Autobusne stanice

Autor sokre, Rujan 17, 2012, 14:34:10

marin

I prema Španskom je isto glupa, jer se odma iz zavoja ide u stanicu, još je tu i zebra... Al definitivno najgora je ta Vrapčanska.

sokre

Stanica u Črnkovcu na koju se dolazi iz Zapruđa se konačno `uređuje`.

Točnije, širina stanice je cca. 1 metar i bila je šljunak / zemlja između prometnice i zida birtije `Zrinski`.


Sada postavljaju rinzol, ali dužina mu je do drugih vrata autobusa.

Bez obzira, napredak.


Mislim da to križanje u Črnkovcu kod Zrinskog treba jednu opsežnu rekonstrukciju. Tri autubusna stajališta u tri smijera na 20 metara.

citaro


SlucajniProlaznik

Citat: Ivan  u Veljača 14, 2014, 12:15:27
Krivo, nije Lidl uopće blizu postojećim stanicama, razmak je punih 500 m i od Nežićeve i od Oreškovićeve, više nego adekvatno, i ovdje je cesta za Otok i Klaru, područje koje ima desetak tisuća stanovnika a samo tri solo busa voze na 133 s druge strane koja ni ne spaja Otok dobro, naravno da ljudi traže bolji prijevoz gdje god ga mogu dobiti.

Pozdrav! Slučajno sam naišao na ovu temu jer sam guglao da možda nađem u kojoj fazi je kreiranje nove autobusne stanice.

Moram demantirati gdina Ivana gore. Ne znam gdje će točno biti nova autobusna stanica, no ako pretpostavim da je kod Lidla, onda to izgleda ovako:

http://i.imgur.com/PZUsThQ.jpg

Sa slike je jasno vidljivo da je od Lidla do autobusnih stanica u Oreškovićevoj otprilike 350 metara. Taj potez ima nogostup i uličnu rasvjetu.

Uređuje se potez od Lidla do Nežićeve, koji je prilično duži, i njime se nitko neće služiti - nema razloga, jer je stanica na Oreškovićevoj bliža. Tko će i zašto hodati tim putem? Bicikli neće smjeti voziti nogostupom. Dakle, zašto?

Ovdje se radi isključivo o tome da gospoda i gospođe iz onih par poslovnih zgrada kod Lidla, a koji su potpisali peticiju i odnijeli Bandiću, ne žele malo pješačiti do druge autobusne stanice. U članku na Večernjem spominje se i Omega Software. Njihova zgrada je odmah iza stanice Oreškovićeva, tako da se njih stanica "Lidl" ne tiče... Odnosno, tiče ih se, jer gospoda i gospođe vjerojatno tamo idu u shopping.

Ivan

Pozdrav,

možda sam pretjerao s 500 m ali nije ni velika razlika, i razmak od 350 m je sasvim adekvatan za stanicu na nekoj gradskoj liniji. Ne sviđa mi se da posao mora obavljati 268 i već sam pisao da cijeli koncept linija prema Velikoj Gorici a i u zagrebačkim područjima uz D30 treba skoro potpuno promijeniti, ali da je neka druga linija zaista ne vidim problema da se radi stanica otprilike na polovici dvije postojeće koje su razmaknute prilično dugih 850-900 m. Ovo područje se urbanizira i normalno da prije uglavnom pusta cesta kroz polje kakva je bila V. Holjevca poslije Sigeta sad dobiva dodatne stanice.

SlucajniProlaznik

Tih 350 metara je 3 minute hoda, u tome je stvar. Ne radi se stanica za kućanstva (tamo ih nema), nego za firme koje imaju nekakvu vezu kod gradonačelnika. Priča o tome da hodaju do Nežićeve po cesti, po mraku, u opasnosti, ne drži vodu, jer nije istina... Jednostavno žele stanicu odmah ispred, zbog lijenosti i zbog shoppinga.

268 je problematična linija. Zna se desiti da nekoliko autobusa ne dođe po voznom redu, pa nakon 45 minuta dođu tri.

330 bi trebao stajati u Buzinu.

V. Holjevca je problematična ulica, koja bi trebala imati po dvije trake u svakom smjeru.

Puno problema :D

221

Citat: SlucajniProlaznik  u Travanj 17, 2014, 10:23:23
Pozdrav! Slučajno sam naišao na ovu temu jer sam guglao da možda nađem u kojoj fazi je kreiranje nove autobusne stanice.

Nešto se radi na sjevernoj strani kolnika (znači prekoputa Lidla). Vjerojatno se pravi priprema za stanicu. Nogostup od Nežićeve do Petrola je gotov uz jedan prekop koji su dečki iz ZG cesta majstorski zakrpali, tako da je nakon par dana propao za par centimetara.

flip

Prošao sam danas popodne autom pokraj, stanica prema vg je već bila ucrtana, a na drugoj strani su taman ucrtavali. Ako sam dobro upamtio, lokacije su sljedeće:

http://imgur.com/OjtGvMV

421

Neki dan mi nije  :)evil dao mira pa sam preko ATRONa pogledao koje su udaljenosti između stajališta na trasi linije 268 od stajališta Građevinska škola do Buzina. Stanje je slijedeće:
Napomena: boldane udaljenosti s lijeve strane su smjer A, zakošene su smjer B.
stajalište Građevinska škola
490 / 471 m
Podbrežje
178 /415 m
Otok/ Nežićeva
445 / 519 m
Otok
456 /305 m
Oreškovićeva
1711 / 1532 m
Buzin
I od danas još jedan nonsens- nema (još) stajališta kod Supernove! Sad zamislite: svečano otvaranje novog centra, svira i pjeva Jelena Rozga ( 8-8) , besplatni ćevapi a bakice i ostali se moraju odlučiti: stajalište Oreškovićeva ili stajalište Buzin- bez pješačkog kolnika do Supernove. A promet bijaše u kolapsu skoro tri tjedna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Ja sam baš išao neki dan dole na Oreškovićevoj u smjeru A, nije mi jasno zašto se ne staje na stanici Podbrežje, to sam i prije primjetio, STOP je uredno bio stisnut, a bus je stao kod semafora onog glupo napravljenog (postoji ugibalište od stanice Podbrežje, ovo je bilo na cesti). Također mi nije jasno di je stanica Otok/Otok Nežićeva, sad jedna ili druga, ne znam koja fali.

221

Citat: 421  u Svibanj 22, 2014, 19:43:45
... a bakice i ostali se moraju odlučiti: stajalište Oreškovićeva ili stajalište Buzin- bez pješačkog kolnika do Supernove. A promet bijaše u kolapsu skoro tri tjedna.

Stanica Oreškovićeva nikako! Jedina varijanta je stanica Buzin i onda po sjevernoj strani gdje je pločnik, cca kilometar natrag.

Ako izađete na Oreškovićevoj, onda idete malo kroz naselje, zatim potencijalno pogibeljni prijelaz preko više kolosijeka i dalje kroz šikaru i livadu.

maxkuki

#26
Podbrežje je stanica usred ničega,neznam tko bi tamo trebao izlaziti,a prije par tjedana su nadstrešnicu prebacili sa stanice Podbrežje na stanicu Otok,Nežićeva na kojoj je dotad nije bilo.

@221
Neznam o čemu ti,preko pruge ide nadvožnjak,a pokraj ceste ima pločnik(cca 1.5m) na istočnoj strani koji se malo odvaja od ceste nakon što se prijeđe iznad pruge u smjeru Gorice.Po meni,kad se ide iz Zagreba bi trebalo izaći na Oreškovićevoj,a kada se ide iz Gorice onda u Buzinu.
Ako netko nije razumio

221

Je, u pravu si maxkuki. Ako sam trebao, ja sam inače uvijek išao Oreškovićevom do pruge i dalje po livadi.  ::|
Nisam ni znao za ovaj pločnik.

sokre

Mislim da je stanica uz 'Supernovu' potrebna i nije mi jasno zasto ju nisu napravili tijekom obnove gore navedenog krizanja. Cudi me da iz 'Supernove' na tome nisu inzistirali, a i da nisu sagradili zapadni pjesacki kolnik uz most.

A ako naprave i tu stanicu, primjecujem da je linija 268 u zadnjih par godina dobila prilican broj novih stanica na trasi .

421

#29
Citat: marin  u Svibanj 22, 2014, 21:29:48
Ja sam baš išao neki dan dole na Oreškovićevoj u smjeru A, nije mi jasno zašto se ne staje na stanici Podbrežje, to sam i prije primjetio, STOP je uredno bio stisnut, a bus je stao kod semafora onog glupo napravljenog (postoji ugibalište od stanice Podbrežje, ovo je bilo na cesti).
Kome? 99,9% su lažne najave. Tu iskustvo vozača čini bitnu ulogu.
Citat: maxkuki  u Svibanj 22, 2014, 21:45:55
@221
Neznam o čemu ti,preko pruge ide nadvožnjak,a pokraj ceste ima pločnik(cca 1.5m) na istočnoj strani koji se malo odvaja od ceste nakon što se prijeđe iznad pruge u smjeru Gorice.Po meni,kad se ide iz Zagreba bi trebalo izaći na Oreškovićevoj,a kada se ide iz Gorice onda u Buzinu.
Gdje god izašao, kako god se kretao do Supernove, postoji problem zvan pješački prijelaz. Nisam siguran da je stavljen u funkciju.
Citat: marin  u Svibanj 22, 2014, 21:29:48
Također mi nije jasno di je stanica Otok/Otok Nežićeva, sad jedna ili druga, ne znam koja fali.
Čitanje s razumijevanjem vrlo je bitno:
Smjer A: GŠ>Podbrežje> # Otok/Nežićeva> Otok>Oreškovićeva
Smjer B: Oreškovićeva> Otok >#Otok/Nežićeva>Podbrežje >GŠ.
"I daj malo pojasni, kaj ti nije jasno vezano za ovo kaj si me citirao."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln