drugi retro look ko oni stariji već viđeni po obali /
Samo mi sudite pošteno !

Garage

Isprike na ishitrenosti. Pojma nisam imao za zagrebačke panorama buseve.
Dobro, Zagreb je velik, i kamo god da odvedeš gosta, ovaj će nešto uslikati. Manji gradovi pate od nedostatka "veličine".
Dubrovnik jednostavno geografski nije velik da bi mu cabrio busevi bili isplativi. Šteta, ali tako je.

medo

oprosti molim te kako to misliš nije geografski velik da bi bili isplativi? stari nema ovdje tko puknut šakom o stol, ti cabriji slobodno mogu voziti turističke ture od prevlake do stona, i kamo god odvedeš gosta isto će imati što uslikati čak i više nego u zagrebu, (nije da podcjenjujem zagreb ali ovo je istina), da ih ima i 10 bili bi isplativi ali onome tko zna svoj posao i kome je stalo do toga što radi.

Garage

Pa, navedi za što i kako bi bili isplativi?
Zagreb je fizički velik grad i normalno da će se turist zabaviti. Glavni kolodvor, Bundek, Sava i sve oko nje... Jelačićev trg.
Što bi, pobogu turist fotkao kada krene s Pila? Raskrižje kod Doma zdravlja? Gužvu nastalu zbog turističkih buseva koji su napravili zastoj... Pa čak i da ima, kao npr. luku s nekim kruzerom u pozadini, ruta je jako kratka.

Ovo za Ston ili Prevlaku, mislim da je gostima udobnije u Atlasovim Setrama.

medo

hehehe, jest da je udobnije u setrama, ali nije to to, setra proleti od aerodroma do grada za 20 minuta, probaj to sa cabriom hehehe, pola bi ih poletilo  ;D ;D ;D . šalu na stranu, gledaj, krene iz grada i dalje ide prema župi (tamo stvarno nema što vidjet osim travega  ;D ;D ;D šalim se naravno) prema konavlima...ili prema vrtovima sunca ...trstenom... ima dosta vidikovaca povijesnih spomenika kulture... groblja.... ima što vidjet, u dogovoru sa agencijama naprimjer, nekim seoskim gospodarstvima.... nije cabrio neudoban neznam jesi li se vozio u njima ali stvarno nije loš za sjedat malo duže, samo je vozačevo mjesto malo lošije napravljeno.

Garage

Razumijem sve što pričaš. Cabriji su jako lijepo osmišljeni busevi, po meni puno ljepše od tvornički namijenjenih buseva kao npr. u Rijeci. Tu su izvan svake konkurencije.
Ali, nažalost, postali su sami sebi svrhom. U puno postova na forumu, kao i uživo vidio sam buseve da voze s nekih 10-ak putnika. Šteta!

Po mom sudu, ako se ne počnu koristiti kako treba, završit će kao i onaj jedini primjer dubrovačkog tramvaja.

Trebalo bi uspostaviti Expres liniju Dubrava-Pile koju bi vozili isključivo Cabriji. Cijena ista kao i u "normalnim" busevima samo ne staju na svaku stanicu. Mislim da bi popunjenost po putniku bila daleko veća od sadašnje, a vjerojatno bi se otvorila i prilika za novim cabrijima. Tek kao "nešto tako posebno" bi bili iskorišteni do kraja. Pričalo bi se da grad Dubrovnik ima brze linije koje voze posebni busevi.
Ova razgledanja grada nisu od prevelike koristi ni Libertasu ni građanima. Izgledaju "preparirano" i, kako sam napisao, sami su sebi svrha, u prijevodu, nikome ne bi nedostajali da se sutra povuku s ulica.

medo

eto, vidiš, to je dobra ideja, ali nitko od onih koji bi trebali se neće toga sjetit.

zvone16

imam pitanje jeli na tom busu motor bas od njega ili neki drugi
ZvoneXp

miky

Citat: zvone16  u Ožujak 04, 2010, 22:49:50
imam pitanje jeli na tom busu motor bas od njega ili neki drugi

Originalan je preuređen u cabrio...

zvone16

trebali su neki tisi motor staviti
ZvoneXp

Majstor

Njegov samo je obnovljen u sklopu preinake un cabrio isto kao i mjenjač i komplet ovjes
Samo mi sudite pošteno !